IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
STORK wrote:MZ ma czuwać nad prawidłowo przeprowadzanymi procedurami IVF oraz czuwać nad kwestiami naciągania na dodatkowe opłaty przez kliniki. Pewnie o to chodziło koleżance wyżej.
Wlasnie o to mi chodzilo
Sysiu juz tu troche jestes na tym forum i sie naczytalas jak niektore kliniki podchodza do pacjetow.Anatolka zawsze walczy o swoje i jeszcze pare innych(sory ale juz nie pamietam ktore)i jak trzeba straszy MZ
To dziala na kliniki jak "kubeł zimnej wody"
Sysiaaaaa, Mimbla, duza lubią tę wiadomość
-
Beata.D wrote:Wlasnie o to mi chodzilo
Sysiu juz tu troche jestes na tym forum i sie naczytalas jak niektore kliniki podchodza do pacjetow.Anatolka zawsze walczy o swoje i jeszcze pare innych(sory ale juz nie pamietam ktore)i jak trzeba straszy MZ
To dziala na kliniki jak "kubeł zimnej wody"
sama próbowałam cos wywalczyć i sobie darowałam
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Hej. Sysiu trzymam kciuki za grocha!
Zyzka przykro mi... Sama to ostatnio przezywalam. Jest ciezko! Ale nie mozemy sie poddawac!
Ostatnio nawet nie mam czasu tu czesto wpadac...jak nie w pracy to inne rzeczy na glowie.
przepraszam dziewczyny. Mimo wszystko sercem jestem z kazda z Was!
Anko jak sie masz?Sysiaaaaa lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Cóż, uczestnictwo w rządowym programie nie zwalnia nas od tego żeby zwracać uwagę na nieprawidłowości czy jakieś błędy realizatorów..
Chciałabym jednak tej klinice tylko pogratulować patentu na zarabianie dodatkowych pieniędzy, jeśli tylko to prawda że kasują za rozmowy telefoniczne z lekarzami. Niechby może zrobili jeszcze tylko oddzielne linie i taryfy: grupa pacjentek z pozytywną betą płaci 0,30 za minutę a jak wynik procedury in-vitro jeszcze niepewny to pacjentki płacą np. 3 ziko za minutę. Dzięki temu systemowi lekarz ma gwarantowany święty spokój po godzinach pracy, a nasz wątek - w czerwcu 2016 będzie mieć 10 0000 stron
))).
-
Jestem bardzo ciekawa jakie zmiany w temacie in vitro wprowadzi PIS, który pomału dochodzi do władzy. Z refundacja możemy sie pożegnać
ustawa o in vitro pójdzie do kosza.... rodziny z takimi problemami dostaną po tyłku
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Jestem bardzo ciekawa jakie zmiany w temacie in vitro wprowadzi PIS, który pomału dochodzi do władzy. Z refundacja możemy sie pożegnać
ustawa o in vitro pójdzie do kosza.... rodziny z takimi problemami dostaną po tyłku
Taaaaak i gdzies przeczytalam jego wypodziedz-"za IVF 2 lata paki" hehehe.Kurcze,wszyscy pojdziemy siedziecWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 23:27
Anatolka lubi tę wiadomość
-
Ja bym się tak nie martwią o ustawę o in vitro. Jako prezydent pan Duda niewiele może zrobić. A wybory parlamentarne dopiero przed nami. Poza tym póki co musimy się podporządkować Unii wiec ustawa musi przejść.
Mimbla, STORK, yomegi, Beata.D lubią tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
monik wrote:Witaj ja też jestem w invicta gdansk i jestem na tym samym etapie co ty a mianowicie tez @ zaczeła sie 3
A co do plamien to tez je mialam po skaczonej @ ale tylko brązowe plamienia
Monik a masz je jeszcze? ja wczoraj jeszcze miałam, i nie tylko brązowe, czerwone równiez, trochę zaczynam się juz martwic
mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
asieńka wrote:
Monik a masz je jeszcze? ja wczoraj jeszcze miałam, i nie tylko brązowe, czerwone równiez, trochę zaczynam się juz martwic
Nie ja już nie mam na szczęście. Aieńko ja nie wiem co ci poradzić,nie mam pojęcia czy to ma tak być ja pierwszy raz podchodze do procedury i jestem jeszcze zielona w tym wszystkim.
asieńka lubi tę wiadomość
-
Sysiaaaaa trzymam kciuki
Przynieś wraz z betą dobre wieści ....
Ja jestem po wizycie u profesora ,doniosłam dokumenty badania moje i męża, kolejna wizyta kwalifikacyjna miedzy 1 a 5 dc jak dostanę @.jak na razie sie spóźnia na usg widac było pogrubione endometrium i ze owu była profesor powiedział ze albo bedzie @ albo może jest to ciąża mamy czekać 14 dni ....
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka