X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA - SPOSÓB NA ZAJŚCIE W CIĄŻE
Odpowiedz

INSEMINACJA - SPOSÓB NA ZAJŚCIE W CIĄŻE

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga11 wrote:
    to chyba nie tak dużo. A drożność jajowodów HyCoSy miała któraś robione bo interesuje mnie koszt. Bo mam to badanie zaplanowane

to akurat miałam refundowane, dostałam skierowanie do szpitala od mojego ginka

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    u mnie IUI to koszt 700,-
    leki ok 150,- stymulujące
    USG - 100,- (ilość USG różna)
    w Wawie 750, usg 300, plus leki 100.

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    no niestety wynik 1,2 LIPA :( teraz się zastanawiam czy iść za ciosem i w tym cyklu podejść kolejny raz czy zrobić sobie przerwę :(
    Przykro mi Józefka ;(
    IUI miesiąc po miesiącu jest dobrym pomysłem ;) a teraz masz już większe szanse, bo podobno z każdym kolejnym IUI jest więcej szans na powodzenie;) Powodzenia ;)

józefka lubi tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • listek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Bydgoszczy
    inseminacja 1000 zł + USG 150 zł + leki.

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • 0505as Nowa

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny. Jestem nowa ale Wasze forum śledzę dosyć długo. Mamy z mężem taka sytuacje... o dziecko staramy się już rok. W końcu moja dr wysłała nas na badania. U mnie wyniki książkowe, hormony pęcherzyki wszystko ok. Natomiast u mojego męża nie jest ta kolorowo. Plemniki są ale niestety wszystkie chore główki witki 100% nieprawidłowości. Niby to było pierwsze badanie i kazali nam się tym nie sugerować ale no nie da się niestety. Teraz mąż jest na lekach na ukrwienie i witaminy. W sobotę byłam u podobno jednego z najlepszych lekarzy a w grudniu mamy pierwsza inseminacje... jak zobaczyłam jego wyniki to się załamała ale z czasem stwierdziłam ze nic nie zmienię i trzeba walczyć. Zobaczymy co będzie inseminacji :/ żyję nadzieja

Shabeel lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ DZIEWCZYNY

NIE ORIENTUJECIE SIĘ GDZIE W MIARĘ TANIO MOŻNA ZROBIĆ AMH I JAK DŁUGO SIĘ CZEKA NA WYNIKI?

• józefka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0505as wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem nowa ale Wasze forum śledzę dosyć długo. Mamy z mężem taka sytuacje... o dziecko staramy się już rok. W końcu moja dr wysłała nas na badania. U mnie wyniki książkowe, hormony pęcherzyki wszystko ok. Natomiast u mojego męża nie jest ta kolorowo. Plemniki są ale niestety wszystkie chore główki witki 100% nieprawidłowości. Niby to było pierwsze badanie i kazali nam się tym nie sugerować ale no nie da się niestety. Teraz mąż jest na lekach na ukrwienie i witaminy. W sobotę byłam u podobno jednego z najlepszych lekarzy a w grudniu mamy pierwsza inseminacje... jak zobaczyłam jego wyniki to się załamała ale z czasem stwierdziłam ze nic nie zmienię i trzeba walczyć. Zobaczymy co będzie inseminacji :/ żyję nadzieja

Powodzenia życzę, skoro lekarz zakwalifikował Was do IUI to z mężem nie jest jeszcze tak źle . Trzymam kciuki

• linka220 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacę za IUI 750 plus 150 monitoring ale za monitoring płaci się tylko raz bez względu na ilość wizyt Plus leki stymulujące i ponad 1000 wychodzi Badanie krwi na betę w 14 dpo bezpłatne Uffff

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek wrote:
    W Bydgoszczy
    inseminacja 1000 zł + USG 150 zł + leki.
    podobnie jak w Wawie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 08:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga11 wrote:
    Hej, dziewczyny a ile kosztują was te inseminacje???

w Poznaniu:
    - IUI 600,
    - monitoring 150,
    - leki stymulujące Puregon 27 zł,
    - zastrzyk Ovitrelle 100zł lub 150
    - zwykła wizyta 250zł a za badanie nasienia nie płaciliśmy dodatkowo :)

• Caribbean Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Białymstoku:
    - pakiet- monitoring, inseminacja, niektóre leki (nie wiem jakie IUI bedę mieć po raz pierwszy), oznaczenia hormonalne - 650 zł

2fwarjjgjx3lpg1h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga11 wrote:
    Hej, dziewczyny a ile kosztują was te inseminacje???

We Wrocławiu sama iui 700zł, ale z lekami, wizytami wychodzi 1300zł.

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    w Poznaniu:
    - IUI 600,
    - monitoring 150,
    - leki stymulujące Puregon 27 zł,
    - zastrzyk Ovitrelle 100zł lub 150
    - zwykła wizyta 250zł a za badanie nasienia nie płaciliśmy dodatkowo :)
    Nie zawsze w Poznaniu jest tak drogo... Ja płacę:
    - IUI 500zł
    - monitoring 80 - 100 zł
    - zwykła wizyta 100 zł
    - Ovitrelle 70 zł
    - stymulację miałam Gonalem, to akurat drogi lek - 125 zł za jeden zastrzyk

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    - IUI 500zł
    - monitoring 80 - 100 zł
    - zwykła wizyta 100 zł
    - Ovitrelle 70 zł

Ja wiem Ania1602 że nie chodzę do najtańszego lekarza, ale ten akurat to znajomy mojego znajomego ( tez lekarza ) i został mi polecony jako bardzo skuteczny. Tak więc mam nadzieję że długo na tę skuteczność nie będę musiała czekać :)

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    Ja wiem Ania1602 że nie chodzę do najtańszego lekarza, ale ten akurat to znajomy mojego znajomego ( tez lekarza ) i został mi polecony jako bardzo skuteczny. Tak więc mam nadzieję że długo na tę skuteczność nie będę musiała czekać :)
    A możesz powiedzieć u kogo się leczysz? Może warto się przenieść do bardziej skutecznego lekarza...

Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * TP 12.09.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja leczę się w Klinice Medart, u dr. Tomasza Żaka.
    Po pierwszej wizycie ( a trochę ich juz było) mieliśmy z mężem przeczucie że chyba trafiliśmy pod właściwą opiekę. Jesteśmy nadal zadowoleni :)
    Poprzedni lekarz po moim 1 i 2 poronieniu zlecił mi jedynie badanie na toksoplazmozę i zero hormonów!!! A wizyta 150 i naprawdę nie warto...
    Nowy dr od razu zlecił badania hormonów. Od razu też zakazał starań bo prolaktyna była za wysoka i mogło to być przyczyną. Prolaktyna juz w normie więc teraz działamy :) Pierwsza IUI sie nie powiodła ale będziemy walczyć tak długo jak trzeba.
    Zapomniałm dodać że dr pracuje w niedziele, a ja byłam u niego na wizycie 11.11 więc dba o swoje pacjentki bo każdy cykl jest ważny i nie można go zmarnować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    - IUI 500zł
    - monitoring 80 - 100 zł
    - zwykła wizyta 100 zł
    - Ovitrelle 70 zł
    a ile mialas tych zastrzykow?

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a ile mialas tych zastrzykow?
    Najczęściej dwa, w jednym cyklu trzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 20:25

Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * TP 12.09.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    wróciłam właśnie z wizyty u ginekologa. To mój 2 dc i pierwszy cykl po nieudanej IUI.
    Zaczynamy od jutra zsatrzyki puregon, później ovi i drugie podejście do IUI.
    Po rozmowie z lekarzem to będzie moje ostatnie podejście bo on kategorycznie jest przeciwnikiem wielokrotnego podchodzenia do inseminacji ( w moim przypadku) Każda z nas ma pewna rezerwę i tą właśnie rezerwę wyczerpuje sie podczs stymulacji hormonalnej. Ja wyhodowałam najpierw 4 jajeczka- więc dużo ( a i tak sie nie udało ;/ ) i bardzo podatna jestem i na hormony i na inne leki...
    Robimy 2 IUI, jak sie nie uda- 3 m-ce działamy naturalnie a jeśli nadal nie bedzie sukcesu- invitro. Choć to najczarniejszy scenariusz. skoro byłam 3 razy w ciąży to wierzę że nam sie uda :)

• józefka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    Hej dziewczyny,
    wróciłam właśnie z wizyty u ginekologa. To mój 2 dc i pierwszy cykl po nieudanej IUI.
    Zaczynamy od jutra zsatrzyki puregon, później ovi i drugie podejście do IUI.
    Po rozmowie z lekarzem to będzie moje ostatnie podejście bo on kategorycznie jest przeciwnikiem wielokrotnego podchodzenia do inseminacji ( w moim przypadku) Każda z nas ma pewna rezerwę i tą właśnie rezerwę wyczerpuje sie podczs stymulacji hormonalnej. Ja wyhodowałam najpierw 4 jajeczka- więc dużo ( a i tak sie nie udało ;/ ) i bardzo podatna jestem i na hormony i na inne leki...
    Robimy 2 IUI, jak sie nie uda- 3 m-ce działamy naturalnie a jeśli nadal nie bedzie sukcesu- invitro. Choć to najczarniejszy scenariusz. skoro byłam 3 razy w ciąży to wierzę że nam sie uda :)

dobre podejście !!! trzymam kciuki

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ