X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Dziekuje Mimbla :* :)

Teraz zrobilo mi sie troche glupio, ze ja tu o swoich mrozakach a Tobie pewnie przykro. Bardzo przepraszam- to moglo wygladab bardzo egoistycznie- ale nie mialam tego na celu, naprawde

No co Ty. Absolutnie nie ma opcji że to było egoistyczne. Ja jestem luz blues. Jutro weryfa w labie o 8.00 rano, a potem myślę o weekendzie.
    Może być tylko lepiej, prawda?

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie rozumiem zupełnie o co to wczorajsze "zamieszania". Każda swoją rację udawania, bo każda na swój sposób ma rację, opisuje swój przypadek. Ale trzeba pamiętać:
    1. Każdy będzie chwalił lek, który mu pomaga. To zrozumiałe. Ale nie zawsze co dobre dla mnie jest dobre dla innej osoby
    2. testy... już pisałam, że w moczu inaczej niż we krwi przyrasta beta... pewnie od tych wszystkich leków, które przyjmujemy, wrażliwości testu na inne hormony powoduje to, że jednym sikaniec wyjdzie przy becie 15 a innym cień cienia ledwo wychodzi przy becie 100 (jak np. mi)
    3. Każda ma metodę na pogromienie stresu, który każdej przy ivf towarzyszy. Jedna będzie latać 10 razy na betę co 2 dni, inna będzie się starać cierpliwie czekać. Która metoda jest dobra? Każda, która ma pomóc danej osobie. Nie ma się co dochodzić, czy ktoś powinien czy nie powinien iść ponownie
    Wyznaję zasady takie i więcej w temacie tym się nie wypowiadam. Bo nie ma o co kopi kruszyć. Jesteśmy tu by sobie pomagać, wspierać, dzielić doświadczeniami, zdobytą wiedzą

szałwia, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Fedra, a dlaczego Apap? Jasne, kupie, ale tak z czystej ciekawosci :)

Aaaa, a lekarz powiedzial, ze to raczej od Metformaxu te wymioty, ktory biore juz od wrzesnia. Kazal odstawic na dwa dni.
    Bo paracetamol to chyba jedyny środek przeciwzapalny, który można brać w ciąży nawet.

Inska, Fedra lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:

Aaaa, a lekarz powiedzial, ze to raczej od Metformaxu te wymioty, ktory biore juz od wrzesnia. Kazal odstawic na dwa dni.

Ibuprofenum jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym, który poniekąd rozrzedza krew. Przed punkcją Tobie to niepotrzebne.
    Słuchaj kochana, może najlepiej poradź się lekarza co robić, co łykać. Serio.

Apap ma paracetamol, jak ja w czasie stymulki się pochorowałam (gardło, głowa, brak apetytu) radzili mi apap - nie wykupiłam żeby się nie truć ale różnica jest taka ≥że paracetamol nie zaburza procedu krzepnięcia krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 11:15

Inska, sylwiaśta159, Libra, Fedra, Giussta lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niekoniecznie apap. Chodzi o paracetamol pod obojętnie jaka nazwa. Apap jest najpopularniejszy akurat. Ibuprofen jest niewskazany pod jaką nazwa by się nie krył (ibum, nurofen, Ibuprofen - NIE).

Mimbla - zgralysmy się po raz wtórny ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 11:17

Mimbla, Inska, sylwiaśta159, Libra, Fedra, Giussta lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    No co Ty. Absolutnie nie ma opcji że to było egoistyczne. Ja jestem luz blues. Jutro weryfa w labie o 8.00 rano, a potem myślę o weekendzie.
    Może być tylko lepiej, prawda?
    Może jednak, coś jutro wyjdzie na weryfikacji :*

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Może jednak, coś jutro wyjdzie na weryfikacji :*

pomarzyć zawsze można ;-)

d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksymena wrote:
    Cześć dziewczyny jestem tu nowa ale czytam wasze posty. 10.10. Miałam robiony transfer i tak się boję wykorzystałam Eg i Ah 5 dni minęło a ja nie mam ani jednego objawu czy któraś z was korzystała z Eg i Ah? Daje to coś?
    Ja miałam transferowane dwa dwudniowe okruchy 5-komórkowe... Na jednym było AH, które miałam wykonane pierwszy raz. Udało się. Brakiem objawów się nie przejmuj. Ja ich nie miałam. Troszkę mnie z raz brzuch rozbolał, ale to mogło być po punkcji jeszcze, albo po prosty coś mi zaszkodziło

sylwiaśta159, Fedra lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Bo paracetamol to chyba jedyny środek przeciwzapalny, który można brać w ciąży nawet.

Paracetamol jest przeciwbólowy, nie ma "funkcji" przeciwzapalnej :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Miłego dnia dziewczyny ! Paskudna pogoda, ale nie dołujmy się rzeczami na które nie mamy wpływu... Ta szarówka kiedyś minie. Może nawet już za 5 miesiący.... ;-).

Kava no niestety, przykro mi że nie dostarczam lepszych wieści :( Ale byłam na to przygotowana... Wyrabiam sobie czarne poczucie humoru. Pomaga. Byle przeżyć do piątku, weekend mam już zaplanowany..

Również nie mogę doczekać się kolejnego transferu. Przed nim najpewniej zapiszę się do szefa kliniki razem z mężem, wyjaśnić parę rzeczy (mam już listę...) przeanalizować kartę leczenia i pogadać o EmbryoGlue... U mnie na scratching przed transferem nie ma co liczyć. Mogę tylko pomęczyć go o klej, bo nigdy dotąd go nie miałam, a chciałabym bardzo - mieć na ten 1 raz.
    A czemu nie możesz mieć scratchingu? Może zapytaj go też o AH

beates lubi tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szalwia, Mimbla, Anatolka - dzieki dziewczyny! Co ja bym bez Was zrobila! Postaram sie jak najdluzej wytrzymac bez jakichkolwiek srodkow, najwyzej bede z kurami chodzila spac, tak jak wczoraj, 20:30 a ja juz w lozku. Meza tak nastraszylam, bo sie biedny nie mogl dodzwonic, ze postawil na nogi cala rodzine ;-)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Paracetamol jest przeciwbólowy, nie ma "funkcji" przeciwzapalnej :-)
    Ma i między innymi obniża gorączkę. Raz jak miałam podejrzenie ciąży i temperaturę 39 lekarz kazał mi brać na zbicie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Dziewczyny dzwonil do mnie embriolog. Wczoraj mialam podany dwudniowy zarodek 6A.
    I narazie mam zamrozone:
    -w jednej slomce dwudniowe zarodki 5A i 4A
    -w jednej slomce trzydniowe zarodki 10A i 8A

Pozostala szostka zarodkow dalej sie rozwija- niektore sa juz w stadium prawie moruli i sa duze szanse ze dotrwaja do blastki, niektore sa jeszcze takie wolniej sie rozwijajace i prawdopodobnie nie przetrwaja. Czekaja wiec z reszta do jutra/soboty i jesli cos uda sie do blastki wyhodowac to juz beda mrozone osobno- tak zdecydowalismy.

Chyba jest narazie dobrze?
    Bardzo dobrze :) Kciukasy za resztę gromady &&&

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• Nadira Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Anatolką, paracetamol działa tylko przeciwbólowo i przeciwgorączkowo. Ale w ciąży można go bezpiecznie stosować.

Inska, sylwiaśta159, Mimbla, Anatolka lubią tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:

Mi też w klinice zawsze powtarzali: paracetamol nie ibuprofem

sylwiaśta159, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, mam brzuch jak balon ... waze sie od poczatku stymulacji- bo czytalam ze to wazne to niby waga stoi w miejscu ale od dzis (szkoda ze nie wpadlam na to wczesniej) zaczne mierzyc obwod brzucha. Niby czuje sie mniej obolala niz np 2 dni temu po punkcji ale wzdeta jesttwm jakbym wazyla z +7 kg! Zadnycj dusznosci itd nie mam... myslicie ze warto jutro zbadac sobie esttadiol? I np prg? Czy czekac? Moze to w sumie normalne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 11:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Dobrze wiedzie :) wiec masaz powinien byc OK :)

masuje masuje, jak stoje jest ok jak siadam zaczyna się ból... ;/
    i to taki że minę robię jak kot srający ..;/
    to nie jest ból stały tylko w różnych pozycjach raz boli jak siedzę raz jak leżę, i to tylko ta kość ;/

• Fedra Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:

Kiedyś pochłaniałem tony ibuprofenu tylko to mi pomagało kiedy moj lekarz sie o tym dowiedział to w oczach miał dziewczyno chyba oszalalas.. Okazało sie ze podobno ibuprofem nie sprzyja staraniom najbezpieczniejszy jest Apap i tylko to mogłam brać w ciąży w razie w...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Niekoniecznie apap. Chodzi o paracetamol pod obojętnie jaka nazwa. Apap jest najpopularniejszy akurat. Ibuprofen jest niewskazany pod jaką nazwa by się nie krył (ibum, nurofen, Ibuprofen - NIE).

Mimbla - zgralysmy się po raz wtórny ;-)
    Tak tak chodzi o paracetamol Apap to jedyne co mi przyszło do głowy ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Matko, mam brzuch jak balon ... waze sie od poczatku stymulacji- bo czytalam ze to wazne to niby waga stoi w miejscu ale od dzis (szkoda ze nie wpadlam na to wczesniej) zaczne mierzyc obwod brzucha. Niby czuje sie mniej obolala niz np 2 dni temu po punkcji ale wzdeta jesttwm jakbym wazyla z +7 kg! Zadnycj dusznosci itd nie mam... myslicie ze warto jutro zbadac sobie esttadiol? I np prg? Czy czekac? Moze to w sumie normalne...

Tez miałam brzuch jak balon. Na dodatek czyłam jakbym miała wszystkie wnętrznosci zgniecione w środku jeśli rozumiesz o co chodzi. Jakis dyskomfort wątroby, żałatka I jelit. Ale przeszło po 5 dniach zupełnie.

A u mnie 2 pęcherzyki :) narazie wszystko miało bardziej odcienie szarości I trzeba powtórzyć za 2 tyg... ale dała mi do zrozumienia że chyba beda jednak blizniaki :)

Fedra, pabelka88, Mimbla, justa1234, Moniaa, Beata.D, aneczka2015, Eliz, lipa, Asiula86, sylwiaśta159, Kala 1980, V., pragnaca dzidziusia, Libra, Anuszka, Kava, Mimi86, Tosia 1981, mia6, Berenika, gosia81, Giussta lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
‹‹ 2095 2096 2097 2098 2099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ