IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Nasikalam na test 25, ani cienia cienia. Dzis 8dpt. Nie mam zludzen. Jutro pojde formalnie na bete.Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
nick nieaktualnytakasobieja wrote:Nasikalam na test 25, ani cienia cienia. Dzis 8dpt. Nie mam zludzen. Jutro pojde formalnie na bete.
sikaniec miał prawo nie wyjść !!! nie przejmuj się ! :*
przekopałam całe forum szukając o tym progesteronie i znalazłam! Mirriam kiedyś tam podała że "pamiętajcie że progesteron jest podawany w 2 różnych jednostkach ng/ml lub nmol/l.
Przelicza się to tak 1 ng/ml = 3,18 nmol/l"
czyli jak ja mam 26.49ng/ml to po przeliczeniu mam 80,20nmol/l
czyli chyba dobrze ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 07:18
Beata.D lubi tę wiadomość
-
Nie pocieszaj nadzieja92
czuje ze to nie ten cykl. Ale jestem chora jak mam wrocic do pracy. A nie oplaca mi sie skladac wypowiedzenia... Kto mi da od razu umowe... Poza tym te dojazdy
mamy do lodzi 250km
Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
nick nieaktualnytakasobieja wrote:Nie pocieszaj nadzieja92
czuje ze to nie ten cykl. Ale jestem chora jak mam wrocic do pracy. A nie oplaca mi sie skladac wypowiedzenia... Kto mi da od razu umowe... Poza tym te dojazdy
mamy do lodzi 250km
rozumiem cie doskolane sama jak ostatnio zrobiłam sikńca i wyszedł negativ to się załamałam i żadne pocieszenie na mnie nie działało, ale wychodze z założenia póki nie ma @ to jakaś nadzieja się tli, wiadomo że mniejsza...
nic nie poradzimy, to wszystko jest niesprawidliwe, biedne dzieci wyrzucają do śmietników, biją, zostawiają, a my które tak pragniemy z miłości, nie możemy mieć, straszne to jestpozostaje jedynie nadzieja i czas ...
justa1234, Beata.D lubią tę wiadomość
-
No tak. Taka prawda. Prosilam Boga ze jesli istnieje to niech pomozevmi zajsc, ale albo ma mnie w nosie, albo go nie ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 07:40
Gameta Rzgów
nadzieja92 wrote:sikaniec miał prawo nie wyjść !!! nie przejmuj się ! :*
przekopałam całe forum szukając o tym progesteronie i znalazłam! Mirriam kiedyś tam podała że "pamiętajcie że progesteron jest podawany w 2 różnych jednostkach ng/ml lub nmol/l.
Przelicza się to tak 1 ng/ml = 3,18 nmol/l"
czyli jak ja mam 26.49ng/ml to po przeliczeniu mam 80,20nmol/l
czyli chyba dobrze ;p
Dziewczyny jak podaja, ze maja Pg po punkcji np. 60 to podaja w ng/ml najczesciej, bo takich jednostek laby uzywaja zdecydowanie czesciej.
Takasobieja, kazda z nas raz na jakis czas przechodzi chwile zwatpienia... To ludzkie, normalne. Bedzie beta to bedzie wiadomo. A ryczysz, bo jestes naladowana hormonami. Nie zadreczaj sie, ale pamietaj, ze in vitro nie daje gwarancji na ciaze, a juz na pewno nie za pierwszym razem. Nie ten to kolejnyczekaja na Ciebie mrozaczki w razie czego przeciez, no nie?
a obrazony maz do transferu potrzebny nie jest ;p 3maj sie do bety, bo zadreczanie sie nic dobrego nie wniesie. Takie objawy zwiastowac moga i jedno i drugie...
Kava, Aprilia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Dziewczyny jak podaja, ze maja Pg po punkcji np. 60 to podaja w ng/ml najczesciej, bo takich jednostek laby uzywaja zdecydowanie czesciej.
Takasobieja, kazda z nas raz na jakis czas przechodzi chwile zwatpienia... To ludzkie, normalne. Bedzie beta to bedzie wiadomo. A ryczysz, bo jestes naladowana hormonami. Nie zadreczaj sie, ale pamietaj, ze in vitro nie daje gwarancji na ciaze, a juz na pewno nie za pierwszym razem. Nie ten to kolejnyczekaja na Ciebie mrozaczki w razie czego przeciez, no nie?
a obrazony maz do transferu potrzebny nie jest ;p 3maj sie do bety, bo zadreczanie sie nic dobrego nie wniesie. Takie objawy zwiastowac moga i jedno i drugie...
znalazłam też laskę co miałam ponad 20 i jej się udało, więc nie ma to chyba wielkiego znaczenia
co ma być to będzie
czekamy
nie teraz to kolejnym razem
będzie dobrzeAnatolka lubi tę wiadomość
-
Wlasnie sie przespacerowalam z psem i mi lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 08:35
Anatolka, Mimbla, Aprilia lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
Anatolka wrote:Dziewczyny jak podaja, ze maja Pg po punkcji np. 60 to podaja w ng/ml najczesciej, bo takich jednostek laby uzywaja zdecydowanie czesciej.
Gameta Rzgów
takasobieja wrote:Nie mam mrozakow. Mielismy jeden zarodek. Znowu musimy zaczac od poczatku
Ojej, przepraszam. Jest nas tyle, ze trudno ogarnac te "mrozakowe sprawy"... Przyciagaj dobre mysli i czekaj na betesikance-oszukance, a objawy pół na pół, wiec nie ma co z gory sie nastawiac tak wczesnie na wiazacy testowy wynik. 3mamy kciuki
-
Bezpłatne spotkanie dla pacjentów w Białymstoku (Kriobank) w ramach akcji "Oswoić niepłodność".
Miłość, seks, niepłodność – spotkanie dla starających się
Dwoje ludzi kocha się i chce mieć dziecko. Nie wychodzi. Wtedy często zaczyna się dramat. Presja bliskich, trudna diagnostyka, bolesne leczenie, wzajemne obwinianie się. Permanentny stres i skrajne emocje: od nadziei, rozczarowania po rozpacz Już 25 kwietnia br. w Klinice Kriobank Centrum Leczenia Niepłodności Ginekologia i Położnictwo przy ul. Stołecznej 11 w Białymstoku odbędzie się bezpłatne spotkanie dla pacjentów leczących się z powodu niepłodności. To kolejny etap akcji społecznej „Oswoić niepłodność” zorganizowanej z okazji 25lecia istnienia Kliniki.
W tym dniu zaplanowano wykłady:
„Jak niepłodność wpływa na życie seksualne” prof. Zbigniew Lew Starowicz, seksuolog,
„Leczenie niepłodności – co może pójść nie tak” prof. Waldemar Kuczyński, specjalista ginekologii i położnictwa, ministerialny ekspert;
„Czy można nie stracić nadziei? Radzenie sobie z niepowodzeniami na drodze leczenia niepłodności” Dorota Gawlikowska, psycholog specjalizujący się w zakresie psychologicznych aspektów leczenia niepłodności;
„Laboratorium embriologiczne bez tajemnic” dr n. biolog. Piotr Sieczyński, embriolog, Klinika Kriobank.
Podczas spotkania można będzie skorzystać z bezpłatnych konsultacji lekarskich u prof. Waldemara Kuczyńskiego. Odbędą się także warsztaty refleksologiczne „Poznaj mapę swoich stóp”.
Spotkanie jest bezpłatne dla wszystkich pacjentów, nie tylko leczących się w Klinice
Kriobank. Liczba miejsc ograniczona. Zapisy pod nr tel. (85) 744 13 78 lub 669 995 666 i
pod mailem: [email protected] -
Anatolka wrote:Ojej, przepraszam. Jest nas tyle, ze trudno ogarnac te "mrozakowe sprawy"... Przyciagaj dobre mysli i czekaj na bete
sikance-oszukance, a objawy pół na pół, wiec nie ma co z gory sie nastawiac tak wczesnie na wiazacy testowy wynik. 3mamy kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 09:09
Gameta Rzgów
Czy tylko ja ty schizuje marth666 biała jak sie czujecie co u Was???Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
takasobieja wrote:Ginger a właśnie kilka dni temu pisałam czy ktoś wie co z Tobą
bo już się martwiłam.
Ja w pt bętę robięhm. Kurde biorę magnez a od 3 dni rwie mnie prawa noga i pachwina. I mega boli krzyż jak siedzę od wczoraj... aż mnie mąż amolem smarował. Nie wiem czy się obziębiłam... ale takiego bólu kilka lat nie czułam.
Brzuch mega boli na okres
Kochanie powiem ci jak to wyglądało na podstawie moich objawow. Po pierwszym nie udanym transferze zero objawów. Po drugim udanym silne bóle brzucha i krzyża jak na @. Po trzecim również udanym tez bóle tylko trochę lżejsze i mam je do teraz a to już 12tc. Tak więc liczę bardzo ze twoje objawy zwiastuja cudowne wieści i za to bardzo mocno trzymam kciuki;) -
Czesc! Ja co prawda nie jestem jeszcze na etapie IV ale jak dalej bedzie staranie bez efektu, to pewnie sie do Was przeniose.
Na chwile obecna szukam info o klinikach, interesuja mnie te krakowskie, ew.Katowice- jesli mozecie to podzielcie sie info nt, jakie macie doswiadzcenia, ktore polecacie , ktore odradzacie, jakies slowko o lekarzach?
Pozdrawiam i zycze owocnych wynikow przy IVgretka -
Ginger84 wrote:Kochanie powiem ci jak to wyglądało na podstawie moich objawow. Po pierwszym nie udanym transferze zero objawów. Po drugim udanym silne bóle brzucha i krzyża jak na @. Po trzecim również udanym tez bóle tylko trochę lżejsze i mam je do teraz a to już 12tc. Tak więc liczę bardzo ze twoje objawy zwiastuja cudowne wieści i za to bardzo mocno trzymam kciuki;)Gameta Rzgów
Leoś 1580g i Laura 1420g.