WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Rozumiem, totez nie nalegam przeciez na wczesne bety- po prostu pytam, kiedy dla Ciebie będzie odpowiedni czas... :)

Aha- zastanawialysmy sie ostatnio po co zastrzyki przeciwzakrzepowe po transferze. Na innym watku jedna osoba przypadkowym wpisem- skierowanym nie do mnie chyba mi to uświadomiła ;) otóz pisze, ze kiedy była w ciązy, jej beta za wolno rosla wiec chcac ratowac sytuacje zwiekszyla dawki progesteronu- co jak sie potem okazalo bylo bledem bo beta rosla jeszcze mniej- dlatego, ze potem sie dowiedziala ze ma sklonnosci do zakrzepicy i duze dawki progesteronu sprawily zwiekszenie krzepliwosci krwi ktora i tak juz byla gesta co spowodowalo poronienie. W necie pisza tez ze fragmin zapobiega mikroskrzepom w macicy. W cyklu naturalnym lekarze nie dawaja tyle prg wiec i logicznym byloby brak zastrzykow przeciwzakrzepowych.

Dalam lubie bo to jest jedno z najlogiczniejszych wyjasnien do naszych pytan typu "po co?"

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny-musze to tu napisac(chociaz nie dostalam jeszcze pozwolenia ;) )Aaaa......co mi tam-napisze....takimi niusami trzeba sie dzielic z innymi ;) ...... Nie wiem czy pamietacie ZulkaM, jedna z tych weteranek tu na ovu(jak ja np) wlasnie zaznaczyla zielone plusiki-jest w ciazy,po 2 nieudanych ivf NATURALNIE :D :D :D
    To taka nadzieja dla innych :)

Mimi86, chiara, Antonelka, sylwiaśta159, lipa, Nadira, Konwalia, Kala 1980, opu, Kava, sylvuś, Asiula86, Libra, Pola7, pabelka88, Agnieszka_A., mia6, kkisia, Mimbla, gosia81, Inska, Kalia, Lenuś, justa1234, Gosiacu, Tosia 1981, Reni lubią tę wiadomość

• chiara Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy.

V. tez uważam, że to dobra decyzja. Ja zaczynam myśleć o diecie wspomagającej płodność. Wydaje mi się, że trzeba coś robić, żeby mieć świadomość, nie stoi się w miejscu. Przynajmniej ja tak mam....

Dziewczyny, a macie może wiedzę czy od stycznia będzie ta kasa w klinikach ? Gdzieś wyczytałam, że po jednym z październikowych weekendów mogą te pieniądze nie wpłynąć. Nie wiem co myśleć. .... Trochę mnie to stresu :(

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja histeroskopie miałam robiona jakoś w pierwszej połowie cyklu razem z laparoskopia. Na drugi dzień troszeczke pobolewal mnie brzuch ale to napewno od laparoskopii. Nic strasznego.
    Chiara przykro mi :(

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Kava Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 20:04

Mimbla, Inska lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • lipa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam takie historię, to z jednej strony się cieszę, że nawet dla beznadziejnych przypadków jest nadzieja, ale ZX drugiej strony utwierdza się w przekonaniu, że cuda zdarzają się wszystkim, tylko nie mi.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie informacjie podnosza na duchu :)))

Chiara, starsznie mi przykro...
    V. - dobry plan :) powodzenia

A ja mam pytanie do dziewczyn ktore lecza sie w Provicie ( i nie tylko) czy wybor metody ICSi czy IMSI nalezy do mnie czy do lekarza ? Co jest wskazaniem do ICSI a co do IMSI ? Szukam w necie i jakichs wskazan nie moge znalezc...

W naszym przypadku kiepskie nasienie - morfologia i MAR pozytywny z ruchem postepowym tez szalu nie ma. Co do mnie cienkie endo ale jakos ostatnio uroslo na estrofemie bardzo ladnie :) Jeszcze histero i laparo jako ogolny look i mozna powoli przymierzac sie do in vitro. I zbieram informacje ...

Lipa, tak samo czuje - cuda zdarzaja sie ale mnie jakos omijaja chyba... szerooooookim lukiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 11:58

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia,Pola7,Libra,Anatolka,Cisza,Mimi86 Wszystkim bardzo dziekuje za odpowiedz. Ja tez jestem własnie w tym okresie oczekiwania- do stycznia po zmianie kliniki.Czytam Was prawie codziennie i ciesze sie kazdym szczesciem, ostatnio czesto podwojnym:-) a nawet potrojnymB-) ;-)
    Po wizycie zdecydowałam z lekarzem ze histeroskopia jest tym badaniem ktore moze da odp dlaczego po naturalnej ciąży prawie 2 lata temu nic sie nie udaje,nawet 2procedury in vitro...
    Miłego dnia! Wolnego od pracy i zmartwień życze:-P

Mimi86, Libra, Lonia lubią tę wiadomość

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja liczę właśnie na taki cud ciązy naturalnej. Po odstawieniu tych wszystkich leków nasze organizmy "wariują" i to wcale nie są rzadkie przypadki ciaż naturalnych po nieudanych in vitro :)
    Oczywiście jeśli tylko jajowody są całe i nasienie w miarę przyzwoite.

lipa, Antonelka, Asiula86, sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, Libra, Beata.D, mysza89, Agnieszka_A., mia6, kkisia, Mimbla, gosia81 lubią tę wiadomość

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam że w provicie standardowo robią imsi.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Takie informacjie podnosza na duchu :)))

Chiara, starsznie mi przykro...
    V. - dobry plan :) powodzenia

A ja mam pytanie do dziewczyn ktore lecza sie w Provicie ( i nie tylko) czy wybor metody ICSi czy IMSI nalezy do mnie czy do lekarza ? Co jest wskazaniem do ICSI a co do IMSI ? Szukam w necie i jakichs wskazan nie moge znalezc...

W naszym przypadku kiepskie nasienie - morfologia i MAR pozytywny z ruchem postepowym tez szalu nie ma. Co do mnie cienkie endo ale jakos ostatnio uroslo na estrofemie bardzo ladnie :) Jeszcze histero i laparo jako ogolny look i mozna powoli przymierzac sie do in vitro. I zbieram informacje ...

Lipa, tak samo czuje - cuda zdarzaja sie ale mnie jakos omijaja chyba... szerooooookim lukiem

Rządowo Provita robi chyba zawsze IMSI. Jak płacisz to masz co chcesz :-) IMSI bardziej powiększa plemnik i lepiej widać czy jest ładny pod względem morfoligii :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie chyba odchodzi sie od icsi... bo ja np jak u siebie w klinice mowie do doktorka by pamietal w labie powiedziec ze ja koniecznie imsi to powiedzial no imsi imsi nic innego nam tez zalezy na samych powodzeniach ;) i mimo ze placilam nikt jakby nie pytal mnie czy imsi czy icsi jakby to bylo oczywiste. Choc ja tak czy inaczej icsi nie bralam pod uwage.

• godaweri Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Jak czytam takie historię, to z jednej strony się cieszę, że nawet dla beznadziejnych przypadków jest nadzieja, ale ZX drugiej strony utwierdza się w przekonaniu, że cuda zdarzają się wszystkim, tylko nie mi.

Czuje dokładnie to samooo....:-/

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze ciaza "naturalna" po procedurach in vitro jest najpiekniajsza niespodzianka jaka mozna sobie wyobrazic.
    Na poczatku pewnie trudno w nia uwierzyc ale wszystko bym oddalam aby takiego cudu doswiadczyc.

Ja w ten cud bardzo wierze....znacie moja historie jak po ok 9 miesiacach staran trafilam do Invicty, na pierwsza wizyte aby zapytac co i jak. Uslyszalam, ze powinnam zdecydowac sie na in vitro (zadne inseminacje tylko od razu). Mimo, ze poszlam do kliniki to mialam nadzieje, ze moje jednak uda sie inaczej....no i byl placz i rozpacz....po ok 2 tygodniach okazalo sie, ze jestem w ciazy. Sam lekarz zartowal, ze tak moze leczyc. Niestety final byl smutny ale nie zapomne tej radosci nigdy w zyciu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 12:28

Konwalia, Mimbla lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelko, my z mezem do Provity trafilismy w maju br. Juz pod koniec miesiaca znalismy przyczyne nieplodnosci. I tez... zadnych IUI tylko in vitro :( zalamalam sie.

• godaweri Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Mysle, ze ciaza "naturalna" po procedurach in vitro jest najpiekniajsza niespodzianka jaka mozna sobie wyobrazic.
    Na poczatku pewnie trudno w nia uwierzyc ale wszystko bym oddalam aby takiego cudu doswiadczyc.

Ja w ten cud bardzo wierze....znacie moja historie jak po ok 9 miesiacach staran trafilam do Invicty, na pierwsza wizyte aby zapytac co i jak. Uslyszalam, ze powinnam zdecydowac sie na in vitro (zadne inseminacje tylko od razu). Mimo, ze poszlam do kliniki to mialam nadzieje, ze moje jednak uda sie inaczej....no i byl placz i rozpacz....po ok 2 tygodniach okazalo sie, ze jestem w ciazy. Sam lekarz zartowal, ze tak moze leczyc. Niestety final byl smutny ale nie zapomne tej radosci nigdy w zyciu :-)

Kochana a co to są PGD? To sprawdzanie zarodków pod katem genetycznym? Z jakiego powodu to mialas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 12:42

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, sa to badania genow zarodkow. Nie bylo to konieczne u nas bo kariotypy sa ok, w rodzinie nie slyszelismy, ze o chorobach ale stwierdzilismy, ze skoro jest taka mozliwosc to zrobimy. Zalezalo nam na tym aby nie podawac zarodkow nieprawidłowych z ktorych od razu wiadomo, ze nie byloby ciazy. Myslam, ze to mi oszczedzi bolu. Badanie jest jednak kosztowne i nawet jak zarodek jest prawidlowy to nie gwarantuje sukcesu, jest jeszcze wazna morfolgia. Drugi raz juz tych badan nie bede robila ze wzgledu na koszty...pkus moj lekarz tez uwaza, ze powinnam sobie je darowac i wierzyc, ze znajdziemy wlasciwy zarodek.

• godaweri Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha...dzieki. Czyli jednak w medycynie, jak w życiu. Nie ma nigdy 100% pewności. Trzeba liczyć na zrządzenie losu, Boga, dobrą karmę, szczęście...?

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Antonelko, my z mezem do Provity trafilismy w maju br. Juz pod koniec miesiaca znalismy przyczyne nieplodnosci. I tez... zadnych IUI tylko in vitro :( zalamalam sie.

Opu a moge zapytac jak u Was przyczyna?
    Bo u mnie poza niskim amh nie znaleziono przyczyny a dodatkowo po ciazy pozamacicznej nie mam jajowodu wiec tym bardziej naturalnie bedzie trudno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 12:53

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Aha...dzieki. Czyli jednak w medycynie, jak w życiu. Nie ma nigdy 100% pewności. Trzeba liczyć na zrządzenie losu, Boga, dobrą karmę, szczęście...?

Tak plus i tak zalecane sa badania prenatalne :-/
    Ale jak ktos ma wolne srodki to warto rozwazyc.

‹‹ 2127 2128 2129 2130 2131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ