X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Agnieszka dopiero doczytalam ze beta spadla :( bardzo mi przykro. Chociaz wiesz ze cos ruszylo! Niedlugo bedziesz cieszyc sie ciaza!

Wiem, że szansa jest. Że może dojść do zagnieżdżenia. Teraz trzeba przygotować jak najlepiej organizm na przyjęcie malucha. Przed nami będzie ciotransfer.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Konwalia trzymam kciuki za was. Fajnie ze juz jesteście na takim etapie. Będzie dobrze:)
    Tak się zastanawiam czy te ciążę invitrowe są bardziej narażone na wcześniejsze zakończenie? Bo nie wiem urodziła któraś z forum w terminie?
    U mnie niestety leżenie cały czas mam bardzo silne bóle brzucha + skurcze:( byłam wczoraj u gina szyjka długa zamknięta wszystko ok. Mały tez się rozwija prawidłowo. Nie wiadomo skąd te bóle. Pobrał wymaz z szyjki i zobaczymy jak tam nic nie wyjdzie to chyba przez moja drobna budowę. Tylko bóle są nie do wytrzymania a nic nie pomaga boli w każdej pozycji. I niby jest ok ale cały czas się martwię.

Ginger nie tylko te ciaze ivf sa narazone na przedwczesny porod. Ja tez wczoraj awaryjnie wyladowalam u lekarki, bo od czwartku mialam silne skurcze. Mialam ktg, na ktorym wyszedl tylko jeden skurcz i dzieki temu moglam wrocic do domu, a nie jechac do szpitala pod kroplowke. Moja Julka wazy niespelna 1400g wiec tez jeszcze minimum miesiac musi posiedziec w brzuszku. W czwartek tez mam 3 badanie prenatalne i takze prosze o kciuki! Wczoraj tez sie dowiedzialam, ze w zwiazku z moja wada macicy czeka mnie cesarka. Od dzis leze i minimum wysilku, maksimum wypoczynku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 17:55

Konwalia, Viki26, sylvuś, Mimbla lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Ginger84 i niecierpliwa leżymy razem i walczymy. Już tyle za nami, przetrwamy i to.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    Asieńka- po prostu mi się przysnęło :). To beta jest. Ty miałaś criotransfer czy embriotransfer po stymulacji (przepraszam ale jest tu nas tyle, że takie rzeczy umykają). Jeśli po stymulacji to kiedy miałaś zastrzyk na pęknięcie i w jakiej dawce. A badali progesteron i estradiol? Napisz wyniki

Estradiol 2968,51 pg/ml[-]; Progesteron 18,57 ng/ml[-]; HCG-beta ilościowo 2,56 mIU/ml[0-3,1]~;

miałam embriotransfer w sobotę, wczesniej zastrzyk pregnyl i flamexin w sobote.
    :) jejku jak ja sie denerwuje i niepokoje :)

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno ze spojrzeń na dzisiejszy dzień: http://www.chcemybycrodzicami.pl/artykul/869/dzien-matki-swieto-ktore-moze-bolec

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńska jest dobrze coś się dzieje i może zadomawia :)trzymam kciuki

Konwalia kciuki zaciśnięte :)

My wracamy z kliniki z wizyty z realizaforem idziemy zgodnie z planem czekam na @ zaczynam ovulastan i stymulka :)

Agnieszka_A., asieńka, Konwalia, Asiula86 lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też się dołączam do leżących i wypoczywających bo też dziś się okazało że mam twardy brzuch i przez to macica nie wygląda najlepiej..Za tydzień do kontroli podejrzewam że jeśli mi nie minie to czeka mnie szpital i zastrzyki..

Konwalia Ginger Niecierpliwa jestem z Wami i trzymam mocno kciuki :-* Razem raźniej i damy radę..

niecierpliwa, Konwalia lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka a ile to dni po transferze?
    Trzymamy kciuki

asieńka lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko - jak czesto masz wizyty u lekarza? Co 2 tyg, czy moze rzadziej? <3

Anko:-) lubi tę wiadomość

• asieńka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Asienka a ile to dni po transferze?
    Trzymamy kciuki

w sobote miałam

Anko:-) lubi tę wiadomość

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • mrth666 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część z Was interesuje się co u mnie po wizycie więc piszę - podejście do II procedury w lipcu (krótki protokół). Od nowego cyklu mam brać DHEA + koenzym Q10 na poprawę komórek jajowych. W następnym cyklu (drugim przed stymulacją) będzie scratching endometrium + jak komórki tym razem będą ładne transfer atosibanem i IMSI. Mam nadzieje że tym razem moje komórki choć trochę ruszą i ilością i jakością :/

Anna255, justa1234, Asiula86 lubią tę wiadomość

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia,Niecierpliwa,Marta trzymam za was wszystkie kciuki żeby każda z nas szczęśliwie donosiła.
    Widzę Marta ze masz podobne problemy do moich.

Anko:-), niecierpliwa, Marta1986 lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Asienka zaciska kciuki:)
    Za 2 czy 4 dni kolejne badanie?
    Aniu co 2 tyg. Teraz wyszło co tydzień bo miałam do tej pory 2 lekarzy ale w zeszłym tygodniu byłam z prezentem i pozegnalam się z moim od ivf.
    Wiec co 2 tyg;)
    Az poczuje ruchy...
    Koleżanki w ciąży- które badania z prenatalnych robilyscie?
    Słyszałam o kilku opcjach-potrzebuje rady.

Anna255 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie ciekawi, czy w ślad za zakazem mrożenia zarodków wprowadzą karę (finansową/ więzienie) jeśli ktoś go złamie.
    Jeśli nie będzie kar, to ten przepis będzie przecież martwy..

Anatolka lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    No to Asienka zaciska kciuki:)
    Za 2 czy 4 dni kolejne badanie?
    .

kolejne badanie w piątek, na dzień dzisiejszy lekarz powiedział, że cięzko stwierdzic, ale w piątek byc moze :)

dzisiaj cierpie na bezsenosc....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 04:45

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    a mnie ciekawi, czy w ślad za zakazem mrożenia zarodków wprowadzą karę (finansową/ więzienie) jeśli ktoś go złamie.
    Jeśli nie będzie kar, to ten przepis będzie przecież martwy..

Mimbla, nie podpowiadaj naszym poslom ;)

Mimbla lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka- progesteron niezły, estradiol spoko. Co do bety to rzeczywiście trudno powiedzieć i lepiej poczekać do piątku. Ode mnie wielkie kciuki. Bierzesz luteinę albo dupka?

asieńka lubi tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko a co to za różne opcje tych badań? Myślałam że prenatalne to prenatalne i tyle. Powiedz o co chodzi to sprawdzę na moich.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z prenatalnych robiłam tylko usg genetyczne a testu pappa nie robiłam.

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo jak justa1234. Natomiast w 30 tc zrobiłam jeszcze badanie na maloplytkowosc płodu, bo jest za darmo i nie jest inwazyjne. Czekam na wyniki. Więcej o programie:
    www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/konfliktplytkowy

justa1234, Mimbla lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 1226 1227 1228 1229 1230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ