IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwiaśta159 wrote:Dziekuje Mimbla :*
Teraz zrobilo mi sie troche glupio, ze ja tu o swoich mrozakach a Tobie pewnie przykro. Bardzo przepraszam- to moglo wygladab bardzo egoistycznie- ale nie mialam tego na celu, naprawde
No co Ty. Absolutnie nie ma opcji że to było egoistyczne. Ja jestem luz blues. Jutro weryfa w labie o 8.00 rano, a potem myślę o weekendzie.
Może być tylko lepiej, prawda?sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynie rozumiem zupełnie o co to wczorajsze "zamieszania". Każda swoją rację udawania, bo każda na swój sposób ma rację, opisuje swój przypadek. Ale trzeba pamiętać:
1. Każdy będzie chwalił lek, który mu pomaga. To zrozumiałe. Ale nie zawsze co dobre dla mnie jest dobre dla innej osoby
2. testy... już pisałam, że w moczu inaczej niż we krwi przyrasta beta... pewnie od tych wszystkich leków, które przyjmujemy, wrażliwości testu na inne hormony powoduje to, że jednym sikaniec wyjdzie przy becie 15 a innym cień cienia ledwo wychodzi przy becie 100 (jak np. mi)
3. Każda ma metodę na pogromienie stresu, który każdej przy ivf towarzyszy. Jedna będzie latać 10 razy na betę co 2 dni, inna będzie się starać cierpliwie czekać. Która metoda jest dobra? Każda, która ma pomóc danej osobie. Nie ma się co dochodzić, czy ktoś powinien czy nie powinien iść ponownie
Wyznaję zasady takie i więcej w temacie tym się nie wypowiadam. Bo nie ma o co kopi kruszyć. Jesteśmy tu by sobie pomagać, wspierać, dzielić doświadczeniami, zdobytą wiedząszałwia, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Inska wrote:Fedra, a dlaczego Apap? Jasne, kupie, ale tak z czystej ciekawosci
Aaaa, a lekarz powiedzial, ze to raczej od Metformaxu te wymioty, ktory biore juz od wrzesnia. Kazal odstawic na dwa dni.Inska, Fedra lubią tę wiadomość
-
Aaaa, a lekarz powiedzial, ze to raczej od Metformaxu te wymioty, ktory biore juz od wrzesnia. Kazal odstawic na dwa dni.
Ibuprofenum jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym, który poniekąd rozrzedza krew. Przed punkcją Tobie to niepotrzebne.
Słuchaj kochana, może najlepiej poradź się lekarza co robić, co łykać. Serio.
Apap ma paracetamol, jak ja w czasie stymulki się pochorowałam (gardło, głowa, brak apetytu) radzili mi apap - nie wykupiłam żeby się nie truć ale różnica jest taka ≥że paracetamol nie zaburza procedu krzepnięcia krwi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 11:15
Inska, sylwiaśta159, Libra, Fedra, Giussta lubią tę wiadomość
-
Niekoniecznie apap. Chodzi o paracetamol pod obojętnie jaka nazwa. Apap jest najpopularniejszy akurat. Ibuprofen jest niewskazany pod jaką nazwa by się nie krył (ibum, nurofen, Ibuprofen - NIE).
Mimbla - zgralysmy się po raz wtórnyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 11:17
Mimbla, Inska, sylwiaśta159, Libra, Fedra, Giussta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKsymena wrote:Cześć dziewczyny jestem tu nowa ale czytam wasze posty. 10.10. Miałam robiony transfer i tak się boję wykorzystałam Eg i Ah 5 dni minęło a ja nie mam ani jednego objawu czy któraś z was korzystała z Eg i Ah? Daje to coś?
sylwiaśta159, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimbla wrote:Miłego dnia dziewczyny ! Paskudna pogoda, ale nie dołujmy się rzeczami na które nie mamy wpływu... Ta szarówka kiedyś minie. Może nawet już za 5 miesiący....
.
Kava no niestety, przykro mi że nie dostarczam lepszych wieściAle byłam na to przygotowana... Wyrabiam sobie czarne poczucie humoru. Pomaga. Byle przeżyć do piątku, weekend mam już zaplanowany..
Również nie mogę doczekać się kolejnego transferu. Przed nim najpewniej zapiszę się do szefa kliniki razem z mężem, wyjaśnić parę rzeczy (mam już listę...) przeanalizować kartę leczenia i pogadać o EmbryoGlue... U mnie na scratching przed transferem nie ma co liczyć. Mogę tylko pomęczyć go o klej, bo nigdy dotąd go nie miałam, a chciałabym bardzo - mieć na ten 1 raz.beates lubi tę wiadomość
-
szalwia, Mimbla, Anatolka - dzieki dziewczyny! Co ja bym bez Was zrobila! Postaram sie jak najdluzej wytrzymac bez jakichkolwiek srodkow, najwyzej bede z kurami chodzila spac, tak jak wczoraj, 20:30 a ja juz w lozku. Meza tak nastraszylam, bo sie biedny nie mogl dodzwonic, ze postawil na nogi cala rodzine
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:Dziewczyny dzwonil do mnie embriolog. Wczoraj mialam podany dwudniowy zarodek 6A.
I narazie mam zamrozone:
-w jednej slomce dwudniowe zarodki 5A i 4A
-w jednej slomce trzydniowe zarodki 10A i 8A
Pozostala szostka zarodkow dalej sie rozwija- niektore sa juz w stadium prawie moruli i sa duze szanse ze dotrwaja do blastki, niektore sa jeszcze takie wolniej sie rozwijajace i prawdopodobnie nie przetrwaja. Czekaja wiec z reszta do jutra/soboty i jesli cos uda sie do blastki wyhodowac to juz beda mrozone osobno- tak zdecydowalismy.
Chyba jest narazie dobrze?Kciukasy za resztę gromady &&&
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInska wrote:Fedra, a dlaczego Apap? Jasne, kupie, ale tak z czystej ciekawosci
Aaaa, a lekarz powiedzial, ze to raczej od Metformaxu te wymioty, ktory biore juz od wrzesnia. Kazal odstawic na dwa dni.sylwiaśta159, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatko, mam brzuch jak balon ... waze sie od poczatku stymulacji- bo czytalam ze to wazne to niby waga stoi w miejscu ale od dzis (szkoda ze nie wpadlam na to wczesniej) zaczne mierzyc obwod brzucha. Niby czuje sie mniej obolala niz np 2 dni temu po punkcji ale wzdeta jesttwm jakbym wazyla z +7 kg! Zadnycj dusznosci itd nie mam... myslicie ze warto jutro zbadac sobie esttadiol? I np prg? Czy czekac? Moze to w sumie normalne...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 11:52
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:Dobrze wiedzie
wiec masaz powinien byc OK
masuje masuje, jak stoje jest ok jak siadam zaczyna się ból... ;/
i to taki że minę robię jak kot srający ..;/
to nie jest ból stały tylko w różnych pozycjach raz boli jak siedzę raz jak leżę, i to tylko ta kość ;/ -
Aaaa, a lekarz powiedzial, ze to raczej od Metformaxu te wymioty, ktory biore juz od wrzesnia. Kazal odstawic na dwa dni.17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Anatolka wrote:Niekoniecznie apap. Chodzi o paracetamol pod obojętnie jaka nazwa. Apap jest najpopularniejszy akurat. Ibuprofen jest niewskazany pod jaką nazwa by się nie krył (ibum, nurofen, Ibuprofen - NIE).
Mimbla - zgralysmy się po raz wtórny17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
sylwiaśta159 wrote:Matko, mam brzuch jak balon ... waze sie od poczatku stymulacji- bo czytalam ze to wazne to niby waga stoi w miejscu ale od dzis (szkoda ze nie wpadlam na to wczesniej) zaczne mierzyc obwod brzucha. Niby czuje sie mniej obolala niz np 2 dni temu po punkcji ale wzdeta jesttwm jakbym wazyla z +7 kg! Zadnycj dusznosci itd nie mam... myslicie ze warto jutro zbadac sobie esttadiol? I np prg? Czy czekac? Moze to w sumie normalne...
Tez miałam brzuch jak balon. Na dodatek czyłam jakbym miała wszystkie wnętrznosci zgniecione w środku jeśli rozumiesz o co chodzi. Jakis dyskomfort wątroby, żałatka I jelit. Ale przeszło po 5 dniach zupełnie.
A u mnie 2 pęcherzykinarazie wszystko miało bardziej odcienie szarości I trzeba powtórzyć za 2 tyg... ale dała mi do zrozumienia że chyba beda jednak blizniaki
Fedra, pabelka88, Mimbla, justa1234, Moniaa, Beata.D, aneczka2015, Eliz, lipa, Asiula86, sylwiaśta159, Kala 1980, V., pragnaca dzidziusia, Libra, Anuszka, Kava, Mimi86, Tosia 1981, mia6, Berenika, gosia81, Giussta lubią tę wiadomość