IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anno
ciekawa sprawa z tym białkiem
tezę o przytyciu bym obaliła
białko serwatkowe raczej sprzyja utracie wagi niż jej wzrostowi...poza tym androgenizuje układ hormonalny kobiety...i może znając Twoje wyniki właśnie tak ma zadziałać
W dniu punkcji leżała ze mną na sali kobitka, która sama do domu jechała taksówką, kazali jej po prostu dłużej zostać na obserwacji i coś tam podpisać, ale dało radę....wszystko zalezy jak się będziesz czuła, ja ledwo do auta doszłam, mąż mnie musiał wspierać...starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
Kasia79 wrote:Ja po IUI po 18 dniach po owulacji też się źle czułam, od razu miałam ciążowe dolegliwości, metaliczny smak w ustach, mdłości praktycznie od razu, ale u mnie się to zakonczyło w 11 tygodniu. Moja siostra też miała takie dolegliwości i Jej ciąża przetrwała. Pdejrzewam, że możesz już być w ciąży. A i jeszcze jedno ja w 18 dniu po owulacji miałam Bete tylko 64.
Marze tylko o spaniu jeść nie mam ochoty :(chciałam iść na spacer a sie boje ze gdzies sie wywale na ulicy ....
Dziękuje za pomoc choć ja tego z ciążą nie łącze a luteiną bo łącznie mam 900....póki co nastawiona na porażke jestem i wyje od 2 dni ....mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
vvv008 spokojnie
wycie na pewno nie pomoże kropkowi
jeśli tylko spanie chodzi ci po głowie to po prostu śpij
najwidoczniej tego Ci potrzeba
ściskam
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
vvv008 nie chcę robić zbytnich nadziei, ale pierwsze co pomyślałam to tam samo jak Guniaczek. Ciąża
Kiedy masz weryfikacje? Ty miałaś transfer tuż przede mną. Który masz dpt?
A co do luteiny, to ja mam 600 dowcipnej i 600 podjęzykowejGłowa do góry!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 16:14
-
Witajcie dziewczyny... Podczytuje was juz jakis czas I mam nadzieje niebawem do was dołaczyc... Widze ze macie podzielone opinie co do kosmetykow I farb do wlosow itp. Kolezanka tu wspomniala o parabenach itp. Tak to prawda ze nie sa mile widzialne w kosmetykach, zaburzaja gospodarke hormonalne m.in. zwiekszajac ilosc estrogenow a zmniejszajac progesteron, jesli chodzi o farby do wlosow, moga (ale nie musza) uczulac, wrazliwa skore w ciazy... Specjalne kosmetyki sa polecane do konca 1wszego trymestru ciazy, a najlepiej uzywac bezpiecznych do konca ciazy... Zastanawialyscie sie dlaczego tyle dzieci jest alergikami? Skora chlonie to co na nia nakladamy I rowniez ta chemia dostaje sie do naszego obiegu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 16:20
Guniaczek lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
agulas wrote:vvv008 nie chcę robić zbytnich nadziei, ale pierwsze co pomyślałam to tam samo jak Guniaczek. Ciąża
Agulas, ja po pierwszej weryfikacji musiałam zwiększyć ilość luteiny łącznie do 1500Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
agulas wrote:vvv008 nie chcę robić zbytnich nadziei, ale pierwsze co pomyślałam to tam samo jak Guniaczek. Ciąża
Vvv008 - wiesz, ze ja panikra pierwsza, pesymistka druga w kolejce ale nie mozesz jeszcze sie poddawac.
Ja caly czas czuje, ze u Ciebie po tych pierwszych przebojach bedzie dobrze. Poza tym w koncu ktos tutaj z tych lipcowych transferow musi byc w ciazy a nie tylko dzielna Lilouagulas, mysza89 lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Agi83 trzeba zrobić nowy wątek ;)o kosmetykach w ciąży....jak przyjdzie na to czas ;)choć ostatnio zaczęłam się zastanawiać ogólnie nad zmianą podejścia, jedzenie już mam za sobą, ale myślę o tym, by jak najwięcej naturalnych używać....
poza tym właśnie.....poza wadami alergie ....
To samo z coraz mniejszą płodnością męzczyzn...."wysikujemy" wszystkie tabletki anty, a niestety procesy uzdatnianai tego nie usuwają z wody...ale to chyba na oddzielny wątekstarania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
1200 i 1500 luteiny to sporo
A ja myslam, ze z moim 900 to doktorrrreeee przesadzil...
Ale mimo, ze w ten piekielny poniedzialek mialam prawie 100 w badaniu to @ wczoraj przyszla, czyli 2,5 dnia po odstawieniu lekow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 16:27
-
agulas wrote:Antonelka to chyba dobrze? Kiedy teraz wizyta?
Chyba tak bo to oznacza, ze organizm nie wariuje przy tych dawkach lekow. Zresza N mowil, ze moj organizm ma dobrze uregulowane hormony.
Teraz chyba poczekam do wizytu w Novum - mam w polowie wrzesnia bo wybralam konkretngo lekarza. Inaczej termin bylby krotszy. Chyba nie bede nic na sile przyspieszac...moze naturalnie uda sie ... Zobacze co tam dla mnie zaproponuja.agulas, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Anna255 wrote:Co nowego, czego nawet na forum nie dowiedzialam sie siedzac juz tu 2 lata, dr kazala mi dosypywac do jogurtow izolat bialek serwatkowych 97% (ja kupilam 100 % bo w sklepie sportowym innych nie mieli). Nie wiem, moze wydalam sie jej za chuda, ze chce mnie tym bialkiem podtuczyc heh - miala tak ktoras? Kazala mi to brac do transferu i nawet chwile po.
Z czego sie ucieszylam - ze zaczynam stymulacje nie od najwyzszej dawki - ulzylo mi. Spojrzala na moje jajniki i powiedziala, ze zdziwiona, ze jak na moje AMH jest po 14-15 pecherzykow w obu jajnikach, bo przy tak wysokim AMH, babki sie zle stymluja, ale one maja np po 30 pecherzykow w jednym jajniku, wiec takie male pocieszenie dla mnie.
Od dzis zaczynam menopur 150, potem kolejno 75,75,150,150,150,150. Za tydzien w pt znow wizyta - zobaczymy czy cos uroslo w ogole.
Mysle ze to bialko lekarka zaordynowala ci ze wzgledu na ryzyko hiperstymulacji. Ja wlasnie przez to przechodze i tez jestem na diecie wysokobialkowej. Ale ryzyko hiperki jest raczej tylko przy duzej ilosci pobranych komorek. Lepiej dmuchac na zimne wiec opychaj sie do woli;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 16:46
Anna255, mysza89, Guniaczek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGuniaczek wrote:Anno
ciekawa sprawa z tym białkiem
tezę o przytyciu bym obaliła
białko serwatkowe raczej sprzyja utracie wagi niż jej wzrostowi...poza tym androgenizuje układ hormonalny kobiety...i może znając Twoje wyniki właśnie tak ma zadziałać
W dniu punkcji leżała ze mną na sali kobitka, która sama do domu jechała taksówką, kazali jej po prostu dłużej zostać na obserwacji i coś tam podpisać, ale dało radę....wszystko zalezy jak się będziesz czuła, ja ledwo do auta doszłam, mąż mnie musiał wspierać...
dziekuje za ta historie GuniaczekCzyli nie tylko mi sie takie cos przytrafia... no ale czasem naprawde tak wypada z tymi terminami, ze chociazby sie chcialo, to nie mozna nic zrobic...
wiesz, ja wyszlam z zalozenia, ze tak jak juz czytalam od dziewczyn z forum, ze polecana dieta wysokobialkowa przed punkcja, az do transferu - wiec moze o to chodzilo. Dopiero potem pomyslalam sobie, czy moze za chuda jej sie wydalam - bo mi sie z tym bialkiem wlasnie na odwrot kojarzy - ze mase sie buduje. Bo zawsze brat, czy chlopak jak uzywali takich odzywek, to bylo jak cwiczyli i chcieli "przypakowac"byle nie poszlo w cycki, bo ja niby szczupla, ale miska rozmiar C, wiec czasem i tak wolalabym miec ciut mniejszy...
w tylek moze mi pojsc - tu to bida hehe
-
nick nieaktualnyLilou1984 wrote:Mysle ze to bialko lekarka zaordynowala ci ze wzgledu na ryzyko hiperstymulacji. Ja wlasnie przez to przechodze i tez jestem na diecie wysokobialkowej. Ale ryzyko hiperki jest raczej tylko przy duzej ilosci pobranych komorek. Lepiej dmuchac na zimne wiec opychaj sie do woli;)
no wlasnie - tez tak mi sie wydaje. Tylko ona mowila cos o dawce 2 lyzeczki 3 razy dziennie hehe - zeby za bardzo mi sie nie przytylo
wlasnie - jestes na diecie wysokobialkowej, co najczesciej teraz jesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 16:49
-
Dziewczyny nie chcę żeby tu wyszło że się wymądrzam
po prostu sama kiedyś trenowałam na siłce stąd moje informacje o diecie, białku bla bla bla
Jakbyście coś chciały wiedzieć to chętnie podpowiem, a sama z siebie zatrzymam ten słowotok jużtylko ostatni skrót
od białka buduje się mięśnie, od węglowodanów masę
Szkoda, że nie zaczęłam was poczytywać wcześniej ( za dużo pracy i mało czasu na czytanie ciekawostek), nie wiedziałam o diecie wysokobiałkowej przed transferem, a coś mnei ostatnio od białka odrzucałoWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 16:56
Anna255 lubi tę wiadomość
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
Ja mam dzis 6dpt a z wreryfikacji zrezygnowałam by nie jechac 150 km na badanie a u mnie wyniki są dopiero nastepnego dnia także to.d****nie weryfikacja....
Antonelka zobaczymy póki co 2 testy w domu a na bete mi sie nie spieszy zdąże zobaczyć ujemną ....
Tak podsypiam co chwilemysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Anna255 wrote:no wlasnie - tez tak mi sie wydaje. Tylko ona mowila cos o dawce 2 lyzeczki 3 razy dziennie hehe - zeby za bardzo mi sie nie przytylo
wlasnie - jestes na diecie wysokobialkowej, co najczesciej teraz jesz?
Najwiecej bialka jest /100g jest w :
Soji - 34,9 g
Gęsi - 28 g
Boczku wedzońym - 24,6 g
Pestkach dyni - 24
Cielecinie i indyku - 20 g
Grochu - 23,8 g
Halibucie - 20 g
Makreli - 22 g
Orzeszkach ziemnych - 26
Pistacjach - 20,8 g
Serze białym - 19 g
Serze edamskim - 25 g
Tunczyku - 22 g
Schabie - 21 g
Śledziu - 19,8 g
Dla przykladu jogurt naturalny tylko 5 g
Smacznego
-
nick nieaktualnyWika! wrote:Mi kazal lekarz brac dostinex przy in vitro i tak na zbicie prokaktyny , wiec nie wiem juz jak z ta prolaktyna
mnie przed tym, ze mam juz nie brac bromka, zapytala jaka mialam normalnie prl, wiec nie mialam jakiejs mega duzej np 40, tylko 24 - wiec stwierdzila moze, ze to nie najgorzej, no i do IVF nie trzeba juz sie tak ta prl przejmowac. Wspomnialam tez, ze mam za wysoka po obciazeniu prl - to dr machnela reka...
a jak wspomnialam jej o tym, ze badalam tez kwas foliowy, ze norma do 18, a mi wyszedl 80, to sie zasmiala, a po co to pani badala... a ja mowie, ze tak dla siebie chcialam wiedziec, bo biore te 5 mg kwasu... no ale nic wiecej nie skomentowala, wiec tak ma byc.