IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziuka ja je pilam ale czy pomagaja to trudno powiedziec, mi nic nie pomogly . Wsumie to sa tylko ziola wiec zaszkodzic nie zaszkodza. Moze tobie pomoga czego Ci serdecznie zycze.
Madziulka lubi tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
Konwalia, pisałam właśnie o tym ostatnio, że 'prawie' go wykonałam, bo był na liście badań, które muszę zrobić, ale szczęście w nieszczęściu nie udało mi się go wykonać i później okazało się, że wykonuje się to badanie na wyraźne zlecenie lekarza.
Tak samo nie wiem teraz czy 'kardiolipinie IgG i IgM' (cokolwiek to jest) też były nadprogramowo, bo to akurat wykonałam.
-
Dziewczyny jestem tak napompowana woda, ze mam juz prawie depresje. Przez 2 mies. najpierw tych tabletek na torbiel teraz anty tak urosl mi tylek i brzuch, ze nie mieszcze sie prawie do zadnych spodni Do tego dzis zauwazylam, ze puchna mi nogi Ciazy nie ma a ja wygladam juz na 3-4 miesiac, co dopiero bedzie po zastrzykach
Tyle dobrze, ze zostaly mi tylko 4 antyki... -
nick nieaktualnyKarola beta super bardzo się cieszę, że tak dobrze wszytko idzie
aaana te przeciwciała antykardiolipidowe są akurat bardzo ważne, gdyż mogą być przyczyną poronień i zaburzeń krzepnięcia. Ale dziwię się że nie wiedziałaś o tym kariotypie. Z pewnością dostałyśmy taki sam wykaz badań i miałam wskazane że to nie jest obowiązkowe.
Kariotyp chyba można wykonać na nfz w poradni genetycznej, ale to trzeba mieć skierowanie... więcej się nie orientuję niestety
Ja natomiast (odpukać) nie mam żadnych dolegliwości typu waga czy puchnięcie. trochę czuję podbrzusze, ale tak jak przy @ ale ogólnie waga stoi, a jak już to spada, ale zobaczymy jak będzie przy stymulacji.
-
Niestety u mnie tez wystapily dolegliwosci zwiazabe ze stymualcja Wags znacznie mi wzrosla i mam wrazenie ze nie chce sie zatrzymac, a do tego brzuch mam jak kobieta w 4 miesiacu ciazy. No suz zniose wszystko by miec upragnione male szczescie , a potem bede sie martwic waga hi hi hiW kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke
-
Spero no to sama zobacz http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/c74ae48579c21c1c.html , u mnie nigdzie nie pisze, że to nie jest obowiązkowe, na żółto zostały zaznaczone badania refundowane, a na niebiesko sama zaznaczyłam sobie nierefundowane i nigdzie nie ma słowa, że kariotp jest nieobowiązkowy.
Spero kiedy masz dostać @? -
nick nieaktualny
-
Ja kariotyp będę robić w maju,prywatnie 1000zł, niestety na refundację musiałbym czekać aż do stycznia plus 2-3 miesiące na wynik.To dla mnie za długo. Robię dla własnego,świętego spokoju. Jestem po III nieudanych ICSI. Przede mną ostatnia szansa z ministerialnego programu,więc robię na nowo wszystkie badania,plus kilka dodatkowych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 10:21
-
Dziewczyny u mnie średnio , nie doszło do transferu,bo moje jajniki maja 8*6 i mam troche płynu w zatoce.dostalam fraxiparine i dostinex ,zeby to troche uspokoić. Widziałam swoje zarodki, pięknie sie dziela , 2 w drugiej dobie maja nawet 6 kom.zadecydowalismy,ze w poniedziałek mam usg i jesli jajniki troszkę sie polepsza wtedy robimy transfer 5 dniowej blastusi.jesli ńie,trzeba bedzie mrozic.troche sie martwię ,czy one przetrwają do tej 5 doby.teraz do poniedziałku bede miec stresa. No i takiego pecha z ta hiperka mam, byle juz nic dalej nie postepowaloAlicja 1982
-
nick nieaktualnyuda sie napewno, zobaczysz, ja tez czekałam do 5 doby tylko z 1 zarodkiem....ja zaraz po punkcji nie miałam hiperki tylko dopiero po transferze sie zrobiła...moje jajniki miały po 8 cm...teraz juz jest dobrze i mam nadzieje, ze Kropus tez ładnie rosnie
jedna dziewczyna, ktora miałam transfer 5 dni przede mna tez miała straszna hiperke i wode w brzuchu, ale podali jej zarodek w 5 dobie i tez jej sie udało
trzymam kciuki za Twoje maluchy...jesli nie w tym cyklu to w kolejnym, Mrozaczki napewno dadza radeAlicja1982, mala29_ lubią tę wiadomość
-
Karola dzięki za wsparcie, od razu lepiej na duchu sie robi:-)))jak patrzę na swoja torbę zza lekami, to czuje sie jakbym miała 80 lat tyle tego .... Twoj kropek na pewno juz sie niezle zadomowił Czekamy na kolejne wieści
Jaśmin w "diagnostyce" robią kariotyp za 320 złkaarolaa lubi tę wiadomość
Alicja 1982 -
nick nieaktualny