IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
duza wrote:Agnieszka - ja miałam styczność z testami no-name z allegro i one nigdy mi dobrze nie wychodziły, dlatego przed crio poszłam do apteki i kupiłam testy LH Domowe Laboratorium: https://www.domowelaboratorium.pl/lh-test.html i one ładnie pokazywały drugą kręcę.
O dziękuję za info. Lepiej i ja takie kupię. Ten cykl ma być sprawdzianem czy można będzie podejść do crio na cyklu naturalnym czy jednak sztucznym. Kupię więc te lepsze. Trzeba się "przyłożyć". -
Agnieszka_A. wrote:O dziękuję za info. Lepiej i ja takie kupię. Ten cykl ma być sprawdzianem czy można będzie podejść do crio na cyklu naturalnym czy jednak sztucznym. Kupię więc te lepsze. Trzeba się "przyłożyć".
I powiem Ci, że miałam jeszcze kilka tych tanich testów z allegro, więc początkowo robiłam po dwa, ale jak zobaczyłam, że apteczny zaczyna pokazywać cień kreski, a ten drugi nie, to dałam sobie spokój i skupiłam się na tych aptecznych - jak dla mnie bardziej wiarygodnych. I przyznam, że usg potwierdziło to co pokazywały testy.
-
Dziękuję Dziewczynki za miłe przyjęcie i że mnie pamiętacie. U mnie narazie bez zmian, ale może jutro coś więcej będę mogła napisać, bo mamy wizytę u nowego realizatora czyli Gyncentrum (dr Mercik). Dzięki za pomoc.
Konwalia, Viki26, Beata.D, Fistaszek, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Kurcze dziewczyny dzis jestem w 2dpt 3 dniowych zarodkow i troche chyba przsadzilam bo bylam ogladac sukienki i chyba za dlugo chodzilam bo pobolewa mnie podbrzusze i mam takie lekkie bole jak na @
Mam nadzieje ze to normalne ze cos tam boli i ze nie przesadzilam z tymi spacerami co?! -
duza wrote:Dokładnie z takiego założenia i ja wyszłam
I powiem Ci, że miałam jeszcze kilka tych tanich testów z allegro, więc początkowo robiłam po dwa, ale jak zobaczyłam, że apteczny zaczyna pokazywać cień kreski, a ten drugi nie, to dałam sobie spokój i skupiłam się na tych aptecznych - jak dla mnie bardziej wiarygodnych. I przyznam, że usg potwierdziło to co pokazywały testy.
Tak to z tymi tanimi może być. Lepiej już zainwestuję w lepsze. W sumie ich koszt przy kosztach leków to i tak mały pikuś -
mycha28 wrote:Kurcze dziewczyny dzis jestem w 2dpt 3 dniowych zarodkow i troche chyba przsadzilam bo bylam ogladac sukienki i chyba za dlugo chodzilam bo pobolewa mnie podbrzusze i mam takie lekkie bole jak na @
Mam nadzieje ze to normalne ze cos tam boli i ze nie przesadzilam z tymi spacerami co?!
Nie wiem Moja Droga. Mnie troszke rano brzuch pobolewal ale minimalnie (tez jestem 2dpt). Ja czuje sie doskonale tylko tyle, ze non stop chce mi pic i senna jestem. No i piersi jak balony. Dzisiaj spalam w ciagu dnia 3 razy po 2h. Ale moze u Ciebie bole jeszcze po punkcji - mialas transfer po punkcji czy crio?7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Różyczka wrote:Fistaszkek gratuluję i życzę bezpiecznej i spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania!
U mnie przez krotki wyjazd stymulacja przesunęła się na kolejny cykl. Dziś miałam scratching co mnie zaskoczyło bo nawet nie wiedziałam, że lekarz zaplanował. Tak więc mam luzik jeszcze miesiąc
Pozdrawiam Dziewczyny!
Powodzenia!08.09 - transfer
-
Antonelka wrote:Nie wiem Moja Droga. Mnie troszke rano brzuch pobolewal ale minimalnie (tez jestem 2dpt). Ja czuje sie doskonale tylko tyle, ze non stop chce mi pic i senna jestem. No i piersi jak balony. Dzisiaj spalam w ciagu dnia 3 razy po 2h. Ale moze u Ciebie bole jeszcze po punkcji - mialas transfer po punkcji czy crio?
Po punkcji. Mnie wlasnie do poludnia nic nie bolalo, czulam sie dobrze dlatego sie wybralam na te zakupy. Mam nadzieje ze to normalne moze zarodeczki sie tam rozgaszczaja
Ja tez mam ogromne cycochya tak bola bez stanika to juz wogole masakra
-
Idgie wrote:Boli ten scratching?Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
Idgie wrote:Boli ten scratching?
Trochę nieprzyjemny, ale za to krótki.
Ja mam niski próg bólu i zawsze się wiercę itp. Czuć było ukłucie, ale bólem bym tego nie nazwała.
Lekarka była zadowolona z zabiegu.
Naprawdę w porównaniu do tego co przechodzimy to nic wielkiego
Będzie dobrze -
A dziewczyny to się robi bez znieczulenia? Myślałam że scratching jest w narkozie... Muszę zapytać Panią dr o to. Mogliby mi to zrobić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 22:44
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Ooo tak Fistaszku, i ja witam wśród podwójnych ciężarówek
Serdeczne gratulacje. Jeśli chodzi o Twoje pytanie dot. czy są jedno- czy dwu- jajowe to tak jak napisała któraś dziewczyna, teoretycznie z dwóch zarodków, o ile oba się przyjmą bliźnięta będą dwujajowe, ale moze być tez tak że jeden obumrze a drugi zdąży się podzielić i wtedy będą jednojajowe. Mimo wszystko ja bym obstawiała dwujajowe. Takie też są moje, podano mi dwa zarodki i ciąża jest dwuowodniowa, dwukosmówkowa czyli na chlopski rozum dzieci są dwujajowe
Moniaa, nadzieja92, justa1234, duza, Tosia 1981, MałaMi83, sylvuś lubią tę wiadomość
Bliźniaki są z nami :* -
takasobieja wrote:A dziewczyny to się robi bez znieczulenia? Myślałam że scratching jest w narkozie... Muszę zapytać Panią dr o to. Mogliby mi to zrobić.
tramal w dupe i człowiek zakręcony i myślę że to wystarczy:*
-
nick nieaktualnyFistaszek gratuluję dwóch serduszek. Jeju wzruszyłam się
Ktoś dziś testuje? Bo można już się pogubić, tyle się dzieje. Kciuki za potrzebujące!
Ja zaraz się wybieram do lekarza i może będzie widać pęcherzyk, bo na serduszko to za wcześnie.mycha28, Sansivieria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny