X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Panie i Panowie!

progesteron: 43,49 ng/ml
    138,3 nmol/l

Beta jeszcze nie opublikowana - dzwoniłam do laboratorium - ale jeszcze musza rozcieńczać ...

No proszę jaka świetna dawkę Ci zaordynowalam ;)

justikf, Anko:-), Antonelka, czarownica_tea lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same Specjalistki - nasi lekarze za glowe lapia sie pewnie myslac kogo z nas zrobili ...hi hi hi
    No ale solidarnosc kobieca gora :-)

Moniaa, Viki26, Kava, Mimbla lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • daynerys Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

34bwe6hhd9swf05a.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Same Specjalistki - nasi lekarze za glowe lapia sie pewnie myslac kogo z nas zrobili ...hi hi hi
    No ale solidarnosc kobieca gora :-)

Zachodząc do zwyczajnego ginekologa na NFZ, rozmawiając z nim to o wielu rzeczach nie miałby zielonego pojęcia. Ale i ci prywatni niekiedy nie błyszczą intelektem. Także nasza wiedza tu jest po prostu mega potężna bo zawiera odniesienie do rzeczywistości. ;)

Mój gin z NFZtu po ponad roku starania się o dziecko stwierdził że za bardzo spięta jestem i jakieś kropelki albo tableteczki na rozluźnienie się przydały. Nawet nie wspomniał o jakichkolwiek badaniach krwi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    No proszę jaka świetna dawkę Ci zaordynowalam ;)

Wynik mnie cieszy - rzeczywiście. Ale chyba satysfakcjonujące byłoby gdyby w te 2,5 dnia stosowania urosło do 20 +? Co jeśli dalej rośnie? Nie wybuchnę?

Ja już się wyspałam. Wczorajszy dzień poza bólem brzucha był pozytywny. Już nieco odchodzi panika i stres plamieniowy.

Chociaż teraz o poranku oczywiście chwile niepewności.
    Liczę, że pomalutku będę odzyskiwać siłę i wróci siła na pracę, koncentracja.
    Oczywiście wyczekuję już czwartkowej wizyty.

Dobrej spokojnej niedzieli !

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Wynik mnie cieszy - rzeczywiście. Ale chyba satysfakcjonujące byłoby gdyby w te 2,5 dnia stosowania urosło do 20 +? Co jeśli dalej rośnie? Nie wybuchnę?

Ja już się wyspałam. Wczorajszy dzień poza bólem brzucha był pozytywny. Już nieco odchodzi panika i stres plamieniowy.

Chociaż teraz o poranku oczywiście chwile niepewności.
    Liczę, że pomalutku będę odzyskiwać siłę i wróci siła na pracę, koncentracja.
    Oczywiście wyczekuję już czwartkowej wizyty.

Dobrej spokojnej niedzieli !

Dzien dobry,
    Musi byc dobrze - wazne jest to, ze z kazdym dniem jest wiecej pozytywow.
    A z lekiem trzeba bedzie nauczyc sie pracowac na codzien.
    Trafnie ujelas kwestie sily na prace i koncentracje. Dla mnie to duze wyzwanie, ze przez najblizsze dwa tygodnie musze popracowac na maksa, zarzadzic zadaniami aby po transferze miec czas dla siebie....

Spokojnego dnia

justikf lubi tę wiadomość

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienko, ja mam wizyte we wtorek , bo w srode jade na wakacje. Pozniej 15-go lipca i 25-go badania prenatalne

justikf, asieńka, Asiula86 lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    od wczoraj w domu :) w piatek wizyta w gdansku....

Cieszę się, że Maluszek rośnie. Na pewno będzie dobrze i będzie za kilka miesięcy tulić Dzieciątko;***

asieńka lubi tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Zachodząc do zwyczajnego ginekologa na NFZ, rozmawiając z nim to o wielu rzeczach nie miałby zielonego pojęcia. Ale i ci prywatni niekiedy nie błyszczą intelektem. Także nasza wiedza tu jest po prostu mega potężna bo zawiera odniesienie do rzeczywistości. ;)

Mój gin z NFZtu po ponad roku starania się o dziecko stwierdził że za bardzo spięta jestem i jakieś kropelki albo tableteczki na rozluźnienie się przydały. Nawet nie wspomniał o jakichkolwiek badaniach krwi.

Nic tak nie pozwala na zdobycie wiedzy jak praktyka ;)
    Faktycznie wielu ginekologów jest dobrych, gdy nie ma problemu i trzeba tylko zbadać, wypisać leki. Czasem lecą po prostu schematem.

Mojej koleżance starającej się ponad rok to gin kazał wino pić dla relaksu :P

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Tak też zrobię oby tylko do poniedziałku to krwawienie nie rozkręciło się... Mam dzisiaj mega doła :(

Cały czas trzymam kciuki. Musi być dobrze;*

• agulas Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka daj jutro znać jak tylko będziesz coś wiedzieć.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf, ma rosnąć nadal. 40 to nadal nie jest szał ;) któraś ostatnio przy sporo niższej becie ma progesteron duuuuzo wyższy... On utrzymuje ciążę, nic tylko się cieszyć ☺

justikf lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Nic tak nie pozwala na zdobycie wiedzy jak praktyka ;)
    Faktycznie wielu ginekologów jest dobrych, gdy nie ma problemu i trzeba tylko zbadać, wypisać leki. Czasem lecą po prostu schematem.

Mojej koleżance starającej się ponad rok to gin kazał wino pić dla relaksu :P
    Mi kiedyś jedna lekarka kazała kupić sobie psa :P i takim to sposobem mam 9 letnią sunię (niestety to nie pomogło)

Agnieszka_A., Anko:-), Konwalia, sylvuś, Viki26, duza, Mimbla, czarownica_tea lubią tę wiadomość

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ale nic z tego nie będzie, dzisiaj znowu pojawiło sie krwawienie , lekkie ale jest :( jutro oczywiście zrobię betę ale to tylko pro forma... Serce mi pękło na pół... dziwi mnie tylko to że już kolejny raz dostałam tak wcześnie @ przy poprzednim podejściu już w 6 dpt a teraz w 8 dpt...

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka, musiałabyś zbadać progesteron po transferze. Taka weryfikację.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Dzięki dziewczyny ale nic z tego nie będzie, dzisiaj znowu pojawiło sie krwawienie , lekkie ale jest :( jutro oczywiście zrobię betę ale to tylko pro forma... Serce mi pękło na pół... dziwi mnie tylko to że już kolejny raz dostałam tak wcześnie @ przy poprzednim podejściu już w 6 dpt a teraz w 8 dpt...

Elmirka a wtedy jakos lekarz to skomentowal?

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Elmirka, musiałabyś zbadać progesteron po transferze. Taka weryfikację.
    Anatolko myslisz że tu tkwi problem? tzn w progesteronie? wczoraj czytałam zreszta na forum mojej kliniki że tak wczesne pojawienie się @ po transferze może byc spowodowane tym że śluzówka macicy nie była odpowiednio zsynchronizowana z rozwojem zarodka, wchodzi w grę jeszcze nieodpowiednia grubość endometrium ( u mnie raczej to odpada bo kilka dni przed transferem miałam juz 11 mm ) albo skurcze macicy w trakcie i po transferze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 13:33

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Elmirka a wtedy jakos lekarz to skomentowal?
    Nie nic nie mówił, w 6 dpt zrobilam bete i wyszła 44 ucieszyłam sie ale tylko na chwilę bo wróciłam do domu i zaczęłam krwawić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:

Elmirko ja cały czas jeszce wierzę, ze może się udać, a ty poki co odpoczywaj sobie. Ściskam kochana <3

Elmirka lubi tę wiadomość

• Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Was tak czytam to wychodzi na to, że więcej Was zaszła w ciążę dzięki pomocy Novum niż Invicty. Czyż nie tak?

justa1234 lubi tę wiadomość

‹‹ 1406 1407 1408 1409 1410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ