IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnieszka dopiero doczytalam ze beta spadla
bardzo mi przykro. Chociaz wiesz ze cos ruszylo! Niedlugo bedziesz cieszyc sie ciaza!
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
W kafeterii pojawil sie artykuł "Andrzej Duda,a polityka wobec kobiet" jako Andrzej Duda nie popieram in vitro. Ale jako prezydent Andrzej Duda rozumiem, że są rodzice, którzy nie mogą mieć dzieci i szukają rozwiązania tej sytuacji. Dlatego zaakceptuję in vitro, ale bez zamrażania zarodków.23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
iga 79 wrote:W kafeterii pojawil sie artykuł "Andrzej Duda,a polityka wobec kobiet" jako Andrzej Duda nie popieram in vitro. Ale jako prezydent Andrzej Duda rozumiem, że są rodzice, którzy nie mogą mieć dzieci i szukają rozwiązania tej sytuacji. Dlatego zaakceptuję in vitro, ale bez zamrażania zarodków.
Mimbla, Idgie lubią tę wiadomość
-
Moja kolezanka powiedziała kiedyś ze gdyby robila in vitro to tylko jedno jajeczko by wziela i zaplodnila..
Tak to jest jak ktoś nie ma pojęcia jak wygląda in vitro..justa1234, Mimbla lubią tę wiadomość
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
Tu nie chodzi o pobieranie jednego jajeczka, ale ograniczenie liczby zapladnianych i podawanie za pierwszym razem wszystkich zaplodnionych. Tak jest, o ile mnie pamiec nie myli, w Niemczech np. Zaplodnia 6, 6 sie zaplodni i wszystkie podaja, dlatego Niemki przyjezdzaja do Pl na ivf. Nie tylko dlatego, ze taniej, ale tez bezpieczniej ze wzgledu na ogromne ryzyko ciazy mnogiej w ich kraju i powiklan z tym zwiazanych...
-
Chorzy na glowe sa. Co z tego ze sa mrozone? Ja np mialam transfer odroczony ... I co wtedy. Nievh oni sie najpierw doksztalcaGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
nick nieaktualnyiga 79 wrote:W kafeterii pojawil sie artykuł "Andrzej Duda,a polityka wobec kobiet" jako Andrzej Duda nie popieram in vitro. Ale jako prezydent Andrzej Duda rozumiem, że są rodzice, którzy nie mogą mieć dzieci i szukają rozwiązania tej sytuacji. Dlatego zaakceptuję in vitro, ale bez zamrażania zarodków.
tez to slyszalam, jak sie Duda wypowiadal wlasnie na temat mrozenia zarodkow, bez kitu niech on sie najpierw doksztalci, a nie takie glupoty wygaduje
a o tym co sie dzieje w niemczech, pierwsze slysze - no to istna masakra tam sie musi dziac...balabym sie tam chyba podchodzic do IVF...
-
To właśnie w Niemczech 65 latka urodziła czworaczki w 26tc i one przeżyły. Nie rozumiem czemu u Lenusi bliźniaków nie dało sie uratować. Więcej ważyły...
Słyszałam o in vitro, które robi sie na naturalnym cyklu - podobno bardziej "katolickie"Pobiera sie komórkę i ja zapładnia. Nie ma stymulacji. Cóż jest to metoda dla pacjentek, które maja owu i chyba pokaźny portfel.
Kava lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKonwalia wrote:To właśnie w Niemczech 65 latka urodziła czworaczki w 26tc i one przeżyły. Nie rozumiem czemu u Lenusi bliźniaków nie dało sie uratować. Więcej ważyły...
Słyszałam o in vitro, które robi sie na naturalnym cyklu - podobno bardziej "katolickie"Pobiera sie komórkę i ja zapładnia. Nie ma stymulacji. Cóż jest to metoda dla pacjentek, które maja owu i chyba pokaźny portfel.
no wlasnie, ale co w przypadku gdy ja mam PCO i owu albo nie ma, albo jakas uposledzona owulacja lub wieczna walka o ta owulacje - chyba marny skutek by IVF wtedy przyniosl co poniektorym... dlatego niech ten Duda sie otrzasnie z tych bredni i glupot, ktore wygaduje na prawo i lewo, niech sie wyspi porzadnie i niech sie zabiera do podpisywania papierow dotyczacych IVF! -
W Niemczech, do 3 zapladniaja i po 3 wszczepiaja jesli wszystkie sie zaplodnia. Maja najwyzszy wskaznik w Europie ciaz mnogich i powiklanych.
U nas w projekcie mamy teraz mowe o 6, ale jest tez opcja mrozenia. Jesli nie bedzie mrozenia pewnie te 6 tez zostanie zmniejszone.
Ale mi bardziej katolickie...bez stymulacji. Katoliccy napro lekarze tez stymuluja, nie tylko clo czy letrozolem ale i gonadotropinami... Wkurza mnie takie cos albo ktos jest przeciwny in vitro, bo jest katolikiem i z powodow swiatopogladowych nie chce takiej metody... Ale takie naginanie troche in vitro ale bez stymulacji to bardziej po bozemu... Slabe strasznie.
Ja czytalam jeszcze takie cos, ze zaplodnienie na szkielku icsi czy imsi i zanim sie zaczna dzielic to wkladaja do macicy i wtedy zaplodnienie nie jest in vitro, bo podzial zaczyna sie w macicy... To dopiero bzdura i naciaganie...Kava, Mimbla lubią tę wiadomość
-
iga 79 wrote:W kafeterii pojawil sie artykuł "Andrzej Duda,a polityka wobec kobiet" jako Andrzej Duda nie popieram in vitro. Ale jako prezydent Andrzej Duda rozumiem, że są rodzice, którzy nie mogą mieć dzieci i szukają rozwiązania tej sytuacji. Dlatego zaakceptuję in vitro, ale bez zamrażania zarodków.
W sumie w powyższym tekście, który Iga nam zacytowała nie ma informacji w jaki sposób ma być doprowadzone do zakazu zamrażania zarodków. Możemy się domyślać, że będzie limit zapładnianych komórek i będą one wszystkie podawane od razu. Jeżeli tak, to moim zdaniem będzie to większe zło, bo uderzy w zdrowie kobiet. Nie dość, że będzie więcej ciąż mnogich (które są obciążeniem dla organizmu) to i ryzyk hiperki (lekarze mimo złych wyników pewnie będą robić transfery, bo przecież nie można niszczyć zarodków). -
Anatolka wrote:Ale mi bardziej katolickie...
bez stymulacji. Katoliccy napro lekarze tez stymuluja, nie tylko clo czy letrozolem ale i gonadotropinami... Wkurza mnie takie cos albo ktos jest przeciwny in vitro, bo jest katolikiem i z powodow swiatopogladowych nie chce takiej metody... Ale takie naginanie troche in vitro ale bez stymulacji to bardziej po bozemu... Slabe strasznie.
Ja czytalam jeszcze takie cos, ze zaplodnienie na szkielku icsi czy imsi i zanim sie zaczna dzielic to wkladaja do macicy i wtedy zaplodnienie nie jest in vitro, bo podzial zaczyna sie w macicy... To dopiero bzdura i naciaganie...
Anatolka o tym "katolickim" podejściu słyszałam w wywiadzie. Wypowiadała się lekarz z kliniki leczenia niepłodności. Reklama - dźwignią handlu
O tej Twojej koncepcji nie słyszałamTak, to dopiero naciąganie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 14:08
-
In vitrówki chciałabym się Wam pochwalić i poprosić o wsparcie. W dzień mamy miałam USG 3 trymestru. Lilka waży 2206 g i zdaniem lekarza wszystkie parametry są prawidłowe. Niestety skróciła mi się szyjka i wypadło trochę czopa. Muszę leżeć i przyjmować luteinę. Proszę Was o kciuki, żeby Lilka zechciała jeszcze zostać w brzuchu z 4 tygodnie.
niecierpliwa, duza, Anatolka, Ginger84, justa1234, shooa, kkisia, czarownica_tea, iga 79, Tosia 1981, Anko:-), Viki26, sylvuś, Asiula86, Mimbla, Selena, Marta1986, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKonwalia wrote:In vitrówki chciałabym się Wam pochwalić i poprosić o wsparcie. W dzień mamy miałam USG 3 trymestru. Lilka waży 2206 g i zdaniem lekarza wszystkie parametry są prawidłowe. Niestety skróciła mi się szyjka i wypadło trochę czopa. Muszę leżeć i przyjmować luteinę. Proszę Was o kciuki, żeby Lilka zechciała jeszcze zostać w brzuchu z 4 tygodnie.
kciukam z calych sil za mala LiliankeBedzie dobrze i mala wytrzyma jeszcze troche
Konwalia lubi tę wiadomość
-
Konwalia trzymam kciuki za was. Fajnie ze juz jesteście na takim etapie. Będzie dobrze:)
Tak się zastanawiam czy te ciążę invitrowe są bardziej narażone na wcześniejsze zakończenie? Bo nie wiem urodziła któraś z forum w terminie?
U mnie niestety leżenie cały czas mam bardzo silne bóle brzucha + skurcze:( byłam wczoraj u gina szyjka długa zamknięta wszystko ok. Mały tez się rozwija prawidłowo. Nie wiadomo skąd te bóle. Pobrał wymaz z szyjki i zobaczymy jak tam nic nie wyjdzie to chyba przez moja drobna budowę. Tylko bóle są nie do wytrzymania a nic nie pomaga boli w każdej pozycji. I niby jest ok ale cały czas się martwię.Konwalia lubi tę wiadomość
-
Konwalia wrote:In vitrówki chciałabym się Wam pochwalić i poprosić o wsparcie. W dzień mamy miałam USG 3 trymestru. Lilka waży 2206 g i zdaniem lekarza wszystkie parametry są prawidłowe. Niestety skróciła mi się szyjka i wypadło trochę czopa. Muszę leżeć i przyjmować luteinę. Proszę Was o kciuki, żeby Lilka zechciała jeszcze zostać w brzuchu z 4 tygodnie.
asieńka, Konwalia lubią tę wiadomość