X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki
    Mam do Was pytanko,czy któraś z was piła zioła ojca sroki poprawiające płodnośc,zastanawiam się czy sobie ich nie zamówić

relgh371ly1mtto9.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuka ja je pilam ale czy pomagaja to trudno powiedziec, mi nic nie pomogly :(. Wsumie to sa tylko ziola wiec zaszkodzic nie zaszkodza. Moze tobie pomoga czego Ci serdecznie zycze.

Madziulka lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w ramach refundowanego IVF musiałyście wykonać kariotyp?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • aaana Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, pisałam właśnie o tym ostatnio, że 'prawie' go wykonałam, bo był na liście badań, które muszę zrobić, ale szczęście w nieszczęściu nie udało mi się go wykonać i później okazało się, że wykonuje się to badanie na wyraźne zlecenie lekarza.

Tak samo nie wiem teraz czy 'kardiolipinie IgG i IgM' (cokolwiek to jest) też były nadprogramowo, bo to akurat wykonałam.

• aaana Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem tak napompowana woda, ze mam juz prawie depresje. Przez 2 mies. najpierw tych tabletek na torbiel teraz anty tak urosl mi tylek i brzuch, ze nie mieszcze sie prawie do zadnych spodni :/ Do tego dzis zauwazylam, ze puchna mi nogi :/ Ciazy nie ma a ja wygladam juz na 3-4 miesiac, co dopiero bedzie po zastrzykach :(

Tyle dobrze, ze zostaly mi tylko 4 antyki...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola beta super :) bardzo się cieszę, że tak dobrze wszytko idzie :D

aaana te przeciwciała antykardiolipidowe są akurat bardzo ważne, gdyż mogą być przyczyną poronień i zaburzeń krzepnięcia. Ale dziwię się że nie wiedziałaś o tym kariotypie. Z pewnością dostałyśmy taki sam wykaz badań i miałam wskazane że to nie jest obowiązkowe.

Kariotyp chyba można wykonać na nfz w poradni genetycznej, ale to trzeba mieć skierowanie... więcej się nie orientuję niestety :(

Ja natomiast (odpukać) nie mam żadnych dolegliwości typu waga czy puchnięcie. trochę czuję podbrzusze, ale tak jak przy @ ale ogólnie waga stoi, a jak już to spada, ale zobaczymy jak będzie przy stymulacji.

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie tez wystapily dolegliwosci zwiazabe ze stymualcja :( Wags znacznie mi wzrosla i mam wrazenie ze nie chce sie zatrzymac, a do tego brzuch mam jak kobieta w 4 miesiacu ciazy. No suz zniose wszystko by miec upragnione male szczescie :), a potem bede sie martwic waga hi hi hi :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • aaana Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero no to sama zobacz http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/c74ae48579c21c1c.html , u mnie nigdzie nie pisze, że to nie jest obowiązkowe, na żółto zostały zaznaczone badania refundowane, a na niebiesko sama zaznaczyłam sobie nierefundowane i nigdzie nie ma słowa, że kariotp jest nieobowiązkowy.

Spero kiedy masz dostać @?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem że nie ma, tylko nam to powiedziała pielęgniarka jak wręczała tę kartkę. a @ powinna być 29.04 zaczynam się denerwować trochę. jutro mam ost. tabletkę, to liczę że najpóźniej do 29. się pojawi. aaana a wizytę u anestezjologa już miałaś?

• jasmin Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kariotyp będę robić w maju,prywatnie 1000zł, niestety na refundację musiałbym czekać aż do stycznia plus 2-3 miesiące na wynik.To dla mnie za długo. Robię dla własnego,świętego spokoju. Jestem po III nieudanych ICSI. Przede mną ostatnia szansa z ministerialnego programu,więc robię na nowo wszystkie badania,plus kilka dodatkowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 10:21

relg2n0abn31771x.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera drogaśny ten kariotyp ...

• jasmin Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Cholera drogaśny ten kariotyp ...
    Niestety.

relg2n0abn31771x.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie straszcie mnie z ta waga bo jak sobie pomysle ze kilka miesiecy ciezkiej pracy przy zrzuceniu ponad 20 kilo pojdzie w niepamiec to az mi sie plakac chce;(

• Alicja1982 Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie średnio , nie doszło do transferu,bo moje jajniki maja 8*6 i mam troche płynu w zatoce.dostalam fraxiparine i dostinex ,zeby to troche uspokoić. Widziałam swoje zarodki, pięknie sie dziela , 2 w drugiej dobie maja nawet 6 kom.zadecydowalismy,ze w poniedziałek mam usg i jesli jajniki troszkę sie polepsza wtedy robimy transfer 5 dniowej blastusi.jesli ńie,trzeba bedzie mrozic.troche sie martwię ,czy one przetrwają do tej 5 doby.teraz do poniedziałku bede miec stresa. No i takiego pecha z ta hiperka mam, byle juz nic dalej nie postepowalo

Alicja 1982
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uda sie napewno, zobaczysz, ja tez czekałam do 5 doby tylko z 1 zarodkiem....ja zaraz po punkcji nie miałam hiperki tylko dopiero po transferze sie zrobiła...moje jajniki miały po 8 cm...teraz juz jest dobrze i mam nadzieje, ze Kropus tez ładnie rosnie :)

jedna dziewczyna, ktora miałam transfer 5 dni przede mna tez miała straszna hiperke i wode w brzuchu, ale podali jej zarodek w 5 dobie i tez jej sie udało :)

trzymam kciuki za Twoje maluchy...jesli nie w tym cyklu to w kolejnym, Mrozaczki napewno dadza rade :)

Alicja1982, mala29_ lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna powiedziała, że obowiązkowy jest kariotyp do ivf refundowanego. Co klinika to inna praktyka. U mnie koszt wykonania to 350 zł i czeka się do 5 tyg.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Alicja1982 Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dzięki za wsparcie, od razu lepiej na duchu sie robi:-)))jak patrzę na swoja torbę zza lekami, to czuje sie jakbym miała 80 lat :-) tyle tego .... Twoj kropek na pewno juz sie niezle zadomowił :-) Czekamy na kolejne wieści
    Jaśmin w "diagnostyce" robią kariotyp za 320 zł

kaarolaa lubi tę wiadomość

Alicja 1982
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam jeszcze torbe z lakami, juz jedno opakowanie zastrzykow skonczone :) zostały jeszcze 2..te sa mało przyjemne, bola i wychodza siniaki, ale musze je robic, sama wybrałam progesteron w zastrzykach a nie w tabletkach dopochwowych...

• jasmin Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja1982 wrote:
    Jaśmin w "diagnostyce" robią kariotyp za 320 zł
    Dziękuje Ci za info. Zadzwonię dowiem się,może uda się taniej ;)

relg2n0abn31771x.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam kariotyp we wtorek,zapłaciłam 840zł za mnie i za mężą.Wyniki mam miec po 3 tyg

relgh371ly1mtto9.png
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ