X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_gda wrote:
    Masakra :-( Myślałam ostatnio o tym, że pomimo wszystkich refundacji i ewentualnych dofinansowań, to nadal jest bardzo droga procedura, na którą przy dużym wysiłku finansowym może sobie pozwolić pewnie mniejszość ludzi w tym kraju.
    W pierwszej chwili pomyślałam ile za te pieniądze zrobiłabym w domu ale pomyślałam tak dlatego że wydałam a efektu nie ma w brzuchu ale mam nadzieję że kiedyś powiem że to tylko pieniądze i że warto było.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te koszty są porażające, bo tak jak piszecie, sama procedura i leki to jedno, ale mam za sobą prawie pięć lat starań, podczas których wydałam już gruuuube tysiące... Wczoraj przygotowywałam dokumenty do kliniki i przeglądałam rachunki. Nawet nie chciało mi sie tego zliczać.
    Dlatego jak mi lekarz będzie proponować jakieś kolejne próby, albo inseminację, to powiem od razu, że już nie chcę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Dziewczyny A jak to wygląda w przypadku dofinansowania, jeśli jest już przyznane? Co ono obejmuje? Czy to wygląda tak, ze np przy punkcji place mniej?

Lindalia,

ja przy wizycie kwalifikacyjnej płaciłam ponad 1500 zł. W tej cenie mieliśmy pakiety badań + karioptypy.
    Później przy punkcji płaciłam ok. 700 zł. Nie miałam transferu świeżaka, bo miałam hiperstymulację.
    Za transfer mrożaka nie płaciłam nic poza kosztem embryoglue, na które się zdecydowaliśmy. Mamy jeszcze 6 zarodków na zimowisku i koszt mrożenia za rok 2020 też był ujęty w dofinansowaniu.
    Pozostałe koszty to były badania w międzyczasie - estradiol, progesteron, beta, morfologia itp.
    Wizyta potwierdzająca ciążę i kolejna kontrolna w trakcie odstawienia leków to koszt po 200 zł.
    Tak to wyglądało w tym roku z dofinansowaniem z lubuskiego.

Dużo niestety kosztują leki, tak jak Dziewczyny pisały, sam prolutex min. 150 zł/ tydzień, a ja brałam go sześć albo siedem tygodni. Zastrzyki przed punkcją też nie były tanie :/
    Aktualnie zostało mi nawet nieotwarte opakowanie metypredu i ok. 30-40 tabletek luteiny 100 mg.
    Jeżeli któraś z Was potrzebuje, chętnie oddam, jeśli nie, zutylizuję :)

Dobuska, wcześniejszych lat starań, wizyt, badań i leków nie liczę nawet, bo szkoda mi nerwów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 12:22

• Ma_gda Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    W pierwszej chwili pomyślałam ile za te pieniądze zrobiłabym w domu ale pomyślałam tak dlatego że wydałam a efektu nie ma w brzuchu ale mam nadzieję że kiedyś powiem że to tylko pieniądze i że warto było.
    W trakcie te koszty bolą, ale tak jak piszesz - jak jest efekt, to pewnie przestaje mieć jakiekolwiek znaczenie. Mam nadzieję, że doczekamy tego momentu :-)

Mania30, dobuska lubią tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_gda wrote:
    W trakcie te koszty bolą, ale tak jak piszesz - jak jest efekt, to pewnie przestaje mieć jakiekolwiek znaczenie. Mam nadzieję, że doczekamy tego momentu :-)
    Tak, to prawda o tych kosztach się jakoś zapomina ale też chce się zapomnieć :D

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to pochwalę się Wam, że od kilku dni czuję regularne ruchy Malucha :) wcześniej to były jakieś delikatne muśnięcia i nawet było mi przykro, że minął dwudziesty tydzień, a ja nie czuję tego, o czym pisze większość przyszłych mam. Mój lekarz mówił jednak, że nie ma reguły i każda kobieta poczuje to w swoim czasie, a teraz jak się kładę wieczorem spać, to mam wrażenie, że w brzuchu trwa niezła impreza :)

_meva_, MonikA_89!, Ula30, dobuska lubią tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na USG, wszystko ok (odpukać). Podobno ma być dziewczyna 😉 zobaczymy, co powie Nifty.

Asiemka, _meva_, Karr, Kassssia, MonikA_89!, Ula30, dobuska lubią tę wiadomość

Danadana
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszty w niektórych przypadkach są faktycznie przerażające :/ Mania wierzę, że do Ciebie też uśmiechnie się szczęście i będziesz mogła o nich kiedyś zapomnieć :)

3jgxcsqva773duy4.png
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Ja dziś byłam na USG, wszystko ok (odpukać). Podobno ma być dziewczyna 😉 zobaczymy, co powie Nifty.
    O kurcze szybko Ci Pani powiedziala. U mnie w piatek nie bylo nic widac, dr mowil, ze gdyby nie Sanco to z usg raczej nie daloby się określić :) coś tam mrygało troszke ale to raczej sila autosugestii :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 14:57

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Olka2304 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Dziś robiłam badania immunologiczne trombofilia toczeń nadkrzepliwosc itd sporo tego a któraś pytała z Kujaw gdzie wychodzi najtaniej. Udało mu się zrobić wszystko w jednym miejscu i najtaniej wyszlo w Vitalabo u Stachury niecały 1000zl. Nie wiem czy to jeszcze jest potrzebne ale pisze w razie co.
    Ja kiedyś pytałam ale mi chodziło o kir oraz hla-c jakby ktoś robił to najtaniej w medgen , w Invimed cena 1300 a w medgen 677 więc parę stówek do przodu

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."
    02.06 - 462 g ❤️👧
    08.04- crl 7.1
    30.03 badania prenatalne 👶 crl 5.5 niskie ryzyka
    21.03 👶crl 3.64
    28.02 USG mamy ❤️
    ⏸️30 dc Bhcg 3.02 774,
    ⏸️32 DC bhcg 5.02 1612
    💉 Szczepienia limfocytami
    Rozjechane cytokiny , Kir AA, komórki NK 24,5 %
    ❄️ 13.11.2020 transfer nieudany
    Transfer 17.08.2020 - nieudany
    💉in vitro - sierpień 2020
    ⛔Mutacja C677T , PAI I

zi13hqvka2bu7x6k.png
  • Saja Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Saja, dziękuję 😘😘 Staram się podejść rozsądnie do wyprawki, tym bardziej, że trzeba zaopatrzyć dwójkę maluchów. Przeglądam też wyprzedaże. Wczoraj udało mi się upolować ręczniki kąpielowe w smyku za pół ceny 😬 Była też promka na adapter do pasa samochodowego i pieluszki tetrowe. Siostra rodzi na dniach i mówiła, że mam się wstrzymać z ubrankami 50-56, bo jej synek do kwietnia/mają pewnie i tak z nich wyrośnie. Na razie mam tylko bodziaki ze Star wars, tak pod Emka 😅

Oglądałam też wczoraj mebelki dziecięce i głowę miałam kwadratową. Widziałam, że pokoiki dla maluchów urządza się raczej na jasno, tylko że my z kolorem białym niespecjalnie się lubimy :P O ile biało-dębowe łóżeczko mi się podoba, to białe fronty szafek już niekoniecznie. Muszę pojechać do jakiegoś meblowego sklepu, może przyjdzie natchnienie 😅

My poszliśmy w ikeę i rzeczywiście w białe meble. Dzieci mają taki pierdylion kolorowych rzeczy, że baza może być mdła;) Na pewno musisz mieć dużo miejsca na zabawki. Ja się zarzekalam, że nie będę kupować nic podwójnie, bo to bez sensu i przez pierwszy rok mi się to udało. W drugim roku życia dziewczyny zaczęły tak walczyć ze sobą o zabawki, że się poddaliśmy i mamy np. dwa koniki bujane, dwa samochody, dwa wózki dla lalek, dwa skoczki🙄

MonikA_89! lubi tę wiadomość

Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    A tak w ogóle to pochwalę się Wam, że od kilku dni czuję regularne ruchy Malucha :) wcześniej to były jakieś delikatne muśnięcia i nawet było mi przykro, że minął dwudziesty tydzień, a ja nie czuję tego, o czym pisze większość przyszłych mam. Mój lekarz mówił jednak, że nie ma reguły i każda kobieta poczuje to w swoim czasie, a teraz jak się kładę wieczorem spać, to mam wrażenie, że w brzuchu trwa niezła impreza :)
    Wczoraj przez cały dzień, do późnego wieczora mieliśmy włączaną muzykę w mieszkaniu. Nasze ulubione rockowe klimaty. Maluchy się tak pobudziły, że prawie spać w nocy nie mogłam, cały czas szaleństwo i kopanie 😅 W pewnym momencie czułam, że mój brzuch jest jak taka wysoka okrągła galaretka, bo cały drgał. Chłopaki znają się na muzyce 😜♥️

Ula30, Asiulka84, Asiemka, _meva_ lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosztów badań przed punkcją czy transferem, to ja mam pakiet w Luxmedzie i w pewnym momencie zaczęłam prosić gina o skierowania. Dostałam np na całą wirusologię, krzepliwość krwi, sód, potas, itp. Badania robiłam w ramach abonamentu, więc też trochę kasy zostało w kieszeni. Stwierdziłam, że zapytać nie zaszkodzi i się udało, więc polecam, jak macie gdzieś ubezpieczenia.

Dzisiaj zamówiliśmy dla chłopaków furę 😁😜 Stanęło na Valco snap duo sport. Przekonał mnie swoją niewielką wagą i łatwym prowadzeniem. Niektórych wózków to nawet unieść nie mogłam, próbując podjechać pod wyimaginowany krawężnik! Takie kobyły ciężkie! Siłowanie się Z wózkiem, przy mojej wadze piórkowej, wyglądało pewnie komicznie :P
    No i zdecydowanie lepsze w moim odczuciu są wózki w układzie "jeden obok drugiego". Jak próbowałam w prowadzić taki "jeden za drugim", to się czułam trochę jak motorniczy 😅 No i dziecko z tyłu nic nie widzi, więc kolejny argument "przeciw".

Jeszcze musimy ogarnąć mebelki i największe koszty będą z głowy. Uff :) Mam nadzieję, że maluchy jeszcze trochę w brzuszku posiedzą, żebym zdążyła się ogarnąć z wyprawką. No i że nie będę musiała leżeć w 3 trymestrze 🙏 Z drugiej strony już chcę wiosnę i odliczanie dni do spotkania 😍 Ahhh te hormony

Asiulka84 lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Super 🙂. Który to już tydzień ? Nie chciałabyś ustawić suwaczka? 😀 Ja jestem ciekawa czy u mojego malucha jutro będzie widać płeć.

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saja wrote:
    My poszliśmy w ikeę i rzeczywiście w białe meble. Dzieci mają taki pierdylion kolorowych rzeczy, że baza może być mdła;) Na pewno musisz mieć dużo miejsca na zabawki. Ja się zarzekalam, że nie będę kupować nic podwójnie, bo to bez sensu i przez pierwszy rok mi się to udało. W drugim roku życia dziewczyny zaczęły tak walczyć ze sobą o zabawki, że się poddaliśmy i mamy np. dwa koniki bujane, dwa samochody, dwa wózki dla lalek, dwa skoczki🙄
    Akurat dwa samochody czy dwa wózki to jestem w stanie zrozumieć :P Będziemy też dążyć do tego, żeby kupować różne zabawki, ale np. z tej samej serii, np jeden dostanie pluszowego Yodę a drugi BB 8 😅 No ale wiadomo, plany to jedno a życie życiem. Zobaczymy jak nam się uda. Może będą mieli inne zainteresowania od małego i problem sam się rozwiąże 😬 Odkryłam natomiast, że Emek nie może wchodzić do sklepu z zabawkami, bo zaczyna szaleć 😅 W sobotę oglądał zdalnie sterowane samochody i już planował, że kupi chłopakom jak tylko zaczną stabilnie siedzieć. A jak wszedł do działu z klockami LEGO, to musiałam go siłą wyciągać 😂

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Co do kosztów badań przed punkcją czy transferem, to ja mam pakiet w Luxmedzie i w pewnym momencie zaczęłam prosić gina o skierowania. Dostałam np na całą wirusologię, krzepliwość krwi, sód, potas, itp. Badania robiłam w ramach abonamentu, więc też trochę kasy zostało w kieszeni. Stwierdziłam, że zapytać nie zaszkodzi i się udało, więc polecam, jak macie gdzieś ubezpieczenia.

Dzisiaj zamówiliśmy dla chłopaków furę 😁😜 Stanęło na Valco snap duo sport. Przekonał mnie swoją niewielką wagą i łatwym prowadzeniem. Niektórych wózków to nawet unieść nie mogłam, próbując podjechać pod wyimaginowany krawężnik! Takie kobyły ciężkie! Siłowanie się Z wózkiem, przy mojej wadze piórkowej, wyglądało pewnie komicznie :P
    No i zdecydowanie lepsze w moim odczuciu są wózki w układzie "jeden obok drugiego". Jak próbowałam w prowadzić taki "jeden za drugim", to się czułam trochę jak motorniczy 😅 No i dziecko z tyłu nic nie widzi, więc kolejny argument "przeciw".

Jeszcze musimy ogarnąć mebelki i największe koszty będą z głowy. Uff :) Mam nadzieję, że maluchy jeszcze trochę w brzuszku posiedzą, żebym zdążyła się ogarnąć z wyprawką. No i że nie będę musiała leżeć w 3 trymestrze 🙏 Z drugiej strony już chcę wiosnę i odliczanie dni do spotkania 😍 Ahhh te hormony
    Bardzo zgrabny wózek 🙂. Niech się dobrze prowadzi z chłopcami. Ja miałam okazję najeździc się tym baby joggerm city select podwójnym (układ jeden za drugim-tramwaj) i miałam wrażenie że taki dlugiwozek znosi mi na nierównym terenie z jakby miał się przewrócić na bok. Więc układ obok siebie będzie pewnie wygodniejszy pod tym względem.

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Super 🙂. Który to już tydzień ? Nie chciałabyś ustawić suwaczka? 😀 Ja jestem ciekawa czy u mojego malucha jutro będzie widać płeć.
    Kciukasy za wizytę! ✊🍀 U mnie na prenatalnych
    11+0 lekarka mówiła, że na pewno jest jeden chłopiec a z drugi też jej się wydaje, że będzie chłopcem, no ale pewności nie ma. No i się sprawdziło :P Jak się maluchy ładnie ustawią to jest szansa coś dojrzeć!

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Kciukasy za wizytę! ✊🍀 U mnie na prenatalnych
    11+0 lekarka mówiła, że na pewno jest jeden chłopiec a z drugi też jej się wydaje, że będzie chłopcem, no ale pewności nie ma. No i się sprawdziło :P Jak się maluchy ładnie ustawią to jest szansa coś dojrzeć!
    Dzięki 🙂. Super, czyli jest realna szansa że może jutro się dowiem ❤

• i_ka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka ja tez poczułam ruchy późno, po 20 tc.
    A powiedz mi czy dzwonili do Ciebie w sprawie opłaty za zarodki na zimowisku za 2021?

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Martita92 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Któraś z mam bliźniąt pisała o wózku który idzie łączyć lub jeździć dwoma osobno. Jaka to firma i model? Szukam czegos rok po roku

08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ