X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję Wam wszystkim kochane kobietki za ciepłe słowa :) Fajnie że jesteście cieszę się że Was poznałam :)

Kaarolaa i Moniaaa z tym że korzystałyście z badań to do Was kieruje pytanko jak się czułyście po zastrzykach ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bardzo dobrze, nic mi nie było, nawet jajniki nie bolały...

martusia1986, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co też dobrze się czuję no ale to dopiero drugi dzień dzisiaj :) Oczywiście bym chciała żeby tak było cały czas :)

kaarolaa, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dostaniesz Cetrotide to ten moze piec, swedzic i szczypac, ale tylko 2 pierwsze zastrzyki...mnie tak około 20 minut przeszkadzało i robił sie duzy czerwony placek...ale tak jak mowie, nic gorszego sie nie działo...

u mnie skutki uboczne wyszły dopiero po transferze...

martusia1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa pewnie troszkę pomęczę pytankami jak czegoś nie będę wiedziała :D

Właśnie słyszałam o tym leku że on jest nieprzyjemny..No ale dla wymarzonego celu warto wszystko znieść :)

kaarolaa, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie było jakiegoś dyskomfortu związanego z zastrzykami, ... A lekarz to ma nas leczyć a nie musimy umawiać się z nim na kawę hehe chociaż mi osobiście przypadł do gustu, byl miły, konkretny..

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka skarbie a jak Twoje samopoczucie???

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogolnie dobrze, bole mineły...troszke plamie, ale jest ok...tylko dalej nie mam typowych ciazowych objawow...wszyscy mowia, ze to normalne, ale w pierwszej ciazy tez nie miałam objawow...nie plamiłam a serduszko i tak przestało bic...musze jeszcze tydzien poczekac na wizyte i bedzie wszystko jasne...

• Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    aaana to dobrze bo moja wyslalam do Ciebie by do mnie juz nie przyszla. Pamietaj tylko zebys potem ja przekazala nastepnej dziewczynie ktora bedzie jej potrzebowac :)
    To teraz ja ją poproszę :-) ale tak najchętniej w poniedziałek to bym już mogła się umówić na pierwszą wizytę :-)

Fedra lubi tę wiadomość

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    U mnie też nie było jakiegoś dyskomfortu związanego z zastrzykami, ... A lekarz to ma nas leczyć a nie musimy umawiać się z nim na kawę hehe chociaż mi osobiście przypadł do gustu, byl miły, konkretny..

Moniaa miałam na myśli lek Cetrotide :P

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny,

mam pytanie, ile mniej wiecej czasu mija od pierwszej rozmowy konsultacyjnej w klinice nieplodnosci do cyklu z zaplodnieniem in vitro. Chcialalam dodac ze mamy wiekszosc badan zrobionych (kompletne badanie nasienia, laparoskopia, hormony itd.)

Pytam bo 27 maja mam pierwsza wizyte w klinice i tak sie zastanawiam czy mialabym szanse na zabieg w lipcu bo tak mam zaplanowany urlop..

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam goraco nowe dziewczyny :)

Katha, ale Ty pytasz o refundacje czy pelnoplatne??

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam niecierpliwa,

mieszkam za granica i tu kasa chorych pokrywa 50% kosztow, a ile sie czeka w Polsce jesli pelnoplatne?

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem jak jest z płatnymi i refundowanymi....miałam bezpatne i czekałam 7 tyg od zakwalifikowania do 1 zastrzyku...

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt, ten cetrotide zostawia czerwona, piekącą i swędzącą plamkę, ale to trwa dość niedlugo :)

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    witam niecierpliwa,

mieszkam za granica i tu kasa chorych pokrywa 50% kosztow, a ile sie czeka w Polsce jesli pelnoplatne?

Jeśli masz pełnopłatne to po prostu muszą być zrobione wszystkie badania i raczej się działa.

Katha81 lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce jesli sami pokrywacie koszty i nie ma zadnych przeciwskazan medycznych to tylko komplet badan i praktycznie z marszu podchodzisz

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku i juz w lipcu podejde do pierwszej proby :)

a ktora z was juz podchodzila oprocz Karolii? :)

a tak wogole dostaje sie zwolnienie lekarskie? jesli tak to napisane jest z jakiej to poradni? ja niechce aby w pracy wiedzieli ze staram sie o dziecko a tym bardziej ze poprzez in vitro wiec zastanawiam sie aby w trakcie urlopu zrobic zabieg.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • aaana Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia 1981 wrote:
    To teraz ja ją poproszę :-) ale tak najchętniej w poniedziałek to bym już mogła się umówić na pierwszą wizytę :-)
    ok, to przekazuje Tobe, w poniedzialek pewnie akurat mi sie skonczy to pojdzie do Ciebie :D a do mnie niech juz nie wraca przez 9 mies.!

Tosia 1981, mala29_, Fedra lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    no to mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku i juz w lipcu podejde do pierwszej proby :)

a ktora z was juz podchodzila oprocz Karolii? :)

a tak wogole dostaje sie zwolnienie lekarskie? jesli tak to napisane jest z jakiej to poradni? ja niechce aby w pracy wiedzieli ze staram sie o dziecko a tym bardziej ze poprzez in vitro wiec zastanawiam sie aby w trakcie urlopu zrobic zabieg.

No ja również jestem po... u mnie pozamaciczna była, ale na całe szczęście sama się wchłonęła :) Teraz czekam na akceptację mojej kandydatury do kolejnego podejścia w ramach badań klinicznych :) To akurat te same badania co u Karoli.
    L4 możesz dostać z poradni, ale będzie to napisane ze jest to poradnia leczenia niepłodności, no chyba ze ten Twój lekarz przyjmuje jeszcze gdzieś prywatnie to raczej też mógłby Ci wystawić... i zawsze to jakiś inny nagłówek. Albo możesz zagadać z rodzinnym i powiedzieć jaka jest sytuacja i o co chodzi.
    Kolejna sprawa, po punkcji lub transferze dostałabyś w poradni normalne L4 nie ciążowe, natomiast dopiero po 2 tygodniach od transferu jak robią betę w klinikach wtedy dopiero wystawiają już ciążowe zwolnienie.

‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ