IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
cisza wrote:Moje drogie koleżanki, którym obiecałam info po dzisiejszej wizycie w Gyncentrum: Doktor potwierdził, że nie ma pieniążków już w tym roku, a nawet wyraził opinie, że martwi się, co będzie z programem i nie wie jak to będzie wyglądało w styczniu. Teoretycznie pieniążki mają być, ale nie był tego aż tak pewny (w moim odczuciu).
Ale była to dla mnie dobra wizyta: utwierdził mnie w przekonaniu, że wybraliśmy dobrego immunologa i, że idziemy dobrą drogą. Do tego powiedział, że jak będę miała wyniki z pierwszej "terapii" immunologicznej - mam dać znać, bo miał nasz przypadek z "tyłu głowy" i chce sprawę dokończyć w tym roku więc jest 100% szansa, że załapiemy się na trzecie podejście w listopadzie (o ile immunolog już na to pozwoli).
Przy okazji machnęłam wszystkie cytologie itp. bo stare już się przedawniły. Zatem teraz czekam (jeszcze tydzień!) na wynik MLR i zobaczymy czy podchodzimy w tym roku, czy dopiero w nowym.
Miłego dnia!
Dziękuję za informacjeSzkoda, że już nie ma pieniędzy, bo liczyłam na to, że jak się nie uda, to chociaż raz jeszcze w tym roku spróbujemy... Rozumiem, że na crio też nie ma kasy?
-
Gratulacje Kochane pięknych bet!!!Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Nadira wrote:Ja to uwielbiam dobrze jeść, z gotowaniem to gorzej. Nie zjem niczego co sama ugotuję. Mój B. zrobił największy błąd, pokazał mi że potrafi gotować i niestety (dla niego, bo dla mnie stety) musi to robić już stale
To zapraszam do siebieJa lubię gotować ale mój piękny nie chętny do jedzenia on żyje samymi ruskimi i kotletami mielonymi ... nie mam za bardzo przed kim się wykazać
-
agnesita85 wrote:Ta oferta wcale nie jest taka super..ja ja wykupilam i faktycznie dwie procedury 10 tys plus mrozenie zarodkow 1000 plus kazdy transfer 1500..tego mi pani w recepcji przy wykupywaniu pakietu juz nie powiedziala
Taniej i tak chyba nigdzie nie ma niestety a w ofercie jest dokładnie wyszczególnione za co się płaci i mowa jest tylko o dwóch świeżych transferach za krio trzeba dopłacić jasne zasadyshooa, Takanijaka lubią tę wiadomość
-
Myszaaa i mrth666, gratulacje
Justine, teraz doczytałam Twoje wyniki dopiero. Rację Anatolka prawi, że PRG można dorzucić, w wielu klinikach pilnuje się żeby był minimum 20. Betę masz powyżej 0 no więc jeszcze dużo się może zdarzyć..racja że wcześnie jest. Do środy czekamy.
No a teraz o mojej wizycie u gina. Padam na pysk, to będę się streszczać:
- o akredytacjach dla klinik "nikt nic nie wie", nie mają pojęcia co będą mogli robić po 1 listopada.. (czy to nie dziwne?? czemu ci lekarze nie nagłaśniają tego?)
- wiadomo tyle, że największy problem będą miały osoby korzystające z gamet dawców, zwłaszcza samotne kobiety bez partnerów gotowych oświadczyć że podejmą się ojcostwa dziecka z tej zakupionej gamety.. Nawet jeśli nimi faktycznie nie zostaną bo para się potem rozejdzie( czyli kobieta przyprowadzi faceta który oświadczy że będzie ojcem - dla ściemy)... Dziwne mi się to wydaje bardzo, nie brnęłam w temat. Gin mgliście coś wiedział, i tyle rozumiał co napisałam. Lesbijki i kobiety samotne będą na cenzurowanym...
- po zarodek podchodzę na naturalsie, ET planowany na początek października, dostanę Ovitrelle na pękniecie pęcherzykówAnuszka, aneczka2015, Agnieszka_A., Asiula86, sylvuś, myszaaa, Konwalia, triss, gosia81, Kava, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagnesita85 wrote:Ta oferta wcale nie jest taka super..ja ja wykupilam i faktycznie dwie procedury 10 tys plus mrozenie zarodkow 1000 plus kazdy transfer 1500..tego mi pani w recepcji przy wykupywaniu pakietu juz nie powiedziala
A ze crio i mrozenie dodatkowo platne to sie domyslilam bo tak rozowo to juz nie moze byc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 22:31
Anuszka lubi tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny za rady. Zaaplikowałam lutinusa 300 na noc i czekamy do środy. Będę "koksować" ile się da przez te dwa dni.
Beta moja nie była powyżej 1,2 tylko poniżej (<1,2) więc do dziś nic się nie dzieje.
Niemniej czekam na środę, szybko zleci. A może lepiej czwartek? Będzie to 10dpt. Wtedy już napewno albo będzie albo nie.agulas, Mimbla, gosia81 lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Zgłaszam, że już @ się zbliża, jutro pewnie się rozkręci. Niech się zacznie, jak ma się zacząć! Wiem, że będę to przeżywać, ale szybciej zaczniemy kolejną procedurę
Agnieszka_A., Piggy, shooa, agulas, pragnaca dzidziusia, mysza89, triss, Mimbla lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
shooa wrote:Porownujac do invikty z kosmicznymi jej cenami (crio chyba 4.000zl) czy do innych kliniki ktore w tej cenie maja jedna procedure to jest dobra oferta. Tym bardziej ze wroclawski invimed w ostatnim rankingu byl 4ty.
A ze crio i mrozenie dodatkowo platne to sie domyslilam bo tak rozowo to juz nie moze byc.INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
nick nieaktualnymia6 wrote:Dziękuję za informacje
Szkoda, że już nie ma pieniędzy, bo liczyłam na to, że jak się nie uda, to chociaż raz jeszcze w tym roku spróbujemy... Rozumiem, że na crio też nie ma kasy?
hej, o crio niestety nie pytałam.
pozdrawiam!mia6 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagnesita85 wrote:Ja sie strasznie do invimedu wroclawskiego zrazilam..dlatego przerwalam chwilowo leczenie..ale pewnie lada moment tam wroce po moje zamrozone maluchy;)
jak to mówią wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :)ale jakąś klinikę wybrać trzeba jako plan na B na wypadek zakręcenia kurka kasy z rządówki.mysza89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiula no to super!! Podziekuj ladnie Pani Francy ale uprzedz ze nie zyczysz sobie jej wizyt przez najblizszy okres
Mimbla, moze faktycznie te akredytacje to jakas sciema, jakby nie bylo szukalam o tym info w necie- nic nie znalazlam- pytalam tutaj o link w ktorym bylo to napisane, nie dostalam, wiec moze skoro nikt nic nie wie to nie ma o czym mowic
Fajnie ze masz crio na cyklu naturalnym- tak jak chcialasWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 07:20
Asiula86, Mimbla lubią tę wiadomość