IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymagic1 wrote:dziewczyny powiedźcie mi czy TSH musi być mniejsze niż 2,5 przed IVF?? mialyscie badane hormony tarczycowe podczas brania antykow?
nie tylko przed IVF, ale w ogóle dla starających się nie powinno przekraczać 2, a najlepiej poniżej, tak ok 1,5 - 1,6. Takie są najnowsze zalecenia PTG, wyższe TSH zagraża (co nie znaczy powoduje) prawidłowemu rozwojowi płodu.
magic1 lubi tę wiadomość
-
magic1 wrote:dziewczyny powiedźcie mi czy TSH musi być mniejsze niż 2,5 przed IVF?? mialyscie badane hormony tarczycowe podczas brania antykow?
Mnie kazali trzymać lekami między 1 a 1,5. Przed każdą z procedur chcieli widzieć świeży wynik.magic1 lubi tę wiadomość
-
Ja przed stymulacja mialam 1,5 a zbadalam dzien po punkcji i jest 2,4. Te hormony nas tak obciazaja. Dzisiaj juz lykam wieksza dawke euthyroxu. Mysle ze koniecznie trzeba sie zbadac pod tym.wzgledem przed transferem. Wiadomo zanim spadnie to troszke potrwa ale mysle ze w tydzien to zbije i groszkowi nie zaszkodze.
magic1 lubi tę wiadomość
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
hej dziewczyny,
mam prośbę, ja już po histeroskopii, odebrałam wyniki badań i napisali tak: Pasma nabłonka wielowarstwowego płaskiego, błona śluzowa kanału szyjki oraz obfite polipowate płaty endometrium z cechami wzrostu
nie wiecie co to oznacza ?czy nici z in vitro ?
Józefka jak twój wynik bety?Edyta
-
plimka_bum niestety negatywna w środę idę na wizytę kontrolną i jak będzie ok, endometrium będzie odpowiednie to czeka mnie w sierpniu crio, jestem w programie rządowym i przed 35 i się właśnie zastanawiam jakie mam szanse na podanie 2 zarodków? mam zamiar miauczeć psorkowi, może się zgodzihttps://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
plimka_bum wrote:hej dziewczyny,
mam prośbę, ja już po histeroskopii, odebrałam wyniki badań i napisali tak: Pasma nabłonka wielowarstwowego płaskiego, błona śluzowa kanału szyjki oraz obfite polipowate płaty endometrium z cechami wzrostu
nie wiecie co to oznacza ?czy nici z in vitro ?
Józefka jak twój wynik bety?
Polipy to na ogół zalecają usunąć. -
no właśnie lekarz w szpitalu powiedział żeby skontaktowac się z lekarzem ( wizytę mam we wtorek) ale że to się leczy hormonalnie. Ale nie mam pojęcia jak długo takie leczenie trwa i czy to może być powodem braku ciąży ?
Wkurzona jestem bo we wtorek miałam już podpisać dokumenty do in vitro a tu wyglada że nic z tegoEdyta
-
nick nieaktualny
-
Anna255 wrote:dziewczyny, przypomnijcie mi po co sie stosuje acard, w jakich przypadkach lekarze zalecaja?
Ja mam Acard przez żylaki przymacicz i zakrzepy żylne a akard podobno zapobiega zakrzepą żylnymAnna255 lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualny
-
shooa wrote:Dziewczyny w rzadowce jest taki warunek, ze jak sie trzy razy z tym samym partnerem poroni to nie ma szans na kwalifikacje.
Czy to dotyczy rowniez poronien w trakcie programu po ET lub crio czy chodzi tylko o wstepna kwalifikacje?
Z tego co.mi.dr J mówił to kwalifikacji bo powyżej 3 to już poronienia nawykowe ....mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
truskafffffka wrote:Plimka_bum moja kuzynka miala polipy, usuneli i zaraz zaciazyla
a nie wiesz ile czasu usuwała te polipy ? operacyjnie czy hormonalnie?
Edyta
-
Anna255 wrote:dziewczyny, przypomnijcie mi po co sie stosuje acard, w jakich przypadkach lekarze zalecaja?
Aniu mi lekarz przepisał acard przy crio i powiedział że to na rozrzedzenie krwi i polepszenie ukrwienia macicy.Anna255 lubi tę wiadomość
-
Polipy najczęściej chyba usuwa się w histeroskopii zabiegowej. Dziwne, że od razu Ci tego nie zrobili. Mnie jak robił mój gin to powiedział, że jeśli nic nie będzie to na oglądaniu się skończy (czyli histero diagnostyczna), a jeśli coś będzie (polip, miesniaki) to od razy usunie i będzie wtedy histero zabiegowa.