IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
kornelia777 wrote:Hmm może po prostu powiedz że masz kolejne badania i Cię nie będzie. Albo nic nie mów jeśli Cię to stresuje i po prostu nie przyjdziesz...choroba nie wybieraDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Dziewczyny podrzućcie mi jakis dobry sposób na przekazanie szefowej, ze od czwartku idę na kolejne zwolnienie? Stresuje sie tym strasznie
A koniecznie musisz w tej nowej pracy? Masz biurowa przecieżPrzy poprzednich transferach byłaś w domu i to nic nie zmieniło... Sama wiesz, że jedne siedziały w domu i nic a inne pracowały i ciąża
szybciej by Ci czas zleciał
ale oczywiście Twoja decyzja. Ja bym nie mówiła nic.
-
Antonelka wrote:A wiecie moze czy w novum tez maja jakies programy tak jak w inviccie? Z mojego punktu widzenia sa one o tyle korzystne bo latwiej jest oszacowac koszty, szczegolnie w opcj z lekami. Wczoraj studiowalam ceny w novum ale nie wiem jakie badania, ile wizyt lekarz bedzie wymagal i wydaje mi sie, ze cena moze byc podobna - moze 1-2 tys mniej. Na pewno natomiast maja nizsza cene za crio - i wg mnie o polowe taniej jest w novum.
Hej Kochane
Ja przed podjęciem decyzji o pakiecie komercyjnym (nie wiedziałam wtedy totalnie jak to się odbywa, ile wizyt, co i jak, nei miałam czasu na studiowanie forum, bo pracuję po 12-14 godzin) porównywałam ceny w novuum i invicie i mnie też to wyszło porównywalnie....wybrałam invicte bo mam bliżej,a często musiałam się wyrywać z pracy, żeby skoczyć do lekarza.....
Laski niezadowolone z tego jak zachowują się przy transferze zbierzmy się i wpiszmy to co tutaj (chociażby kopiując) w wątku o invicie, tam zaglądają ludzie szukający opinii...
Ja drugi raz tam na pewno nie podejdę....
Jadę zaraz na badania.....a później zacznę "burzę" w wątku invicta
Reni, Moniaa lubią tę wiadomość
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
Syssia rozumiem Twoj stres, też nie wiedziałam co powiedzieć teraz.....a co powiedziałaś za 1 razem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 07:00
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
Anatolka wrote:A koniecznie musisz w tej nowej pracy? Masz biurowa przecież
Przy poprzednich transferach byłaś w domu i to nic nie zmieniło... Sama wiesz, że jedne siedziały w domu i nic a inne pracowały i ciąża
szybciej by Ci czas zleciał
ale oczywiście Twoja decyzja. Ja bym nie mówiła nic.
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Guniaczek wrote:Syssia rozumiem Twoj stres, też nie wiedziałam co powiedzieć teraz.....a co powiedziałaś za 1 razem?Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Kurcze laski od wczoraj mam w nocy tak wyraźne sny i takie jakieś uciski w podbrzuszu, że się normalnie budzę zlana potem...strasznie organizm reaguje na te dawki hormonów...
Poz atym odkryłam wczoraj straszną rzecz.....mam luteinę podjęzykową 50 (na receptę nie popatrzyłam) a w rozpisce nie ma nic o tym tylko 3x4, ale wlazłam na incvicta-online i tam się dokopałam, że miałam brać podjęzykowo dawkę 100 czyli 3x4 (100), od tygodnia biorę złe dawkizobaczymy co te badania pokażą
Ja powiedziałam to samo, teraz może powiedz, że tamten zabieg wymaga poprawy, że jakieś powikłania...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 07:07
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
Ja w invicie wrocławskiej byłam raz i powiedziałam od razu że moja noga tam więcej nie postanie. Zwłaszcza że było to moja pierwsza wizyta w takiej klinice i oczekiwałam trochę zrozumienia, życzliwości czegokolwiek a nie fochów, naciągania na kasę... A lekarz u którego nie miałam wizytę po prostu gbur nad gburami...
Sysiaaaaa skoro wiedzą że miałaś zabieg to może powiedz że są jakieś komplikacje i źle się czujesz, nic innego nie przychodzi mi do głowy. -
hej dziewczyny, wczoraj miałam wizytę w krakowie i 1dc lekarz rozpisał mi od 2 dnia gonapeptyl, a od 3 gonapeptyl i puregon, wizyte miałam na 20, wyszłam z kliniki po 21, nigdzie nie mogłam tych leków wczoraj kupić, połowa aptek pozamykana, jakaś masakra. Nie wiem co mam robić, te leki sa na zamówienie. Czy ktoś się orientuje gdzie można je kupić w krakowie albo kielcach
-
Ja pierwszą wizytą w invimedzie się zraziłam....mąż wtedy miała całkiem odbrą morfologię bo 19% ale ruch 13% (badania robione w diagnostyce- wszystkie kolejne wskazywały morfologię poniżej 2%) ja akurat miałam owulację więc lekarz od razu, "to co robimy dziś inseminację?". Zbiło nas to z tropu i uznaliśmy, że naciąga....ale to mogło być akurat złe odczucie...
Dobra, inka wypita, ja dobudzona więc jadę do mordoru....żeby tylko ni było tej najstarszej kobity, która spośród moich 3 grubych żył zawsze wybiera tę czwartąktórej w ogóle nei widać i gmera i gmera....
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
http://www.doz.pl/apteka/p56332-Gonapeptyl_Daily_01mg1ml_roztwor_do_wstrzykniec_7_ampulko-strzykawek
http://www.doz.pl/apteka/p80434-Puregon_600_j.m.072_ml_roztwor_do_wstrzykniec_1wkladigly
Kliniki z reguły mają własne apteki. Jeśli nie to najczęściej jakąś najbliższą robi biznes i ma te leki -
Anuszka wrote:Ja w invicie wrocławskiej byłam raz i powiedziałam od razu że moja noga tam więcej nie postanie. Zwłaszcza że było to moja pierwsza wizyta w takiej klinice i oczekiwałam trochę zrozumienia, życzliwości czegokolwiek a nie fochów, naciągania na kasę... A lekarz u którego nie miałam wizytę po prostu gbur nad gburami...
Sysiaaaaa skoro wiedzą że miałaś zabieg to może powiedz że są jakieś komplikacje i źle się czujesz, nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Czyżbyś miała wizyte u mojego ulubieńca dr J we Wrocławiu?Gbur to lekko powiedziane dla mnie to burak .
Dziewczyny jak to jest w programie mz czy po 1 niepowodzeniu po transferze jest nakaz z mz zrobienia mutacji i kariotypu czy to klinika naciąga nas na kase?
Bo ja takiej informacji sie nie doszukałam...heh jade na tą nieszczęsną betemysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Nie ma nakazu, ale to tzw. dobra praktyka w większości klinik. Czytałaś chyba historie Mimbli? Ich lekarz nie naciagał i ciekawe jak się będzie z tego tłumaczył...
Mutacje tanie ma Invicta jak zamawia się on-line do domu zestaw pobrań.
3mam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 07:24
-
Anatolka wrote:Nie ma nakazu, ale to tzw. dobra praktyka w większości klinik. Czytałaś chyba historie Mimbli? Ich lekarz nie naciagał i ciekawe jak się będzie z tego tłumaczył...
Mutacje tanie ma Invicta jak zamawia się on-line do domu zestaw pobrań.
3mam kciuki
O takim zestawie nie wiedziałam odezwe sie gdy bedzie nakaz zrobienia wszystko zależy co dla kogo małą jest sumą bo wirusy też niby darmowe w programie a ja płaciłam dla mnie i męża itd ...i inne badania dojazdy leki na 100 %mimo.ze są refundowand itd ...A co sie stało z Mimbla?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 07:36
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
vvv008 wrote:O takim zestawie nie wiedziałam odezwe sie gdy bedzie nakaz zrobienia wszystko zależy co dla kogo małą jest sumą bo wirusy też niby darmowe w programie a ja płaciłam dla mnie i męża itd ...i inne badania dojazdy leki na 100 %mimo.ze są refundowand itd ...A co sie stało z Mimbla?
Nakazu nie będzie nigdy. MZ nie może nikomu kazać się badać. To są informacje dla Was.
Jak masz potwierdzenie, że będąc w programie zapłaciłaś za coś co jest objęte refundacją to możesz zgłosić nieprawidłowość do MZ i klinika zwróci Ci pieniądze.
Czemu masz leki bez refundacji? Niskie amh jak u Antonelki nie może być, bo nie dostałabyś się do programu. -
Anatolka wrote:Nakazu nie będzie nigdy. MZ nie może nikomu kazać się badać. To są informacje dla Was.
Jak masz potwierdzenie, że będąc w programie zapłaciłaś za coś co jest objęte refundacją to możesz zgłosić nieprawidłowość do MZ i klinika zwróci Ci pieniądze.
Czemu masz leki bez refundacji? Niskie amh jak u Antonelki nie może być, bo nie dostałabyś się do programu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 08:15
mysza89
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
Sysiaaaaa może poprostu powiedz ze idziesz do lekarza a potem zadzwoń ze dostałaś zwolnienie i cie nie będzie dluzej.
Ja w sumie ciesze się ze powiedziałam w pracy. Szefowa nie robi mi wymówek i dodatkowo kibicuje.2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB