INSEMINACJA - SPOSÓB NA ZAJŚCIE W CIĄŻE
-
WIADOMOŚĆ
-
hej kochane
czytam i czytam. ja naprawdę w tym miesiącu odpuściłam. temp. mierzyłam na razie 2 razy. śluzu nie sprawdzam. Józefka - w życiu nie miałam takiego pęcherzyka! piękny! Eliza nie przejmuj się ja miałam 8mm w 10 dniu. urósł do 18mm w 14-stym. dziewczyny kibicuję mocno i życzę tego właśnie najpiękniejszego prezentu na te święta!!
józefka lubi tę wiadomość
zadymka -
Eliza będzie dobrze pęcherzyk może potrzebuje jeszcze czasu, przecież czasem cykle się nam wydłużają a owulacja jest zazwyczaj ok 14 dni przed @ .Może masz taki cykl teraz i potrzeba dnia lub dwóch by ładnie urosły. Kciukam mocno Co do cen ja w klinice nieplodnosci w Belgii. Za wizytę u lekarza monitoring place a ubezpieczalnia zwraca większość. Pregnyl ok 10e.A IUI do 6 prób bezpłatnie. Hsg rachunek z kliniki na 42 e. Kciukam za nas wszystkie. A tak wogole jak się czułyscie po IUI. ????
-
kmb wrote:Eliza będzie dobrze pęcherzyk może potrzebuje jeszcze czasu, przecież czasem cykle się nam wydłużają a owulacja jest zazwyczaj ok 14 dni przed @ .Może masz taki cykl teraz i potrzeba dnia lub dwóch by ładnie urosły. Kciukam mocno Co do cen ja w klinice nieplodnosci w Belgii. Za wizytę u lekarza monitoring place a ubezpieczalnia zwraca większość. Pregnyl ok 10e.A IUI do 6 prób bezpłatnie. Hsg rachunek z kliniki na 42 e. Kciukam za nas wszystkie. A tak wogole jak się czułyscie po IUI. ????
po IUI nr 1 w miare ogólnie dobrze, lekko przewrażliwiona każdy najmniejszy symptom brałam za oznakę cięży
teraz mega pesymizm i oczekiwanie na @ ta IUI zupełnie inna od poprzedniej z plamieniem włącznie i mega odjazdami do clo i dupku, tylko nie wiem czy pregnyl zadziałałhttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
hej
nie pisałam ostatnio bo byłam trochę przygnębiona bo po pierwszym USG w 12 dniu cyklu pęcherzyk miał 12mm lekarz zalecił mi przyjmowanie zastrzyków jeszcze przez 6 dni i na USG pojechałam w 18dc pęcherzyk miał wtedy 17mm i znowu zostałam odesłana do domu miałam zrobić sobie jeszcze dwa zastrzyki tylko większą dawkę niż przyjmowałam wcześniej i przyjechać w 22dc, zrobił mi USG i widziałam jego niezadowoloną minę nawet zapytał mnie się jakie brałam leki i w jakiej dawce... Nie wiem ile miał ten pęcherzyk bo nawet mi nie powiedział myślę ze 18mm może 19mm nie więcej:( zrobił mi tą IUI ale ja mam przeczucia że nic z tego nie będzie... IUI miałam na niepękniętym pęcherzyku dzień wcześniej zrobiłam sobie zastrzyk Ovitrelle. Trzymam za Was kciuki!!!nadzieja -
eliza wrote:hej
nie pisałam ostatnio bo byłam trochę przygnębiona bo po pierwszym USG w 12 dniu cyklu pęcherzyk miał 12mm lekarz zalecił mi przyjmowanie zastrzyków jeszcze przez 6 dni i na USG pojechałam w 18dc pęcherzyk miał wtedy 17mm i znowu zostałam odesłana do domu miałam zrobić sobie jeszcze dwa zastrzyki tylko większą dawkę niż przyjmowałam wcześniej i przyjechać w 22dc, zrobił mi USG i widziałam jego niezadowoloną minę nawet zapytał mnie się jakie brałam leki i w jakiej dawce... Nie wiem ile miał ten pęcherzyk bo nawet mi nie powiedział myślę ze 18mm może 19mm nie więcej:( zrobił mi tą IUI ale ja mam przeczucia że nic z tego nie będzie... IUI miałam na niepękniętym pęcherzyku dzień wcześniej zrobiłam sobie zastrzyk Ovitrelle. Trzymam za Was kciuki!!! -
ewa13 chyba nikt bardziej jak my starające się nie jest w stanie nas zrozumieć. Wiem co czujesz bo każda z nas czuje to samo. Z każdą nieudaną próbą człowiek traci nadzieję... Czasami mam pretensje do całego świata dlaczego to właśnie mnie spotkało... To wszystko jest tak trudne i jest ogromną próbą dla małżeństwa. Trudno nawet myśleć o czymkolwiek innym bo jednak wszystko sprowadza się do tego NAJWAŻNIESZEGO czyli upragnionego DZIECKA!!!nadzieja
-
eliza wrote:hej
nie pisałam ostatnio bo byłam trochę przygnębiona bo po pierwszym USG w 12 dniu cyklu pęcherzyk miał 12mm lekarz zalecił mi przyjmowanie zastrzyków jeszcze przez 6 dni i na USG pojechałam w 18dc pęcherzyk miał wtedy 17mm i znowu zostałam odesłana do domu miałam zrobić sobie jeszcze dwa zastrzyki tylko większą dawkę niż przyjmowałam wcześniej i przyjechać w 22dc, zrobił mi USG i widziałam jego niezadowoloną minę nawet zapytał mnie się jakie brałam leki i w jakiej dawce... Nie wiem ile miał ten pęcherzyk bo nawet mi nie powiedział myślę ze 18mm może 19mm nie więcej:( zrobił mi tą IUI ale ja mam przeczucia że nic z tego nie będzie... IUI miałam na niepękniętym pęcherzyku dzień wcześniej zrobiłam sobie zastrzyk Ovitrelle. Trzymam za Was kciuki!!!
trzymam kciuki!!!https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Witajcie!
Widze, że forum od jakiegoś czasu nie jest odwiedzane, mam nadzieje, że to się zmieni
Najprawdopodobniej 23/24.09.15 będę pierwszy raz podchodzić do IUI. Stres przeogromny, ale raczej związany z oczekiwaniem, nie z samym wydarzeniem. Martwi mnie podwyższony poziom prolaktyny, czy któraś z Was miała może taki problem (normy 4,79-23,3, wynik 25,78) i były jakieś problemy w związku z tym?
Znam powód zwiększonego poziomu, ponieważ w styczniu tego roku przestałam brać tabletki uspokajające (przepisane przez specjalistę) od których przytylam jakieś 15 kg i zaczęłam mieć problemy z cyklem i owulacją, ponieważ działały na przysadkę. Starasz się ufać lekarzom, a wychodzi jak wychodzi, niestety.Artemida Białystok dr. Z
08.14 [*] 05.15 [*]
Zbijanie PRL; Mąż - spodziectwo prąciowe, słaba ruchliwość.
22.09.15 1 IUI
Następne podejście: styczeń '16 -
Zabieg miałam 22.09 jednak, bo okazało się, że jajeczko już pękło i nie było na co czekać. 21.09 mialam jajeczko ponad 19, endo ponad 11, wszystko bez stymulacji. Teraz jestem na stresie i staram sie nie wsłuchiwać w ciało, bo sfiksuje. Po IUI mam cały czas bóle podbrzusza, a dzień po miałam beżowe plamienie (czytalam, że tak sie zdarza).
Lara79, a jak Ty sie czujesz? U Ciebie testowanko już zaraz. Które Twoje IUI?Artemida Białystok dr. Z
08.14 [*] 05.15 [*]
22.09.15 1 IUI
U mnie te same objawy i nie wiem czy swiruje i sobie wmawiam czy rzeczywiście coś się dzieje. Na drugi dzień po iui tez kilka plamek no cały czas czuje takie dziwne uczucie jakby ból albo ciągnięcie w jajnikach. moja iui pierwsza a staramy się 1.5 roku. od 4 dnia clo a od 15 dupashton . dziś 10 dpo i nie wiem kiedy testować bo juz nie mogę wytrzymać ale chyba jeszcze za wcześnie14.09.2015 - 1 IUI
19.10.2017 - 2 IUI
17.11.2017 - 3 IUI czekamy
-
Lara79, także czuje takie ciągnięcie.
Nie wiem, czy uda mi się wytrzymać do 14 - 15 dpo, ustalilam, że pierwszy test zrobie 10 dpo, a pozniej w dniu spodziewanej miesiaczki (Bete). Oczekiwanie jest nie do zniesienia.
Trzymam kciuki!!!!
Artemida Białystok dr. Z
08.14 [*] 05.15 [*]
22.09.15 1 IUI
12 dpo a 26dc test negatywny:-( wiec chyba nie mam na co liczyć znowu . Cóż czekam do dnia spodziewanej @ czyli jeszcze 2 dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 11:40
14.09.2015 - 1 IUI
19.10.2017 - 2 IUI
-
Lara79, a jak sie czujesz?
Ile dni mają Twoje cykle? Teraz zrobiłaś sikańca 25?
Myśl pozytywnie! Zrób w dniu spodziewanej miesiączki. Wtedy wszystko się wyjaśni na 100%!
Dalej trzymam kciuki!Artemida Białystok dr. Z
08.14 [*] 05.15 [*]
22.09.15 1 IUI
Dziewczyny trzymam kciuki Ja w październiku będę miała pierwszą IUI, najpierw sono-hsg.
Amii zadowolona jesteś ze Zbrocha? Ja też chodzę do Artemidy, na razie do Domitrza, ale nie do końca mi pasuje. -
Sandra80 - kciuki się przydadzą
Jeżeli chodzi o Zbrocha to jestem zadowolona, w sumie nie mam porównania do innych lekarzy przyjmujących prywatnie, Ci na NFZ to katastrofa, przynajmniej tylko z takimi ewenementami miałam styczność. Konkretny facet, miły, pod telefonem w razie pytań, czuje sie zaopiekowana.
Pomyślnego wyniku badania!Artemida Białystok dr. Z
08.14 [*] 05.15 [*]
22.09.15 1 IUI
Amii wrote:Lara79, a jak sie czujesz?
Ile dni mają Twoje cykle? Teraz zrobiłaś sikańca 25?
Myśl pozytywnie! Zrób w dniu spodziewanej miesiączki. Wtedy wszystko się wyjaśni na 100%!
Dalej trzymam kciuki!
hej, moje cykle trwają średnio 28 dni , wczoraj robiłam sikańca. No cóż czekam do środy i zobaczymy, to będzie 29 dc, więc powinna to być już @.
Jakaś tam nadzieja się jeszcze we mnie tli jak to mówią nadzieja umiera ostatnia
pozdrawiam kochana i trzymam kciuki za Ciebie.Amii lubi tę wiadomość
14.09.2015 - 1 IUI
19.10.2017 - 2 IUI