X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki
    Mam do Was pytanko,czy któraś z was piła zioła ojca sroki poprawiające płodnośc,zastanawiam się czy sobie ich nie zamówić

relgh371ly1mtto9.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuka ja je pilam ale czy pomagaja to trudno powiedziec, mi nic nie pomogly :(. Wsumie to sa tylko ziola wiec zaszkodzic nie zaszkodza. Moze tobie pomoga czego Ci serdecznie zycze.

Madziulka lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w ramach refundowanego IVF musiałyście wykonać kariotyp?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • aaana Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, pisałam właśnie o tym ostatnio, że 'prawie' go wykonałam, bo był na liście badań, które muszę zrobić, ale szczęście w nieszczęściu nie udało mi się go wykonać i później okazało się, że wykonuje się to badanie na wyraźne zlecenie lekarza.

Tak samo nie wiem teraz czy 'kardiolipinie IgG i IgM' (cokolwiek to jest) też były nadprogramowo, bo to akurat wykonałam.

• aaana Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem tak napompowana woda, ze mam juz prawie depresje. Przez 2 mies. najpierw tych tabletek na torbiel teraz anty tak urosl mi tylek i brzuch, ze nie mieszcze sie prawie do zadnych spodni :/ Do tego dzis zauwazylam, ze puchna mi nogi :/ Ciazy nie ma a ja wygladam juz na 3-4 miesiac, co dopiero bedzie po zastrzykach :(

Tyle dobrze, ze zostaly mi tylko 4 antyki...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola beta super :) bardzo się cieszę, że tak dobrze wszytko idzie :D

aaana te przeciwciała antykardiolipidowe są akurat bardzo ważne, gdyż mogą być przyczyną poronień i zaburzeń krzepnięcia. Ale dziwię się że nie wiedziałaś o tym kariotypie. Z pewnością dostałyśmy taki sam wykaz badań i miałam wskazane że to nie jest obowiązkowe.

Kariotyp chyba można wykonać na nfz w poradni genetycznej, ale to trzeba mieć skierowanie... więcej się nie orientuję niestety :(

Ja natomiast (odpukać) nie mam żadnych dolegliwości typu waga czy puchnięcie. trochę czuję podbrzusze, ale tak jak przy @ ale ogólnie waga stoi, a jak już to spada, ale zobaczymy jak będzie przy stymulacji.

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie tez wystapily dolegliwosci zwiazabe ze stymualcja :( Wags znacznie mi wzrosla i mam wrazenie ze nie chce sie zatrzymac, a do tego brzuch mam jak kobieta w 4 miesiacu ciazy. No suz zniose wszystko by miec upragnione male szczescie :), a potem bede sie martwic waga hi hi hi :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • aaana Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero no to sama zobacz http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/c74ae48579c21c1c.html , u mnie nigdzie nie pisze, że to nie jest obowiązkowe, na żółto zostały zaznaczone badania refundowane, a na niebiesko sama zaznaczyłam sobie nierefundowane i nigdzie nie ma słowa, że kariotp jest nieobowiązkowy.

Spero kiedy masz dostać @?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem że nie ma, tylko nam to powiedziała pielęgniarka jak wręczała tę kartkę. a @ powinna być 29.04 zaczynam się denerwować trochę. jutro mam ost. tabletkę, to liczę że najpóźniej do 29. się pojawi. aaana a wizytę u anestezjologa już miałaś?

• jasmin Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kariotyp będę robić w maju,prywatnie 1000zł, niestety na refundację musiałbym czekać aż do stycznia plus 2-3 miesiące na wynik.To dla mnie za długo. Robię dla własnego,świętego spokoju. Jestem po III nieudanych ICSI. Przede mną ostatnia szansa z ministerialnego programu,więc robię na nowo wszystkie badania,plus kilka dodatkowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 10:21

relg2n0abn31771x.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera drogaśny ten kariotyp ...

• jasmin Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Cholera drogaśny ten kariotyp ...
    Niestety.

relg2n0abn31771x.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie straszcie mnie z ta waga bo jak sobie pomysle ze kilka miesiecy ciezkiej pracy przy zrzuceniu ponad 20 kilo pojdzie w niepamiec to az mi sie plakac chce;(

• Alicja1982 Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie średnio , nie doszło do transferu,bo moje jajniki maja 8*6 i mam troche płynu w zatoce.dostalam fraxiparine i dostinex ,zeby to troche uspokoić. Widziałam swoje zarodki, pięknie sie dziela , 2 w drugiej dobie maja nawet 6 kom.zadecydowalismy,ze w poniedziałek mam usg i jesli jajniki troszkę sie polepsza wtedy robimy transfer 5 dniowej blastusi.jesli ńie,trzeba bedzie mrozic.troche sie martwię ,czy one przetrwają do tej 5 doby.teraz do poniedziałku bede miec stresa. No i takiego pecha z ta hiperka mam, byle juz nic dalej nie postepowalo

Alicja 1982
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uda sie napewno, zobaczysz, ja tez czekałam do 5 doby tylko z 1 zarodkiem....ja zaraz po punkcji nie miałam hiperki tylko dopiero po transferze sie zrobiła...moje jajniki miały po 8 cm...teraz juz jest dobrze i mam nadzieje, ze Kropus tez ładnie rosnie :)

jedna dziewczyna, ktora miałam transfer 5 dni przede mna tez miała straszna hiperke i wode w brzuchu, ale podali jej zarodek w 5 dobie i tez jej sie udało :)

trzymam kciuki za Twoje maluchy...jesli nie w tym cyklu to w kolejnym, Mrozaczki napewno dadza rade :)

Alicja1982, mala29_ lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna powiedziała, że obowiązkowy jest kariotyp do ivf refundowanego. Co klinika to inna praktyka. U mnie koszt wykonania to 350 zł i czeka się do 5 tyg.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Alicja1982 Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dzięki za wsparcie, od razu lepiej na duchu sie robi:-)))jak patrzę na swoja torbę zza lekami, to czuje sie jakbym miała 80 lat :-) tyle tego .... Twoj kropek na pewno juz sie niezle zadomowił :-) Czekamy na kolejne wieści
    Jaśmin w "diagnostyce" robią kariotyp za 320 zł

kaarolaa lubi tę wiadomość

Alicja 1982
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam jeszcze torbe z lakami, juz jedno opakowanie zastrzykow skonczone :) zostały jeszcze 2..te sa mało przyjemne, bola i wychodza siniaki, ale musze je robic, sama wybrałam progesteron w zastrzykach a nie w tabletkach dopochwowych...

• jasmin Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja1982 wrote:
    Jaśmin w "diagnostyce" robią kariotyp za 320 zł
    Dziękuje Ci za info. Zadzwonię dowiem się,może uda się taniej ;)

relg2n0abn31771x.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam kariotyp we wtorek,zapłaciłam 840zł za mnie i za mężą.Wyniki mam miec po 3 tyg

relgh371ly1mtto9.png
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ