IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Inska wrote:Dziewczyny, czy jesli bralyscie/ bierzecie Menopur, odczuwalyscie mdlosci i bole glowy? Ja od wczoraj mam bol glowy a dzis rano, po dlugich mdlosciach, w koncu zwymiotowalam. Czy moge przyjac jakas tableteke na bol glowy czy w trakcie stymulacji nie powinnysmy mieszac?
Inska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny dzwonil do mnie embriolog. Wczoraj mialam podany dwudniowy zarodek 6A.
I narazie mam zamrozone:
-w jednej slomce dwudniowe zarodki 5A i 4A
-w jednej slomce trzydniowe zarodki 10A i 8A
Pozostala szostka zarodkow dalej sie rozwija- niektore sa juz w stadium prawie moruli i sa duze szanse ze dotrwaja do blastki, niektore sa jeszcze takie wolniej sie rozwijajace i prawdopodobnie nie przetrwaja. Czekaja wiec z reszta do jutra/soboty i jesli cos uda sie do blastki wyhodowac to juz beda mrozone osobno- tak zdecydowalismy.
Chyba jest narazie dobrze?Inska, Mimbla, szałwia, Kala 1980, Fedra, Agi83, Anatolka, Libra, justa1234, Beata.D, Asiula86, V., iga 79, Konwalia, Mimi86, Tosia 1981, mia6, Giussta lubią tę wiadomość
-
Ksymena wrote:Cześć dziewczyny jestem tu nowa ale czytam wasze posty. 10.10. Miałam robiony transfer i tak się boję wykorzystałam Eg i Ah 5 dni minęło a ja nie mam ani jednego objawu czy któraś z was korzystała z Eg i Ah? Daje to coś?
Ja miałam klej i wiedziałam ze cos sie dzieje tylko dzieki temu ze prowadziłam wykres na którym dzień po transferze widac ewidentny spadek a potem wzrost tez nie miałam żadnych objawów chociaż oczywiscie po czasie cos mi sie przypominało ale to raczej wyobraźnia...
Ogólnie na objawy jakie takie jest za wczesnie moze ale nie musi ciagnąć Cie brzuch moze ale nie musi byc samopoczucie jak przed lub w trakcie @...
Wiem ze to trudne ale trzeba uzbroić sie w cierpliwość a jak sie juz uda to zobaczysz objawy potrafią przyjść nagle intensywnie i jeszcze bedziesz miec ich doscMimbla, Libra lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
szałwia wrote:Ja miałam inne hormony (Zoladex, Elonva, Fostimon), ale jeden dzień wymiotowałam jak kot (po Elonvie), a głowa bolała mnie przez całą stymulację. Brałam przeciwbólowe dwa dni przy najgorszych bólach, z lekarzem nie konsultowałam, ale u nas było przy stymulacji zalecenie normalnego funkcjonowania poza seksem i sportem, jak już pęcherzyki były duże.
Dzieki za odpowiedz szałwia! Ide zaraz po jakis Ibuprofen zatem, bo chociaz na razie jest w miare, wieczorem wiem, ze mnie znowu bol glowy dojedzie. A z tymi wymiotami to jakis koszmar, strasznie slabo sie czuje -
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:Fedra, z tym czytaniem na bieżąco w kontekście Piggy chodzi o to, że Piggy miała już kilka ciąży biochemicznych. Badała wcześnie a później miała mega rozczarowanie spadajaca. Mnie nie dziwi w Jej wypadku test zrobiony z ciekawości a czekanie z beta do dnia wyznaczonego przez klinikę.
Piggy, wiesz, że bardzo &&&&&&&&
Tak wiem ze miała biochemiczne z czego jest mi bardzo przykro...
Rozumiem zrobienie testa ja tez go zrobiłam bo juz wytrzymać ze stresu nie mogłam i na drugi dzień zrobiłam kolejnego i betę która tez szalona nie była w kontekście ze nic do mrożenia nie przetrwało to z drżeniem serca poszłam na kolejna po 48 godz...
Wiem co to znaczy gdy beta spada w poprzedniej ciąży tak miałam nie dosc ze przyrastala jak chciała to w pewnym momencie spadła zeby znów zrobic mi nadzieje i poszła w gore bo czym w 10-11 tyg było po wszystkim...
Naprawde wiem jak to boli...
Mnie o nic nie chodzi tylko o to ze w tym przypadku jesli beta jest powyżej 6 to dajmy sobie szanse...
Rozumiem ze koleżanka ma na tyle siły by czekać do poniendzialku podziwiam ja bym nie potrafiła albo stres by mnie zeżarł albo bym zjadła całe opakowanie relanium lub trafiła do wariatkowa... Oczywiscie wszystkie te 3 stany nie sa mi obce choc w wariatkowie nie byłam to miałam poczucie ze zaraz tam wyładuje...
A w kontekście całej mojej wypowiedzi chodziło mi jedynie by nie brać testa siekanego jako wyroczni...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
mysza89 wrote:ja też rozumiem Piggy ,że nie zrobi bety w piątek a dopiero w poniedziałek wiele przeszła musi też wytrzymać psychicznie by sie nie rozsypać itd ...przechodzi w tej chwili swój prywatny koszmar targają nią mega emocje ...zrobi w poniedziałek bete i bedzie wszystko jasne stres jej też szkodzi ....podziwiam ją bo przeszła wiele ja na pewno bym już sie poddała i olała to całe ivf bo jestem cholernie słaba .... uwarzam ,że napaść ze strony FEDRY jest nie na miejscu ....no sory ludzie przeczytajcie kilka stron zanim tu taką wypowiedz z oceną kogoś walniecie ....
Proponuje przeczytać moja wypowiedz dokładnie na nikogo nie napadlam i nikogo nie oceniałam...
I uwierz przeczytałam wiecej niz kilk stron...
Ok nie mam zamiaru sie tłumaczyć...V. lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Inska wrote:Dzieki za odpowiedz szałwia! Ide zaraz po jakis Ibuprofen zatem, bo chociaz na razie jest w miare, wieczorem wiem, ze mnie znowu bol glowy dojedzie. A z tymi wymiotami to jakis koszmar, strasznie slabo sie czuje
Inska lubi tę wiadomość
-
Piggy wrote:Ale ja przecież nie odstawiamy leków poprostu nie chce robić kolejnej bety nadprogramowych. Mam zlecenie zrobić przed kontrola w poniedziałek i tak zrobie. Jeśli ciaza będzie to będzie i w poniedziałek. Po co mam się katować kolenymi betami i wydawać na nie pieniążki.
Rozumiem i cieszę sie ze nie odstawilas leków ...
Podziwiam za siłe bo naprawde jestes silna...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 10:21
2015 Nati
2017 Suzi -
sylwiaśta159 wrote:Dziewczyny dzwonil do mnie embriolog. Wczoraj mialam podany dwudniowy zarodek 6A.
I narazie mam zamrozone:
-w jednej slomce dwudniowe zarodki 5A i 4A
-w jednej slomce trzydniowe zarodki 10A i 8A
Pozostala szostka zarodkow dalej sie rozwija- niektore sa juz w stadium prawie moruli i sa duze szanse ze dotrwaja do blastki, niektore sa jeszcze takie wolniej sie rozwijajace i prawdopodobnie nie przetrwaja. Czekaja wiec z reszta do jutra/soboty i jesli cos uda sie do blastki wyhodowac to juz beda mrozone osobno- tak zdecydowalismy.
Chyba jest narazie dobrze?sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
Inska wrote:Dziewczyny, czy jesli bralyscie/ bierzecie Menopur, odczuwalyscie mdlosci i bole glowy? Ja od wczoraj mam bol glowy a dzis rano, po dlugich mdlosciach, w koncu zwymiotowalam. Czy moge przyjac jakas tableteke na bol glowy czy w trakcie stymulacji nie powinnysmy mieszac?
Mnie bolała głowa mdłości miałam przy pierwszych dwóch zastrzykach ale to z nerwów... Moja koleżanka tez bardzo złe znosiła zastrzyki...
Co do leków nie pomogę lepiej zapytac lekarza bo niby Apap jest ok ale wiadomo ze lepiej nie ryzykować z lekami na własna reke proponuje kontakt z lekarzem...Inska lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Inska wrote:Dzieki za odpowiedz szałwia! Ide zaraz po jakis Ibuprofen zatem, bo chociaz na razie jest w miare, wieczorem wiem, ze mnie znowu bol glowy dojedzie. A z tymi wymiotami to jakis koszmar, strasznie slabo sie czuje
Nie polecam ibuprofenu jak musisz weź Apap...Inska, Giussta lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyJustyś11 wrote:Ja jutro kochanie
gdybyś zapomniała
oczywiście że pamiętam
trzymam kciuki nadal :**
MAM PROBLEM Z MOJĄ KOŚCIĄ OGONOWĄ OD 3 DNI TAK MNIE BOLI ŻE NIE MOGĘ SIEDZIEĆ, LEŻEĆ, CIĘŻKO WSTAĆ... NIE WIEM CO NA TO PORADZIĆ ... ;/szałwia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymyszaaa wrote:oczywiście że pamiętam
MAM PROBLEM Z MOJĄ KOŚCIĄ OGONOWĄ OD 3 DNI TAK MNIE BOLI ŻE NIE MOGĘ SIEDZIEĆ, LEŻEĆ, CIĘŻKO WSTAĆ... NIE WIEM CO NA TO PORADZIĆ ... ;/moze masaz tych okolic? Albo cos rozgrzewajacego o ile w ciazy mozna?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 10:53
-
myszaaa wrote:oczywiście że pamiętam
MAM PROBLEM Z MOJĄ KOŚCIĄ OGONOWĄ OD 3 DNI TAK MNIE BOLI ŻE NIE MOGĘ SIEDZIEĆ, LEŻEĆ, CIĘŻKO WSTAĆ... NIE WIEM CO NA TO PORADZIĆ ... ;/
A boli Ci tylko kość ogonowa?
Staraj sie leżeć na lewym boku...
Jesli ból sie nasili zadzwoń do lekarza...
Można zrobic delikatny masaż tego odcinka...
P.s. Moze poszukaj sobie ćwiczeń dla kobiet w ciąży i jesli nie ma przeciwskazan polecam basenWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 10:59
2015 Nati
2017 Suzi -
sylwiaśta159 wrote:Uroki ciąży mamusiu
moze masaz tych okolic? Albo cos rozgrzewajacego o ile w ciazy mozna?
sylwiaśta159, Libra, Fedra lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:Nie polecam ibuprofenu jak musisz weź Apap...
Fedra, a dlaczego Apap? Jasne, kupie, ale tak z czystej ciekawosci
Aaaa, a lekarz powiedzial, ze to raczej od Metformaxu te wymioty, ktory biore juz od wrzesnia. Kazal odstawic na dwa dni. -
nick nieaktualnyszałwia wrote:O ile wiem w ciąży nic rozgrzewającego nie jest wskazane, nawet nasza wyluzowana klinika ciągle nas przed tym ostrzega. Od transferu mam zabronione kąpiele nawet, tylko prysznic i to nie gorący.
wiec masaz powinien byc OK