IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny zdycham !! plecy bolą jak diabli i ten duzy jajnik...pije i pije i latam co 10 min do łazienki :-)nawet zaczęłam mierzyć obwód brzucha,ale na szczescie nie zwiększa sie jeszcze .kurde jakas obsesja . cos czuje,ze do poniedziałku bedzie cieżko sie tego pozbyć zaraz idę polezec w letniej wodzie do wanny ,a potem moze poogladam wygibasy na Polsacie miłego weekendu zycze wszystkimAlicja 1982
-
Spero wrote:wiem że nie ma, tylko nam to powiedziała pielęgniarka jak wręczała tę kartkę. a @ powinna być 29.04 zaczynam się denerwować trochę. jutro mam ost. tabletkę, to liczę że najpóźniej do 29. się pojawi. aaana a wizytę u anestezjologa już miałaś?
Spero Ty tez masz sie zglosic w 1, albo 2 dc?
Ja sie dzis umowilam na 2.05 bo przypuszczalnie wtedy bedzie 2 dc, jesli dostane @ wczesniej, czyli 30.04 to pojde od razu.
a wizyte u anestezjologa mialam dzisiaj, zdrowam jak ryba
Jasmin ja mialam w diagnostyce za kariotyp placic 400 zl, jesli masz dostep to korzystaj, bo taniej
Niecierpliwa, ja zaczelam cwiczyc z Mel B, ale waga nawet nie drgnela
-
nick nieaktualnyaaana wrote:spero no to mialas wskanane slownie, ze nie trzeba, widocznie skleroza pielegniarek jest niezalezna od tego co rozdaja
Spero Ty tez masz sie zglosic w 1, albo 2 dc?
Ja sie dzis umowilam na 2.05 bo przypuszczalnie wtedy bedzie 2 dc, jesli dostane @ wczesniej, czyli 30.04 to pojde od razu.
a wizyte u anestezjologa mialam dzisiaj, zdrowam jak ryba
w 2dc najpóźniej w 3dc mam przyjechać. a płaciłaś za tego anestezjologa? ja mam nadzieję, że wizyta wypadnie mi 29.04 bo mam wtedy tego anestezjologa, to bym już za jednym razem pojechała a nie 29 i potem np 30.04
Alicja trzymam kciuki!
Niecierpliwa trochę nie rozumiem Twojego zamartwiania się o wagę. chcesz zajść w ciążę, a ciąża się wiąże z przytyciem. ja tez kilka lat temu zrzuciłam 20kg, ale teraz moja waga jest najmniej istotną rzeczą w tym wszystkim.Alicja1982, mala29_, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Spero wrote:w 2dc najpóźniej w 3dc mam przyjechać. a płaciłaś za tego anestezjologa? ja mam nadzieję, że wizyta wypadnie mi 29.04 bo mam wtedy tego anestezjologa, to bym już za jednym razem pojechała a nie 29 i potem np 30.04
No jak masz kawalek do kliniki to szkoda by bylo jezdzic.
Ja bym wolala dostac 30stego, ale w godzinach porannych, wtedy wszystko udaloby sie ogarnac, ale czuje, ze przyjdzie 1wszego i wtedy 2giego wizyta.
A od ktorego dnia zaczyna sie klucie? bylam przekonana, ze od 1dc. Mam tak mala wiedze na ten temat i nie ogarniam wszystkiego, ze az sie boje co z tego bedzie.
Wczoraj kupilam sobie melise i pije, bo w przeciwnym razie musialabym zamordowac mojego meza
-
nick nieaktualnyaana jak zajedziesz do kliniki to robią Ci hormony, kupujesz leki i w sumie możesz jechać. Potem ktoś dzwoni do Ciebie i mówi jak masz dawkować leki już następnego dnia. z tym, że ja miałam przyjechać w 2dc wiec leki od 3dc jedne rano, jedne wieczorem.
Ja wiem baardzo dużo na temat ivf procedury itd. tylko co z tego jak i tak mnie to trochę przeraża tzn najbardziej się boję, że jednak coś pójdzie nie tak i się nie uda. -
Mam pytanie odnośnie refundowanego INV- jaki jest orientacyjny koszt badań, które trzeba wykonać na własną rękę? szperałam po forum, ale trudno się przekopać przez wszystkie wątki, mnie czeka INv może jakoś pod koniec roku, wiem, że koszt leków to 3-4 tys, ale nie wiem jak z badaniami.... musimy odłożyć trochę pieniędzy i nie wiem ile mnie więcej trzeba:-/"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Alicja1982 wrote:Dziewczyny zdycham !! plecy bolą jak diabli i ten duzy jajnik...pije i pije i latam co 10 min do łazienki :-)nawet zaczęłam mierzyć obwód brzucha,ale na szczescie nie zwiększa sie jeszcze .kurde jakas obsesja . cos czuje,ze do poniedziałku bedzie cieżko sie tego pozbyć zaraz idę polezec w letniej wodzie do wanny ,a potem moze poogladam wygibasy na Polsacie miłego weekendu zycze wszystkim
Alicja jak tam twoje jajniki?mam nadzieje że już tak nie dokuczaja i w pn będzie wszystko ok -
Witajcie.
Ja już przebieram nóżkami dziś 27dc więc jutro max w pon powinna być @ i wtedy telefon do N., wizyta, usg i zastrzyki Nigdy się nie cieszyłam z tego że będę brać zastrzyki-aaaaMoniaa, mala29_, martusia1986, Alicja1982 lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
Spero owszem chce zajsc w ciaze i domyslam sie, ze wiaze sie to z przyrostem masy ciala, odchudzanie potraktowalam jako metode, ktore pozwala mi choc na czas treningu dziennie wylaczyc myslenie o problemach, cale zycie walczylam z nadwaga i to spora i niekoniecznie chcialabym aby kilgromy wrocily przez hormony. No ale licze, ze te hormony doprowadza do duuzego ciazowego brzusia wiec nie ma co sie zamartwiac na zapas;)
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa zgadzam się z Tobą... co innego ciążowy brzusio ... a co innego zbędne zatrzymanie wody i kumulacja tłuszczyków
A ja czekam do poniedziałku na telefon z kliniki. Ponoć ma już być decyzja sponsora o wzięciu do badań na drugie podejście.
Malinka to super... upragnione szczęście coraz bliżejniecierpliwa, kaarolaa, martusia1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Madziulka dzisiaj jest juz lepiej, faszeruje sie tymi wszystkimi lekami,ale naprawdę jest znaczna ulga tyko moj żołądek ma masakrę :-)nie wiem jak jajniki wielkosciowo , w poniedziałek o 9 sie okaże.moze troszkę sie zmniejsza .byłam dzis na wyscigach na sluzewcu ,ale gdzies cały czas przemykala myśl jak tam moje zarodki, czy sie dziela nadal .....
Moniaa, kaarolaa lubią tę wiadomość
Alicja 1982 -
nick nieaktualny
-
Beata.D wrote:Gonapeptyl 0,1mg/1ml
Jak byk w ulotce jest informacja "W przypadku pominięcia zastosowania leku Gonapeptyl Daily należy poinformować o tym lekarza. "
Więc w te pędy dzwoń albo napisz sms do lekarza.kaarolaa lubi tę wiadomość