X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Requiem Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała Ty kłamczuszku pisałaś ze betujesz 27 :P miałaś jakieś objawy???czulas cokolwiek?

Biała lubi tę wiadomość

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • Requiem Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila84 wrote:
    Kobietki podpowiedzcie jak jest z tym ananasem? Zacząć go jeść od razu po transferze? W jakiej ilości i przez ile? Będę wdzięczna za odpowiedź :)

Ginger super wiadomość :)
    Kochana ananasa od dnia transferu przez jakiś 3-4 dni około dwa plastry nie więcej i musi być świeży, nie z puszki

Lila84 lubi tę wiadomość

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoś może odp na pytanie jak wygląda trzecia procedura przy rządówce? Wiem, że chyba zapładnia się wszystkie pobrane komórki, ale czy podaje się dwie czy też tylko jedną jeśli kobieta jest przed 35rż? I czy wszystkie zapłodnione są mrozi jeśli jest ich więcej niż 6?

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Właśnie wrocialm od gin w brzusiu jest czlowieczek i mierzy 2cm :-D serdusio też widziałam jak pika :-D ale jestem szczęśliwa i spokojniejsza :-D a i od początku ciąży przybyło mi 5kg :-o

Pięknie <3 Gratulacje :D

justa1234 lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Biała Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się gęsto tłumaczę.
    Wiem, że nikt nie popiera wcześniejszych testów, ale...no właśnie! Wczoraj po skończonej pracy, kiedy wybierałam się do domu zakręciło mi się w głowie, tak bez powodu i nagle. Musiałam usiąść, bo bałam się, że padnę. Koleżanka powiedziała: Moja droga, jesteś w ciąży! To z kolei było inspiracją do kupienia testu w aptece :D Rano, bo zmierzeniu temperatury byłam przekonana, że to wszystko to tylko pobożne życzenia. Mimo to zrobiłam test, choć cały czas myślałam: przecież to dopiero 5 dpt, głupia ty :) Jakie było moje zdziwienie, jak zobaczyłam bladziocha. Poszłam więc na betę i okazało się, że wynik jak na 5 dpt ok.;) (W poprzednich cyklu, po crio w 8 dpt miałam betę 27.)
    Wiem, że jeszcze długa droga przed nami i naprawdę jestem sceptyczna, choć odpędzam wszystkie złe myśli, uśmiecham się do siebie i zaklinam rzeczywistość mówiąc: Jesteś w ciąży!

Pozdrawiam Was Dziewczyny i trzymam kciuki, naprawdę moooocnooo!

agniesia2569, nadzieja92, Agnieszka_A., Beata.D, zai2014, justa1234, mrth666, Tosia 1981, czarownica_tea, sylvuś, Aprilia, Lenuś, Mimbla lubią tę wiadomość

• Biała Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i Wy trzymajcie za nas...

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila84 wrote:
    Kobietki podpowiedzcie jak jest z tym ananasem? Zacząć go jeść od razu po transferze? W jakiej ilości i przez ile? Będę wdzięczna za odpowiedź :)

Ja zaczelabym juz dzien,dwa przed transferem :)

Kava, Lila84 lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:27

Biała lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Justine Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka, ja też kocham wczesne testy <3 Lubię wiedzieć tak szybko, jak tylko się da :)

Biała, gratuluję i czekam na piękny przyrost bety :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 18:14

Biała, Kava lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiatajcie dziewczyny, mozna dolaczyc? Po trzech nieudanych iui decudujemy sie na in vitro. Teraz odczekamy dwa cykle i dzialamy ok.wakacji-in vitro chce polaczyc z urlopem poniewaz do kliniki dojezdzamy 500km. Pytalam lekarza jak to wyglada w praktyce, dowiedzialam sie ze mam sie zglosic przed 20 dc i byc dyspozycyjna dwa tygodnie. Moje pytanie- czy te dwa tygodnie wystarcza do calej procedury? Bo z tego co czytalam to raczej nie... Czy moze od 20 dc biore leki,a zaczynamy od pierwzego dnia nowego cylku? Sorki ze was pytam ale dla mnie to czarna magia, lekarz nic mi nie powiedzial a nie bedziemy jechac przez pol Polski zeby sie dowiedziec co i jak... Bede wdzieczna za wskazowki, oczywiscie bede dzwonic do kliniki ale wczesniej musze zglosic plan urlopu w pracy... No i wybralismy akurat tak daleko bo podali nam najnizsza cene, podchodzimy komerycjnie.

nadzieja92 lubi tę wiadomość

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • Justine Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Nadzieja :) Jeśli chodzi o czas to jeśli będziesz mieć długi protokół to trwa on mniej więcej 21dni (stymulacja) a później po 3-5 dniach jest transfer. Wtedy jesteś już "wolna". Krótki protokół trwa 7 dni krócej.
    Patrząc na to, że całą stymulację chcesz spędzić poza domem to sam koszt noclegów będzie spory... Mam nadzieję, że nie wybraliście kliniki tylko na podstawie ceny, ale także lekarzy oraz ich doświadczenia przy ivf.

Nadzieja87 lubi tę wiadomość

• Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Cześć Nadzieja :) Jeśli chodzi o czas to jeśli będziesz mieć długi protokół to trwa on mniej więcej 21dni (stymulacja) a później po 3-5 dniach jest transfer. Wtedy jesteś już "wolna". Krótki protokół trwa 7 dni krócej.
    Patrząc na to, że całą stymulację chcesz spędzić poza domem to sam koszt noclegów będzie spory... Mam nadzieję, że nie wybraliście kliniki tylko na podstawie ceny, ale także lekarzy oraz ich doświadczenia przy ivf.
    Nie wiem wlasnie czy krotki czy dlugi... Nic mi nie mowil, w sumie to myslelismy ze te insemki sie powioda. Klinike mamy w Bialymstoku. Ale jak to jest, czy jesli zglosze sie w 20 dc to potem moge sie wrocic do domu? I przyjechac znow kiedy bedzie trzeba? Trudne to do ogarniecia, nie wiem czy nie porywamy sie z motyka na slonce... Koszty noclegow juz trudno, potraktujemy to jak wyjazd urlopowy.

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • Justine Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    Nie wiem wlasnie czy krotki czy dlugi... Nic mi nie mowil, w sumie to myslelismy ze te insemki sie powioda. Klinike mamy w Bialymstoku. Ale jak to jest, czy jesli zglosze sie w 20 dc to potem moge sie wrocic do domu? I przyjechac znow kiedy bedzie trzeba? Trudne to do ogarniecia, nie wiem czy nie porywamy sie z motyka na slonce... Koszty noclegow juz trudno, potraktujemy to jak wyjazd urlopowy.

Nie wiesz jaki, bo ustali dopiero jak Cię zbada ;) Może się okazać, że zostaną zlecone jakieś badania i każe przyjechać w kolejnym cyklu z badaniami.
    Może od razu zaczniecie stymulację- jeśli będzie krótki protokół to stymulacja zaczyna się od 2 dnia cyklu i wtedy mniej więcej co drugi dzień w klinice. Później punkcja (w terminie owulacji) i 3-5 dni później transfer i można do domu uciekać ;)

• margo001 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Nadzieja, czyli jednak zrezygnowałaś z kolejnej IUI? Ja też pewnie w okolicach wakacji będę podchodzić do ivf to walczymy razem :)

Nadzieja87 lubi tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga 79 wrote:
    justa -gratulacje ale szczęście :) ja dziś wróciłam z dwoma blastusiami :)
    ale jakoś tak bez emocji ...po pierwszym nieudanym transferze nie potrafię się cieszyć...
    Kochana trzymam kciuczki za Twoje blastulki <3

iga 79 lubi tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    Cześć Nadzieja, czyli jednak zrezygnowałaś z kolejnej IUI? Ja też pewnie w okolicach wakacji będę podchodzić do ivf to walczymy razem :)

Cześć Margo, a będziecie komercyjnie czy z programu rządowego przystępować?

• margo001 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rządowego (raczej) mam zaświadczenie od lekarza, że staram się już ponad dwa lata + muszę do tego donieść zaświadczenie o 6 cyklach stymulowanych no i dwie IUI za mną. Mam nadzieję, że to wystarczy

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    Z rządowego (raczej) mam zaświadczenie od lekarza, że staram się już ponad dwa lata + muszę do tego donieść zaświadczenie o 6 cyklach stymulowanych no i dwie IUI za mną. Mam nadzieję, że to wystarczy

A zapisaliście już wcześniej gdzieś do ivf? czekacie już gdzieś w kolejce?

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Biała - jeszcze nie gratuluję ale trzymam mocno kciuki :)

A tak poza tym - ja jestem za wczesnymi testami. Chyba jako jedyna ;)
    ja też :)

Biała, Kava lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine-a to dzieki, nie wydaje sie to tak skomplikowane jak mi nto napisalas :) niczego sie nie boje, choc z kasa krucho, ani bolu, ani porazki po za jednym-aby nikt w pracy sie nie kapnął. Dlatego tak mi zalezy na tym zeby polaczyc to z urlopem a potem od razu wrocvic do roboty. Juz z inseminacjami sie glowilam zeby nikt nie dodal dwa do dwoch.

Margo- witaj, tak zdecydowalismy z mezem ze robimy konkretnie. Juz nie bawimy sie w insemki, i tak musialabym szukac nowego lekarza bo ten doradzil max trzy, a potem ivf. I szkoda nam kasy.

Powiedzcie mi czy mozliwy jest koszt 5 tys komercyjnie, bo task nam przedstawiono sprawe.

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ