X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Agnieszka - ja miałam styczność z testami no-name z allegro i one nigdy mi dobrze nie wychodziły, dlatego przed crio poszłam do apteki i kupiłam testy LH Domowe Laboratorium: https://www.domowelaboratorium.pl/lh-test.html i one ładnie pokazywały drugą kręcę.

O dziękuję za info. Lepiej i ja takie kupię. Ten cykl ma być sprawdzianem czy można będzie podejść do crio na cyklu naturalnym czy jednak sztucznym. Kupię więc te lepsze. Trzeba się "przyłożyć". :)

• duza Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    O dziękuję za info. Lepiej i ja takie kupię. Ten cykl ma być sprawdzianem czy można będzie podejść do crio na cyklu naturalnym czy jednak sztucznym. Kupię więc te lepsze. Trzeba się "przyłożyć". :)
    Dokładnie z takiego założenia i ja wyszłam :-) I powiem Ci, że miałam jeszcze kilka tych tanich testów z allegro, więc początkowo robiłam po dwa, ale jak zobaczyłam, że apteczny zaczyna pokazywać cień kreski, a ten drugi nie, to dałam sobie spokój i skupiłam się na tych aptecznych - jak dla mnie bardziej wiarygodnych. I przyznam, że usg potwierdziło to co pokazywały testy.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczynki za miłe przyjęcie i że mnie pamiętacie. U mnie narazie bez zmian, ale może jutro coś więcej będę mogła napisać, bo mamy wizytę u nowego realizatora czyli Gyncentrum (dr Mercik). Dzięki za pomoc.

Konwalia, Viki26, Beata.D, Fistaszek, Mimbla lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny dzis jestem w 2dpt 3 dniowych zarodkow i troche chyba przsadzilam bo bylam ogladac sukienki i chyba za dlugo chodzilam bo pobolewa mnie podbrzusze i mam takie lekkie bole jak na @ :-(
    Mam nadzieje ze to normalne ze cos tam boli i ze nie przesadzilam z tymi spacerami co?! :-/

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Dokładnie z takiego założenia i ja wyszłam :-) I powiem Ci, że miałam jeszcze kilka tych tanich testów z allegro, więc początkowo robiłam po dwa, ale jak zobaczyłam, że apteczny zaczyna pokazywać cień kreski, a ten drugi nie, to dałam sobie spokój i skupiłam się na tych aptecznych - jak dla mnie bardziej wiarygodnych. I przyznam, że usg potwierdziło to co pokazywały testy.

Tak to z tymi tanimi może być. Lepiej już zainwestuję w lepsze. W sumie ich koszt przy kosztach leków to i tak mały pikuś ;)

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 wrote:
    Kurcze dziewczyny dzis jestem w 2dpt 3 dniowych zarodkow i troche chyba przsadzilam bo bylam ogladac sukienki i chyba za dlugo chodzilam bo pobolewa mnie podbrzusze i mam takie lekkie bole jak na @ :-(
    Mam nadzieje ze to normalne ze cos tam boli i ze nie przesadzilam z tymi spacerami co?! :-/

Nie wiem Moja Droga. Mnie troszke rano brzuch pobolewal ale minimalnie (tez jestem 2dpt). Ja czuje sie doskonale tylko tyle, ze non stop chce mi pic i senna jestem. No i piersi jak balony. Dzisiaj spalam w ciagu dnia 3 razy po 2h. Ale moze u Ciebie bole jeszcze po punkcji - mialas transfer po punkcji czy crio?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Fistaszkek gratuluję i życzę bezpiecznej i spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania!
    U mnie przez krotki wyjazd stymulacja przesunęła się na kolejny cykl. Dziś miałam scratching co mnie zaskoczyło bo nawet nie wiedziałam, że lekarz zaplanował. Tak więc mam luzik jeszcze miesiąc ;)
    Pozdrawiam Dziewczyny!
    Powodzenia!
    Boli ten scratching?

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Nie wiem Moja Droga. Mnie troszke rano brzuch pobolewal ale minimalnie (tez jestem 2dpt). Ja czuje sie doskonale tylko tyle, ze non stop chce mi pic i senna jestem. No i piersi jak balony. Dzisiaj spalam w ciagu dnia 3 razy po 2h. Ale moze u Ciebie bole jeszcze po punkcji - mialas transfer po punkcji czy crio?

Po punkcji. Mnie wlasnie do poludnia nic nie bolalo, czulam sie dobrze dlatego sie wybralam na te zakupy. Mam nadzieje ze to normalne moze zarodeczki sie tam rozgaszczaja ;-)
    Ja tez mam ogromne cycochy :-P a tak bola bez stanika to juz wogole masakra

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • kassik Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Boli ten scratching?
    Scratching mnie bolał nieziemsko, moja lekarka powiedziała, że jak kobieta miała zabieg na macicy to nie boli... Dla mnie to było najgorsze 5 minut w życiu!

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Boli ten scratching?

Trochę nieprzyjemny, ale za to krótki.
    Ja mam niski próg bólu i zawsze się wiercę itp. Czuć było ukłucie, ale bólem bym tego nie nazwała.
    Lekarka była zadowolona z zabiegu.
    Naprawdę w porównaniu do tego co przechodzimy to nic wielkiego ;)
    Będzie dobrze :)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    Dziewczyny, w zeszlym tygodniu byl jeden malutki pecherzyk, a dzisiaj wiem, ze mam pod sercem dwa serduszka :-)
    Gratuluję podwójnie :-*

• Kava Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 10:47

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny to się robi bez znieczulenia? Myślałam że scratching jest w narkozie... Muszę zapytać Panią dr o to. Mogliby mi to zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 22:44

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo tak Fistaszku, i ja witam wśród podwójnych ciężarówek :) Serdeczne gratulacje. Jeśli chodzi o Twoje pytanie dot. czy są jedno- czy dwu- jajowe to tak jak napisała któraś dziewczyna, teoretycznie z dwóch zarodków, o ile oba się przyjmą bliźnięta będą dwujajowe, ale moze być tez tak że jeden obumrze a drugi zdąży się podzielić i wtedy będą jednojajowe. Mimo wszystko ja bym obstawiała dwujajowe. Takie też są moje, podano mi dwa zarodki i ciąża jest dwuowodniowa, dwukosmówkowa czyli na chlopski rozum dzieci są dwujajowe :)

Moniaa, nadzieja92, justa1234, duza, Tosia 1981, MałaMi83, sylvuś lubią tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że nie był to zabieg inwazyjny. najlepiej poczytać na stronie swojej kliniki lub zapytać lekarza.

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    A dziewczyny to się robi bez znieczulenia? Myślałam że scratching jest w narkozie... Muszę zapytać Panią dr o to. Mogliby mi to zrobić.
    kochana dasz rade. Mnie nic nie bolało tak jak histeroskopia czy hsg... lekkie parcie jak miesiączka.
    tramal w dupe i człowiek zakręcony i myślę że to wystarczy:*

dfe01f0225.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam tego zabiegu, ale witam sie z kawa :-)

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek gratuluję dwóch serduszek. Jeju wzruszyłam się :)

Ktoś dziś testuje? Bo można już się pogubić, tyle się dzieje. Kciuki za potrzebujące!

Ja zaraz się wybieram do lekarza i może będzie widać pęcherzyk, bo na serduszko to za wcześnie.

mycha28, Sansivieria lubią tę wiadomość

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reineczka u mnie dokladnie tydzien temu byl 6mm pecherzyk, na serduszko za wczesnie, choc zdazaja sie i takie przypaki, ze juz widac :-) A rodzic bedziemy tydzien po tygodniu, bo masz dokladnie tydzien mlodsza ciaze:-)

renieczka lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis II weryfikacja 6dpt, moze cos powie moze nie :)

Anna255 lubi tę wiadomość

‹‹ 1342 1343 1344 1345 1346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ