IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
hej:)witamy:)starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
nick nieaktualny
-
agulas wrote:jak długo czekałyście na tel z info po weryfikacji? Jest 19.30 i nic
nie wiem czy mam do nich zadzwonić i się przypomnieć...
Do mnie najpozniej dzwonil ok 19:00. Ja bym zadzwonila na infolinie i przypomniala sie7.03.2017 - Nina jest z nami
-
agulas wrote:jak długo czekałyście na tel z info po weryfikacji? Jest 19.30 i nic
nie wiem czy mam do nich zadzwonić i się przypomnieć...
mięli dzwonić o 21:30 a zadzwonili o 22:30
-
shooa wrote:Vvv, trzymam kciuki. Pierwsza mysl, to ze Twoja betka rosnie. Czulam sie identycznie jak piszesz w 6,7 dpt
No zobaczymy jak to bedzie ....
Jak sie trzymasz?myśle o Tobie jaki dalszy plan??mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
agulas wrote:Tosia nie strasz mnie
zaraz wychodzimy na ur kolegi i nie chcę rozmawiać w tłumie o mojej grażynce
ale mi taki numer wywinęli właśnie w piątek a że to była już ostateczna weryfikacja to ja miałam gości na poprawę humoru
-
truskafffffka wrote:Hej
jestem nowa i chcialam ie przywitac
kogo widzą moje oczy. Myslalam że u Ciebie temat starań już zmakniety...
Tak sobie myślę że co anestezjolog może o metforminie wiedzieć....? Jeszcze jaki ma wpływ na komórki? On usypia i wybudza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 19:51
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Dziewczyny trzymam kciuki za stymulację, punkcje, transfery i jak najwięcej pozytywnych bet &&&&
Ja tydzień temu miałam wizytę serduszkowa w klinice Był malusi zarodek z bijącym serdserduszkiem, a w tą środę na usg zobaczyliśmy dwa maluszki czyli czekamy na bliźniakiżyczę wam z calego serca abyście jak najszybciej mogły doświadczyć tego cudu
Tosia 1981, Moniaa, Antonelka, Anna255, Alincia, sylvuś, takasobieja, justa1234, Konwalia, Sansivieria, monik, Agnieszka_A., Asiula86, kkisia, freya, czarownica_tea, Anatolka, Reni, aszka, duza, Piggy, myszaaa, Selena, Beata.D lubią tę wiadomość
-
takasobieja wrote:Hej truskaffffka
kogo widzą moje oczy. Myslalam że u Ciebie temat starań już zmakniety...
Tak sobie myślę że co anestezjolog może o metforminie wiedzieć....? Jeszcze jaki ma wpływ na komórki? On usypia i wybudza.
heeej!!!
Wcale nie zamkniety, zrezygnowalam z tamtego forum, bo i tak byla dziwna atmosfera na koniec i zaczelam sie leczyc w klinice, teraz jestem po I ivfale widzialam, ze wiekszosci dziewczyn z tamtego starego skladu sie poszczescilo i ich dzieciaczki juz sa na swiecie
-
nick nieaktualnyAlincia wrote:Anna255, kochana a czy Ty czasem nie bylas u dr W-O? Bo jak my bylismy na wizycie i pokazalsm jej ze tez robilam badania -to ona te same slowa wypowiedziala...po co to Pani robila?...a ja robilam to z zalecen innego lekarza z innej kliniki...a ona tak nam powiedziala...haha
dokladnie bylam u W-O. Jakbym jej jeszcze wspomniala, ze na wlasna reke zrobilam badania na zespol antyfosfolipidowy, to by mnie chyba wysmiala, wiec nawet nie poruszalam tematu... -
Antonelka wrote:Dziewczyny a dieta bogata w bialko tez wspomaga budowe komorek, jakosc komorek?
Jakies doswiadczenia macie w tym temacie?
U mnie jak wiecie straszne amh. Lekarz myslal - beda 2-3 komorki. Bylo dojrzalych 7 wiec nadzieja dla mnie jakas jest i sam juz zglupial co z tym moim amh. Chcialabym sie jakos wspomoc tylko nie wiem jak?
Antonelko, możesz mi powiedzieć jakie masz AMH? Do In vitro podchodzisz komercyjnie czy w programie?
Ja mam AMH 0,28 lub 0,5 (zależy w jakim labie). Jestem po 5 IUI. Za 2 tygodnie mam pierwszą wizytę w sprawie in vitro. Zastanawia mnie też, czy jakaś inna procedura jest przy tak niskim AMH i jakie szanse dają lekarze. Czytam, że miałaś aż 7 komórek. No to super. Trzymam kciuki
5 inseminacji - 😔😔😔😔😔
1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔
2 IVF - brak transferu - ☹️
3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany
Ciąża naturalnaostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
-
nick nieaktualnytakasobieja wrote:Hej truskaffffka
Tak sobie myślę że co anestezjolog może o metforminie wiedzieć....? Jeszcze jaki ma wpływ na komórki? On usypia i wybudza.
no wlasnie... ale jak bylam na wczesniejszej wizycie w klinice u innego lekarza (endokrynologa - ktory juz powinien byc bardziej w temacie z hormonami, i zazywaniu np metforminy) skoro brala, to kazal kontynuowac i ewentualnie potem na wizycie z anestezjologiem sie skonsultowac. Tez nie widzialam zwiazku w tym co mowil. Dziwni ci wszyscy lekarze, juz nie wiadomo czy ich w ogole sluchac... -
listek wrote:Antonelko, możesz mi powiedzieć jakie masz AMH? Do In vitro podchodzisz komercyjnie czy w programie?
Ja mam AMH 0,28 lub 0,5 (zależy w jakim labie). Jestem po 5 IUI. Za 2 tygodnie mam pierwszą wizytę w sprawie in vitro. Zastanawia mnie też, czy jakaś inna procedura jest przy tak niskim AMH i jakie szanse dają lekarze. Czytam, że miałaś aż 7 komórek. No to super. Trzymam kciuki
Listku wyslam Ci zaproszenie na prv7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Anna255 wrote:Jak nie masz PCO i problemow z cukrem, to nie wiem, czy metformina tu by cos zdzialala - ja zaryzykowalam z tym lekiem, bo wiedzialam, ze mam PCO. Metformina to lek dla cukrzykow. Ale jak wczesniej wspomnialam, pomaga tez przy policystycznych jajnikach, nawet jesli masz poziom cukru w normie. Bo u mnie jest tak, ze skoki insuliny bombarduja jajniki, ze tak to nazwe, przez to gorzej funkcjonuja i stad mnostwo drobnych pecherzykow, slabych jakosciowo i problemy z owulacja... wiem tylko tyle co napisalam w poscie powyzej...
chyba nie ma cudownego leku na poprawe komorek jajowych, bynajmniej jak dotad nie slyszalam.
a ten koenzym Q10 jest na recepte? jeśli tak to od jakiego lekarza? Do tej pory kojarzył mi się tylko z kosmetykami:)
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Wiem, że Q10 nie jest na receptę, ale nie wiem w jakie dawce go przyjmować. Proszę o pomoc.
-
roletka wrote:Dziewczyny trzymam kciuki za stymulację, punkcje, transfery i jak najwięcej pozytywnych bet &&&&
Ja tydzień temu miałam wizytę serduszkowa w klinice Był malusi zarodek z bijącym serdserduszkiem, a w tą środę na usg zobaczyliśmy dwa maluszki czyli czekamy na bliźniakiżyczę wam z calego serca abyście jak najszybciej mogły doświadczyć tego cudu
Gratuluję po stokroć!!! dla każdego Okruszkadużo zdrowia Wam życzę i spokojnych 9 mcy:) aż mi się buzia sama uśmiecha- więcej takich wiadomości poprosze<3
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
truskafffffka wrote:
heeej!!!
Wcale nie zamkniety, zrezygnowalam z tamtego forum, bo i tak byla dziwna atmosfera na koniec i zaczelam sie leczyc w klinice, teraz jestem po I ivfale widzialam, ze wiekszosci dziewczyn z tamtego starego skladu sie poszczescilo i ich dzieciaczki juz sa na swiecie
a wszystko dzięki dora urb.
takiej baby wrednej i zdominowanej przez ten chamski świat nie poznałam. Pisała jakieś teorie spiskowe, czy ja się w ogóle staram czy nie jestem trolem. Itd. A to dlatego że nie opisywalam że szczegółami moich wizyt u lekarza. Myślała ze sciemiam i ze nic nie robię w tym kierunku. nie rozumiem w ogóle tego podejścia... Bo żeby każda z nich tyle walczyła... Sama się wypisalam i mam święty spokój
.
Kochana jak wygląda twoje pierwsze podejście? Na czym stoicie? Gdzie się leczycie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 20:41
Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Dziewczyny mam pytanie... Takie dotyczące Grażyny i ... Hm Walclawa. Jak sobie radzicie kiedy jest zakaz a mąż gnębi? Mój nie jest z tych co mu się ciągle chcę...Ale skoro już wierci dziurę cały dzień.... To coś jest nie tak. Jak to rozgrywacie? Jestem egoistka i lubię mieć też przyjemność... A jest zakaz... I co wtedy?Gameta Rzgów
Leoś 1580g i Laura 1420g.