X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255, nie widzę w Waszym badaniu morfologii? Czy mieliście fragmentacje DNA? Bo ważna jest ilość prawidłowych, żywych i poruszających się ruchem postępowym plemników.

Ale na pierwszy rzut oka widać, że na naturalsa jest oczywiście szansa i to spora:) o ile nie ma przeszkód mechanicznych np. niedrożnych jajowodów, bo wtedy to można się starać do u*ranej śmierci...

Anna255, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak dzis sobie wygrzebalam na necie info, moze moja dr ma racje z ta odzywka dla sportowcow, ktora aktualnie zazywam przed IVF...

Do poczytania :)

http://dobrzebozdrowo.blogspot.com/2013/07/odzywianie-przy-ivf-i-nie-tylko.html
    http://www.akademiadietetyki.pl/prozdrowotne-wlasciwosci-serwatki-niedocenianego-skarbu/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Anna255, nie widzę w Waszym badaniu morfologii? Czy mieliście fragmentacje DNA? Bo ważna jest ilość prawidłowych, żywych i poruszających się ruchem postępowym plemników.

Ale na pierwszy rzut oka widać, że na naturalsa jest oczywiście szansa i to spora:) o ile nie ma przeszkód mechanicznych np. niedrożnych jajowodów, bo wtedy to można się starać do u*ranej śmierci...

no mielismy kiedys mrofologie robiona, ale nie w Invicta. Dla porownania, wyniki z czerwca 2014 roku:

Odczyn 8,5 >=7,2, Uplynnienie 90 min < 60 min, liczba plemnikow 26 mln/ml >= 15 mln , calkowita ilosc plemnikow w ejakulacie 78 mln >= 39 mln, plemniki o prawidlowej morfologi 19 % >= 4 %, ruchliwosc ogolna 30% >= 40%, ruch postepowy szybki i wolny w kat A i B 24% >=32%.

tak, fragmentacja DNA plemnikow byla 0% <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa - a Ty pilas litr melka dziennie i stosowalas diete wysokobialkowa przed IVF?

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia i Piggy trzymam kciuki za wasze transfery!!!

Piggy lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, że jesteście:)

Agnieszka_A., triss lubią tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny za każde słowo wsparcia;*
    Zebrało się dziś wszystkiego naraz.

Trzymam kciuki za dzisiejsze transfery;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu wyniki męża są jak najbardziej OK, trochę zbyt długi czas upłynnienia- ale to łatwo zniwelować, morfologia ilość ruch ok;)

Neo84, Anna255 lubią tę wiadomość

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Aniu wyniki męża są jak najbardziej OK, trochę zbyt długi czas upłynnienia- ale to łatwo zniwelować, morfologia ilość ruch ok;)
    A w jaki sposób zniwelować?

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pije się coś na rozrzedzenie np flegaminę, lyka większe ilości wit c :)

Anna255 lubi tę wiadomość

• truskafffffka Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Truskafka jak będziesz tak wszystko przeżywać to za chwilę oszalejesz.
    Ja piję normalnie kawę jak przez ostanie 20 lat, jedną z mlekiem 4-5 dni w tygodniu i nie sadzę, żeby to miało jakikolwiek wpływ na ciążę.
    Rzuciłam palenie i nie piję więcej niż pół lampki czerwonego wina ( okazjonalnie ) Oczywiście każdy ma prawo iść własną drogą, ale przed Tobą nie wiadomo jak długa droga...życzę Ci oby jak najkrótsza :)
    Tak, czy inaczej jesteś w trakcie stymulacji, tak? Przed Tobą punkcja, transfer, czekanie na betowanie. Każda z zaawansowanych tu Dziewczyn wie, że poniekąd sukces in vitro to jedna wielka loteria...Bądź dobrej myśli i się nie stresuj bo sters bardziej szkodzi niż jedna kawa wypita z wielką przyjemnością :)

Rozyczko ja nic nie przezywam...kawe odstawilam 2 miesiace temu z powodu bardzo zaawansowanej endo i po prostu nie chce juz do niej wrcac. Nie jestem w trakcie stymulacji, czekam na betowanie...

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 mój mąż dosypuje czystą serwatkę do swojej owsianki na każde śniadanie od paru miesięcy. Dobrze regeneruje mięśnie, po wysiłku, po porannych ćwiczeniach. Wydaje mi się to, z tych wszystkich gotowych odżywek, najbardziej racjonalna, bliska naturze opcja. Przede wszystkim, jest idealna dla wszystkich którzy mają problemy z trawieniem zwykłego mleka - jak mój mąż.

Jesli takich problemów nie masz, to podobny efekt da picie kefirów, maślanki i zwykłej serwatki. Dodatkowo dostarczysz sobie wtedy minerałów i witamin.

Anna255 lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat nie mogę pić mleka i mlekopochodnych produktów:(, mam nietolerancję pokarmową na laktozę, więc co tu jeść, żeby poprawić swoje komórki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    Dziewczyny, tak dzis sobie wygrzebalam na necie info, moze moja dr ma racje z ta odzywka dla sportowcow, ktora aktualnie zazywam przed IVF...

Do poczytania :)

http://dobrzebozdrowo.blogspot.com/2013/07/odzywianie-przy-ivf-i-nie-tylko.html
    http://www.akademiadietetyki.pl/prozdrowotne-wlasciwosci-serwatki-niedocenianego-skarbu/
    Anulka to jaki wy mieliscie czynnik kwalifikujacy do ivf? bo przy takim nasieniu to raczej szans na czynnik meski nie ma, pytam sie poniewaz u nas nasienie tez sie poprawiło (przynajmniej przy ostatnim badaniu tak było)

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskafffffka wrote:
    Rozyczko ja nic nie przezywam...kawe odstawilam 2 miesiace temu z powodu bardzo zaawansowanej endo i po prostu nie chce juz do niej wrcac. Nie jestem w trakcie stymulacji, czekam na betowanie...
    A to przepraszam ;)
    Kiedy beta?
    Trzymam kciuki! ✊✊

truskafffffka lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że czasami są gorsze dni, pojawiaja sie wątpliwości i mamy pod górkę ale warto toczyć tą walkę. Te zastrzyki, zabiegi, wizyty zbliżają do tego cudu. Wierzę że Wasze zmagania w końcu przyniosą efekt. Dla mnie już nie ważne to co przeżyłam, nie pamiętam tego. Teraz są kupki, ulewanie, kąpiele i tego Wam życzę.
    Ku pokrzepieniu to moja córeczka:
    http://wrzucaj.net/images/2015/07/29/Sesja01.th.jpg

shooa, Tosia 1981, justa1234, Wika!, Moniaa, mysza89, truskafffffka, józefka, Justine, Agnieszka_A., Selena, Anna255, Piggy, Guniaczek, asieńka, kassik, triss, Mimbla, Asiula86, Beata.D, Madzia82, kotkapc, gretka, zielinka_97, kkisia, Mała Mi 1, agulas, sylvuś, czarownica_tea, mycha28, agniesia2569 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    shooa - a Ty pilas litr melka dziennie i stosowalas diete wysokobialkowa przed IVF?

Tak, starałam się zwiększyć maksymalnie ilość białka. Ale takie zwykłe jedzenie chyba nic nie daje..może takie odżywki białkowe bardziej. Wydaje mi się, że może za mało piłam, bo na pewno nie piłam 2-3l wody.
    A może przed hiperką po prostu nie da się uciec i jak ma nas dopaść to dopadnie? Fakt był taki, że po pick upie był spokój, waga zleciała, brzuch wrócił do swoich rozmiarów i wszystko git a jak beta zaczęła rosnąć to zaczął się koszmar.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia dobrze prawisz. .. ależ urocze dzieciątko.

Konwalia lubi tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Rózyczko o jaki optymizm cudowny :) zaraź mnie proszę bo mi coś go ostanio brakuje ;-)

jak u Ciebie? dobrze pamiętam ze w pt lub sobote masz mieć punkcję?
    Triss wiesz jak to podczas in vitro ;) emocje jak w roller-costerze ;) up&down ;)
    Myslalam, że nici z drugiego podejścia a tu jednak jutro punkcja ;)
    Jest nadzieja, jest optymizm ;)
    Walczę do końca!
    Ty na jakim etapie jesteś? Transfer w sierpniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    Ja akurat nie mogę pić mleka i mlekopochodnych produktów:(, mam nietolerancję pokarmową na laktozę, więc co tu jeść, żeby poprawić swoje komórki?

Kasia, nie tylko mleko ma białko :) Sprawdź sobie w necie najbogatsze w białko produkty i się zdziwisz ile tego jest i nie ma nic wspólnego z mlekiem (Np. drób, ryby, migdały, orzechy, wszystkie strączki :)

Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość

‹‹ 1603 1604 1605 1606 1607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ