IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNO nareszcie Madziu!! Jezu jak ja się już denerwowałam, że coś złego się stało!! Kochana dasz radę, musi być dobrze! A który tydzień masz teraz?? Ile zostało do 30 tc? bo już tracę orientację
Madziulka trzymam za Was mocno kciuki!!! Na pewno się uda!kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Ferritka,Moniaa,trzymam mocno kciukaski-uda sie
Mala29 odpocznij troche,rowniez psychicznie i nie pisz ze pogodzilas sie ze nie bedziesz mama-bedziesz!!!
Za reszte dziewczyn trzymam kciuki i kibicuje
Nowe dziewczeta witam serdecznieniecierpliwa, Sudela lubią tę wiadomość
-
Od jakiegos czasu Was podczytuje i razem z Wami przezywam wszystkie sukcesy i porazki.
Wszystkim mocno kibicuje i trzymam kciuki! Dajecie mi nadzieje i dzieki Wam oswoilam sie z tym tematem, ktory jeszcze zajedwie tydzien temu byl tak obcy!Sudela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nusia oczywiscie, ze tak, a nawet jesli nie pomoze to o ile zrobisz to madrze to na pewno nie zaszkodzi. Z tego co slyszalam to kobietom z dosc spora nadwaga decydujacym sie podejsc do in vitro lekarze pierw kaza zrzucic zbedne kilogramy. Jesli chcesz wiecej wskazowek w tym temacie to wal smialo bo sama w ostatnich miesiacach zrzucilam blisko 20 kg; )
Sudela, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Masz rację, najważniejsze zrobić to dla swojego dobrego samopoczucia. Ja to potraktowałam jako "terapię zastępczą" odciągającą moje myśli od tego, że kolejny miesiąc nie udało się zajść w ciąże. No więc szczerze Ci powiem, że osiągnęłam to bez większych wyrzeczeń. Całkowicie odstawiłam słodycze od października się jeszcze ani razu nie złamałam i zamiast kolacji talerz owoców:P Pożyczyłam też od koleżanki rowerek stacjonarny bo niej stał i się kurzył i codziennie godzinkę sobie pedałuję oglądając ulubione seriale:P Ot moja recepta na sukces przynajmniej na tej płaszczyźnie
-
nick nieaktualny
-
Przepraszam za to,że tak Was męczę, ale kogo zapytać jak nie mądrzejszych i bardziej doświadczonych koleżanek
11 lutego miałam laparoskopie - diagnoza endometrioza 3 stopień i do tego poskręcane jajowody. Lekarz prowadzący od razu jasno przedstawił mi realne szanse na zajście w ciążę i powiedział, że z takimi wynikami kwalifikuję się do programu rządowego. Przepisał mi tabletki Visanne na 3 miesiące, aby wyciszyć endometriozę. Okres mam dostać na dniach, a w poniedziałek mam 1 wizytę w klinice i będę się starała o zakwalifikowanie do programu. Rozpisałam się, ale do rzeczy nie wiem teraz czy mam zacząć zażywać te tabletki bo jeśli lekarka będzie mi kazała powtórzyć badania to biorąc anty wyniki będą niewiarygodne a nie chce marnować kolejnego miesiąca więc może nic się nie stanie jak zacznę brać je miesiąc później?? -
nick nieaktualnyNiecierpliwa mi się wydaje, że skoro w poniedziałek masz wizytę kwalifikującą to powinnaś się wstrzymać z tymi anty... jeśli się zakwalifikujesz to będziesz miała dużo badań do zrobienia i rzeczywiście wyniki mogą być zmienione. Zapytaj na tej wizycie co masz dalej robić, czy brać te tabletki czy nie, bo to też zależy jaki miałabys protokół przy in vitro, jesli długi to i tak wtedy bierze się tabletki anty na wyciszenie jajników.
niecierpliwa, Sudela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mała przykro mi strasznie. Wiem, ze teraz jest Ci ciężko. Odpocznij. Wiem, po z własnego doświadczenia,że masz już dość wszystkiego. Daj sobie czas. Z tego co pamietam to macie jeszcze mrozaczki, prawda? Więc masz o co walczyć. Czekamy tu na Ciebie;)
Madzia82 dzielna z Ciebie kobietka. Trzymajcie się dzielnie Ty i Twój maluszek:) -
niecierpliwa wrote:Nusia oczywiscie, ze tak, a nawet jesli nie pomoze to o ile zrobisz to madrze to na pewno nie zaszkodzi. Z tego co slyszalam to kobietom z dosc spora nadwaga decydujacym sie podejsc do in vitro lekarze pierw kaza zrzucic zbedne kilogramy. Jesli chcesz wiecej wskazowek w tym temacie to wal smialo bo sama w ostatnich miesiacach zrzucilam blisko 20 kg; )
niecierpliwa lubi tę wiadomość