SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • miriiam Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka ten niepokój niestety nie opuszcza nawet w połowie ciąży, pojawiają się tylko inne lęki. Przygotuj się na pasmo lęku i szczęścia na przemian.
    Mam wrażenie że taka wyczekana i w bólu i wysiłku uzyskana ciąża jest pełniejsza obaw. Ja przynajmniej tak to odczuwam, nie potrafię podejść do niej tak naturalnie i z zaufaniem jak inne przyszłe mamy. Teraz właśnie się tak czuję i mam nadzieję że potrwa to długo i pozwoli złapać więcej harmonii której mi ostatnio brakowało.

Kakabaka lubi tę wiadomość

Jestem mamą
  • magda Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriiam cudownie! a wiec córeczka tatusia będzie ;-) najważniejsze, że zdrowa i możesz w spokoju się cieszyć tym pięknym stanem.

u mnie tak jak u Kakabaka obawy są straszne, bardzo sie ciesze, ale zarazem jestem pełna niepokoju.

Kakabaka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriiam piękne imiona, na pewno wybierzesz jakieś które będzie idealnie pasowało do Twojej córeczki :)

Madziu obawy to normalna sprawa, tym bardziej jak jest to upragniona i wyczekana ciąża...wszystko będzie dobrze!

Madziu mam do Ciebie jeszcze pytanie odnośnie Novum: czy często musiałaś jeździć na wizyty podczas stymulacji?

• mesy Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriiam kurde ja liczę u siebie na cinkę hehe a ty piszesz ze u ciebie to pierwsza cinka z programu :P imiona ładne :P ja chce też Lena albo Kuba no teraz już zależy kto tam siedzi :p

Nina też wchodziło u mnie w grę , ale emek uparł się na Lenkę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 12:08

atdcp07wgmlvqj4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko Lena to bardzo ładne imię :) a ja mam męża KUbe :)też lubię to imię :)

• mesy Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Staraczko Lena to bardzo ładne imię :) a ja mam męża KUbe :)też lubię to imię :)

No myśmy sobie wymyślili , że jak chłopak to Kuba bo teraz wszędzie Oliwierów jesr Igorów itp :) a mamy długie nazwisko i musi być krótkie imię :P

atdcp07wgmlvqj4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem CI, że ja bym miała problem z imieniem dla chłopczyka, mało męskich imion mi się podoba :)

• mesy Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia no właśnie nam też :/ ale liczę po cichu , że jednak tam cinka siedzi heheh

atdcp07wgmlvqj4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niech się w takim razie spełni to Twoje marzenie :) z całego serca Ci tego życzę :)

mesy lubi tę wiadomość

• magda Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia ja na wizyty jeździłam co drugi dzień, ale to też było spowodowane tym, że pęcherzyki i hormony słabo rosły, powiedzieliśmy naszej gin ze jeśli trzeba to będziemy codziennie przyjeżdżać i dlatego my jeździliśmy co drugi dzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, no ja co drugi dzień to nie musiałam jezdzić, ale wiem że kilka razy będzie trzeba...

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriiam wrote:
    Kakabaka ten niepokój niestety nie opuszcza nawet w połowie ciąży, pojawiają się tylko inne lęki. Przygotuj się na pasmo lęku i szczęścia na przemian.
    Mam wrażenie że taka wyczekana i w bólu i wysiłku uzyskana ciąża jest pełniejsza obaw. Ja przynajmniej tak to odczuwam, nie potrafię podejść do niej tak naturalnie i z zaufaniem jak inne przyszłe mamy. Teraz właśnie się tak czuję i mam nadzieję że potrwa to długo i pozwoli złapać więcej harmonii której mi ostatnio brakowało.
    Tego się właśnie obawiałam... :/
    Czuję dokładnie to samo.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • magda Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wszystko zależy jak bedzie przebiegać stymulacja, ale jeśli pierwszym razem nie miałaś problemów z stymulacją, to teraz bedzie tylko lepiej i owocniej ;) Novum to dobra klinika, nigdy nie czułam tak się zle, wrecz przeciwnie, mimo wielu niepowodzeń zawsze lubiłam tam wracać. A jestem tam już wiele lat.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno dostałam telefon z kliniki... Z dobrą wiadomością... Dostaliśmy sie do badania klinicznego :) jutro idę do nich bo jest jeszcze czas aby zacząć w tym cyklu.

ivi, magda, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kakabaka, nick nieaktualny, gosia81 lubią tę wiadomość

• ivi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam cieszę się razem z Tobą, że u dzidzi wszystko dobrze.

Moniaa super wieści, już się nastawiałaś na kolejne czekanie a tu taka miła niespodzianka, może to i lepiej, ze tak z Nienacka Was wzięli;) Powodzenia

Moniaa lubi tę wiadomość

• magda Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa super wieści! Powodzenia zycze!

Moniaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :)
    Monia super ze juz sie odezwali :)
    Miriiam ladne imionka :) mi sie podoba imie zosia :)

A u mnie od jutra zaczynam brac czopki Cyclogest 400mg :/ (Progesteron ) w dawce 2x po 400mg. Zastanawiam sie tylko czy to nie za duzo? jesli nam sie uda to bede brala je do 12 tygodnia. Jak ja to zniose :/ ale co sie nie robi dla przyszlej kruszynki :) oby tylko chciala u mnie zamieszkac w brzuszku.

Moniaa, mesy, nick nieaktualny, magda, ivi, gosia81 lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja nadal w szpitalu. Szyjka sie skraca a lozysko dalej nisko. Od wczoraj nie plamie. I trzymajcie kciuki by tak juz zostalo. Jesli nie bede plamic kilka dni to zaloza mi pesser. A jesli szyjka szybciej sie skroci niz skoncza sie plamienia to koniec mojej ciazy. Zatem czasu mam juz niewiele na ratowanie ciazy. A moja szyjka skraca sie w ekspresowym tempie. We wtorek jak sobie wbilam do glowy ze cos moze sie stac to musialam miec podane leki na uspokojenie. W srode rano wyplynelo mi troche wod. U mnie po prostu masakra na calego.
    Jedyna dobra wiadomosc to taka ze podejrzano mojego maluszka i potwierdzil sie synek. Ladnie juz rozrabia w moim brzuszku tak wiec dobrze go czuje.
    Kochane prosze o trzymanie za mnie kciukow. Bo ja sama juz nieraz trace nadzieje ze bedzie dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia super! trzymam mocno kciuki.

Miriiam bardzo się cieszę że z córcią wszystko jest dobrze. Imiona śliczne, no i będzie pierwsza dziewczynka w Waszej klinice z programu, no no :) Powodzenia dalej.

mała dasz radę, już i tak tyle zniosłaś, to te czopki to już pikuś. Mam nadzieję, że już będziesz miała wkrótce swoje maleństwo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu Kochana trzymam za Ciebie kciuki mocno! Musi być dobrze! Po prostu musi!! Mam nadzieję, że plamienia ustąpią i będą mogli coś zrobić...
    Kochana a w którym TY już jesteś miesiącu? bo czas tak leci szybko, że nie pamiętam już kiedy to było...Nie trać wiary, uda się!!

‹‹ ‹ 144 145 146 147 148 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ