WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    To mnie zmartwilas :( A gdziekolwiek na Śląsku jeszcze są kwalifikacje?
    A jeszcze ktoś mi może wyjaśnić jak to wygląda z tymi kwalifikacjami? W tym roku już nie ale ogólnie program jest do czerwca 2016 chyba tak? Czyli od stycznia jeszcze będą kwalifikacje?
    Są jeszcze wolne miejsca w Artvimedzie w Krakowie to jedyna klinika w Polsce gdzie jeszcze kwalifikują. Ja się dostałam 1,5 tygodnia temu i dziś rozpoczęłam stymulację puregonem, idę krótkim protokołem w środę mam pierwsze usg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 23:31

Beata.D, Mimbla, gosia81 lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    To mnie zmartwilas :( A gdziekolwiek na Śląsku jeszcze są kwalifikacje?
    A jeszcze ktoś mi może wyjaśnić jak to wygląda z tymi kwalifikacjami? W tym roku już nie ale ogólnie program jest do czerwca 2016 chyba tak? Czyli od stycznia jeszcze będą kwalifikacje?

Artvimed w Krakowie piszą na stronie, że mają szybkie terminy z rządówki, zadzwoń sobie tam.

• godaweri Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo nie widziałam postu powyżej :) Się zgrałyśmy :)

Lonia lubi tę wiadomość

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,chciałam podpytac dziewczyny ktore miały histeroskopie. Do ktorego dnia cyklu mozna ja zrobic?Czy mniej wiecej dolegliwości po sa podobne do tych po hsg? Po jakim czasie mozna wrocic do pracy?
    Trzymam kciuki za Wszystkie czekajace na weryfikacje pierwsza ale i kolejne potwierdzajace same dobre wieści.
    Dobrej nocki

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Witajcie,chciałam podpytac dziewczyny ktore miały histeroskopie. Do ktorego dnia cyklu mozna ja zrobic?Czy mniej wiecej dolegliwości po sa podobne do tych po hsg? Po jakim czasie mozna wrocic do pracy?
    Trzymam kciuki za Wszystkie czekajace na weryfikacje pierwsza ale i kolejne potwierdzajace same dobre wieści.
    Dobrej nocki
    Ja miałam histero w 15dc tylko dlatego, że wcześniej nie było możliwości jej wykonać. Lekarka sugerowała żeby ją wykonać do 11 dc. Ja miałam dwie biopsje endometrium i szyjki macicy i dość spore wycinki bo endometrium 3x4cm a szyjki 1x1,5cm, sporo krwawiłam. do pracy wróciłam na 5 dzien po zabiegu.pozdrawiam

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy i ostatni raz kupilam lutinusa. To jakas masakra! Leci ze mnie jak woda z wiadra, nozz kurr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 07:50

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Dobrej nocki

Taj jak napisala Lonia, z tym, że jak bierzesz antykoncepcję, nie ma znaczenia dzień cyklu. Ja na drugi dzień byłam w pracy. Plamilam jeszcze z tydzień.

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Dobrej nocki
    Różnie robią. Zazwyczaj histeroskopia wykonywana jest w pierwszej fazie cyklu po ustaniu krwawienia. Ale jezeli ma byc zrobiony scratching, to robią ją około 20dc.
    Po histeroskopii boli jak przy bolesnej @. Troche sie krwawi/plami. Drugiego dnia po ja juz się czułam ok, a trzeciego dnia wróciłam do pracy.
    Czas jaki potrzebny jest do powrotu sil zalezy od tego, w jakim celu jest histeroskopia. Ja miałam histeroskopie diagnostyczną. Ale gdy podczas histeroskopii operacyjnej usuwają mięśniaka, to ten czas może się wydłużyć nawet do miesiąca

Anatolka lubi tę wiadomość

• chiara Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakoś nie miałam siły pisać wcześniej. ... niestety moja beta była ujemna dwa razy. ... Było ciężko, ale mój mąż wspierał mnie i dałam radę. Nie dość, że beta ujemna to niestety dowiedzialam się, że musimy czekać do stycznia, a chciałam jednym ciągiem ruszyć dalej.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam histeroskopię w szpitalu na nfz z krótkim znieczuleniu dozylnym (jak do punkcji). Była diagnostyczna, żeby upewnić się, że wszystko gra. Nakaz był do 10-12 dc, ale po okresie, bo wtedy śluzówka endometrium jest jeszcze cienka i żaden polipek czy inne coś się tam nie ukryje nawet jak jest malutki. W zasadzie nie krwawiłam, tylko plamilam. Boleć też specjalnie nie bolało. Wracałam do domu wieczorem tego samego dnia sama.

Na antykoncepcji robią w dowolnym dc, bo śluzówka jest mała cały cykl.

Libra lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka kiedy robisz bete?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja miałam histeroskopię w szpitalu na nfz z krótkim znieczuleniu dozylnym (jak do punkcji). Była diagnostyczna, żeby upewnić się, że wszystko gra. Nakaz był do 10-12 dc, ale po okresie, bo wtedy śluzówka endometrium jest jeszcze cienka i żaden polipek czy inne coś się tam nie ukryje nawet jak jest malutki. W zasadzie nie krwawiłam, tylko plamilam. Boleć też specjalnie nie bolało. Wracałam do domu wieczorem tego samego dnia sama.

Na antykoncepcji robią w dowolnym dc, bo śluzówka jest mała cały cykl.

U mnie podobnie. Rach ciach i już gotowe :) Jakoś szczególnie nie bolało.
    Wiem co mówię, bo miałam ich CZTERY (trzy w pierwszej połowie cyklu, czwarta w drugiej połowie cyklu połączona ze scratchingiem).
    :)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara, bardzo mi przykro... Najważniejsze, że masz wsparcie męża. Odpoczniesz teraz trochę i w styczniu podejdziecie znowu, tym razem szczęśliwie :)

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara, przykro mi :* wiem, co czujesz, ale zobaczysz - doczekasz się swojego szczęścia :*

• V. Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara, przykro mi i wiem co czujesz...

Stwierdziliśmy z mężem, że musimy podjąć jakieś decyzje żeby nie mieć wrażenia, że stoimy w miejscu. Jutro rano idziemy na krew, zbadamy kariotypy. Niech termin już leci skoro tak długo czeka się na wynik. Przy okazji powtórzę betę (9 dpt) dla świętego spokoju. A potem umówię nas na wizytę do dotychczasowego doktorka i do innej kliniki, która oferuje IMSI. Po tych wizytach podejmiemy dalsze decyzje, zobaczymy...

Póki co moja psychika odreagowuje wczorajszą wiadomość. Śniło mi się, że będąc na końcówce ciąży z jednym synem adoptowałam drugiego :/ Echhhh...

Antonelka, Nadira lubią tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V, dobry plan. Dla mnie najgorsze było nic_nie_robienie, dlatego też starliśmy się zawsze coś robić, by dążyć do swojego celu. Czas i tak mija. A można go wykorzystać. Będzie dobrze, zobaczysz. A sen może był proroczy :) głowa go góry!

Nadira, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. Posprawdzaj dobrze ceny kariotypow w Twoim otoczenou bo roznice moga sie okazac bardzo duze. My tez mielismy robic w diagnostyce a zrobilismy w invimedzie za 320 zl/os co daje przeszlo 200 zl oszczednosci i zamiast chyba 6 tyg oczekiwania na wynik w diagnostyce byl on juz po 3 i to tylko dlatego ze czekalismy na tel z kliniki ( bylo mowione ze zadzwonia jak bedzie wynik) wiec sama zadzwonilam- jak sie potem okazalo wynik byl juz po 2 tyg tylko nikt nie raczyl zadzwonic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 10:23

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. to dobra decyzja. Działajcie :-) natomiast przycisnij swojego lekarza (i konkurencję również) o to, co napisała, jedna z dziewczyn, że przy 100% wadliwych glowek nie ma sensu podchodzić do procedur ivf. Nie znam się na czynniku męskim, bo zupełnie mnie nie dotyczy, ale jakoś mam tamten wpis z tyłu głowy... Zweryfikuj te informacje na wszelki wypadek :-) &&

Sylwia, mnie już przeszło przebieranie nogami w oczekiwaniu na bete. Widziałam już bety po transferach i wcale mi się nie spieszy ani do bety, ani do żadnego testu. Przez najbliższe przynajmniej kilka dni jestem w ciąży. Interesuje mnie wyłącznie pewna informacja bez zastanawiania się czy może za wcześnie czy nie.

Libra, mia6, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giussta, kochana "widzę Cie" od jakiegoś czasu, dziś tez :-) i bardzo się ciesze. Jesteś jedną z dziewczyn, którym nigdy tego nie pisałam, ale moje serducho i myśli często wokól Ciebie krążą. Jestem bardzo ciekawa co u Ciebie/Was. Napisz proszę :-) jeśli nie chcesz na forum to na priv. :-)

Libra, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, totez nie nalegam przeciez na wczesne bety- po prostu pytam, kiedy dla Ciebie będzie odpowiedni czas... :)

Aha- zastanawialysmy sie ostatnio po co zastrzyki przeciwzakrzepowe po transferze. Na innym watku jedna osoba przypadkowym wpisem- skierowanym nie do mnie chyba mi to uświadomiła ;) otóz pisze, ze kiedy była w ciązy, jej beta za wolno rosla wiec chcac ratowac sytuacje zwiekszyla dawki progesteronu- co jak sie potem okazalo bylo bledem bo beta rosla jeszcze mniej- dlatego, ze potem sie dowiedziala ze ma sklonnosci do zakrzepicy i duze dawki progesteronu sprawily zwiekszenie krzepliwosci krwi ktora i tak juz byla gesta co spowodowalo poronienie. W necie pisza tez ze fragmin zapobiega mikroskrzepom w macicy. W cyklu naturalnym lekarze nie dawaja tyle prg wiec i logicznym byloby brak zastrzykow przeciwzakrzepowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 10:38

Beata.D, mia6, Agi83 lubią tę wiadomość

‹‹ 2126 2127 2128 2129 2130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ