X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Ja w ogóle nic nie czytam o ciąży, może to źle, ale naprawdę wiem, że bym świrowała...a tak to po prostu dzień za dniem mija, od wizyty do wizyty. Jakby się coś "bolącego" działo to na pewno bym dzwoniła do gina,ale takich małych rzeczy staram się nie roztrząsać...
    Wczoraj chyba nawet młody mnie kopnął,ale nie mam pewności 😂
    Te delikatne kopniaczki są super. Na pewno zaraz zobaczysz czy się powtarza i będziesz wiedziała czy to to ❤. Ja widzę je już przez brzuch 🙂.

Danadana lubi tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Najlepszego w Dniu Kobiet. Dziewczyny, czy Wam twardnieje macica? Wczoraj wieczorem mi się zaczęło. Co kilka minut czułam jak robi się twarda pod pępkiem, po chwili ustępowało. Czasem to nie boli, tylko czuję że się dzieje, ale czasem jest bolesne. Dziś czuję bóle podobne do miesiączkowych i w krzyżu plus to twardnienie. Czytałam że ok 20t.c. pojawiają się skurcze przepowiadające, fizjologiczne, ale powinny być bezbolesne. A mnie jednak trochę boli. Mam się martwić?
    Mi się robi cały brzuch twardy jak siedzę lub stoję. Jak się kładę to po chwili mija. Nie wiem na ile to twardnienie macicy a na ile chłopcy, którzy pod wpływem grawitacji inaczej się układają w brzuchu. W każdym razie boję się tych twardnień, więc grzecznie leżę przez większość dnia. Biorę też aspargin 3x2 od 14tc ze względu na kłucia w szyjce i te spięcia,które pojawiły się później.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 19:51

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Mi się robi cały brzuch twardy jak siedzę lub stoję. Jak się kładę to po chwili mija. Nie wiem na ile to twardnienie macicy a na ile chłopcy, którzy pod wpływem grawitacji inaczej się układają w brzuchu. W każdym razie boję się tych twardnień, więc grzecznie leżę przez większość dnia. Biorę też aspargin 3x2 od 14tc ze względu na kłucia w szyjce i te spięcia,które pojawiły się później.
    Dzięki. No właśnie też się staram leżeć. Po pracy. Chyba pójdę na zwolnienie szybciej niż sądziłam. Zobaczę co w czwartek dr powie. Mam tylko nadzieję, że z szyjką będzie ok.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to czytam sporo o ciazy, dziecku, porodzie. Teraz np. czytam ksiazke "Dziecko bez kosztów".
    Po prostu jakoś mnie to zainteresowało i dowiedziałam się masę ciekawych rzeczy, o ktorych nie mialam pojecia.

Po tym jak fatalnie czulam sie w pierwszym trymestrze i nie dbalam o jedzenie, witaminy itp. tak teraz mocno sie zawzięłam.

To najpewniej moja jedyna ciaza, ja tez mam tak, ze jak cos robie to sie angazuje i zaznajamiam z tematem dosc mocno wiec tak juz mam. Ale nadmiar informacji od lekarzy co tam u mnie sie na dole konkretnie dzieje nie dziala na mnie tez dobrze. Dlatego mi pasuje dr Sroka i ufam mu i sprawdzilam to juz pare razy. On mi np. mowi, ze szyjka "dluga", wód "dużo" - nieczesto daje mi konkretne liczby. A jak pojechalam na IP i wypisali mi faktycznie w liczbach ile czego to od razu googlalam i schizowalam. Kazdy musi znalezc swoj srodek :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Dzięki. No właśnie też się staram leżeć. Po pracy. Chyba pójdę na zwolnienie szybciej niż sądziłam. Zobaczę co w czwartek dr powie. Mam tylko nadzieję, że z szyjką będzie ok.
    Ile miała szyjka ostatnio? Ja idę na kontrolę w środę i znowu mam stracha. 2 tyg temu miałam 27mm, tydzień wcześniej 24mm i dr kazał mi leżeć. Jak po tygodniu leżenia się wydłużyła o 3mm, to mam nadzieję, że po kolejnych dwóch tyg leżenia będzie jeszcze ciut dłuższa albo chociaż bez zmian 🙏

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ja za to czytam sporo o ciazy, dziecku, porodzie. Teraz np. czytam ksiazke "Dziecko bez kosztów".
    Po prostu jakoś mnie to zainteresowało i dowiedziałam się masę ciekawych rzeczy, o ktorych nie mialam pojecia.

Po tym jak fatalnie czulam sie w pierwszym trymestrze i nie dbalam o jedzenie, witaminy itp. tak teraz mocno sie zawzięłam.

To najpewniej moja jedyna ciaza, ja tez mam tak, ze jak cos robie to sie angazuje i zaznajamiam z tematem dosc mocno wiec tak juz mam. Ale nadmiar informacji od lekarzy co tam u mnie sie na dole konkretnie dzieje nie dziala na mnie tez dobrze. Dlatego mi pasuje dr Sroka i ufam mu i sprawdzilam to juz pare razy. On mi np. mowi, ze szyjka "dluga", wód "dużo" - nieczesto daje mi konkretne liczby. A jak pojechalam na IP i wypisali mi faktycznie w liczbach ile czego to od razu googlalam i schizowalam. Kazdy musi znalezc swoj srodek :)
    Polecam konferencje, które prowadzi Świadoma mama na Facebooku. Można się sporo rzeczy dowiedzieć ;) My jeszcze oglądamy filmiki i spotkania live ze szkoły rodzenia

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukaszkowa, muszę poszukać tej książki. Jak masz jeszcze jakieś fajne do polecenia, to pisz ;). Monika, niestety dr właśnie zawsze operuje stwierdzeniem "szyjka bardzo długa, aż nie można sięgnąć, zamknięta" i nie mówi mi w cm :(. Ale jak będę w czwartek na wizycie, to będzie mierzyl.

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w jakiej dawce DHEA przyjmujecie bądź przyjmowałyście przygotowując sie do in vitro? 25 mg/dziennie czy więcej? Z tym w ogóle można przesadzić? Polecacie jakieś konkretne suple?

3jgxcsqva773duy4.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Dziewczyny w jakiej dawce DHEA przyjmujecie bądź przyjmowałyście przygotowując sie do in vitro? 25 mg/dziennie czy więcej? Z tym w ogóle można przesadzić? Polecacie jakieś konkretne suple?
    Ja już trochę nie ogarniam tych supli. W sumie DHEA nie biorę, bo żaden lekarz mi nie zalecił. Na pewno pomogłam :D

Za półtorej godziny dzwonię zapisy i jaram się, jakbym na wynik bety czekała przynajmniej... Oj, lekko chyba nie będzie ze mną.

• Dzudi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia i jak u Ciebie sytuacja z dofinansowaniem? Dzwonili już z kliniki?

dobuska lubi tę wiadomość

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska ja już sama nie wiem co brać czekając na rozpoczęcie procedury🤦‍♀️a tak w ogóle to czekam i czekam na telefon w sprawie dofinansowania i się doczekać nie mogę. Oby u Ciebie poszło sprawniej :)

3jgxcsqva773duy4.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Dobuska ja już sama nie wiem co brać czekając na rozpoczęcie procedury🤦‍♀️a tak w ogóle to czekam i czekam na telefon w sprawie dofinansowania i się doczekać nie mogę. Oby u Ciebie poszło sprawniej :)
    Ty jesteś wielkopolska, tak?

• Danadana Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za zapisy i telefony 🤞🤞
    Co do supli to ja polecam Omega 3 - wszyscy mi mówili,żeby brać.

mo_Nika lubi tę wiadomość

Danadana
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ty jesteś wielkopolska, tak?
    Tak, wielkopolska. Chyba najbardziej zwariowane dofinansowanie. Zanim klinika podpisała umowę to uruchomili zapisy. Miejsca szybko się zapełniły i tworzyli listy rezerwowe. Później po podpisaniu umowy do osób, które się zgłosiły wysłali SMS, żeby zgłosić się ponownie. Wywrócili listę do góry nogami. Tak jak pisała Dzudi, była wcześniej na rezerwie, a teraz już ma wyznaczoną wizytę, a my nadal w niewiadomej 🤷‍♀️ pozostaje nam się podporządkować pod te ich dziwne zasady i czekać czy się uda :)

3jgxcsqva773duy4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Ja brałam 3 x dz po 25 mg na zalecenie dr. S

• dobuska Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Tak, wielkopolska. Chyba najbardziej zwariowane dofinansowanie. Zanim klinika podpisała umowę to uruchomili zapisy. Miejsca szybko się zapełniły i tworzyli listy rezerwowe. Później po podpisaniu umowy do osób, które się zgłosiły wysłali SMS, żeby zgłosić się ponownie. Wywrócili listę do góry nogami. Tak jak pisała Dzudi, była wcześniej na rezerwie, a teraz już ma wyznaczoną wizytę, a my nadal w niewiadomej 🤷‍♀️ pozostaje nam się podporządkować pod te ich dziwne zasady i czekać czy się uda :)
    To u nas wyniki były podane już w połowie miesiąca, ale było to tak mało rozdmuchane, a zapisy dzisiaj od 10, już po podpisaniu umowy. Jestem w trakcie @ i liczę, że miesiąc im wystarczy, żeby to ogarnąć. Ważność badań do końca lipca, więc mi to się średnio uśmiecha, żeby je powtarzać. :/
    To znaczy, jeśli procedura nie wypali to wiadomo, powtórzę, ale teraz to marnowanie czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 10:22

• dobuska Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A informowali Was, do kiedy maksymalnie mają się odezwać? Ja dostałam odpowiedź, że do końca marca, czyli normalnie na styk, bo 7-8 kwietnia mam dostać miesiączkę, a wypadają święta. Ehhh...
    Mam nadzieję, że dadzą znać szybciej...

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Brałam 3x1 tab, ale ja miałam niedobór w badaniu z krwi

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A informowali Was, do kiedy maksymalnie mają się odezwać? Ja dostałam odpowiedź, że do końca marca, czyli normalnie na styk, bo 7-8 kwietnia mam dostać miesiączkę, a wypadają święta. Ehhh...
    Mam nadzieję, że dadzą znać szybciej...

Też dostaliśmy info, że mamy czekać do końca marca na telefon z kliniki. Wizyta pewnie będzie najprawdopodobniej w kwietniu. Niestety z końcem marca tracą mi ważność badania, więc już pogodziłam się z tym, że będę musiała je powtórzyć :/

3jgxcsqva773duy4.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Też dostaliśmy info, że mamy czekać do końca marca na telefon z kliniki. Wizyta pewnie będzie najprawdopodobniej w kwietniu. Niestety z końcem marca tracą mi ważność badania, więc już pogodziłam się z tym, że będę musiała je powtórzyć :/
    Mam nadzieję, że zadzwonią do Ciebie lada moment! <3

‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ