INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDanadana wrote:Ja w ogóle nic nie czytam o ciąży, może to źle, ale naprawdę wiem, że bym świrowała...a tak to po prostu dzień za dniem mija, od wizyty do wizyty. Jakby się coś "bolącego" działo to na pewno bym dzwoniła do gina,ale takich małych rzeczy staram się nie roztrząsać...
Wczoraj chyba nawet młody mnie kopnął,ale nie mam pewności 😂Danadana lubi tę wiadomość
-
Ula30 wrote:Najlepszego w Dniu Kobiet. Dziewczyny, czy Wam twardnieje macica? Wczoraj wieczorem mi się zaczęło. Co kilka minut czułam jak robi się twarda pod pępkiem, po chwili ustępowało. Czasem to nie boli, tylko czuję że się dzieje, ale czasem jest bolesne. Dziś czuję bóle podobne do miesiączkowych i w krzyżu plus to twardnienie. Czytałam że ok 20t.c. pojawiają się skurcze przepowiadające, fizjologiczne, ale powinny być bezbolesne. A mnie jednak trochę boli. Mam się martwić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 19:51
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Mi się robi cały brzuch twardy jak siedzę lub stoję. Jak się kładę to po chwili mija. Nie wiem na ile to twardnienie macicy a na ile chłopcy, którzy pod wpływem grawitacji inaczej się układają w brzuchu. W każdym razie boję się tych twardnień, więc grzecznie leżę przez większość dnia. Biorę też aspargin 3x2 od 14tc ze względu na kłucia w szyjce i te spięcia,które pojawiły się później.
-
Ja za to czytam sporo o ciazy, dziecku, porodzie. Teraz np. czytam ksiazke "Dziecko bez kosztów".
Po prostu jakoś mnie to zainteresowało i dowiedziałam się masę ciekawych rzeczy, o ktorych nie mialam pojecia.
Po tym jak fatalnie czulam sie w pierwszym trymestrze i nie dbalam o jedzenie, witaminy itp. tak teraz mocno sie zawzięłam.
To najpewniej moja jedyna ciaza, ja tez mam tak, ze jak cos robie to sie angazuje i zaznajamiam z tematem dosc mocno wiec tak juz mam. Ale nadmiar informacji od lekarzy co tam u mnie sie na dole konkretnie dzieje nie dziala na mnie tez dobrze. Dlatego mi pasuje dr Sroka i ufam mu i sprawdzilam to juz pare razy. On mi np. mowi, ze szyjka "dluga", wód "dużo" - nieczesto daje mi konkretne liczby. A jak pojechalam na IP i wypisali mi faktycznie w liczbach ile czego to od razu googlalam i schizowalam. Kazdy musi znalezc swoj srodek👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Ula30 wrote:Dzięki. No właśnie też się staram leżeć. Po pracy. Chyba pójdę na zwolnienie szybciej niż sądziłam. Zobaczę co w czwartek dr powie. Mam tylko nadzieję, że z szyjką będzie ok.
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
lukaszkowa wrote:Ja za to czytam sporo o ciazy, dziecku, porodzie. Teraz np. czytam ksiazke "Dziecko bez kosztów".
Po prostu jakoś mnie to zainteresowało i dowiedziałam się masę ciekawych rzeczy, o ktorych nie mialam pojecia.
Po tym jak fatalnie czulam sie w pierwszym trymestrze i nie dbalam o jedzenie, witaminy itp. tak teraz mocno sie zawzięłam.
To najpewniej moja jedyna ciaza, ja tez mam tak, ze jak cos robie to sie angazuje i zaznajamiam z tematem dosc mocno wiec tak juz mam. Ale nadmiar informacji od lekarzy co tam u mnie sie na dole konkretnie dzieje nie dziala na mnie tez dobrze. Dlatego mi pasuje dr Sroka i ufam mu i sprawdzilam to juz pare razy. On mi np. mowi, ze szyjka "dluga", wód "dużo" - nieczesto daje mi konkretne liczby. A jak pojechalam na IP i wypisali mi faktycznie w liczbach ile czego to od razu googlalam i schizowalam. Kazdy musi znalezc swoj srodekMy jeszcze oglądamy filmiki i spotkania live ze szkoły rodzenia
😭
nick nieaktualnyLukaszkowa, muszę poszukać tej książki. Jak masz jeszcze jakieś fajne do polecenia, to pisz
. Monika, niestety dr właśnie zawsze operuje stwierdzeniem "szyjka bardzo długa, aż nie można sięgnąć, zamknięta" i nie mówi mi w cm
. Ale jak będę w czwartek na wizycie, to będzie mierzyl.
-
mo_Nika wrote:Dziewczyny w jakiej dawce DHEA przyjmujecie bądź przyjmowałyście przygotowując sie do in vitro? 25 mg/dziennie czy więcej? Z tym w ogóle można przesadzić? Polecacie jakieś konkretne suple?
Za półtorej godziny dzwonię zapisy i jaram się, jakbym na wynik bety czekała przynajmniej... Oj, lekko chyba nie będzie ze mną. -
lindalia i jak u Ciebie sytuacja z dofinansowaniem? Dzwonili już z kliniki?
dobuska lubi tę wiadomość
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
dobuska wrote:Ty jesteś wielkopolska, tak?
-
nick nieaktualnymo_Nika wrote:Dziewczyny w jakiej dawce DHEA przyjmujecie bądź przyjmowałyście przygotowując sie do in vitro? 25 mg/dziennie czy więcej? Z tym w ogóle można przesadzić? Polecacie jakieś konkretne suple?
mo_Nika lubi tę wiadomość
-
mo_Nika wrote:Tak, wielkopolska. Chyba najbardziej zwariowane dofinansowanie. Zanim klinika podpisała umowę to uruchomili zapisy. Miejsca szybko się zapełniły i tworzyli listy rezerwowe. Później po podpisaniu umowy do osób, które się zgłosiły wysłali SMS, żeby zgłosić się ponownie. Wywrócili listę do góry nogami. Tak jak pisała Dzudi, była wcześniej na rezerwie, a teraz już ma wyznaczoną wizytę, a my nadal w niewiadomej 🤷♀️ pozostaje nam się podporządkować pod te ich dziwne zasady i czekać czy się uda
To znaczy, jeśli procedura nie wypali to wiadomo, powtórzę, ale teraz to marnowanie czasu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 10:22
-
mo_Nika wrote:Dziewczyny w jakiej dawce DHEA przyjmujecie bądź przyjmowałyście przygotowując sie do in vitro? 25 mg/dziennie czy więcej? Z tym w ogóle można przesadzić? Polecacie jakieś konkretne suple?
😭
dobuska wrote:A informowali Was, do kiedy maksymalnie mają się odezwać? Ja dostałam odpowiedź, że do końca marca, czyli normalnie na styk, bo 7-8 kwietnia mam dostać miesiączkę, a wypadają święta. Ehhh...
Mam nadzieję, że dadzą znać szybciej...
Też dostaliśmy info, że mamy czekać do końca marca na telefon z kliniki. Wizyta pewnie będzie najprawdopodobniej w kwietniu. Niestety z końcem marca tracą mi ważność badania, więc już pogodziłam się z tym, że będę musiała je powtórzyć -
mo_Nika wrote:Też dostaliśmy info, że mamy czekać do końca marca na telefon z kliniki. Wizyta pewnie będzie najprawdopodobniej w kwietniu. Niestety z końcem marca tracą mi ważność badania, więc już pogodziłam się z tym, że będę musiała je powtórzyć