INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
kasia.gutek wrote:Doczytałam,że masz dzisiaj;) trzymaj się i daj znać po.
Jestem już po. Opieka w szpitalu godna polecenia. Okazało się, że teraz na paznokciach można mieć żel i to nie przeszkadza. Myślałam, że zrobią mi jakieś badania z krwi przed (moja dr też tak myślała) ale jednak nie. Zrobili jedynie badanie ginekologiczne. Nawet nie pytali o badania z szyjki chociaż takowe miałam i w sumie sama spytałam czy chcą. Z enodometrium prawdopodobnie wszystko w porządku. Na szyjce nic o dziwo się nie doszukali i nie mieli problemu prze nią przejść. To w sumie nietypowe ponieważ przy każdej inseminacji, transferze problem zawsze był. Dodatkowo z badań wyszło, że mam zrosty na ujściach jajowodów. Jeden z nich udrożnili. To w sumie też mnie zaskoczyło, ponieważ w 2016 miałam w szpitalu robioną laparoskopię i wtedy były oba drożne. Jakieś dziwy się dzieją w tym moim organiźmie. Nie wiem co o tym myśleć. Jeszcze nie mam wypisu. Nie mam żadnych wskazan po zabiegu. Tylko L4 na 3 dni. Kazali przyjść w piątek. Umówiłam się na wizytę do dr.C może ona mnie oświeci. -
JustiJusti wrote:Hejka.
Jestem już po. Opieka w szpitalu godna polecenia. Okazało się, że teraz na paznokciach można mieć żel i to nie przeszkadza. Myślałam, że zrobią mi jakieś badania z krwi przed (moja dr też tak myślała) ale jednak nie. Zrobili jedynie badanie ginekologiczne. Nawet nie pytali o badania z szyjki chociaż takowe miałam i w sumie sama spytałam czy chcą. Z enodometrium prawdopodobnie wszystko w porządku. Na szyjce nic o dziwo się nie doszukali i nie mieli problemu prze nią przejść. To w sumie nietypowe ponieważ przy każdej inseminacji, transferze problem zawsze był. Dodatkowo z badań wyszło, że mam zrosty na ujściach jajowodów. Jeden z nich udrożnili. To w sumie też mnie zaskoczyło, ponieważ w 2016 miałam w szpitalu robioną laparoskopię i wtedy były oba drożne. Jakieś dziwy się dzieją w tym moim organiźmie. Nie wiem co o tym myśleć. Jeszcze nie mam wypisu. Nie mam żadnych wskazan po zabiegu. Tylko L4 na 3 dni. Kazali przyjść w piątek. Umówiłam się na wizytę do dr.C może ona mnie oświeci.
Dzień dobry! Mam pytanie czy umowila sie pani do dr Cygal na jutro? Bo podobno ma mieć wolne. Dziękuję za odpowiedźklaki -
Klaki wrote:Dzień dobry! Mam pytanie czy umowila sie pani do dr Cygal na jutro? Bo podobno ma mieć wolne. Dziękuję za odpowiedź
-
kasia.gutek wrote:W sumie mi tez nie robili zadnych badań przed zabiegiem.Wyszlas popołudniu ze szpitala? Ja nie chciałam l4 ale dali jakoś na tydzień.
U mnie bylo wszystko anatomicznie,i miejscowo bez zmian. -
nick nieaktualnyJustiJusti wrote:Wyszłam po południu. Mnie coś tam wyszło jeszcze na szyjce. Zobaczymy co mi dr powie.
Czy miałaś biopsję endo robiona do badania histo? Czy tym razem już nie?
Ja kurczę na wyjeździe jestem i nie mogę zadzwonić do szpitala a wynik już na pewno jest mój, pojawił się chyba w piątek. No nic, muszę poczekać 2tyg jak wrócę i się dowiem co i jak -
oska_m trzymam! kiedy beta?
oska_m lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
15.11, czy wy też miałyście badany progesteron co 72h i wychodziło ze progesteron bada się dzień przed Betą?1 IVF -1 blastka - criotransfer - po immunosupresji
20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! ❤️
18.11.19 r. - synuś ❤️ -
oska_m wrote:15.11, czy wy też miałyście badany progesteron co 72h i wychodziło ze progesteron bada się dzień przed Betą?
Czyżby była pod opieką dr C?
Ja mialam badac prog co 2 dni i tak też robilamNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
oska_m wrote:Tak, jestem pod opieką dr C i mam robić co 3 dni, wychodzi mi progesteron 14.11 a beta 15.11
w którym dpt masz zrobić bete? miałaś podany zarodek/ki ilu dniowy/we?Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Cześć, mam pytanie czy w Invimedzie zawsze sa podawane zarodki 3 dniowe cczy ktos mial kiedys 5 dniowe, czy decyduje o tym tylko embriolog?Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
oska_m wrote:10dpt beta, blastocysta 6 dniowa niestety nasza jedyna
oska_m lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Kasiak621 wrote:Cześć, mam pytanie czy w Invimedzie zawsze sa podawane zarodki 3 dniowe cczy ktos mial kiedys 5 dniowe, czy decyduje o tym tylko embriolog?
Preferują hodowle do 5doby.. Ale jeśli jest malo zarodków i obawa, ze zaden nieprzetrwa do tego czasu to transferuja w 3dobie. Ogólnie o swoich preferencji i swoim przypadku powinnas rozmawiać bezpośrednio z dr prowadzącym. Chyba że mówimy o KD wtedy transferuja w 3 dobie bo gwarancja o której mówi umowa odnosi się do zarodków 3 dniowych.Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Selina wrote:Super, że jesteś już po i że sprawnie poszło Dobrze, że zrosty usunięte i jajowody drożne. Widzisz, już słyszałam przypadki, że nawet podczas hsg jajowody droższe, za pół roku histero i obydwa nie drożne i nie wiadomo czy hsg kijowe czy przez pół roku się zrosty zdarzyły narobić.
Czy miałaś biopsję endo robiona do badania histo? Czy tym razem już nie?
Ja kurczę na wyjeździe jestem i nie mogę zadzwonić do szpitala a wynik już na pewno jest mój, pojawił się chyba w piątek. No nic, muszę poczekać 2tyg jak wrócę i się dowiem co i jak -
Kadetka wrote:W takim razie spokojnie możesz zrobic bete w 9dpt razem z progesteronem. Ja robiłam betę w 8dpt 3dniowych zarodków i byla na poziomie 83,5
-
oska_m wrote:15.11, czy wy też miałyście badany progesteron co 72h i wychodziło ze progesteron bada się dzień przed Betą?
oska_m lubi tę wiadomość
-
Kadetka wrote:Preferują hodowle do 5doby.. Ale jeśli jest malo zarodków i obawa, ze zaden nieprzetrwa do tego czasu to transferuja w 3dobie. Ogólnie o swoich preferencji i swoim przypadku powinnas rozmawiać bezpośrednio z dr prowadzącym. Chyba że mówimy o KD wtedy transferuja w 3 dobie bo gwarancja o której mówi umowa odnosi się do zarodków 3 dniowych.