IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
vioris, niedawno tym pisalysmy. Obecnie zakwalifikujesz si e tylko w Gyncentrum, w Provicie i w Invimedzie nie ma miejsc. Jest jeszcze klinika w Myslowicach, ale nie wiem jak tam. Ja jestem z Gyncentrum i mialam szczescie za pierwszym razem. Polecam dr Mercika, wiele Nas tu jest od niego
Agi83, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
-
vioris wrote:Dziękuję, to mnie pocieszyłaś!
Ja jestem ze Świętochłowic i chodzę prywatnie do lekarza z Katowic. W której klinice sie leczysz? Możesz polecić jakiegoś lekarza? I jakie badania musieliście wykonać?
My już dwa lata się staramy, byla niby naturalna ciaza po 10 cyklach, ale nikt jej nie widział na usg, tylko beta przyrastala, ale za mało. Leżałam w szpitalu 2 tyg i miałam podejrzenie ciąży pozamacicznej. Nie wiem czy to mnie nie dyskwalifikuje?
Provita nie ma juz środków!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 09:03
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Viki26 wrote:Konwalia a ile dziennie bierzesz? Ja mam magnez z wit b6
No i jak sie czujesz?
Przez pierwszy trymestr brałam Elevit zgodnie ze wskazaniem na ulotce, potem przeszłam na femibion natal 2 plus (tam tez jest magnez) a w trzecim trymestrze bralam duża dawkę (3x2 tabletki) magneb6 ze względu na ryzyko przedwczesnego porodu. Teraz zmniejszam sobie dawkę. Myśle, ze skoro bierzesz oddzielnie magnez to warto doktorka na wizycie zapytać jaka dawkę zaleca. Ja bym brała zgodnie z ulotka.
Dziękuje, czuje sie OK. Największe ryzyko minęło. Teraz czekam na rozwiazanieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 09:06
Viki26 lubi tę wiadomość
-
Tosia 1981 wrote:Mi kiedyś jedna lekarka kazała kupić sobie psa
i takim to sposobem mam 9 letnią sunię (niestety to nie pomogło)
W niedziele jade po psacoś za coś
Konwalia, Tosia 1981, Beata.D, Kava, Wika!, Asiula86 lubią tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Wika! pierwsza moja stycznosc z in vtro to byl polecony dr Przybycien wlasnie. Pojechalismy kawalek drogi, a on niestety zrobil nam spore kuku, bo nie dal nam zadnych szans, ani troche z naszymi wynikami. Pmaietam co wtedy czulam. Okazalo sie, ze zaczelismy w Kato i wsyztsko skonczylo sie dobrze. Nie uwazam tamtej kliniki za zla, bo jej nie znam, ale sposob zalatwienia sprawy byl marny
-
Agi83 wrote:W niedziele jade po psa
coś za coś
ja chcę kupić sobie kota w razie nieudanego transferu w lipcu. Mąż to nie to samoCzytałam gdzieś, że zwierzęta pomagają rozładować stres
Elmirka trzymasz nas w napięciu
ale to forum uzależniaWierzcie lub nie, ale wczoraj przed kąpielą piłowałam paznokcie i myślalam o tym czy Elmirka ma nadal plamienia czy nie i co napisze nam dzisiejszego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 09:12
Konwalia, Tosia 1981, Elmirka lubią tę wiadomość
-
Kasia79 wrote:Dziewczyny jak Was tak czytam to wychodzi na to, że więcej Was zaszła w ciążę dzięki pomocy Novum niż Invicty. Czyż nie tak?
Kasia79 nie zrozum mnie zle, ale nikt na forum nie da Ci gwarancji, która klinika jest bardziej skuteczna. Możemy jedynie odnieść sie do opinii na dana kwestie. Kazda z nas ma rożna diagnozę, która często warunkuje skuteczność. Rozumiem w jakim celu zbierasz dane, bo chcesz jak najlepsza decyzje podjąć. Wiem, ze kiedyś miało byc podsumowanie ile ciąż udało sie uzyskać w danej klinice w ramach programu MZ, może to by Ci jakoś pomogło... Niestety jeżeli dobrze pamietam dane te chyba nigdy nie ujrzały światła dziennego - jeżeli sie mylę koleżanki, to mnie poprawcie. Tylko nie wiem, czy jest sens to porównywać, bo każda klinika dostała rożne dofinansowywanie.
Ja zaszłam w ciąże dzięki Invimedzie. To był pierwszy transfer.
Kasia79, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Konwalia wrote:Przez pierwszy trymestr brałam Elevit zgodnie ze wskazaniem na ulotce, potem przeszłam na femibion natal 2 plus (tam tez jest magnez) a w trzecim trymestrze bralam duża dawkę (3x2 tabletki) magneb6 ze względu na ryzyko przedwczesnego porodu. Teraz zmniejszam sobie dawkę. Myśle, ze skoro bierzesz oddzielnie magnez to warto doktorka na wizycie zapytać jaka dawkę zaleca. Ja bym brała zgodnie z ulotka.
Dziękuje, czuje sie OK. Największe ryzyko minęło. Teraz czekam na rozwiazanieKonwalia lubi tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
nick nieaktualnyWitam was, w sobotę byłam u lekarza, widać pęcherzyk, narazie z tym ok, ale niestety jestem przestymulowana (miałam tylko 5 komórek) i postraszyl mnie zakończeniem ciąży ze względu na zagrożenie mojego życia. Napiszcie mi proszę jak sobie z tym poradzić, coś o diecie wysokobialkowej słyszałam i o dużej ilości płynów, ale u mnie to jakoś nie działa.
-
Agi83 i agulas swietnie, ze macie takie postanowienia. Ja mam dwa psy i kota - wszystkie uratowane/odratowane. Sa bardzo kochane i wdzięczne. Miłość wylewa sie oknami
Jeżeli mogę cos doradzić, to nie kupujcie miłości tylko ja przygarnijcie.
Rownież Agnieszkajusta1234, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Konwalia wrote:Kasia79 nie zrozum mnie zle, ale nikt na forum nie da Ci gwarancji, która klinika jest bardziej skuteczna. Możemy jedynie odnieść sie do opinii na dana kwestie. Kazda z nas ma rożna diagnozę, która często warunkuje skuteczność. Rozumiem w jakim celu zbierasz dane, bo chcesz jak najlepsza decyzje podjąć. Wiem, ze kiedyś miało byc podsumowanie ile ciąż udało sie uzyskać w danej klinice w ramach programu MZ, może to by Ci jakoś pomogło... Niestety jeżeli dobrze pamietam dane te chyba nigdy nie ujrzały światła dziennego - jeżeli sie mylę koleżanki, to mnie poprawcie. Tylko nie wiem, czy jest sens to porównywać, bo każda klinika dostała rożne dofinansowywanie.
Ja zaszłam w ciąże dzięki Invimedzie. To był pierwszy transfer.
Dzięki za odpowiedź, faktycznie chciałabym najlepszą opcję, ale wiadomo, że każda z nas jest inna. Zostane narazie tam gdzie jestem czyli w Invikcie, zobaczymy co będzie dalej, jak mnie pokierują.Konwalia lubi tę wiadomość
-
Asieńka jak sie czujesz??
Shooa jak u Ciebie ?nadal w szpitalu??
Konwalia gratulacje donoszenia ciąży ,szczęśliwego rozwiązania ...
Elmirka trzymam kciuki za bete ....trzeba wierzyć.....
Konwalia lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Cześć dziewczyny, dziękuję za pamięć!
niestety beta 1,2... wieczorem mam konsultację tel z lekarzem, ciekawa jestem czy jeszcze w tym cyklu będę mogła podejść do crio
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Konwalia wrote:Według kryteriów rządowego programu to niepłodność pierwotna idiopatyczna. Natomiast na etapie badań męża wyszły niskie parametry nasienia tj. morfologia poniżej normy.
hmmm...a z Tobą wszystko ok? No to tak jak u Nas.... mąż ma wysoką prolaktynę i mało plemników 4mln w ml.... -
Elmirka wrote:Cześć dziewczyny, dziękuję za pamięć!
niestety beta 1,2... wieczorem mam konsultację tel z lekarzem, ciekawa jestem czy jeszcze w tym cyklu będę mogła podejść do crio
Elmirka bardzo mi przykro, ale w takim przypadku trzymamy kciuki na następne podejście. Musimy walczyć z naszymi endometriozami do skutku.Elmirka lubi tę wiadomość
-
Fistaszek wrote:Wika! pierwsza moja stycznosc z in vtro to byl polecony dr Przybycien wlasnie. Pojechalismy kawalek drogi, a on niestety zrobil nam spore kuku, bo nie dal nam zadnych szans, ani troche z naszymi wynikami. Pmaietam co wtedy czulam. Okazalo sie, ze zaczelismy w Kato i wsyztsko skonczylo sie dobrze. Nie uwazam tamtej kliniki za zla, bo jej nie znam, ale sposob zalatwienia sprawy byl marny
oj to ja chodze do dr w Tarnowie, do kliniki tylko na zabieg byłam, teraz zmieniam bo nie ma kasy w tamtej. Dr ja mam akurat dobre same doświadczenia poza tym, że jak jest źle coś to jest mega szczery aż do bólu, mam nadzieję, że jeśli widzi szanse to się uda....eh
cieszę się, że u Was sytuacja zakończyła się jednak dobrze!warto próbować więc do skutku!
endometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf - -
Elmirka przykro mi
Elmirka lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka