X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Ja bylam na naturalnym, 4 dni przed transferem zaczelam brac luteine 3x1 i mialam ovitrelle zeby pecherzyk pekl, a tak to nic wiecej nie bralam.

A robiłaś badanie progesteronu ?? Po transferze ?

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko piękne wiadomości cieszę się bardzo :)

Lenuś trzymam kciuki za Waszą trójeczkę będzie dobrze :)

Ginger kciuki zapewnione myślałam o Tobie i nawet wiadomość Ci napisałam cieszę się że się odezwałaś :)

Anko:-), Lenuś lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa laski mialyscie kiedyś nadżerke? ? Dziś podczas transferu lekarz zauważył ostatnio nie było jeszcze martwię się czy to ma jakiś wpływ ? Jak to się leczy ??

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też podczas transferu lekarz zauważył nadżerkę, wydaje mi się, że to się leczy dop.po porodzie.

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • muchoOmorki Debiutantka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:
    Aa laski mialyscie kiedyś nadżerke? ? Dziś podczas transferu lekarz zauważył ostatnio nie było jeszcze martwię się czy to ma jakiś wpływ ? Jak to się leczy ??

Aktualnie nadżerek się nie leczy ( zabiegi które ją niwelują wpływają na szyjkę i potem mogą być problemy z ciążą). Musisz tylko robić regularnie cytologie : )
    Po porodzie może się powiększyć. Ja sama miałam parę lat temu usuwaną specjalnym kwasem ale moja nowa gin mówiła mi że podejście do nadżerek się całkowicie zmieniło i teraz się to tylko obserwuje bo usuwanie tego daje często więcej szkody niż pożytku

Mimbla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff a ja się Wystraszyłam ze to coś złego .. dopiero parę godzin po transferze a moje podbrzusze juz daje dać .. pewnie zarodki grają w siatkówkę :D

Kava lubi tę wiadomość

• iga 79 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:
    Uff a ja się Wystraszyłam ze to coś złego .. dopiero parę godzin po transferze a moje podbrzusze juz daje dać .. pewnie zarodki grają w siatkówkę :D

będzie dobrze:) ja jutro o tej porze też będę parę godzin po transferze...tylko że jakoś więcej obaw mam niż radości......

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga 79 wrote:
    będzie dobrze:) ja jutro o tej porze też będę parę godzin po transferze...tylko że jakoś więcej obaw mam niż radości......

Trzymam Kciuki! Ja dziś kompletnie na lajcie niechęć nawet. Zero entuzjazmu. Zobaczymy ;) daj znać jutro :* powodzenia !!

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Jestem po wizycie i zaczęliśmy w tym cyklu stymulację. Torbiel (3cm) jest jak była taka sama od roku. Nic na nią nie działa więc lekarz zdecydował, że nie ma co już zwlekać i odkładać.
    Od dziś do poniedziałku mam Menopur 150 IU. W niedzielę i poniedziałek Cetroide. Wizyta kontrolna w poniedziałek.
    Za leki zapłaciłam ok. 418 zł. Gdyby nie refundacja wyszłoby prawie 2000 zł.

Pierwszy zastrzyk już za mną. W sumie nie było czego się bać :)

Jestem podekscytowana i trochę przerażona. Bardzo cieszę się, że się zaczęło. W końcu po 3 latach jestem na nowej drodze, która może zakończyć się upragnionym szczęściem :)

nadzieja92, justa1234, Beata.D, Konwalia, shooa, czarownica_tea, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• mrth666 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was trochę wstydliwe pytanie :P
    Po transferze lekarz zalecił mi luteiną dowcipną, no i wcześniej zakładałam sobie aplikatorem a dziś jak z ciekawości chciałam sprawdzić położenie szyjki zauważyłam że "dziurka" jest cała zapchana, taką dość gęstą wydzieliną jakby nierozpuszczona do końca luteina...i teraz nie wiem czy zgłosić to lekarzowi i przerzucić się na doustną czy to normalne że nie zdąży się rozpuścić? Biorę ją 3x1.

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Ja, Marta - obie miałyśmy crio na cyklu naturalnym.
    Jedyne co brałyśmy to progesteron od dnia owulacji.
    Luteina, Lutinus, Prolutex.

Ja bym porozmawiała z lekarzem. Może zmieni Ci lek.

Juz rozmawialam-polecę na naturalnym ;) a jakiej wielkosci endometrium mialyscie w dniu transferu(lub dzien,dwa przed?)???

Konwalia-Ty tez?? No to dajesz mi nadzieje :D

Nadzieja92 kciuki za Twoje groszki &&&&& :)
    Ginger-masz moje kciuki na jutro &&&&& :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:
    Juz rozmawialam-polecę na naturalnym ;) a jakiej wielkosci endometrium mialyscie w dniu transferu(lub dzien,dwa przed?)???

Konwalia-Ty tez?? No to dajesz mi nadzieje :D

Nadzieja92 kciuki za Twoje groszki &&&&& :)
    Ginger-masz moje kciuki na jutro &&&&& :)

W 1 podejściu miałam 12 mm teraz 10 mm :)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też :) Endometrium miałam w dniu transferu 10 mm.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger a właśnie kilka dni temu pisałam czy ktoś wie co z Tobą :) bo już się martwiłam.

Ja w pt bętę robię :/ hm. Kurde biorę magnez a od 3 dni rwie mnie prawa noga i pachwina. I mega boli krzyż jak siedzę od wczoraj... aż mnie mąż amolem smarował. Nie wiem czy się obziębiłam... ale takiego bólu kilka lat nie czułam. :/ Brzuch mega boli na okres :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 21:39

Anko:-) lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi kolezanka powiedziała jak mnie bolał krzyż ze pewnie ciąża, bo ona tez myślała ze ja przewialo-jeszcze przed testem:-)
    A ciągnięcie to kolejny super objaw!
    W piątek jestem z tobą!!!

justa1234 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam nadziei, chodzę i ryczę, że się nie udało. Mój się drze, że ostatni raz ze mną jechał do Łodzi. Że jak z takim podejściem mam być to sama mam sobie jeździć. Ale mam tak mega bóle na @ jak nigdy. Zazwyczaj jak biorę luteinę to ćmi, ale nie boli aż tak. A teraz biorę końskie dawki w porównaniu do tych co zawsze a boli jak ch...

Gameta Rzgów
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Nie mam nadziei, chodzę i ryczę, że się nie udało. Mój się drze, że ostatni raz ze mną jechał do Łodzi. Że jak z takim podejściem mam być to sama mam sobie jeździć. Ale mam tak mega bóle na @ jak nigdy. Zazwyczaj jak biorę luteinę to ćmi, ale nie boli aż tak. A teraz biorę końskie dawki w porównaniu do tych co zawsze a boli jak ch...
    Pisałam to niedawno Anko i napiszę i tobie ;-) mnie też tak brzuch napierdzielał jak na @ do tego ból krzyża ;-) i udało się ;-) trzymam za ciebie kciuczki i żeby te objawy były zwiastujace zamieszkanie groszka <3

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    idź wcześniej na bete nie katuj się...

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    idź wcześniej na bete nie katuj się...
    Jutro jadę do rodziców, szybko dzień mi zleci. W pt beta. I tak robię dzień prędzej, bo lekarz zalecił 10dpt. A to będzie 9dpt.

Gameta Rzgów
‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ