IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Biała Ty kłamczuszku pisałaś ze betujesz 27
miałaś jakieś objawy???czulas cokolwiek?
Biała lubi tę wiadomość
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Lila84 wrote:Kobietki podpowiedzcie jak jest z tym ananasem? Zacząć go jeść od razu po transferze? W jakiej ilości i przez ile? Będę wdzięczna za odpowiedź
Ginger super wiadomośćLila84 lubi tę wiadomość
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
nick nieaktualnyDziewczyny, czy ktoś może odp na pytanie jak wygląda trzecia procedura przy rządówce? Wiem, że chyba zapładnia się wszystkie pobrane komórki, ale czy podaje się dwie czy też tylko jedną jeśli kobieta jest przed 35rż? I czy wszystkie zapłodnione są mrozi jeśli jest ich więcej niż 6?
-
justa1234 wrote:Właśnie wrocialm od gin w brzusiu jest czlowieczek i mierzy 2cm
serdusio też widziałam jak pika
ale jestem szczęśliwa i spokojniejsza
a i od początku ciąży przybyło mi 5kg :-o
PięknieGratulacje
justa1234 lubi tę wiadomość
-
Już się gęsto tłumaczę.
Wiem, że nikt nie popiera wcześniejszych testów, ale...no właśnie! Wczoraj po skończonej pracy, kiedy wybierałam się do domu zakręciło mi się w głowie, tak bez powodu i nagle. Musiałam usiąść, bo bałam się, że padnę. Koleżanka powiedziała: Moja droga, jesteś w ciąży! To z kolei było inspiracją do kupienia testu w apteceRano, bo zmierzeniu temperatury byłam przekonana, że to wszystko to tylko pobożne życzenia. Mimo to zrobiłam test, choć cały czas myślałam: przecież to dopiero 5 dpt, głupia ty
Jakie było moje zdziwienie, jak zobaczyłam bladziocha. Poszłam więc na betę i okazało się, że wynik jak na 5 dpt ok.
(W poprzednich cyklu, po crio w 8 dpt miałam betę 27.)
Wiem, że jeszcze długa droga przed nami i naprawdę jestem sceptyczna, choć odpędzam wszystkie złe myśli, uśmiecham się do siebie i zaklinam rzeczywistość mówiąc: Jesteś w ciąży!
Pozdrawiam Was Dziewczyny i trzymam kciuki, naprawdę moooocnooo!
agniesia2569, nadzieja92, Agnieszka_A., Beata.D, zai2014, justa1234, mrth666, Tosia 1981, czarownica_tea, sylvuś, Aprilia, Lenuś, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Minuśka, ja też kocham wczesne testy
Lubię wiedzieć tak szybko, jak tylko się da
Biała, gratuluję i czekam na piękny przyrost betyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 18:14
Biała, Kava lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Wiatajcie dziewczyny, mozna dolaczyc? Po trzech nieudanych iui decudujemy sie na in vitro. Teraz odczekamy dwa cykle i dzialamy ok.wakacji-in vitro chce polaczyc z urlopem poniewaz do kliniki dojezdzamy 500km. Pytalam lekarza jak to wyglada w praktyce, dowiedzialam sie ze mam sie zglosic przed 20 dc i byc dyspozycyjna dwa tygodnie. Moje pytanie- czy te dwa tygodnie wystarcza do calej procedury? Bo z tego co czytalam to raczej nie... Czy moze od 20 dc biore leki,a zaczynamy od pierwzego dnia nowego cylku? Sorki ze was pytam ale dla mnie to czarna magia, lekarz nic mi nie powiedzial a nie bedziemy jechac przez pol Polski zeby sie dowiedziec co i jak... Bede wdzieczna za wskazowki, oczywiscie bede dzwonic do kliniki ale wczesniej musze zglosic plan urlopu w pracy... No i wybralismy akurat tak daleko bo podali nam najnizsza cene, podchodzimy komerycjnie.
nadzieja92 lubi tę wiadomość
3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Cześć Nadzieja
Jeśli chodzi o czas to jeśli będziesz mieć długi protokół to trwa on mniej więcej 21dni (stymulacja) a później po 3-5 dniach jest transfer. Wtedy jesteś już "wolna". Krótki protokół trwa 7 dni krócej.
Patrząc na to, że całą stymulację chcesz spędzić poza domem to sam koszt noclegów będzie spory... Mam nadzieję, że nie wybraliście kliniki tylko na podstawie ceny, ale także lekarzy oraz ich doświadczenia przy ivf.Nadzieja87 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Justine wrote:Cześć Nadzieja
Jeśli chodzi o czas to jeśli będziesz mieć długi protokół to trwa on mniej więcej 21dni (stymulacja) a później po 3-5 dniach jest transfer. Wtedy jesteś już "wolna". Krótki protokół trwa 7 dni krócej.
Patrząc na to, że całą stymulację chcesz spędzić poza domem to sam koszt noclegów będzie spory... Mam nadzieję, że nie wybraliście kliniki tylko na podstawie ceny, ale także lekarzy oraz ich doświadczenia przy ivf.3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Nadzieja87 wrote:Nie wiem wlasnie czy krotki czy dlugi... Nic mi nie mowil, w sumie to myslelismy ze te insemki sie powioda. Klinike mamy w Bialymstoku. Ale jak to jest, czy jesli zglosze sie w 20 dc to potem moge sie wrocic do domu? I przyjechac znow kiedy bedzie trzeba? Trudne to do ogarniecia, nie wiem czy nie porywamy sie z motyka na slonce... Koszty noclegow juz trudno, potraktujemy to jak wyjazd urlopowy.
Nie wiesz jaki, bo ustali dopiero jak Cię zbadaMoże się okazać, że zostaną zlecone jakieś badania i każe przyjechać w kolejnym cyklu z badaniami.
Może od razu zaczniecie stymulację- jeśli będzie krótki protokół to stymulacja zaczyna się od 2 dnia cyklu i wtedy mniej więcej co drugi dzień w klinice. Później punkcja (w terminie owulacji) i 3-5 dni później transfer i można do domu uciekaćProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
margo001 wrote:Cześć Nadzieja, czyli jednak zrezygnowałaś z kolejnej IUI? Ja też pewnie w okolicach wakacji będę podchodzić do ivf to walczymy razem
Cześć Margo, a będziecie komercyjnie czy z programu rządowego przystępować?Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
margo001 wrote:Z rządowego (raczej) mam zaświadczenie od lekarza, że staram się już ponad dwa lata + muszę do tego donieść zaświadczenie o 6 cyklach stymulowanych no i dwie IUI za mną. Mam nadzieję, że to wystarczy
A zapisaliście już wcześniej gdzieś do ivf? czekacie już gdzieś w kolejce?Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Justine-a to dzieki, nie wydaje sie to tak skomplikowane jak mi nto napisalas
niczego sie nie boje, choc z kasa krucho, ani bolu, ani porazki po za jednym-aby nikt w pracy sie nie kapnął. Dlatego tak mi zalezy na tym zeby polaczyc to z urlopem a potem od razu wrocvic do roboty. Juz z inseminacjami sie glowilam zeby nikt nie dodal dwa do dwoch.
Margo- witaj, tak zdecydowalismy z mezem ze robimy konkretnie. Juz nie bawimy sie w insemki, i tak musialabym szukac nowego lekarza bo ten doradzil max trzy, a potem ivf. I szkoda nam kasy.
Powiedzcie mi czy mozliwy jest koszt 5 tys komercyjnie, bo task nam przedstawiono sprawe.3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn...