X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • aaana Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - jak przeczytalam Twoj post to sie wzruszylam... Trzymam kciuki najmocniej jak potrafie.

Ja nigdy nie bylam przeciwna ivf i nie wiem czemu, ale juz dawno mialam gdzies gleboko w glowie mysl, ze jakbym przypadkiem nie mogla z jakiegos powodu zajsc w ciaze naturalnie to nie bede miala nic przeciwko ivf. I wyglada na to, ze ta mysl niedlugo stanie sie rzeczywistoscia.

kaarolaa lubi tę wiadomość

• meggi29 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa super,ze już zarodeczek jest z Wami :) Teraz niech się dobrze zadomowi i uwije przytulne mieszkanko na kolejne 9 miesięcy.Trzymam kciuki dalej za optymistyczne wieści. Myślę,ze są już teraz kwestia czasu.

W trakcie I ICSI
    Jeśli szczęście jeszcze do Ciebie nie przyszło to znaczy,ze jest duże i idzie małymi krokami :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mocno trzymam kciuki za Was dziewczyny :) potrafimy zrozumiec sie jak nikt inny :)

martusia1986, aaana, malinka1984 lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola super ze maluszek jest juz z wami. Zaciskam kciuki najmocniej jak potrafie i poprosze Boga zeby pozwolil mu zamieszkac w twoim brzuszku prze 9 miesiecy ;). Ja tez mialam okazje widziec moj zarodek na ekranie. To bylo duper uczucie :)

kaarolaa, malinka1984 lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka każda z nas na początku miała chwilę zwątpienia. Dla mnie przez kilka dni to był koniec świata. Poszłam na zwolnienie, łzy, całe dnie w łóżku. Gdyby nie wsparcie najbliższych pewnie wpadłabym w depresję. Ja to tłumaczę sobie w ten sposób że to jest szansa dla nas, że przecież gdyby nie in vitro nigdy nie miałabym szansy na swoje dziecko. In vitro nie możemy traktować jak coś złego, tylko jak szansę dla takich jak my.

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sudela,kochanie co u Ciebie?Nie zalamuj mi sie tu bron Boze! Nie zawsze udaje sie za pierwszym razem(chociaz tak bardzo chcemy!)Trzeba wierzyc ze wkoncu sie uda! jedno niepowodzenie to jeszcze nie koniec swiata-posmutaj sie,odpocznij i wracaj tu do nas!!! :) Sciskam i kissssski.

• Violik Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    muszę Wam napisać, że strasznie się niecierpliwie. Nie wiem jak znosicie oczekiwanie ale ja bardzo ciężko. Czekam teraz na rozpoczęcie stymulacji. Nie wiem czy ta niecierpliwość bierze się z ciekawości, jak to będzie, czy z tak dużej chęci usłyszenia, że jest ciąża.
    Podziwiam Was wszystkie, które mają juz to za sobą.
    Ja się czuję jak na bombie zegarowej. Tyle niewiadomych wrrrrrrr nie może być to wszystko prostsze?

1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
    2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik ja tez cieszko znosilam czekanie. Za kazdym razem kiedy przyszlo mi czekac az sie wszystko zacznie to sie wkuzalam, wnerwialam po prostu bylam nie do zniesienia. Wydaje mi sie ze to normalna rzecz ze sie denerwujemy bo i tak juz dlugo przyszlo nam czekamy na nasze skarby ale pomysl ze tym czekaniem Bog moze uczy nas cierpliwosci. Pamietaj ze ludzie cierpliwi sa solidnie nagradzani :) . Bynajmiej ja tak sobie to tlumacze. Fakt sa tez cieszkie chwile i porazki ale przez to uczymy sie byc bardziej silniejsze. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 13:55

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • aaana Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem najbardziej niecierpliwą osobą jaką znam, ale już się tyle naczekałam, że jeszcze miesiąc dam radę.

Mam w telefonie aplikację, która nazywa się 'motywator' i codziennie rano uracza mnie jakimś motywującym tekstem.

Kilka dni temu tekst był bardzo trafiony:

"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie"

Więc moje drogie czy to miesiąc, 2 czy nawet pół roku... to i tak upłynie i się doczekamy :)

kaarolaa, Beata.D lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie tak denerwowałam czy nas przyjma do tego badania i rozpoczecia stymulacji, ze cykle mi sie przestawiły....normalnie mam 26 dni gora 28, a czekajac jeden miał 23 dni a kolejny 31....tak na mnie to czekanie działalo....teraz juz musze byc spokojniejsza bo boje sie, ze nerwy mi nie pomoga....

Moniaa lubi tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny a u mnie jest odwrotnie, nastał czas spokoju.
    Od momentu podpisania dokumentów do programu ivf jestem mega spokojna, wiem co Nas czeka i kiedy.W sumie do następnej @ zostało trzy tygodnie więc grzecznie czekam.
    Zaczęłam wprowadzać zmiany w diecie no i suplementację większą szczególnie kwasami omega 3 i kwasem foliowym żeby brać regularnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 14:14

kaarolaa, meggi29, Moniaa, Spero lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • meggi29 Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak mija niedziela?

U mnie leniwie.Przedłużony poranek z lekka kawka i ulubionym programem tv.
    Właśnie dziś odwołałam się do archiwalnych numerów magazynu dla nas staraczek pt."Chcemy być rodzicami".20 kwietnia wychodzi 3 numer tego pisemka. Jak dla mnie rewelacja :)Czy któraś z Was również je czyta ?
    Jutro kolejny podgląd pęcherzyków i badanie estradiolu i progesteronu. Jeśli wszystko będzie ok we środę punkcja :)

Moniaa, kaarolaa, Spero lubią tę wiadomość

W trakcie I ICSI
    Jeśli szczęście jeszcze do Ciebie nie przyszło to znaczy,ze jest duże i idzie małymi krokami :)
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie był obiad na mieście, deser w bella vicie, spacer po jarmarku wielkanocnym, natomiast teraz już lenistwo... Ale jeszcze czekają mnie jakieś zakupy, więc muszę zregenerować siły

kaarolaa, meggi29 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi życzę powodzenia przy wzroście maluchów i pobrania masy jajeczek

meggi29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja leze....mezu juz pojechał, znowu do piatku sama.... :(
    mama do mnie dzwoniła i pytała sie czy nie przyjechac i mi nie pomoc w sprzataniu...juz wiedza, ciotka sie wygadała....a miała to byc narazie tajemnica....dobrze, ze tesciowie nic nie wiedza...

Moniaa, meggi29, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka ty wypoczywaj, niech sie malutki wgryza

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nawet nie planuje sprzatac :) i tak swieta spedzamy u rodzicow...okna niedawno myłam, firanki jeszcze sa ok....teraz leze i pachne :) zakupy jak cos to zrobi mi kolezanka :)

Beata.D, Moniaa lubią tę wiadomość

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa i tak trzymac :D

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w każdym laboratorium można zrobić AMH,szukam w swojej okolicy ale nic nie moge znaleść.Nie uśmiecha mi się znowu brać wolnego i jechać ponad 100km do kliniki

relgh371ly1mtto9.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka niestety w nie każdym, u Nas np tylko klinikach niepłodności.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ