IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dostalam na p/ciala Stymulacja jak widac zrobila swoje. Powinnam w trakcie stymulki dostac wyższa dawke, ale coz, nauka na przyszlosc. Teraz mam od dzis grocha i zwiekszylam euthyrox wiec nie powinno to zaszkodzic bo uzupelniam hormon z zewnatrz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 22:52
agulas lubi tę wiadomość
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Hej
Dziewczyny słyszałyście o czymś takim???
,,nadmierna czynnosc skurczowa macicy'' tu jest link na ten temat
http://www.kriobank.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=90&Itemid=283&lang=pl
Chyba sobie to zdiagnozowałam
Oczywiście musze o tym przedyskutować z lekarzem gdyż jak byłam w ciąży biochemicznej miałam silne skurcze i teraz po crio tez je miałam dwa dni i nie są to skurcze przypominające @ tylko o wiele silniejsze. I nie jest to ciągły ból tylko jak sama nazwa wskazuje jest ból zwijam sie w pół i po chwili odchodzi.
-
monik wrote:Hej
Dziewczyny słyszałyście o czymś takim???
,,nadmierna czynnosc skurczowa macicy'' tu jest link na ten temat
http://www.kriobank.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=90&Itemid=283&lang=pl
Chyba sobie to zdiagnozowałam
Oczywiście musze o tym przedyskutować z lekarzem gdyż jak byłam w ciąży biochemicznej miałam silne skurcze i teraz po crio tez je miałam dwa dni i nie są to skurcze przypominające @ tylko o wiele silniejsze. I nie jest to ciągły ból tylko jak sama nazwa wskazuje jest ból zwijam sie w pół i po chwili odchodzi.
Hej Ja teraz brałam udział w badaniu klinicznym w którym:
-leki do stymulacji dawała mi klinika (menopur, orgalutran i coś na pęknięcie pęcherzyków)
- zarodki miały być transferowane w 3 dobie i właśnie przed transferem miałam badanie skurczów macicy i od tego zalezało czy podali by mi badany lek czy placebo. Skurczów miało być więcej niż 7 w ciągu 6 minut.
No u mnie na szczęście skurczów było mniej chyba 5 ... wypadłam z badania i jestem szczęśliwie w ciąży
Badanie wyglądało tak:
Normalnie usg dopochwowe, tyle że trwało 6 minut, lekarz włożył końcówkę aparatu i nie ruszał jej. Nie mogłam głęboko oddychać i rozmawiać.
Później nagranie w przyspieszonym tempie oglądał na laptopie i liczył skurcze.
Akurat w Kriobanku taka przyjemność wraz z lekami kosztuje 1100zł.
-
Dziękuje Monia za odpowiedz
Wspomnie o tym lekarzowi na wizycie może coś na to zaradzi.U mnie skurcze były częściej niż co 6min. Nos-pa pomagała na 30minut.
Ciekawe czy w mojej klinice Invicta coś na to poradzą? i czy coś takiego praktykują?
W sumie jak brałam relanium to tego nie było,dopiero skurcze zaczęły się w 5dptWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 09:58
-
Monik powiem ci że te skurcze które później oglądałam z lekarzem były przeze mnie w ogóle nie wyczuwalne. Lek który się dostaje działa w dniu transferu. Ale nie wiem czy ma aż tak przedłużone działanie aż np. do 5dpt...
Porozmawiaj z lekarzem na pewno więcej info Ci udzieli niż ja
A zażywałaś po transferze regularnie no-spę forte bądz max 3x1 oraz magnez? -
Monik ja taką nadmierną czynność skurczową macicy odczuwałam przy transferze z którego mam synka i niestety cała ciąża była ze skurczami. Początkowo przyjmowałam mega dawki magnezu i nospy, a w późniejszej ciąży leżałam w szpitalu i przyjmowałam róźne kroplówki i zastrzyki. Przez te skurcze skracała mi się szyjka. Ogólnie coś strasznego.
Obecnie jestem w 9tc i raz na jakiś czas też odczuwam skurcze, ale nie tak mocne jak w poprzedniej ciąży. I żyję nadzieją, że ominą mnie teraz takie problemy jak miałam wcześniej. -
Cześć Dziewczyny,
moja Grażyna po histero niezbyt dobrze się trzymaNa usg jeszcze widać jakiś cień, ale czekamy do połowy cyklu żeby sprawdzić czy aby jeszcze to nie są pozostałości po zabiegu (oby tak było).
Jeśli po owulacji zniknie ten cień to lecimy ze stymulacją (gdzieś pierwsze dni września). Protokół jeszcze nie wiadomo jaki, ale będę mięć dwa kropki podawaneAgnieszka_A., Konwalia lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Agnieszka_A. wrote:Justine - to zanosi się na to, że we wrześniu obie zabierzemy po dwa Kropki
Oby tylko moja @ już przyszła. Dziś 3 dzień po odstawieniu Primolut i na razie cisza.
Ja odstawiłam wczoraj anty i dziś już mam @. Strasznie szybko. Chyba faktycznie macica chce się złuszczyć bardziej po histero, bo zazwyczaj dostawałam @ 3dnia po odstawianiu.
Fajnie, że będziemy razem wtedyA Ty zaczynasz nową stymulację czy masz śnieżynki?
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Laski założyłam nowy wątek w oczekiwaniach na testowanie:
https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/testowanie-po-in-vitro,8073.html
żeby tu nie śmiecić naszymi stresami związanymi z czekaniemjózefka, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
8dpt 5 dniowej blastki 4 BB test sikaniec negatywny :(z jakimś cieniem....
We wtorek ide do zaprzyjaźnionego gina i wezme anty ....wysiadammysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
vvv008 sikaniec oszukaniec, a poza tym mówisz, że jest jakiś cień więc czekamy do bety.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy
, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Mam wrazenie, ale moze to tylko wrazenie, ze bardziej niz zwykle kluja mnie jajniki. Ciekawa jestem czy moze byc tak, ze leki do stymulacji pobudzily je bardziej do pracy? Co prawda u mnie punkcja i zakonczenie lekow do stumulacji bylo w polowie maja a czerwiec i lipiec przygotowanie do crio. Teraz jest to pierwszy cykl bez stymulacji. Gdyby tak leniwy lewy jajnik ruszyl bylabym mu bardzo wdzieczna ale daje mi juz delikatne sygnaly....7.03.2017 - Nina jest z nami
-
vvv008 wrote:8dpt 5 dniowej blastki 4 BB test sikaniec negatywny :(z jakimś cieniem....
We wtorek ide do zaprzyjaźnionego gina i wezme anty ....wysiadam
Wlasnie ogladalam pierwsze testy dziewczyn z innego watku z forum. Niektore kreseczki to takie bladzioszki wiec nie trac wiary ...prosze....7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:Mam wrazenie, ale moze to tylko wrazenie, ze bardziej niz zwykle kluja mnie jajniki. Ciekawa jestem czy moze byc tak, ze leki do stymulacji pobudzily je bardziej do pracy? Co prawda u mnie punkcja i zakonczenie lekow do stumulacji bylo w polowie maja a czerwiec i lipiec przygotowanie do crio. Teraz jest to pierwszy cykl bez stymulacji. Gdyby tak leniwy lewy jajnik ruszyl bylabym mu bardzo wdzieczna ale daje mi juz delikatne sygnaly....
Znasz moje zdanie czasem.się ruszają do.działania tak było u mnie ....ruszyły po odstawieniu leków...mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka