IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnia1986 wrote:Dziewczyny kiedyś ktos mi powiedzial ze przy kwalifikacji pary klinika ma dopiero odblokowane środki z puli na dana pare czy slyszalyscie cos o tym? Czy moglo sie tak zdazyc ze np ze odblokowane srodki przy naszej kwalifikacji dostal ktos inny tzn ze zostaly rozdysponowane na cos innego?
Druga sprawa czy u Was w klinikach tez wprowadzili listy? Ja mialam w przyszłym cyklu startowac ze stymulacja a w chwili obecnej gdy odwolali mi stymulacje trafilam na szary koniec kolejki do stymulacji, czy to nie powinno byc tak ze z chwila kwalifikacji jestem automatycznie zapisana do grupy na rozpoczęcie stymulacji?? Na chwilę obecna wyglada to tak ze osoby ktore sie wczoraj dopiero kwalifikowaly sa przed nami w tej kolejce, to chore.
Bardzo proszę o rade ponieważ oczekuje na tel od realizatora i chciałabym powiedzieć co o tym wszystkim mysle ale tez nie chce wyjsc nw kretynke. -
Astra, dziękuję za odpowiedź i dawkę nadziei
U nas plemników jest bardzo dużo, no ale nieprawidłowe... Niemniej jednak mam nadzieję, że znajdą się jakieś dobre. Będziemy mieli oczywiście in vitro ICSI, więc wady główki i słaba ruchliwość tracą na znaczeniu. Grunt, żeby materiał genetyczny był ok. Zobaczymy jak to będzie...
Dzisiaj pierwszy raz sama robiłam sobie zastrzyk w brzuch. Aż się zgrzałam, ale jakoś poszłosylwiaśta159, Karolina1111, pragnaca dzidziusia, OctAngel, Mimbla, Mimi86 lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Ania1986 wrote:Dziewczyny kiedyś ktos mi powiedzial ze przy kwalifikacji pary klinika ma dopiero odblokowane środki z puli na dana pare czy slyszalyscie cos o tym? Czy moglo sie tak zdazyc ze np ze odblokowane srodki przy naszej kwalifikacji dostal ktos inny tzn ze zostaly rozdysponowane na cos innego?
Druga sprawa czy u Was w klinikach tez wprowadzili listy? Ja mialam w przyszłym cyklu startowac ze stymulacja a w chwili obecnej gdy odwolali mi stymulacje trafilam na szary koniec kolejki do stymulacji, czy to nie powinno byc tak ze z chwila kwalifikacji jestem automatycznie zapisana do grupy na rozpoczęcie stymulacji?? Na chwilę obecna wyglada to tak ze osoby ktore sie wczoraj dopiero kwalifikowaly sa przed nami w tej kolejce, to chore.
Bardzo proszę o rade ponieważ oczekuje na tel od realizatora i chciałabym powiedzieć co o tym wszystkim mysle ale tez nie chce wyjsc nw kretynke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 08:17
-
nick nieaktualnyV. wrote:Astra, dziękuję za odpowiedź i dawkę nadziei
U nas plemników jest bardzo dużo, no ale nieprawidłowe... Niemniej jednak mam nadzieję, że znajdą się jakieś dobre. Będziemy mieli oczywiście in vitro ICSI, więc wady główki i słaba ruchliwość tracą na znaczeniu. Grunt, żeby materiał genetyczny był ok. Zobaczymy jak to będzie...
Dzisiaj pierwszy raz sama robiłam sobie zastrzyk w brzuch. Aż się zgrzałam, ale jakoś poszłoNawet nie patrzę na to, tylko odwracam głowę, taki tchórz ze mnie
-
Piggy wrote:wiem jaki jest ogólny schemat. Ale myślę, że jest to jakaś tam średnia, a w naturze różnie może się zdarzyć. Tak jak tu dziewczyny wspominały, może mrozaki troche wolniej budzą się do działania, może są też inne okoliczności, które mogą spowodować przesunięcie zarówno w jedną jak i w drugą stronę. Ja np. czułam lekkie kłucie 6dpt wieczorem, a poprzednim razem 4 dpt.
nie bez powodu lekarze radza zrobic betę nie wczesniej niz 10 dpt
Piggy, ja miałam transfer 5 dniowych z nacinaną otoczką. Ciężko powiedzieć, kiedy się zagnieździł. 3 dpt beta 1,2; 6dpt beta 6 (szału nie było). Dopiero 10 dpt miałam 65.
Test cień cienia cieniów wyszedł 8 dpt z porannego moczu.
Możliwe, że gdybym nie miała naciętej otoczki zarodek potrzebowałby więcej czasu na zagnieżdżenie. Moim zdaniem to zależy od kilku czynników, a ten 6dpt to jest średnia.gosia81 lubi tę wiadomość
-
Kala 1980 wrote:Mam 5 zamrozonych zarodkow. Za dwa tygodnie wizyta i moze transfer. Biore femibion i kwas foliowy. Coś jeszcze dorzucic do zestawu?
Szczerze to nie wiem jakie bede miala endometrium i wątpie w transfer jeszcze we wrzesniu ale moze październik...
ja dodałabym magnez -
U mnie dziś Sikaniec negatywny idę na betę tylko dla formalności.2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
nick nieaktualnyAnia1986 wrote:Dziewczyny kiedyś ktos mi powiedzial ze przy kwalifikacji pary klinika ma dopiero odblokowane środki z puli na dana pare czy slyszalyscie cos o tym? Czy moglo sie tak zdazyc ze np ze odblokowane srodki przy naszej kwalifikacji dostal ktos inny tzn ze zostaly rozdysponowane na cos innego?
Bardzo proszę o rade ponieważ oczekuje na tel od realizatora i chciałabym powiedzieć co o tym wszystkim mysle ale tez nie chce wyjsc nw kretynke.
Ania a która jesteś w tej kolejce? są przed Tobą dziesiątki par czy raczej setki...?
A z tym wylądowaniem na końcu to trochę jak u Zielinki...
Brak słów po prostu
Alincia, Mimbla lubią tę wiadomość
-
muszynka wrote:Czesc dziewczyny.
Od miesięcy Was podczytuje, jednak się nie udzielałam bo nie nic takiego się u mnie nie działo. Nasza droga w walce o szczescnie jest dość dluga bo trwa od 3 lat w tym czasie przeszliśmy sporo badan, leczen M i walke o lepszą armie, 2 nieudane IUI no i wreszcie w lipcu dostaliśmy kwalifikacje.
Dziś mam 1dc i czekam z niecierpliwością na piątek, który będzie 1ds.
Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swojego grona.
Pozdrawiam dziewczyny z watku IUI
Wszystkim zaciązonym gratuluje a za testujące trzymam kciuki
Trzymam kciuki
Tutaj jest bardzo dużo pomocnych osób warto pytać... i szukać wsparcia.
Wszystkiego dobrego!
muszynka lubi tę wiadomość
Endometrioza IV leczona od 2006.
Laparoskopie i laparotomia. Usunięty jajowód.
Hashimoto.
04.09. Punkcja 5 komórek.
IVF komercyjnie.
07.09. Transfer "2".
17.09. BetaHCG <0,1(tak czułam)
22.09. Decyzja o terminie wizyty w Novum -
Piggy wrote:U mnie dziś Sikaniec negatywny idę na betę tylko dla formalności.
Nie za wcześnie?
Pomimo wszystko trzymam kciuki!
Ja mam w piątek betę i się zastanawiam nad sikańcem, ale chyba sobie podarujęEndometrioza IV leczona od 2006.
Laparoskopie i laparotomia. Usunięty jajowód.
Hashimoto.
04.09. Punkcja 5 komórek.
IVF komercyjnie.
07.09. Transfer "2".
17.09. BetaHCG <0,1(tak czułam)
22.09. Decyzja o terminie wizyty w Novum -
sylwiaśta159 wrote:i tak podziwiam, ja się boję igieł i mój mi będzie robił
Nawet nie patrzę na to, tylko odwracam głowę, taki tchórz ze mnie
Nie martw sie i witaj w klubie tchurzow. Ja przy pierwszym zastrzyku ktory robil mi moj M lezalam na podlodze...dostalam nogi jak z waty , zaczelam miec wirki w glowie i klapa...maz sie biedny przestraszych , pochlapal woda bo to bylo w lazience i przeszlo... takze lepiej nie patrzyc... nastepne zastrzyki mam robione na lozku i przykryta poduszka... -
Sikaniec oszukaniec!!! Lepsza beta! Trzymam mocno kciuki!!!Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
mia6 wrote:Karolina ja jestem u tego samego lekarza, co już wiesz i też idę tym protokołem. Wczoraj byłam na wizycie w 6dc, też miałam Menopur 75 i Gonal 75 i mam 8 pęcherzyków, więc średnio patrząc na to ile dziewczyny mają... Moje pęcherzyki mają od 10 do 13mm i dr M. stwierdził, że ładnie rosną. Dostałam od dzisiaj cetrotide do czwartku, oprócz menopuru i gonalu. W czwartek wizyta u pani dr Cz. (nie wiem dlaczego?!), no i jak tak sobie liczę, to chyba w sb wypadałaby punkcja... robią w soboty takie zabiegi?
Powiedział Ci coś jakiej wielkości masz pęcherzyki, albo ile? Bo ja sama musiałam podejrzeć jak zapisywałnic więcej nie dostałam, powiedział że mam kontynuować te dawki do czwartku. Ile mam to nie wiem... na prawym sama policzyłam i było 4 albo 5, a na lewym nie wiem bo było dużo ale malutkich pewnie przez moje pco
właśnie też się zastanawiam kiedy punkcja ale z tego co dziewczyny tu piszą to kliniki pracują w weekendy i święta więc możesz mieć w sobotę
może od Pani Cz. coś więcej uda się wyciągnąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 09:01
mia6 lubi tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Piggy to tak jak u mnie
dziś masz weryfikacje już? Ja mam do tego mocny ból jak na @, czuje ze za chwile mnie zaleje
W którym dniu cyklu robią histeroskopia?
Ja na kolejna stymulację w invikcie nie liczę. Została mi jeszcze jedna próba ale nie chce mi sie wierzyć ze starczy dla nas środków. Jeśli starczy mi sił to podejdę komercyjnie, ale już nie w invikcie. Chce spróbować w innej klinice. Piszcie dziewczyny skargi do mz, wiem z innego forum ze trochę takich skarg na invicte już wpłynęło. Może to coś da. Ja póki co nie mam jeszcze na co skarżyć bo mamy jeszcze zamrożone zarodki. -
Alincia, tak u nas teoretycznie był tylko czynnik męski, u mnie wszystko super, wszystko drożne, wyniki hormonów tez bdb, ale stymulacje były bardzo trudne. Za pierwszym razem 2 komórki, za drugim 3 ale 2 prawidłowe i dopiero za trzecim 8! I wszystkie super. Za każdym razem miałam zmieniane leki. Najważniejsze żeby się nie poddawać. To jest ciężka i cholernie nie równa walka. Pamiętam jak po drugiej punkcji ryczalam ze znów u nas jest tak słabo, a dziewczyna obok, coś koło 30-35 miała aż 20komorek. A przy trzeciej ledwo oczy otworzyłam jeszcze na zabiegowe i pytałam juz ile komórek i czy u m są plemniki czy potrzebna jest biopsja i jak usłyszałam ze są i mamy 8 komórek topłakałam ze szczęścia jakbym ich właśnie ze 20 miała. Nie da się do tego podejść bez emocji, przynajmniej na początku. U mnie dopiero przy 4 transferze nie było płaczu, złości, że znowu się nie udało. Wiedziałam, że nie mam większego wpływu na to co się dzieje. Zrobiliśmy wszystko. Teraz to już w rękach losu. I nawet gdyby się nie udało to mieliśmy plan roku przerwy, zebrania kasy i podejścia komercyjnego.
V. Jeśli macie dużo plemników to laboranci na pewno znajdą te dobre
Dziewczyny Ania, Zielinka, a probowałyście zadzwonić do MZ? Wiem że kiedyś, któraś z dziewczyn podawała nr telefonu do pani z MZ która się zajmowała programem. Może wtedy dowiedzialybyscie się czy taka praktyka waszych klinik jest dopuszczalna. Dla mniej jest nie do pojęcia. Tak jak pisałam, nam lekarz na pierwszej wizycie powiedział ze nas kwalifikuje i juz mamy się nie martwić bo dla nas pieniądze będą. Tez w trakcie naszego leczenia czekali na decyzję o dodatkowej kasie ale na te pary co już zakwalifikowali środki mają. Poza tym z tego co ja zrozumiałam, to klinika robi procedurę, a MZ jej zwraca za to na podstawie dokumentów. Przynajmniej tak u nam tłumaczono, ale mogłam coś źle zrozumieć. -
shooa wrote:Aga, czemu zaczęłaś tak późno estrofem? Byłam w sobote w klinice na kontroli przed crio i dr kazał brać estrofem od 2dc. U Ciebie to wynikało z tego, że zbyt późno się w klinice pojawiłaś (w sensie nie na początku cyklu) czy o co chodzi?
Ja dostałam w cyklu wcześniej zastrzyk Decapeptyl Depot, który wyłącza przysadkę i wprowadza w stan menopauzy(jakoś tak). Miałam zjawić się pod koniec miesiączki i byłam 4dc. Z rozpoczęciem przyjmowania estrofemu czekaliśmy do momentu zakończenia miesiączki/plamień. Od wczoraj mam włączony progesteron (Lutinus). Od dziś dodatkowo Prolutex.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 09:00
shooa lubi tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Dziewczyny kiedyś ktos mi powiedzial ze przy kwalifikacji pary klinika ma dopiero odblokowane środki z puli na dana pare czy slyszalyscie cos o tym? Czy moglo sie tak zdazyc ze np ze odblokowane srodki przy naszej kwalifikacji dostal ktos inny tzn ze zostaly rozdysponowane na cos innego?
Bardzo proszę o rade ponieważ oczekuje na tel od realizatora i chciałabym powiedzieć co o tym wszystkim mysle ale tez nie chce wyjsc nw kretynke.
pododno na 1 procedure środki są przydzielane z chwilą kwalifikacji ale gdy zapytałam o liste kolejki na 2 procedure odpowiedzi nie fostałam a chciłam sie zapisac na kobiec sierpnia z tą listą jest tak ,że ona jest ale nikt nie wie gdzie pytałam w rejestracji odesłali do lekarza a lekarz o niczym nie wiedział ...u nas robią co chcą w klinice .... także ja to dopiero bede w szarej d*** kolejkowej tejblisty na 2 procedure nie mam co liczyć ...
Piggy trzymam kciuki i wierze w betę...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 09:01
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka