IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjak dostaniesz Cetrotide to ten moze piec, swedzic i szczypac, ale tylko 2 pierwsze zastrzyki...mnie tak około 20 minut przeszkadzało i robił sie duzy czerwony placek...ale tak jak mowie, nic gorszego sie nie działo...
u mnie skutki uboczne wyszły dopiero po transferze...martusia1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyogolnie dobrze, bole mineły...troszke plamie, ale jest ok...tylko dalej nie mam typowych ciazowych objawow...wszyscy mowia, ze to normalne, ale w pierwszej ciazy tez nie miałam objawow...nie plamiłam a serduszko i tak przestało bic...musze jeszcze tydzien poczekac na wizyte i bedzie wszystko jasne...
-
mala29_ wrote:aaana to dobrze bo moja wyslalam do Ciebie by do mnie juz nie przyszla. Pamietaj tylko zebys potem ja przekazala nastepnej dziewczynie ktora bedzie jej potrzebowac
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoniaa wrote:U mnie też nie było jakiegoś dyskomfortu związanego z zastrzykami, ... A lekarz to ma nas leczyć a nie musimy umawiać się z nim na kawę hehe chociaż mi osobiście przypadł do gustu, byl miły, konkretny..
Moniaa miałam na myśli lek Cetrotide -
czesc dziewczyny,
mam pytanie, ile mniej wiecej czasu mija od pierwszej rozmowy konsultacyjnej w klinice nieplodnosci do cyklu z zaplodnieniem in vitro. Chcialalam dodac ze mamy wiekszosc badan zrobionych (kompletne badanie nasienia, laparoskopia, hormony itd.)
Pytam bo 27 maja mam pierwsza wizyte w klinice i tak sie zastanawiam czy mialabym szanse na zabieg w lipcu bo tak mam zaplanowany urlop..
-
nick nieaktualny
-
Katha81 wrote:witam niecierpliwa,
mieszkam za granica i tu kasa chorych pokrywa 50% kosztow, a ile sie czeka w Polsce jesli pelnoplatne?
Jeśli masz pełnopłatne to po prostu muszą być zrobione wszystkie badania i raczej się działa.Katha81 lubi tę wiadomość
-
no to mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku i juz w lipcu podejde do pierwszej proby
a ktora z was juz podchodzila oprocz Karolii?
a tak wogole dostaje sie zwolnienie lekarskie? jesli tak to napisane jest z jakiej to poradni? ja niechce aby w pracy wiedzieli ze staram sie o dziecko a tym bardziej ze poprzez in vitro wiec zastanawiam sie aby w trakcie urlopu zrobic zabieg. -
Tosia 1981 wrote:To teraz ja ją poproszę ale tak najchętniej w poniedziałek to bym już mogła się umówić na pierwszą wizytę
Tosia 1981, mala29_, Fedra lubią tę wiadomość
-
Katha81 wrote:no to mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku i juz w lipcu podejde do pierwszej proby
a ktora z was juz podchodzila oprocz Karolii?
a tak wogole dostaje sie zwolnienie lekarskie? jesli tak to napisane jest z jakiej to poradni? ja niechce aby w pracy wiedzieli ze staram sie o dziecko a tym bardziej ze poprzez in vitro wiec zastanawiam sie aby w trakcie urlopu zrobic zabieg.
No ja również jestem po... u mnie pozamaciczna była, ale na całe szczęście sama się wchłonęła Teraz czekam na akceptację mojej kandydatury do kolejnego podejścia w ramach badań klinicznych To akurat te same badania co u Karoli.
L4 możesz dostać z poradni, ale będzie to napisane ze jest to poradnia leczenia niepłodności, no chyba ze ten Twój lekarz przyjmuje jeszcze gdzieś prywatnie to raczej też mógłby Ci wystawić... i zawsze to jakiś inny nagłówek. Albo możesz zagadać z rodzinnym i powiedzieć jaka jest sytuacja i o co chodzi.
Kolejna sprawa, po punkcji lub transferze dostałabyś w poradni normalne L4 nie ciążowe, natomiast dopiero po 2 tygodniach od transferu jak robią betę w klinikach wtedy dopiero wystawiają już ciążowe zwolnienie.