WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriiam bedzie dobrze zobaczysz i twoje watpliwosci zostana jutro rozwiane najwazniejsze to sie nie denerwowac :)

• mesy Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra :P nie dacie mi odejść :P TO JA staraczka :P
    KURDE ALE BĘDĘ tu bardzo rzadko zaglądać :p nie przyzwyczajajcie się :P

MIRRIAm no u mnie ok - stara bida , że tak powiem ;) ty już połówkowe masz ? matko bosko jak ten czas zapitala :)

Nusia, mala29_ lubią tę wiadomość

atdcp07wgmlvqj4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jak miło, że wróciłaś STARACZKO!! hehe
    a czemu teraz pod inną nazwą? :)
    to forum uzależnia :)

mesy lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam staraczko jak milo ze nas odwiedzilas :)

Ja jestem juz po usg. Wszystko jest w porzadku moje endometrium wynosi 9,2 mm. Pani powiedziala ze to super wynik bo wiekszosc kobiet ma tak o 6,5 mm. Tak wiec moj organizm znow dobrze zareagowal na leki :) oby tez tak zareagowal na maluszka ;). Teraz pozostaje nam czekanie na telefon z kliniki w ktorej bedzie transfer. Juz nie moge sie doczekac wtedy zobaczymy pierwszy raz naszego maluszka :). Postaram sie dogadac zebysmy dostali zdjecie naszej blastusi :)

Nusia, Violik, ivi, magda lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki. Beta z niedzieli była 110,6
    Dzisiaj (tj. po 48h) jest 230,5 czyli jest bardzo dobrze :)
    Zrobiłam też progesteron - wynik 25,49 ng/ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 18:52

mesy, Violik, Moniaa, ivi, mala29_, gosia81, magda, Spero, Beata.D lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • ivi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam kochana mam nadzieję, ze jutrzejsze badanie rozwieje wszystkie wątpliwości i już do końca ciąży żadne smutasy Cię nie dopadną

Mała kciuki ciągle zaciśnięte;)

Kakabaka jeszcze rag duuużeeeee graatuulaaacjeeee;)

Staraczko zaglądaj tutaj i przekazuj wiruski ciążowe;)

mala29_, Kakabaka, mesy lubią tę wiadomość

• magda Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka super beta! Gratuluje! ja jutro ide na swoją. Tylko nie wiem czy ten progesteron nie za mały? chyba ze ja mam inne normy? u mnie był 41,5 i ginka powiedziała ze troche niski, jaką bierzesz dawkę progesteronu? bo ja teraz biorę 500 luteiny podjezykowo, estrofem przez 7 dni, encorton przez 3 dni po poł tabletki, kiedy masz wizytę?

Mała29 super wieści, oby te wiesci trwały przez 9 miesiecy i dłużej ;-) co do zdjecia to my dostaliśmy, a wiec chyba nie będzie problemu aby Wam dali.

Mirriam na pewno będzie wszystko dobrze z dzidzią, jak ten czas leci, już połówkowe, cudownie :)

mala29_, Kakabaka lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam trzymam mocno zacisniete kciuki by badania wypadly dobrze :). Nie ma innej opcji musi byc dobrze :* <3

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam,nie denerwuj sie ,teraz wyniki z badania beda napewno duzo lepsze -trzymam kciuki :) <3

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda wrote:
    Kakabaka super beta! Gratuluje! ja jutro ide na swoją. Tylko nie wiem czy ten progesteron nie za mały? chyba ze ja mam inne normy? u mnie był 41,5 i ginka powiedziała ze troche niski, jaką bierzesz dawkę progesteronu? bo ja teraz biorę 500 luteiny podjezykowo, estrofem przez 7 dni, encorton przez 3 dni po poł tabletki, kiedy masz wizytę?
    Wizytę mam dopiero 26.02 :(
    Biorę 2 razy dziennie luteinę 200 dopochwowo. Napisałam wczoraj smsa z wynikami do mojego lekarza, ale się jeszcze nie odezwał.
    Ja na wynikach miałam, że taki poziom jest w normie dla pierwszego trymestru ciąży, a rozstrzał był spory.

• magda Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta z dzisiaj (po 48 h) 470, 8 a progesteron 48,4.
    Kakabaka a ty robiłaś ivf z programu rządowego? ja dopochwowej luteiny nic nie biore, dziś mi została zwiekszona luteina do 600g. Ale nic sie nie martw, jak napisałaś do lekarza to powinien Ci odpowiedzieć. U mnie też jest w normie, normy mam od 35,7 a ja mam dziś 48,4 i ginka kazała zwiekszyć bo troche mało, ale też nie ma sie czym niepokoić.

Kakabaka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki!
    Gratuluje takich ładnych wyników :) super, niech beta rośnie i rośnie :)

Madziu ja mam do Ciebie pytanie, bo jesteś z Warszawy: powiedz mi Kochana czy w okolicy Novum jest jakiś hotel, zajazd, cokolwiek gdzie można byłoby się zatrzymać? Oczywiście interesują mnie jak najtańsze opcje, bo i tak te dojazdy mnie dobiją....jezu chcę zmienić klinikę ale boję się jak to logistycznie rozwiążę, przeraża mnie to dosłownie! Będę wdzięczna za jakieś rady.

magda, Kakabaka lubią tę wiadomość

• magda Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia nie bardzo sie orientuje, bo nie rozglądałam sie, ale myśle, że na pewno coś jest, Novum jest blisko Piaseczna i w Piasecznie na pewno cos byś znalazła, jak coś to pomogę Ci poszukać, nie ma problemu.

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda wrote:
    Kakabaka a ty robiłaś ivf z programu rządowego?
    Tak, z programu jestem. Lekarz jeszcze nic nie odpisał, więc pewnie nie ma się o co martwić, bo inaczej od razu by odpisał, tak sobie myślę.

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,Kakabaka ogromne gratulacje, Nusia przykro mi bardzo, co do kliniki to dużo dobrego słyszałam o Novum, my tam mamy podchodzić ale do ivf (badanie kliniczne).

Kakabaka, magda, kaarolaa lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • miriiam Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka, Madzia pamiętajcie że progesteron jest podawany w 2 różnych jednostkach ng/ml lub nmol/l.
    Przelicza się to tak 1 ng/ml = 3,18 nmol/l więc jeśli Kakabaka masz tych mniejszych jednostkach to powinna się mieścić w normie, a Madzia skoro norma jest od 35 tzn że masz w normach tych drugich.
    Ale warto sprawdzić czy przyrasta.

Ja jestem po badaniu no i w końcu moge odetchnąć. Jest córcia piękna i zdrowa. Widzieliśmy jej twarzyczkę, robiła minki, zasłaniała oczka i łapała się za stopy. Cud po prostu cud. Jestem przeszczęśliwa i wiem że też tego doświadczycie.

mala29_, Nusia, jasmin, mesy, Konwalia, Kakabaka, magda, kaarolaa, Spero, Violik, ivi, HANA, Beata.D, gosia81 lubią tę wiadomość

Jestem mamą
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam to super wiesci :) gratuluje pieknej i zdrowej corci :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriiam wrote:
    Ja jestem po badaniu no i w końcu moge odetchnąć. Jest córcia piękna i zdrowa. Widzieliśmy jej twarzyczkę, robiła minki, zasłaniała oczka i łapała się za stopy. Cud po prostu cud. Jestem przeszczęśliwa i wiem że też tego doświadczycie.

Mirriam cudne wieści :) to wspaniale, że z córeczka wszystko dobrze i że jest zdrowa, bo to najważniejsze :) a że piękna to oczywiste :)
    Kochana wymyśliłaś już dla Niej jakieś imię? :))

Kakabaka lubi tę wiadomość

• miriiam Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję dziewczyny za wszystkie kciuki i wsparcie, bez Was wszystko byłoby trudniejsze.
    W klinice mówili że z programu to pierwsza dziewczynka bo narazie sami chłopcy, już się bali że idzie wojna ;)
    A imię no cóż jest klika opcji : Lena, Zuza, Ida, Nina, Zosia. To na początek, mamy jeszcze trochę czasu na decyzję.
    Nieustannie kibicuję i teraz trzymamy kciuki za malą29.

Kakabaka, magda, mesy, Violik, ivi, mala29_, gosia81 lubią tę wiadomość

Jestem mamą
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriiam wrote:
    Kakabaka, Madzia pamiętajcie że progesteron jest podawany w 2 różnych jednostkach ng/ml lub nmol/l.
    Przelicza się to tak 1 ng/ml = 3,18 nmol/l więc jeśli Kakabaka masz tych mniejszych jednostkach to powinna się mieścić w normie, a Madzia skoro norma jest od 35 tzn że masz w normach tych drugich.
    Ale warto sprawdzić czy przyrasta.

Jejkusiu dziękuję Ci za tą informację :*
    Ja mam wynik 25,49 ng/ml czyli te mniejsze jednostki... ufff... :)
    Zazdroszczę Ci troszkę tych cudownych chwil, które teraz przeżywasz :) Ja mam ciągle w sobie niepokój, że coś może się stać. Pewnie do 12 tygodnia tak będę miała. Staram się o tym nie myśleć, ale jakoś samo się tak dzieje.

‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ