IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNadira wrote:Adrenalina, myślę że czas nie ma to znaczenia. Min. 3 miesiące od kolejnych stymulacji. Ja jestem w Invikcie i będę odsiadywać ponad 6 miesięcy aż dotrwam do 2 podejścia... Chyba że prywatnie to już inna sprawa.
A też myślicie o komeracyjnym w oczekiwaniu na kolejną procedurę z MZ?
-
Justine wrote:Wiesz, że jestem w gorącej wodzie kąpana. Poczekam spokojnie do środy, wtedy to będzie już 10dpt więc albo wyjdzie albo nie. Nie wyjdzie to odstawiam leki.
Prg jak zwykle niski, ale wyższy niż ostatnim razem. Biorę 3x 100 lutinusa.
Jest mega nędzny. Dorzucić coś. Ja brałam po 600mg prg + duphaston. Wiele dziewczyn również tak bierze. Nie masz jakiejś luteiny zachomikowanej?
Edit: 10 dpt to będziesz miała w czw a nie w środę. Dnia transferu nie liczy się jako 1 tylko jako dzień 0.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 18:54
Kava, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Jest mega nędzny. Dorzucić coś. Ja brałam po 600mg prg + duphaston. Wiele dziewczyn również tak bierze. Nie masz jakiejś luteiny zachomikowanej?
Mam i luteine i lutinusa cały zapas. Dorzucę sobie x2 lutinusa do środy i zobaczymy.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
shooa wrote:A też myślicie o komeracyjnym w oczekiwaniu na kolejną procedurę z MZ?
-
Justine, trzymam kciuki, aby jednak beta się pojawiła za dwa dni :*Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
mysza89 wrote:Myśle o Wrocławiu ,bo tam mam najbliżej lub z rządówki w Krakowie ,jeśli te 2 mrozaki nie dadzą rady ...
Ja jestem we Wrocławiu jak cośNo ale mam nadzieję że nie będzie potrzeby spotykania się tam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 19:16
-
nick nieaktualnyNadira wrote:Jeśli zdecydujemy się komercyjnie, to musimy wypisać się z rządówki. Nawet na inseminację prywatnie nie możemy iść... I tak czekamy w zawieszeniu i zastanawiamy się czy się doczekamy. Jeśli nie to w między czasie zbieramy na prywatną procedurę.
no właśnie dziewczyny tu i ówdzie zaczynają się rozpisywać, że będą robić komercyjne w oczekiwaniu na kolejne procedury (bo kasa już właściwie wszędzie jest na wyczerpaniu). nie wiem co o tym sądzić, muszę przeczytać tą umowę z nfz w zakresie konsekwencji podejścia komercyjnie w trakcie programu. bo jeśli konsekwencją jest to, że się "wylatuje" to żadne ryzyko biorąc pod uwagę, że po nowym roku można się w ogóle nie załapać.
ale jak tam były jakieś zapisy o zwrocie dofinansowania (chociaż nieprzypominam sobie a umowę czytałam) to już gorzej. -
sylwiaśta159 wrote:Ja bardzo lubie gotowac, zwlaszcza ze mam glodomora w domu ktory zje wszystko
no i tym sposobem z godz 9:00 robi sie powoli 17 a jeszcze pieke- robie wiecej to wywioze przyjaciolke i rodzicom troche
no i dzien czekania do wizyty zleci jak z bicza strzelil
Justin moze jeszcze nie ma wyniku bo diagnostyka czasem pozno ma wyniki...
Ja też uwielbiam gotowaćsylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mieszkające przy południowej granicy poszukajcie czeskich klinik na komerche w oczekiwaniu na rządową transze kasy. Komercha zrobiona w Czechach nie przejdzie przez polski system nfz/MZ.
Nadira, sylwiaśta159, Asiula86, gosia81, Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość
-
shooa wrote:no właśnie dziewczyny tu i ówdzie zaczynają się rozpisywać, że będą robić komercyjne w oczekiwaniu na kolejne procedury (bo kasa już właściwie wszędzie jest na wyczerpaniu). nie wiem co o tym sądzić, muszę przeczytać tą umowę z nfz w zakresie konsekwencji podejścia komercyjnie w trakcie programu. bo jeśli konsekwencją jest to, że się "wylatuje" to żadne ryzyko biorąc pod uwagę, że po nowym roku można się w ogóle nie załapać.
ale jak tam były jakieś zapisy o zwrocie dofinansowania (chociaż nieprzypominam sobie a umowę czytałam) to już gorzej.
Poza tym jestem zniesmaczona wieloma sytuacjami w invikcie. Straciłam do wielu pracujących tam lekarzy zaufanie, więc trudno mi tam będzie się dalej tam leczyć. Jeśli mam z własnej kieszeni zapłacić za procedurę to wybiorę inną klinikę.
-
Anatolka wrote:Dziewczyny mieszkające przy południowej granicy poszukajcie czeskich klinik na komerche w oczekiwaniu na rządową transze kasy. Komercha zrobiona w Czechach nie przejdzie przez polski system nfz/MZ.
-
Anuszka wrote:Ja też uwielbiam gotować
Anuszka, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
shooa wrote:Invimed ma niezłą ofertę na dwie procedury niecałe 11.000zł invitro z sukcesem czy jakoś.
A te czeskie kliniki to też niezły pomysł, jakby któraś miała jakieś doświadczenia to podzielcie się
-
Żeby nie było to ja się też pochwalę betą z dzisiaj
10462 - 20 dptmyszaaa, Nadira, adrenalina, Anna255, lipa, Karolina1111, Piggy, Asienka1184, shooa, Agnieszka_A., aniesiack, iga 79, józefka, pinezka, Agi83, Anatolka, czarownica_tea, cafe, Mimi86, mia6, pragnaca dzidziusia, Kava, OctAngel, kassik, Asiula86, gosia81, agulas, Mimbla, Anuszka, justa1234, Justine, Nadzieja87, renieczka, sylvuś, Konwalia, Tosia 1981, kookana1987, Selena, margo001, Takanijaka, Moniaa, Beata.D, sisi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylaski trzęsę się!!!!!!!!!!
9 dzień po transferze,3 dniowych zarodków beta 28.51mlU/mLmrth666, Nadira, Anna255, La-mia, sylwiaśta159, Karolina1111, Piggy, Asienka1184, pinezka, shooa, Agnieszka_A., pabelka88, aniesiack, iga 79, józefka, mysza89, Anatolka, Różyczka, Madzia82, czarownica_tea, aneczka2015, cafe, Mimi86, mia6, pragnaca dzidziusia, Kava, OctAngel, kassik, Asiula86, gosia81, agulas, Mimbla, Anuszka, justa1234, Justine, Nadzieja87, renieczka, Anko:-), sylvuś, Konwalia, Tosia 1981, kookana1987, Selena, margo001, Takanijaka, Moniaa, Abra, Beata.D, sisi lubią tę wiadomość