X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Jesteśmy już w domku :) I mamy wstępną kwalifikacje :)
    czyli teraz jakies 3, 4 tyg czekania i od kolejnego cyklu zaczynacie :) super

martusia1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Karolaa na pewno się super rozwinęła :)
    wszystko bedzie wiadomo jutro :) juz jutro...nie moge w to uwierzyc...a jeszcze poł roku temu dopiero zaczynalismy myslec o in vitro :)

Moniaa, martusia1986, Violik lubią tę wiadomość

• meggi29 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia super wiadomość:)

W trakcie I ICSI
    Jeśli szczęście jeszcze do Ciebie nie przyszło to znaczy,ze jest duże i idzie małymi krokami :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani doktor powiedziała że w ciągu dwóch tygodni powinna być odpowiedź :)

No i od nowego cyklu byśmy zaczęli :)

kaarolaa, Violik, malinka1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    wszystko bedzie wiadomo jutro :) juz jutro...nie moge w to uwierzyc...a jeszcze poł roku temu dopiero zaczynalismy myslec o in vitro :)

Kaarola trzymam kciuki za jutro będzie dobrze zobaczysz :-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Pani doktor powiedziała że w ciągu dwóch tygodni powinna być odpowiedź :)

No i od nowego cyklu byśmy zaczęli :)
    to szybko, ja czekałam 5 tyg....

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem od czego to zależy..

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni chyba tak na początku ociagali sie z decyzjami, ja czekalam za pierwszym razem równo 4 tygodnie, natomiast teraz powiedziano mi również że tylko 2 tygodnie i powinna byc decyzja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze nie wiedzieli na poczatku jak to wszystko ogarnac, a teraz juz maja jakis system i leci duzo szybciej...

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi29 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Malinka nie przejmuj się, zanim się obejrzysz będziesz przed transferem :)
    Arlenka bądź dobrej myśli,grunt to pozytywne nastawienie :)
    Violik ,na wstępie to tylko tak strasznie wygląda, natomiast z czasem wszystko można zaplanować i ogarnąć:)
    Martusia trzymam kciuki za wizytę :)
    MisiaMisia daj znać jak po punkcji:)Trzymam mocno kciuki.

Ja dziś byłam na badaniu estradiolu i progesteronu oraz USG po 5 -dniowej stymulacji. Na chwile obecna 11 pęcherzyków.Od dziś do niedzieli Gonal + Cetrotide i w poniedziałek estradiol,progesteron i USG.
    czy któraś z was kobietki przyjmowała Cetrotide ? Jeśli tak, to jak na niego reagowałyście ?
    Powiem szczerze, ze dziś przed jego podaniem ogarnął mnie strach. Myślę, ze to po przeczytaniu tych ciekawych przeciwskazan.

Mam tę przypadłość, że jak mogę być na coś uczulona to jestem:) Też obawiałam się Cetrotide ale okazało się, że bezpodstawnie. Oczywiście w miejscu iniekcji swędzi i piecze ale da się wytrzymać. U mnie przy każdym zastrzyku trwało to max godzinkę. Nic poza tym ze mną się nie działo :)

Sporo leków ma w ulotkach przerażające skutki uboczne. Potem okazuje się, że większość nie występuje :)

meggi29 lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia dostałaś się do tych badań w klinice novum? Ja pisałam z tą panią i teraz się nie odzywa :/ mam mieć w przyszłym tygodniu laparo i nie wiem czy mam szansę na te badania jeśli tak, to musiałabym zrezygnować z laparoskopii...v jestem w kropce :(

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ja podchodzę do badań klinicznych w Kriobanku. Może spróbuj zadzwonić do tej Pani jeśli masz numer telefonu

Moniaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje że teraz już idzie im to sprawniej bo już wiedzą co i jak..

Moniaa a u Was kiedy kolejne podejście ?

Moniaa lubi tę wiadomość

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny,podczytuje ten wątek już od dłuższego czasu,ale dopiero teraz postanowiłam się odezwać.Ja również postanowiłam podejść do in vitro,ze względu na słabe nasienie męża.Wyniki nie poprawiły się po suplementach(mąż brał min. Profertil)Lekarz androlog stwierdził że nic już się nie da zrobić i pozostaje nam in vitro.Jutro mam pierwsza wizytę ginekologiczną w Invimedzie we Wrocławiu.Najgorzej to zacząć i trochę mnie to wszystko przeraża ale mam nadzieje że wszystko będzie dobrze i dowiem się na czym stoje.

relgh371ly1mtto9.png
  • aaana Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymam mocno kciuki!

Ja w koncu dostalam @ spozniona 2 dni, od razu pojechalam na badania i o 20 mam wizyte. Mam nadzieje, ze nadal wszystko ok, ze torbiel zniknela i ze bedziemy mogli rozpoczac wyciszanie :)

kaarolaa, martusia1986, Violik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka witamy :)
    wiesz co to wszystko na poczatku tak skomplikowanie wyglada a tak naprawde to nic strasznego :) zobaczysz ledwo zaczniesz stymulacje a juz bedzie transfer :) powodzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana to juz teraz z gorki, napewno jest juz czysto i zaczniesz leczenie :) trzymam kciuki :)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedzialek mialam wizytę kończąca pierwsze podejście, i wyslano papiery na kolejne. Zobaczymy kiedy mi sie ten mój cykl zakończy....

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mnie tak nie przeraza jak dojazdy do kliniki,nie mam pojecia jak ja to pogodzę z pracą,ale z drugiej strony jestem pełna nadzieji.
    Kaarolaa trzymam kciuki za twój jutrzejszy transfer

kaarolaa lubi tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki :)

ja z dojazdami problemow nie miałam bo nie pracuje i mogłam codziennie byc w klninice...czesc dziewczyn bierze urlopy, czesc sie zrywa w danych godzinach...

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ