IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
justikf wrote:Panie i Panowie!
progesteron: 43,49 ng/ml
138,3 nmol/l
Beta jeszcze nie opublikowana - dzwoniłam do laboratorium - ale jeszcze musza rozcieńczać ...
No proszę jaka świetna dawkę Ci zaordynowalam
justikf, Anko:-), Antonelka, czarownica_tea lubią tę wiadomość
-
Antonelka wrote:Same Specjalistki - nasi lekarze za glowe lapia sie pewnie myslac kogo z nas zrobili ...hi hi hi
No ale solidarnosc kobieca gora
Zachodząc do zwyczajnego ginekologa na NFZ, rozmawiając z nim to o wielu rzeczach nie miałby zielonego pojęcia. Ale i ci prywatni niekiedy nie błyszczą intelektem. Także nasza wiedza tu jest po prostu mega potężna bo zawiera odniesienie do rzeczywistości.
Mój gin z NFZtu po ponad roku starania się o dziecko stwierdził że za bardzo spięta jestem i jakieś kropelki albo tableteczki na rozluźnienie się przydały. Nawet nie wspomniał o jakichkolwiek badaniach krwi. -
nick nieaktualnyAnatolka wrote:No proszę jaka świetna dawkę Ci zaordynowalam
Wynik mnie cieszy - rzeczywiście. Ale chyba satysfakcjonujące byłoby gdyby w te 2,5 dnia stosowania urosło do 20 +? Co jeśli dalej rośnie? Nie wybuchnę?
Ja już się wyspałam. Wczorajszy dzień poza bólem brzucha był pozytywny. Już nieco odchodzi panika i stres plamieniowy.
Chociaż teraz o poranku oczywiście chwile niepewności.
Liczę, że pomalutku będę odzyskiwać siłę i wróci siła na pracę, koncentracja.
Oczywiście wyczekuję już czwartkowej wizyty.
Dobrej spokojnej niedzieli ! -
justikf wrote:Wynik mnie cieszy - rzeczywiście. Ale chyba satysfakcjonujące byłoby gdyby w te 2,5 dnia stosowania urosło do 20 +? Co jeśli dalej rośnie? Nie wybuchnę?
Ja już się wyspałam. Wczorajszy dzień poza bólem brzucha był pozytywny. Już nieco odchodzi panika i stres plamieniowy.
Chociaż teraz o poranku oczywiście chwile niepewności.
Liczę, że pomalutku będę odzyskiwać siłę i wróci siła na pracę, koncentracja.
Oczywiście wyczekuję już czwartkowej wizyty.
Dobrej spokojnej niedzieli !
Dzien dobry,
Musi byc dobrze - wazne jest to, ze z kazdym dniem jest wiecej pozytywow.
A z lekiem trzeba bedzie nauczyc sie pracowac na codzien.
Trafnie ujelas kwestie sily na prace i koncentracje. Dla mnie to duze wyzwanie, ze przez najblizsze dwa tygodnie musze popracowac na maksa, zarzadzic zadaniami aby po transferze miec czas dla siebie....
Spokojnego dnia
justikf lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Moniaa wrote:Zachodząc do zwyczajnego ginekologa na NFZ, rozmawiając z nim to o wielu rzeczach nie miałby zielonego pojęcia. Ale i ci prywatni niekiedy nie błyszczą intelektem. Także nasza wiedza tu jest po prostu mega potężna bo zawiera odniesienie do rzeczywistości.
Mój gin z NFZtu po ponad roku starania się o dziecko stwierdził że za bardzo spięta jestem i jakieś kropelki albo tableteczki na rozluźnienie się przydały. Nawet nie wspomniał o jakichkolwiek badaniach krwi.
Nic tak nie pozwala na zdobycie wiedzy jak praktyka
Faktycznie wielu ginekologów jest dobrych, gdy nie ma problemu i trzeba tylko zbadać, wypisać leki. Czasem lecą po prostu schematem.
Mojej koleżance starającej się ponad rok to gin kazał wino pić dla relaksu -
Agnieszka_A. wrote:Nic tak nie pozwala na zdobycie wiedzy jak praktyka
Faktycznie wielu ginekologów jest dobrych, gdy nie ma problemu i trzeba tylko zbadać, wypisać leki. Czasem lecą po prostu schematem.
Mojej koleżance starającej się ponad rok to gin kazał wino pić dla relaksui takim to sposobem mam 9 letnią sunię (niestety to nie pomogło)
Agnieszka_A., Anko:-), Konwalia, sylvuś, Viki26, duza, Mimbla, czarownica_tea lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny ale nic z tego nie będzie, dzisiaj znowu pojawiło sie krwawienie , lekkie ale jest
jutro oczywiście zrobię betę ale to tylko pro forma... Serce mi pękło na pół... dziwi mnie tylko to że już kolejny raz dostałam tak wcześnie @ przy poprzednim podejściu już w 6 dpt a teraz w 8 dpt...
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Elmirka wrote:Dzięki dziewczyny ale nic z tego nie będzie, dzisiaj znowu pojawiło sie krwawienie , lekkie ale jest
jutro oczywiście zrobię betę ale to tylko pro forma... Serce mi pękło na pół... dziwi mnie tylko to że już kolejny raz dostałam tak wcześnie @ przy poprzednim podejściu już w 6 dpt a teraz w 8 dpt...
Elmirka a wtedy jakos lekarz to skomentowal?
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Anatolka wrote:Elmirka, musiałabyś zbadać progesteron po transferze. Taka weryfikację.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 13:33
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Antonelka wrote:Elmirka a wtedy jakos lekarz to skomentowal?Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
nick nieaktualnyElmirka wrote:Dzięki dziewczyny ale nic z tego nie będzie, dzisiaj znowu pojawiło sie krwawienie , lekkie ale jest
Elmirko ja cały czas jeszce wierzę, ze może się udać, a ty poki co odpoczywaj sobie. Ściskam kochanaElmirka lubi tę wiadomość