IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnywlasnie teraz na jednej ze str znalazlam opis prawidlowej iniekcji: Trzymając fiolkę w pozycji stojącej, wprowadź igłę przez gumowy korek do jej wnętrza. Naciśnij tłok strzykawki do dołu. Dzięki temu zostanie usunięte powietrze z wnętrza strzykawki.
A ja wbilam igle w ten gumowy korek, nie nacisnelam tego tloku, tylko od razu przechylilam do gory nogami i nabieralam dawke 150. Stad to powietrze, zobaczymy jak jutro mi pojdzie, ale kurcze, czy to mi nie zaburzy calej stymulacji? -
Anna255 wrote:kurde zrobilam zastrzyk z menopuru przed chwila, ale nie wiem czy dobra dawke... nabralam do strzykawki 150 ale po nabraniu u gory bylo troche powietrza gdzies na 3 mm i w sumie ta dawka byla z powietrzem, nie wiem czy wiecej nabierac ciut, zeby wbic dobra dawke
eh ja sie do tego nie nadaje
jak wy to robicie?
Tym ze wstrzyknelas dodatkowo powietrze sie nie przejmuj. Tylko tyle ze pewnie bylo to malo przyjemne.
Zawsze...jaki zastrzyk bys nie robila - czy penem, czy strzykawka czy ampulko-strzykawka zasada jest taka, zeby najpierw pstryknac palcem pare razy w strzykawke (czy co tam trzymasz w reku), zeby babelek powietrza polecial do gory. Potem powoli naciskasz tloczek i najpierw wyleci przez igle to zalegajace powietrze, az w koncu na igle pojawi sie kropelka leku. Wtedy mozesz juz smialo robic zastrzyk. Powodzenia.
Ja dzisiaj sobie np strzelilam fraxiparinemrrr hehe
Anna255 lubi tę wiadomość
-
Anna255 wrote:kurde zrobilam zastrzyk z menopuru przed chwila, ale nie wiem czy dobra dawke... nabralam do strzykawki 150 ale po nabraniu u gory bylo troche powietrza gdzies na 3 mm i w sumie ta dawka byla z powietrzem, nie wiem czy wiecej nabierac ciut, zeby wbic dobra dawke
eh ja sie do tego nie nadaje
jak wy to robicie?
A jaka dawke masz przyjac? 150? Kurcze ja nie patrzylam wogole na miarke strzykawki. Jak mialam przyjac 150 to bralam 2 menopury 75 + 2 rozpuszczalniki. Laczylam zgodnie z instrukcja i potem nabieralam do strzykawki. Na miarke na strzykawce zupelnie nie patrzylam. Oczywiscie staralam sie pozbyc powietrza
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Dzięki za wszystkie info o Q10
Warto wszystkiego spróbować jeśli jest szansa , że pomoże a nie zaszkodzi.Anna255 lubi tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
vvv008 siedzę i nie wierzę w to co napisałaś i aż przecieram oczy ze zdziwienia... Jak można być taką osobą? jak można zadać komuś tyle ból?! W sumie to powinnaś się cieszyć że uwolniłaś się od takiej osoby i szczerze współczuję że musiałaś ją spotkać na swojej drodze.
mysza89, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Vvv008 na przyszłość bądź bardziej ostrozna. Nie ufa się ludziom. Nie martw się. Ciąża z in vitro to taka sama ciąża
najwazneijszy jest cel a nie czy to po Bożemu. A chrzest rozumiem już był? Ta dziewczyna jest samotną... Nie ma nikogo. To ona ma problem a nie ty... Nawet nie miała kogo wziąć na chrzesntego.
Ja po clexane mam cały brzuch w siniakachAnuszka, Beata.D lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
nick nieaktualnyAntonelka wrote:A jaka dawke masz przyjac? 150? Kurcze ja nie patrzylam wogole na miarke strzykawki. Jak mialam przyjac 150 to bralam 2 menopury 75 + 2 rozpuszczalniki. Laczylam zgodnie z instrukcja i potem nabieralam do strzykawki. Na miarke na strzykawce zupelnie nie patrzylam. Oczywiscie staralam sie pozbyc powietrza
wlasnie mialam dawke 150, jutro sprobuje innym sposobem, no i jak wypcham powietrze i bedzie mniej niz 150, to najwyzej dobiore drugi raz... tylko jutro akurat mam 75... dam znac jutro jak mi poszlo
widze, ze Ty mialas troche inne opakowanie menopuru. U nas w klinice przepisuja 1 ampulke i 2 rozpuszczalniki, potem z tej ampulki jednej dawki odciagamy juz caly czas. Cala ampulka ma 1200 jednostek.
Dobrej nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 23:16
-
Ja mialam 600j. Jedna ampułka i jeden rozpuszczalnik.
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Anuszka wrote:vvv008 siedzę i nie wierzę w to co napisałaś i aż przecieram oczy ze zdziwienia... Jak można być taką osobą? jak można zadać komuś tyle ból?! W sumie to powinnaś się cieszyć że uwolniłaś się od takiej osoby i szczerze współczuję że musiałaś ją spotkać na swojej drodze.
Tylko zawsze w dokumentach będe figurować jako chrzestna....
Takasobieja dokładnie ona ma problem ale zniszczyła mnie doszczętnie ....
Zielinka gratulacja super wynik:)kiedy transfer??
Anna225 masz tak samo jak ja tylko mniejszą dawke nie martw sie jest ok....najgorxej 1 dzień później idzie ...dasz rade jak taka panikara jak ja dałam to ty też....Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 08:15
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
I u mnie np. Q10 nie zmienił absolutnie nic w kwestii komórek a brałam 100 dni, bo tyle kapsułek miałam w opakowaniu. Nawet pojawiła mi się zdegenerowana, której za pierwszyn razem nie było. Liczby dobrych zupełnie nie zmienił. Moj lekarz mówił to, co Zielinki - mogę brać, ale nie ma badań potwierdzających ten zbawienny wpływ. Więcej brała nie będę - szkoda żołądka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 08:19
-
vvv008 wrote:Tylko zawsze w dokumentach będe figurować jako chrzestna....
Takasobieja dokładnie ona ma problem ale zniszczyła mnie doszczętnie ....
Zielinka gratulacja super wynik:)kiedy transfer??
Anna225 masz tak samo jak ja tylko mniejszą dawke nie martw sie jest ok....najgorxej 1 dzień później idzie ...dasz rade jak taka panikara jak ja dałam to ty też....
Dzisiaj jadę po grochaMoniaa, justa1234, duza, Antonelka, Anatolka, Asiula86, mysza89, Lilou1984, Anna255, Tosia 1981, józefka, Justine, sylvuś, czarownica_tea, Agnieszka_A., Selena lubią tę wiadomość
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
zielinka_97 wrote:Dzisiaj jadę po grocha
Trzymam kciukimysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Kurcze boli mnie podbrzusze i miałam lekkie plamienie a do transferu jeszcze 5 dni. Czy któraś miała po estrofemie takie dolegliwości? I czy przy lekkim plamienie robią transfer?2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Takasobieja trzymzm kciuki zeby betabyla wysoka, trzeba mysle pozytywnie, o inaczej na pewno nic z tego nie wyjdzie... ja sie dowiem ile i czy w ogole cos mrozili w poniedzialek. Tylko 4 komorki w ogole sie udalo pobrac z 16
a 3 sie zaplodnily.
Ja sie lecze u dr Paligi i uwazam, ze jest super.
Dziewczyny nie wiem czy zdecydowalabym sie zostac chrzestna u kolezanki z forum....ja uwazam, ze chrzestni powini byc z rodziny... -
Ja też uważam, że powinni być z rodziny i to na dodatek z tej "stałej" części, nie tej wchodzącej do rodziny. W sensie np siostra a nie szwagier. Życie różnie się toczy i co po ewentualnym rozwodzie dziecko bez chrzestnego zostanie... Albo imprezy dwie się będzie robić, żeby na jedną zaprosić ciocie a na drugą jej byłego meza-chrzestnego.
Wika! lubi tę wiadomość
-
A ktoś może mi powiedzieć od czego zależy czy podawane są dwa zarodki czy jeden? Wiadomo wiek kobiety, ilość niepowodzeń. Większość z was chciałby dwa od razu ale lekarze odmawiają. Ja mam 28 lat więc do najstarszych raczej nie należę i lekarz z pierwszym razem zaproponował mi od razu transfer dwóch groszków, wtedy głupia odmówiłam
więc co to chyba zależy od humoru lekarza? Już sama nie wiem...
-
To zalezy czy jestes w programie MZ. Tam kobietom do 35 r.z. w pierwszym podejsciu moga podac tylko jeden. Jesli idziesz komercyjnie decyzja nalezy do ciebie. Jeski nie boisz sie ciazy mnogiej to bierzesz 2. Zawsze to wieksza szznsa ze chociaz 1 sie przyjmie
Anuszka lubi tę wiadomość