X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka dopiero doczytalam ze beta spadla :( bardzo mi przykro. Chociaz wiesz ze cos ruszylo! Niedlugo bedziesz cieszyc sie ciaza!

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kafeterii pojawil sie artykuł "Andrzej Duda,a polityka wobec kobiet" jako Andrzej Duda nie popieram in vitro. Ale jako prezydent Andrzej Duda rozumiem, że są rodzice, którzy nie mogą mieć dzieci i szukają rozwiązania tej sytuacji. Dlatego zaakceptuję in vitro, ale bez zamrażania zarodków.

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga 79 wrote:
    W kafeterii pojawil sie artykuł "Andrzej Duda,a polityka wobec kobiet" jako Andrzej Duda nie popieram in vitro. Ale jako prezydent Andrzej Duda rozumiem, że są rodzice, którzy nie mogą mieć dzieci i szukają rozwiązania tej sytuacji. Dlatego zaakceptuję in vitro, ale bez zamrażania zarodków.
    to co będą robić z tymi zarodkami zabijać? Co z dziewczynami które musza odłożyć transfer do następnego cyklu z powodu hiperki? On chyba nie wie na czym in vitro polega

Mimbla, Idgie lubią tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie ..stymulacje by nas wykonczyly :/

Mimbla lubi tę wiadomość

• iga 79 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka powiedziała kiedyś ze gdyby robila in vitro to tylko jedno jajeczko by wziela i zaplodnila..
    Tak to jest jak ktoś nie ma pojęcia jak wygląda in vitro..

justa1234, Mimbla lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu nie chodzi o pobieranie jednego jajeczka, ale ograniczenie liczby zapladnianych i podawanie za pierwszym razem wszystkich zaplodnionych. Tak jest, o ile mnie pamiec nie myli, w Niemczech np. Zaplodnia 6, 6 sie zaplodni i wszystkie podaja, dlatego Niemki przyjezdzaja do Pl na ivf. Nie tylko dlatego, ze taniej, ale tez bezpieczniej ze wzgledu na ogromne ryzyko ciazy mnogiej w ich kraju i powiklan z tym zwiazanych...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chorzy na glowe sa. Co z tego ze sa mrozone? Ja np mialam transfer odroczony ... I co wtedy. Nievh oni sie najpierw doksztalca

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga 79 wrote:

tez to slyszalam, jak sie Duda wypowiadal wlasnie na temat mrozenia zarodkow, bez kitu niech on sie najpierw doksztalci, a nie takie glupoty wygaduje :/

a o tym co sie dzieje w niemczech, pierwsze slysze - no to istna masakra tam sie musi dziac... <3 balabym sie tam chyba podchodzic do IVF...

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To właśnie w Niemczech 65 latka urodziła czworaczki w 26tc i one przeżyły. Nie rozumiem czemu u Lenusi bliźniaków nie dało sie uratować. Więcej ważyły...
    Słyszałam o in vitro, które robi sie na naturalnym cyklu - podobno bardziej "katolickie" ;) Pobiera sie komórkę i ja zapładnia. Nie ma stymulacji. Cóż jest to metoda dla pacjentek, które maja owu i chyba pokaźny portfel.

Kava lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    To właśnie w Niemczech 65 latka urodziła czworaczki w 26tc i one przeżyły. Nie rozumiem czemu u Lenusi bliźniaków nie dało sie uratować. Więcej ważyły...
    Słyszałam o in vitro, które robi sie na naturalnym cyklu - podobno bardziej "katolickie" ;) Pobiera sie komórkę i ja zapładnia. Nie ma stymulacji. Cóż jest to metoda dla pacjentek, które maja owu i chyba pokaźny portfel.

no wlasnie, ale co w przypadku gdy ja mam PCO i owu albo nie ma, albo jakas uposledzona owulacja lub wieczna walka o ta owulacje - chyba marny skutek by IVF wtedy przyniosl co poniektorym... dlatego niech ten Duda sie otrzasnie z tych bredni i glupot, ktore wygaduje na prawo i lewo, niech sie wyspi porzadnie i niech sie zabiera do podpisywania papierow dotyczacych IVF! <3 <3 <3

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Niemczech, do 3 zapladniaja i po 3 wszczepiaja jesli wszystkie sie zaplodnia. Maja najwyzszy wskaznik w Europie ciaz mnogich i powiklanych.

U nas w projekcie mamy teraz mowe o 6, ale jest tez opcja mrozenia. Jesli nie bedzie mrozenia pewnie te 6 tez zostanie zmniejszone.

Ale mi bardziej katolickie... :/ bez stymulacji. Katoliccy napro lekarze tez stymuluja, nie tylko clo czy letrozolem ale i gonadotropinami... Wkurza mnie takie cos albo ktos jest przeciwny in vitro, bo jest katolikiem i z powodow swiatopogladowych nie chce takiej metody... Ale takie naginanie troche in vitro ale bez stymulacji to bardziej po bozemu... Slabe strasznie.

Ja czytalam jeszcze takie cos, ze zaplodnienie na szkielku icsi czy imsi i zanim sie zaczna dzielic to wkladaja do macicy i wtedy zaplodnienie nie jest in vitro, bo podzial zaczyna sie w macicy... To dopiero bzdura i naciaganie...

Kava, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga 79 wrote:

W sumie w powyższym tekście, który Iga nam zacytowała nie ma informacji w jaki sposób ma być doprowadzone do zakazu zamrażania zarodków. Możemy się domyślać, że będzie limit zapładnianych komórek i będą one wszystkie podawane od razu. Jeżeli tak, to moim zdaniem będzie to większe zło, bo uderzy w zdrowie kobiet. Nie dość, że będzie więcej ciąż mnogich (które są obciążeniem dla organizmu) to i ryzyk hiperki (lekarze mimo złych wyników pewnie będą robić transfery, bo przecież nie można niszczyć zarodków).

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ale mi bardziej katolickie... :/ bez stymulacji. Katoliccy napro lekarze tez stymuluja, nie tylko clo czy letrozolem ale i gonadotropinami... Wkurza mnie takie cos albo ktos jest przeciwny in vitro, bo jest katolikiem i z powodow swiatopogladowych nie chce takiej metody... Ale takie naginanie troche in vitro ale bez stymulacji to bardziej po bozemu... Slabe strasznie.

Ja czytalam jeszcze takie cos, ze zaplodnienie na szkielku icsi czy imsi i zanim sie zaczna dzielic to wkladaja do macicy i wtedy zaplodnienie nie jest in vitro, bo podzial zaczyna sie w macicy... To dopiero bzdura i naciaganie...

Anatolka o tym "katolickim" podejściu słyszałam w wywiadzie. Wypowiadała się lekarz z kliniki leczenia niepłodności. Reklama - dźwignią handlu ;)
    O tej Twojej koncepcji nie słyszałam :) Tak, to dopiero naciąganie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 14:08

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    In vitrówki chciałabym się Wam pochwalić i poprosić o wsparcie. W dzień mamy miałam USG 3 trymestru. Lilka waży 2206 g i zdaniem lekarza wszystkie parametry są prawidłowe. Niestety skróciła mi się szyjka i wypadło trochę czopa. Muszę leżeć i przyjmować luteinę. Proszę Was o kciuki, żeby Lilka zechciała jeszcze zostać w brzuchu z 4 tygodnie. :)

niecierpliwa, duza, Anatolka, Ginger84, justa1234, shooa, kkisia, czarownica_tea, iga 79, Tosia 1981, Anko:-), Viki26, sylvuś, Asiula86, Mimbla, Selena, Marta1986, Beata.D lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    In vitrówki chciałabym się Wam pochwalić i poprosić o wsparcie. W dzień mamy miałam USG 3 trymestru. Lilka waży 2206 g i zdaniem lekarza wszystkie parametry są prawidłowe. Niestety skróciła mi się szyjka i wypadło trochę czopa. Muszę leżeć i przyjmować luteinę. Proszę Was o kciuki, żeby Lilka zechciała jeszcze zostać w brzuchu z 4 tygodnie. :)

kciukam z calych sil za mala Lilianke :D Bedzie dobrze i mala wytrzyma jeszcze troche :)

Konwalia lubi tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia trzymam kciuki za was. Fajnie ze juz jesteście na takim etapie. Będzie dobrze:)
    Tak się zastanawiam czy te ciążę invitrowe są bardziej narażone na wcześniejsze zakończenie? Bo nie wiem urodziła któraś z forum w terminie?
    U mnie niestety leżenie cały czas mam bardzo silne bóle brzucha + skurcze:( byłam wczoraj u gina szyjka długa zamknięta wszystko ok. Mały tez się rozwija prawidłowo. Nie wiadomo skąd te bóle. Pobrał wymaz z szyjki i zobaczymy jak tam nic nie wyjdzie to chyba przez moja drobna budowę. Tylko bóle są nie do wytrzymania a nic nie pomaga boli w każdej pozycji. I niby jest ok ale cały czas się martwię.

Konwalia lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Lilianko posiedź jeszcze w brzusiu kochanej mamusi <3

asieńka, Konwalia lubią tę wiadomość

• asieńka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki powinien byc estradiol 3 dni po transferze ?:)

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka, umieram z ciekawosc co ci wyszlo?

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    asienka, umieram z ciekawosc co ci wyszlo?

nie wiem, co wyszło, bo nie wiem jakie powinny byc wartości. :( konsultacje z lekarzem mam wieczorem....

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
‹‹ 1224 1225 1226 1227 1228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ