X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro wybieram sie do invicty osobiscie...bo na infolinii chyba nie dociera o co prosze a tylko chce sie umowic do dr na sobote lub na jak pozniejsza godzine w tygodniu. Chce sie zbadac czy wszystko w porzadku i zapytac co dalej lekarz proponuje. A moj cel ukryty to sprawdzic jak moje jajka bo mimo, ze dopiero kilka dni cyklu a jajniko marsza graja.
    Jak nie pojdzie po mojej mysli to chyba zapytam dlaczego robia wszystko aby tracic pacjentow....

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • agulas Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się też teraz juz zdenerwowałam na klinikę. Wykupiłam dodatkowo weryfikacje, żeby ew lekami manipulować.
    Godzina 20.58 dzwonię do kliniki i okazało się, że mieli awarię i z tego powodu nikt do mnie nie zadzwonił......
    Wyniki były ok 15 (pobierali krew o 7), więc o 15 poradzili sobie z awarią. Mogli przekazać sprawę innemu lekarzowi. Teraz muszę czekać na konsultacje i pewnie znów otrzymam telefon około 21.
    Martwię się, bo w II weryfikacji progesteron wyszedł mi 240. Mam chyba za duże dawki leków (zwiększone po 1 weryfikacji). Beta mam 6, wcześniej była 1,2. Mieliśmy 2 morule, więc może potrzebują czasu na rozwój. Ale nadal. Teraz będę się martwić do jutra do 21.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    ja się też teraz juz zdenerwowałam na klinikę. Wykupiłam dodatkowo weryfikacje, żeby ew lekami manipulować.
    Godzina 20.58 dzwonię do kliniki i okazało się, że mieli awarię i z tego powodu nikt do mnie nie zadzwonił......
    Wyniki były ok 15 (pobierali krew o 7), więc o 15 poradzili sobie z awarią. Mogli przekazać sprawę innemu lekarzowi. Teraz muszę czekać na konsultacje i pewnie znów otrzymam telefon około 21.
    Martwię się, bo w II weryfikacji progesteron wyszedł mi 240. Mam chyba za duże dawki leków (zwiększone po 1 weryfikacji). Beta mam 6, wcześniej była 1,2. Mieliśmy 2 morule, więc może potrzebują czasu na rozwój. Ale nadal. Teraz będę się martwić do jutra do 21.
    Ale beta pozytywna :-) jak na ten dpt i to moruli to moim zdaniem bardzo ładna :-) powyżej 5 to już ciąża ;-)

agulas lubi tę wiadomość

• zielinka_97 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozyczka a nie mowilam ze rusza na ostatnim podgladzie :-D
    Tak czasem na menopurze wolno idzie. W koncu wazniejsza jakosc naszych komoreczek niz ilosc. I tak potrzeba tylko 6. Ja sie w te 6 wbilam idealnie tylko jedna byla niedojrzala i ty tez bedziesz miec wystarczajaca ilosc. Nie ma co tracic na prozno niepotrzebnych komorek, chyba ze ktos decyduje sie na zamrozenie.

Kornelia, z pink testami mozemy sobie reke podac. Nienawidze ich. Bete mialam wysoko a na nich ledwo cien. Ja z kolei mam zaifanie do nord testow plytkowych. Tez jakos szybko mi wyszla kreska z popoludniowego moczu. Beta mogla byc wtedy kolo 40. Cien wyszedlby pewnie faktycznie przy 20. A przy pinku beta kolo 300 a kreska taka jak na nord przy 40.

Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    A ja jutro wybieram sie do invicty osobiscie...bo na infolinii chyba nie dociera o co prosze a tylko chce sie umowic do dr na sobote lub na jak pozniejsza godzine w tygodniu. Chce sie zbadac czy wszystko w porzadku i zapytac co dalej lekarz proponuje. A moj cel ukryty to sprawdzic jak moje jajka bo mimo, ze dopiero kilka dni cyklu a jajniko marsza graja.
    Jak nie pojdzie po mojej mysli to chyba zapytam dlaczego robia wszystko aby tracic pacjentow....
    Ehhh panie z infolinii są the Best....
    No coz pewnie Ci zaproponuje drugie podejście...
    Ciekawa jestem co powie, mi nie zasugerowano nawet histero a nigdy nie miałam... Resztę badan robie na własną rękę...

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie moze czy w novum tez maja jakies programy tak jak w inviccie? Z mojego punktu widzenia sa one o tyle korzystne bo latwiej jest oszacowac koszty, szczegolnie w opcj z lekami. Wczoraj studiowalam ceny w novum ale nie wiem jakie badania, ile wizyt lekarz bedzie wymagal i wydaje mi sie, ze cena moze byc podobna - moze 1-2 tys mniej. Na pewno natomiast maja nizsza cene za crio - i wg mnie o polowe taniej jest w novum.

Guniaczek lubi tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:

To już ciąża trzymać kciuki teraz przeba za przyrost :)

Zielinka97 to może jednak jest troche nadzieji dla mnie bo ja pink robiłam i to.ni4 z rana ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 21:32

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli czekamy teraz na info od Guniaczka, Agulas i VVV008 ? To sa nasze nadzieje na pozytywne i rosnace betki :-) - Dziewczyny kciuki ❤️

Różyczka, agulas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    A wiecie moze czy w novum tez maja jakies programy tak jak w inviccie? Z mojego punktu widzenia sa one o tyle korzystne bo latwiej jest oszacowac koszty, szczegolnie w opcj z lekami. Wczoraj studiowalam ceny w novum ale nie wiem jakie badania, ile wizyt lekarz bedzie wymagal i wydaje mi sie, ze cena moze byc podobna - moze 1-2 tys mniej. Na pewno natomiast maja nizsza cene za crio - i wg mnie o polowe taniej jest w novum.
    Antonelka ja kiedyś jakieś 2 tygodnie temu dzwoniłam i z tego co Pani mi tłumaczyła wynikało ze cenę płacisz za ta wizytę wstępna, potem jakby zaliczkę za wizyty w trakcie stymulacji. Zależy też jakie badania będziesz miała zlecone. Programów nie mają.
    Natomiast 2 dziewczyny na innym forum podchodziły tam prywatne i na całe jedno podejście wydały ok. 12 tysięcy co mniej więcej zgadza się z tym co mówiła mi pani na infolinii.
    Nie mówiąc o tym że ceny transferów o połowę niższe...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:
    To już ciąża trzymać kciuki teraz przeba za przyrost :)

Zielinka97 to może jednak jest troche nadzieji dla mnie bo ja pink robiłam i to.ni4 z rana ....
    Ojjj kochana pink testom mówimy zdecydowanie nie!!!! Ja nawet jak naturalnie zaszłam w ciaze to nawet po terminie @ ledwo ledwo widoczny cień, niektóre nawet negatywne gdzie na innych gruba krecha!!!

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ile dni po odstawieniu Primolut Nor na wywołanie @ może się ona pojawić?
    Dziś mija 4 dzień i to mój 46 dc. Powoli fioła dostaję :((

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Kochane ile dni po odstawieniu Primolut Nor na wywołanie @ może się ona pojawić?
    Dziś mija 4 dzień i to mój 46 dc. Powoli fioła dostaję :((

Kurcze a moze sprobuj domowych sposobo - np ciepla kapiel. Moze to cos ruszy...

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia777 wrote:
    Antonelka ja kiedyś jakieś 2 tygodnie temu dzwoniłam i z tego co Pani mi tłumaczyła wynikało ze cenę płacisz za ta wizytę wstępna, potem jakby zaliczkę za wizyty w trakcie stymulacji. Zależy też jakie badania będziesz miała zlecone. Programów nie mają.
    Natomiast 2 dziewczyny na innym forum podchodziły tam prywatne i na całe jedno podejście wydały ok. 12 tysięcy co mniej więcej zgadza się z tym co mówiła mi pani na infolinii.
    Nie mówiąc o tym że ceny transferów o połowę niższe...

Oki czyli 12 tys ale bez lekow? Za leki bez refundacji wychodzi w zaleznosci od dawek 2-4 tys. wiec cena taka jak pakiet all inc w invicta. Duza roznica w koszcie crio. Caly czas mnie zastnawia skad te ceny....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 22:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka a Ty nie możesz mieć refundacji na leki z uwagi na amh?

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia777 wrote:
    Antonelka a Ty nie możesz mieć refundacji na leki z uwagi na amh?

Tak...niestety...:-( i wkurzam sie troche, bo przy niskim jest ryzyko, ze moge nie zareagowac na stymulacje stad brak refundacji a z drugiej stronu jestem szesliwa, ze calkiem calkiem wypadla pierwsza i w zwiazku z tym latwiej przelknac wydatki....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 22:41

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    O kurcze myślałam, że jak ktoś ma wysokie AMH to się będzie łatwo stymulował, ja mam AMH 9 więc trzeba od razu chyba poprosić o większe dawki? Jak myślicie?
    Mam amh 9.8 i stymulowalam się bardzo łatwo niskimi dawkami :) puregon 125 :) 9dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 23:58

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielinka_97 wrote:
    Ja też już od wczoraj od samego transferu mam bóle, ale takie typowo na @, nie miałam do tej pory żadnego skurczu. Jeszcze bolą mnie plecy w odcinku krzyżowo lędźwiowym. Biorę profilaktycznie no spę i magnez.

Betę chyba musisz zrobić bo oni wołają z 11 dp. Przynajmniej ja chciałam wizytę na 12 dp to pani mi gada żebym betę zrobiła te 11 dp i na tą wizytę wzięła.
    Tylko że ja mialam podaną blastke a Ty 2 dniowy zarodek. Więc mogę szybciej badać bete. :) zbadalam dziś bete ale zapomniałam odebrać wynik bo wiem jaki jest :) za 2 dni zaczynam brać estrofem do crio

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • zielinka_97 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takasobie, pani w rejestracji nie wie ilu dniowy mialam pobdany. Przekazuje tylko o czym mnie poinformowala.
    Dla nich wiazacy jest z 11 dpt, moze pozniejszy tez, ale wczesniejszy jest do powtorki. Zreszta zbadalas wiec masz powtorzony wynik. Wg mnie to 11 dpt to wczesnie na testowanie przy dwudniowym
    Wiekszosc klinik przy blastkach ma zalecenia na późniejsza bete. Jednej w tym dniu wyjdzie a innej moze nie wyjsc. Mnie pierwsza beta w ciazy wyszla 12 dpowu i to nie byla beta typowo ciazowa bo 4,95. Wiedzialam ze cos jest na rzeczy, myslalam ze biochemiczna a jednak to bylo pozne zagniezdzenie.

Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podrzućcie mi jakis dobry sposób na przekazanie szefowej, ze od czwartku idę na kolejne zwolnienie? Stresuje sie tym strasznie :/

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Dziewczyny podrzućcie mi jakis dobry sposób na przekazanie szefowej, ze od czwartku idę na kolejne zwolnienie? Stresuje sie tym strasznie :/
    Hmm może po prostu powiedz że masz kolejne badania i Cię nie będzie. Albo nic nie mów jeśli Cię to stresuje i po prostu nie przyjdziesz...choroba nie wybiera ;-)

‹‹ 1586 1587 1588 1589 1590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ