X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Ja bylam na naturalnym, 4 dni przed transferem zaczelam brac luteine 3x1 i mialam ovitrelle zeby pecherzyk pekl, a tak to nic wiecej nie bralam.

A robiłaś badanie progesteronu ?? Po transferze ?

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko piękne wiadomości cieszę się bardzo :)

Lenuś trzymam kciuki za Waszą trójeczkę będzie dobrze :)

Ginger kciuki zapewnione myślałam o Tobie i nawet wiadomość Ci napisałam cieszę się że się odezwałaś :)

Anko:-), Lenuś lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa laski mialyscie kiedyś nadżerke? ? Dziś podczas transferu lekarz zauważył ostatnio nie było jeszcze martwię się czy to ma jakiś wpływ ? Jak to się leczy ??

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też podczas transferu lekarz zauważył nadżerkę, wydaje mi się, że to się leczy dop.po porodzie.

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • muchoOmorki Debiutantka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:
    Aa laski mialyscie kiedyś nadżerke? ? Dziś podczas transferu lekarz zauważył ostatnio nie było jeszcze martwię się czy to ma jakiś wpływ ? Jak to się leczy ??

Aktualnie nadżerek się nie leczy ( zabiegi które ją niwelują wpływają na szyjkę i potem mogą być problemy z ciążą). Musisz tylko robić regularnie cytologie : )
    Po porodzie może się powiększyć. Ja sama miałam parę lat temu usuwaną specjalnym kwasem ale moja nowa gin mówiła mi że podejście do nadżerek się całkowicie zmieniło i teraz się to tylko obserwuje bo usuwanie tego daje często więcej szkody niż pożytku

Mimbla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff a ja się Wystraszyłam ze to coś złego .. dopiero parę godzin po transferze a moje podbrzusze juz daje dać .. pewnie zarodki grają w siatkówkę :D

Kava lubi tę wiadomość

• iga 79 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:
    Uff a ja się Wystraszyłam ze to coś złego .. dopiero parę godzin po transferze a moje podbrzusze juz daje dać .. pewnie zarodki grają w siatkówkę :D

będzie dobrze:) ja jutro o tej porze też będę parę godzin po transferze...tylko że jakoś więcej obaw mam niż radości......

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga 79 wrote:
    będzie dobrze:) ja jutro o tej porze też będę parę godzin po transferze...tylko że jakoś więcej obaw mam niż radości......

Trzymam Kciuki! Ja dziś kompletnie na lajcie niechęć nawet. Zero entuzjazmu. Zobaczymy ;) daj znać jutro :* powodzenia !!

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Jestem po wizycie i zaczęliśmy w tym cyklu stymulację. Torbiel (3cm) jest jak była taka sama od roku. Nic na nią nie działa więc lekarz zdecydował, że nie ma co już zwlekać i odkładać.
    Od dziś do poniedziałku mam Menopur 150 IU. W niedzielę i poniedziałek Cetroide. Wizyta kontrolna w poniedziałek.
    Za leki zapłaciłam ok. 418 zł. Gdyby nie refundacja wyszłoby prawie 2000 zł.

Pierwszy zastrzyk już za mną. W sumie nie było czego się bać :)

Jestem podekscytowana i trochę przerażona. Bardzo cieszę się, że się zaczęło. W końcu po 3 latach jestem na nowej drodze, która może zakończyć się upragnionym szczęściem :)

nadzieja92, justa1234, Beata.D, Konwalia, shooa, czarownica_tea, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• mrth666 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was trochę wstydliwe pytanie :P
    Po transferze lekarz zalecił mi luteiną dowcipną, no i wcześniej zakładałam sobie aplikatorem a dziś jak z ciekawości chciałam sprawdzić położenie szyjki zauważyłam że "dziurka" jest cała zapchana, taką dość gęstą wydzieliną jakby nierozpuszczona do końca luteina...i teraz nie wiem czy zgłosić to lekarzowi i przerzucić się na doustną czy to normalne że nie zdąży się rozpuścić? Biorę ją 3x1.

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Ja, Marta - obie miałyśmy crio na cyklu naturalnym.
    Jedyne co brałyśmy to progesteron od dnia owulacji.
    Luteina, Lutinus, Prolutex.

Ja bym porozmawiała z lekarzem. Może zmieni Ci lek.

Juz rozmawialam-polecę na naturalnym ;) a jakiej wielkosci endometrium mialyscie w dniu transferu(lub dzien,dwa przed?)???

Konwalia-Ty tez?? No to dajesz mi nadzieje :D

Nadzieja92 kciuki za Twoje groszki &&&&& :)
    Ginger-masz moje kciuki na jutro &&&&& :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:
    Juz rozmawialam-polecę na naturalnym ;) a jakiej wielkosci endometrium mialyscie w dniu transferu(lub dzien,dwa przed?)???

Konwalia-Ty tez?? No to dajesz mi nadzieje :D

Nadzieja92 kciuki za Twoje groszki &&&&& :)
    Ginger-masz moje kciuki na jutro &&&&& :)

W 1 podejściu miałam 12 mm teraz 10 mm :)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też :) Endometrium miałam w dniu transferu 10 mm.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger a właśnie kilka dni temu pisałam czy ktoś wie co z Tobą :) bo już się martwiłam.

Ja w pt bętę robię :/ hm. Kurde biorę magnez a od 3 dni rwie mnie prawa noga i pachwina. I mega boli krzyż jak siedzę od wczoraj... aż mnie mąż amolem smarował. Nie wiem czy się obziębiłam... ale takiego bólu kilka lat nie czułam. :/ Brzuch mega boli na okres :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 21:39

Anko:-) lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi kolezanka powiedziała jak mnie bolał krzyż ze pewnie ciąża, bo ona tez myślała ze ja przewialo-jeszcze przed testem:-)
    A ciągnięcie to kolejny super objaw!
    W piątek jestem z tobą!!!

justa1234 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam nadziei, chodzę i ryczę, że się nie udało. Mój się drze, że ostatni raz ze mną jechał do Łodzi. Że jak z takim podejściem mam być to sama mam sobie jeździć. Ale mam tak mega bóle na @ jak nigdy. Zazwyczaj jak biorę luteinę to ćmi, ale nie boli aż tak. A teraz biorę końskie dawki w porównaniu do tych co zawsze a boli jak ch...

Gameta Rzgów
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Nie mam nadziei, chodzę i ryczę, że się nie udało. Mój się drze, że ostatni raz ze mną jechał do Łodzi. Że jak z takim podejściem mam być to sama mam sobie jeździć. Ale mam tak mega bóle na @ jak nigdy. Zazwyczaj jak biorę luteinę to ćmi, ale nie boli aż tak. A teraz biorę końskie dawki w porównaniu do tych co zawsze a boli jak ch...
    Pisałam to niedawno Anko i napiszę i tobie ;-) mnie też tak brzuch napierdzielał jak na @ do tego ból krzyża ;-) i udało się ;-) trzymam za ciebie kciuczki i żeby te objawy były zwiastujace zamieszkanie groszka <3

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    idź wcześniej na bete nie katuj się...

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    idź wcześniej na bete nie katuj się...
    Jutro jadę do rodziców, szybko dzień mi zleci. W pt beta. I tak robię dzień prędzej, bo lekarz zalecił 10dpt. A to będzie 9dpt.

Gameta Rzgów
‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ