IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Znam dziewczynę tutaj z ovu która zaszła w ciążę i jest na koncowce, mąż miał 700tys. Plemników na ml. Badał nasienie w udanym cyklu... A ona zaszła w ciążę
. No ale to fotek jak mówicie...
Nadira lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Witam dziewczyny...nie mam pojecia jak to jest... u mnie tez cud z tym, ze na punkcji mialam pobrane 2 dojrzale komorki i do transferu tez przetrwaly te moje dwie bidulki:) takze czym to idzie to nie mam pojecia...jednym pobiora duza ilosc i zostaje pare sztuk a tu dwie i te dwie zaplodnione:)
Libra lubi tę wiadomość
-
Alincia wrote:A mam pytanie do dziewczyn z Łodzi.. Chcialabym zapytac kogo polecacie do prowadzenia ciazy po in vitro? Czy chodzicie do klinik czy sa jacyś lekarze ktorzy znaja sie aby miec pod opieka kobiety po in vitro...
A ciąża po in vitro czymś się różni od takiej uzyskanej naturalnie? Pytam z ciekawości co masz na myśli, zawsze mi się wydawało że różnica jest tylko w sposobie poczęcia, a potem już idzie tak samo.Libra, aneczka2015, Lena_83, mia6 lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualny
-
Zamiast fotek miał być totek hehe.. kocham mój tel.
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
V. wrote:A ciąża po in vitro czymś się różni od takiej uzyskanej naturalnie? Pytam z ciekawości co masz na myśli, zawsze mi się wydawało że różnica jest tylko w sposobie poczęcia, a potem już idzie tak samo.
Wiesz... Zależy co jest przyczyną in vitro. Jeśli Ty jesteś zdrowa jak rybka i chodzi wyłącznie o problem męski to nie. Ja np mając endometriozę i tam inne problemy wiem, że będzie to od początku ciąża podwyższonego ryzyka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 15:28
lipa, shooa, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Z tą ciążą po in vitro to chyba różnie jest. Ale wiem, że nie każdy lekarz chce się podjąć prowadzenia ciąży po in vitro. LuxMed np. umywa ręce i odmawiają.Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Lonia wrote:Dziewczyny pytanie jak to jest z badaniami krwi do kwalifikacji ivf refundowanego, w Gamecie musieliśmy je wykonać sami i opłacić a w innych klinikach po pierwszej wizycie zlecaja badania już na fundusz. Czy w zwiazku z tym przysługuje nam jakiś zwrot tych kosztów?mamy za wszystko faktury. Mimo wykonanych badań nie dostaliśmy się na rzadówkę i będziemy podchodzić w Krakowie.
-
Asiula86 wrote:Z tą ciążą po in vitro to chyba różnie jest. Ale wiem, że nie każdy lekarz chce się podjąć prowadzenia ciąży po in vitro. LuxMed np. umywa ręce i odmawiają.
-
Anatolka wrote:Wiesz... Zależy co jest przyczyną in vitro. Jeśli Ty jesteś zdrowa jak rybka i chodzi wyłącznie o problem męski to nie. Ja np mając endometriozę i tam inne problemy wiem, że będzie to od początku ciąża podwyższonego ryzyka...
Ale gdybyś mając endometriozę zaszła naturalnie, to przecież byłoby tak samoSam fakt IVF chyba nie ma tu nic do rzeczy. Tak mi się wydaje.
Torunianka wrote:Hey orientujecie się ile ważne jest badanie FSH? Lekarz do kwalifikacji kazał mi zrobić i nie wiem czy robić znowu czy wystarczy to co robiłam.
Z tego co kojarzę to pół roku.Torunianka lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyZ tego co wiem to polecany jest wymaz metoda PCR bo najbardziej miarodajny. Ty piszesz o antygenach czyli badaniach z krwi.
A chodzi generalnie o chlamydie trachomatis ta druga pneumoniae to od gornych drog oddechowychWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 17:00
-
nick nieaktualnyMnie znowu kazano zrobic chlamydie trachomatis... w lab pytala jaka- ja nie wiedzialam to powiedzialam ze ataram sie o dziecko to powiedziala- aaa to trachomatis. Potem gin tez potwierdzila ze ta i teraz sprawdzam jak mialam na wymazie z cewki- tam tez mowilam ze o dziecko sie staram i tez jest chlamydia trachomatis.. czyli jak widac co osoba to inaczej, musiala bys zapytac