X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję Wam wszystkim kochane kobietki za ciepłe słowa :) Fajnie że jesteście cieszę się że Was poznałam :)

Kaarolaa i Moniaaa z tym że korzystałyście z badań to do Was kieruje pytanko jak się czułyście po zastrzykach ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bardzo dobrze, nic mi nie było, nawet jajniki nie bolały...

martusia1986, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co też dobrze się czuję no ale to dopiero drugi dzień dzisiaj :) Oczywiście bym chciała żeby tak było cały czas :)

kaarolaa, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dostaniesz Cetrotide to ten moze piec, swedzic i szczypac, ale tylko 2 pierwsze zastrzyki...mnie tak około 20 minut przeszkadzało i robił sie duzy czerwony placek...ale tak jak mowie, nic gorszego sie nie działo...

u mnie skutki uboczne wyszły dopiero po transferze...

martusia1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa pewnie troszkę pomęczę pytankami jak czegoś nie będę wiedziała :D

Właśnie słyszałam o tym leku że on jest nieprzyjemny..No ale dla wymarzonego celu warto wszystko znieść :)

kaarolaa, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie było jakiegoś dyskomfortu związanego z zastrzykami, ... A lekarz to ma nas leczyć a nie musimy umawiać się z nim na kawę hehe chociaż mi osobiście przypadł do gustu, byl miły, konkretny..

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka skarbie a jak Twoje samopoczucie???

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogolnie dobrze, bole mineły...troszke plamie, ale jest ok...tylko dalej nie mam typowych ciazowych objawow...wszyscy mowia, ze to normalne, ale w pierwszej ciazy tez nie miałam objawow...nie plamiłam a serduszko i tak przestało bic...musze jeszcze tydzien poczekac na wizyte i bedzie wszystko jasne...

• Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    aaana to dobrze bo moja wyslalam do Ciebie by do mnie juz nie przyszla. Pamietaj tylko zebys potem ja przekazala nastepnej dziewczynie ktora bedzie jej potrzebowac :)
    To teraz ja ją poproszę :-) ale tak najchętniej w poniedziałek to bym już mogła się umówić na pierwszą wizytę :-)

Fedra lubi tę wiadomość

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    U mnie też nie było jakiegoś dyskomfortu związanego z zastrzykami, ... A lekarz to ma nas leczyć a nie musimy umawiać się z nim na kawę hehe chociaż mi osobiście przypadł do gustu, byl miły, konkretny..

Moniaa miałam na myśli lek Cetrotide :P

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny,

mam pytanie, ile mniej wiecej czasu mija od pierwszej rozmowy konsultacyjnej w klinice nieplodnosci do cyklu z zaplodnieniem in vitro. Chcialalam dodac ze mamy wiekszosc badan zrobionych (kompletne badanie nasienia, laparoskopia, hormony itd.)

Pytam bo 27 maja mam pierwsza wizyte w klinice i tak sie zastanawiam czy mialabym szanse na zabieg w lipcu bo tak mam zaplanowany urlop..

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam goraco nowe dziewczyny :)

Katha, ale Ty pytasz o refundacje czy pelnoplatne??

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam niecierpliwa,

mieszkam za granica i tu kasa chorych pokrywa 50% kosztow, a ile sie czeka w Polsce jesli pelnoplatne?

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem jak jest z płatnymi i refundowanymi....miałam bezpatne i czekałam 7 tyg od zakwalifikowania do 1 zastrzyku...

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt, ten cetrotide zostawia czerwona, piekącą i swędzącą plamkę, ale to trwa dość niedlugo :)

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    witam niecierpliwa,

mieszkam za granica i tu kasa chorych pokrywa 50% kosztow, a ile sie czeka w Polsce jesli pelnoplatne?

Jeśli masz pełnopłatne to po prostu muszą być zrobione wszystkie badania i raczej się działa.

Katha81 lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce jesli sami pokrywacie koszty i nie ma zadnych przeciwskazan medycznych to tylko komplet badan i praktycznie z marszu podchodzisz

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku i juz w lipcu podejde do pierwszej proby :)

a ktora z was juz podchodzila oprocz Karolii? :)

a tak wogole dostaje sie zwolnienie lekarskie? jesli tak to napisane jest z jakiej to poradni? ja niechce aby w pracy wiedzieli ze staram sie o dziecko a tym bardziej ze poprzez in vitro wiec zastanawiam sie aby w trakcie urlopu zrobic zabieg.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • aaana Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia 1981 wrote:
    To teraz ja ją poproszę :-) ale tak najchętniej w poniedziałek to bym już mogła się umówić na pierwszą wizytę :-)
    ok, to przekazuje Tobe, w poniedzialek pewnie akurat mi sie skonczy to pojdzie do Ciebie :D a do mnie niech juz nie wraca przez 9 mies.!

Tosia 1981, mala29_, Fedra lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    no to mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku i juz w lipcu podejde do pierwszej proby :)

a ktora z was juz podchodzila oprocz Karolii? :)

a tak wogole dostaje sie zwolnienie lekarskie? jesli tak to napisane jest z jakiej to poradni? ja niechce aby w pracy wiedzieli ze staram sie o dziecko a tym bardziej ze poprzez in vitro wiec zastanawiam sie aby w trakcie urlopu zrobic zabieg.

No ja również jestem po... u mnie pozamaciczna była, ale na całe szczęście sama się wchłonęła :) Teraz czekam na akceptację mojej kandydatury do kolejnego podejścia w ramach badań klinicznych :) To akurat te same badania co u Karoli.
    L4 możesz dostać z poradni, ale będzie to napisane ze jest to poradnia leczenia niepłodności, no chyba ze ten Twój lekarz przyjmuje jeszcze gdzieś prywatnie to raczej też mógłby Ci wystawić... i zawsze to jakiś inny nagłówek. Albo możesz zagadać z rodzinnym i powiedzieć jaka jest sytuacja i o co chodzi.
    Kolejna sprawa, po punkcji lub transferze dostałabyś w poradni normalne L4 nie ciążowe, natomiast dopiero po 2 tygodniach od transferu jak robią betę w klinikach wtedy dopiero wystawiają już ciążowe zwolnienie.

‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ