IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
takasobieja wrote:Agnieszka dopiero doczytalam ze beta spadla
bardzo mi przykro. Chociaz wiesz ze cos ruszylo! Niedlugo bedziesz cieszyc sie ciaza!
Wiem, że szansa jest. Że może dojść do zagnieżdżenia. Teraz trzeba przygotować jak najlepiej organizm na przyjęcie malucha. Przed nami będzie ciotransfer. -
Ginger84 wrote:Konwalia trzymam kciuki za was. Fajnie ze juz jesteście na takim etapie. Będzie dobrze:)
Tak się zastanawiam czy te ciążę invitrowe są bardziej narażone na wcześniejsze zakończenie? Bo nie wiem urodziła któraś z forum w terminie?
U mnie niestety leżenie cały czas mam bardzo silne bóle brzucha + skurcze:( byłam wczoraj u gina szyjka długa zamknięta wszystko ok. Mały tez się rozwija prawidłowo. Nie wiadomo skąd te bóle. Pobrał wymaz z szyjki i zobaczymy jak tam nic nie wyjdzie to chyba przez moja drobna budowę. Tylko bóle są nie do wytrzymania a nic nie pomaga boli w każdej pozycji. I niby jest ok ale cały czas się martwię.
Ginger nie tylko te ciaze ivf sa narazone na przedwczesny porod. Ja tez wczoraj awaryjnie wyladowalam u lekarki, bo od czwartku mialam silne skurcze. Mialam ktg, na ktorym wyszedl tylko jeden skurcz i dzieki temu moglam wrocic do domu, a nie jechac do szpitala pod kroplowke. Moja Julka wazy niespelna 1400g wiec tez jeszcze minimum miesiac musi posiedziec w brzuszku. W czwartek tez mam 3 badanie prenatalne i takze prosze o kciuki! Wczoraj tez sie dowiedzialam, ze w zwiazku z moja wada macicy czeka mnie cesarka. Od dzis leze i minimum wysilku, maksimum wypoczynku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 17:55
Konwalia, Viki26, sylvuś, Mimbla lubią tę wiadomość
-
czarownica_tea wrote:Asieńka- po prostu mi się przysnęło
. To beta jest. Ty miałaś criotransfer czy embriotransfer po stymulacji (przepraszam ale jest tu nas tyle, że takie rzeczy umykają). Jeśli po stymulacji to kiedy miałaś zastrzyk na pęknięcie i w jakiej dawce. A badali progesteron i estradiol? Napisz wyniki
Estradiol 2968,51 pg/ml[-]; Progesteron 18,57 ng/ml[-]; HCG-beta ilościowo 2,56 mIU/ml[0-3,1]~;
miałam embriotransfer w sobotę, wczesniej zastrzyk pregnyl i flamexin w sobote.
jejku jak ja sie denerwuje i niepokoje
mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
asieńska jest dobrze coś się dzieje i może zadomawia :)trzymam kciuki
Konwalia kciuki zaciśnięte
My wracamy z kliniki z wizyty z realizaforem idziemy zgodnie z planem czekam na @ zaczynam ovulastan i stymulkaAgnieszka_A., asieńka, Konwalia, Asiula86 lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
No to ja też się dołączam do leżących i wypoczywających bo też dziś się okazało że mam twardy brzuch i przez to macica nie wygląda najlepiej..Za tydzień do kontroli podejrzewam że jeśli mi nie minie to czeka mnie szpital i zastrzyki..
Konwalia Ginger Niecierpliwa jestem z Wami i trzymam mocno kciuki :-* Razem raźniej i damy radę..niecierpliwa, Konwalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Część z Was interesuje się co u mnie po wizycie więc piszę - podejście do II procedury w lipcu (krótki protokół). Od nowego cyklu mam brać DHEA + koenzym Q10 na poprawę komórek jajowych. W następnym cyklu (drugim przed stymulacją) będzie scratching endometrium + jak komórki tym razem będą ładne transfer atosibanem i IMSI. Mam nadzieje że tym razem moje komórki choć trochę ruszą i ilością i jakością
Anna255, justa1234, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
No to Asienka zaciska kciuki:)
Za 2 czy 4 dni kolejne badanie?
Aniu co 2 tyg. Teraz wyszło co tydzień bo miałam do tej pory 2 lekarzy ale w zeszłym tygodniu byłam z prezentem i pozegnalam się z moim od ivf.
Wiec co 2 tyg;)
Az poczuje ruchy...
Koleżanki w ciąży- które badania z prenatalnych robilyscie?
Słyszałam o kilku opcjach-potrzebuje rady.Anna255 lubi tę wiadomość
-
a mnie ciekawi, czy w ślad za zakazem mrożenia zarodków wprowadzą karę (finansową/ więzienie) jeśli ktoś go złamie.
Jeśli nie będzie kar, to ten przepis będzie przecież martwy..
Anatolka lubi tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:No to Asienka zaciska kciuki:)
Za 2 czy 4 dni kolejne badanie?
.
kolejne badanie w piątek, na dzień dzisiejszy lekarz powiedział, że cięzko stwierdzic, ale w piątek byc moze
dzisiaj cierpie na bezsenosc....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 04:45
mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
Mimbla wrote:a mnie ciekawi, czy w ślad za zakazem mrożenia zarodków wprowadzą karę (finansową/ więzienie) jeśli ktoś go złamie.
Jeśli nie będzie kar, to ten przepis będzie przecież martwy..
Mimbla, nie podpowiadaj naszym poslomMimbla lubi tę wiadomość
-
Ja tak samo jak justa1234. Natomiast w 30 tc zrobiłam jeszcze badanie na maloplytkowosc płodu, bo jest za darmo i nie jest inwazyjne. Czekam na wyniki. Więcej o programie:
www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/konfliktplytkowyjusta1234, Mimbla lubią tę wiadomość