X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    W końcu w domciu :) Mamy 7 piękności :D W czwartek kolejna wizyta miałam mieć jutro ale kilka spraw do załatwienia więc pani doktor mi odpuściła :P
    Mówiła że stymulacja nie powinna potrwać długo bo jest naprawdę super
    No i na pożegnanie jeszcze jedno kłucie dodatkowo ;)
    super :) czyli idzie bardzo ładnie i mysle, ze do soboty skonczysz :) trzymam kciuki za jajeczka niech dalej tak ładnie rosna ;)

martusia1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia dziękuję kochana :)

Najbardziej przeraża mnie jutrzejszy wieczorny zastrzyk Cetroide chyba kogoś o pomoc poproszę..Bo dziś dostałam w klinice..

kaarolaa lubi tę wiadomość

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Jestem przekonana, że to tyle nie kosztuje. Sprawdź ceny w innych miejscach. Na ogół placówki mają cenniki na stronach, możesz też zadzwonić i zapytać. Skąd Jesteś?
    Jestem z Bolesławca,sprawdzałam już w innych miejscach i ceny za te badania wachaja sie w granicach do 55zł,to by wyszło 200zła nie 500zł.Pan doktorek chciał mnie naciągnąc na dodatkowe pieniądze

MisiaMisia lubi tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaana ja pod opieka kliniki Macierzynstwo jestem od zeszlego roku od momentu ciazy ktora zostala zignorowana przez ginke z Provity ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Malinka idziemy zatem rowno, ja tez w sobote ide na pierwsze podgladanie, mam tylko nadzieje, ze bedzie moj lekarz, bo innego nie zniose...

Ja juz po pierwszym zastrzyku, maz mi zaaplikowal i samego zastrzyku nawet nie czulam, ale chyba sobie za bardzo do serca wzial uchwycenie faldki na brzuchu bo tak mnie scisnal, ze chyba bedzie siniak ;)
    aaana pięknie.
    Ja sama sobie podaje zastrzyk i było bardzo ok, nawet nie mam śladu gdyż mąż boi się igieł.
    Puki co z pena to pikuś gorzej z Cetrotidem będzie i pewnie zaproszę siostrę (ratownik medyczną, farmaceutą w jednym) o podawanie.
    No to kciukasy mocne za wysiedzenie pięknych jajek.
    Marta tak jak pisze karolaaa max sobota punkcja.

kaarolaa, aaana, Fedra lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka ale Cetrotide podajesz tak samo. musisz tylko wymieszać. też masz krótką igłę, więc wbijasz całą dokładnie jak przy penie. jedynie to po ciut swędzi. u mnie jeszcze jutro rano i w czwartek rano zastrzyki, a wieczorem wizyta i zobaczymy cóż tam urosło :)

kaarolaa, Fedra lubią tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero dzięki za info, myślałam że jest normalna igła taka jak np przy decapeptylu -grr.
    Trzymam kciuki za piękne jajka.
    Coś czuję że maj będzie bardzo owocny w dobre nowiny.

martusia1986, Spero, aaana, Fedra lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy Cetrotide jest malutka igła, tylko tyle, ze robisz zastrzyk taka jakby normalna strzykawka....to nic strasznego...ja sama sobie wszystkie robiłam, bo do meza nie miałam zaufania, a poza tym w domu był tylko w weekendy :)

dziewczyny trzymam kciuki za jajeczka, bo naprawde teraz trwa taki wzmozony czas i duzo dziewczyn hoduje jajeczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 19:39

aaana, Beata.D, martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola wiosna przyszła to "nioski" się niosą wzorcowo ;)

kaarolaa, martusia1986, agniesia2569, Fedra lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom, jak najwiecej i oby z ładnymi rezultatami :)

martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, nie udzielam się za bardzo bo u mnie w zasadzie nic się jeszcze nie dzieje, pierwszą wizyte mam dopiero 6 czerwca, ale za wszystkie mocno trzymam kciuki i codziennie czytam co u was. :)
    Sprawdzam też różne kliniki w internecie i jeśli tutaj w Angli wszystko będzie się przedłużać to chyba wybiotę Invimed w Gdyni. Wiecie może coś na jej temat?? Leczył się ktoś w niej?? Kuszą mnie fajnym programem " In Vitro z Sukcesem ", gdzie raz płacisz 12 000 plus leki i w ciagu 2 lat robią Ci tyle zabiegów ile zdążysz. pozdrawiam gorąco :)

Katha81 lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie wieczorkiem :)

dzieki dziewczyny za wczesniejsze odpowiedzi <3

ja tez tak jak sisi tylko was podczytuje ale niedlugo juz do was dolacze :) bardzo sie stresuje ta pierwsza wizyta, jestem ciekawa co powie lekarz i ile to bedzie trwalo.. itd.

trzymam bardzo bardzo mocno kciuki za Was kochane! :) i zycze milego wieczoru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 20:25

kaarolaa, martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki mam do was pytanie czy kturas leczy moze sie w jakiejs klinice w lodzi i mogla by podac jakies namiary na dobrego specjaliste ?
    Kaarola mam do Ciebie pytanko czy ty podchodzilas do ivf z rzadowego programu czy innego? Poszukuje informacji odnosnie tego programu ivf gdzie producent leku kfalifikuje czy jakos tak. Moze ktoras z dziewczyn ma jakis link to tego?

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • aaana Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero, a w ktory dzien wlaczylas cetrotide? ja na razie mam przez 5 dni tylko puregon, a w sobote wizyta

Arlenko - no to witaj w klubie :)

Martusia - brawo za siodemeczke!

Ja meza zaangazowalam, bo ja nigdy nie patrze jak mi np, pobieraja krew, a maz tez ma jakies kursy medyczne porobione, do tego babci swojej robil zastrzyki na cukrzyce, wiec ma wprawe :)

Jajeczkowy maj mamy :D oby koniec maja obfitowal w wysokie bety :D

Dziewczyny, czy mam czegos unikac podczas stymulacji? Moge normalnie cwiczyc? Wszystko jesc? Chcialabym tez pojsc na solarium, bo nie bylam chyba rok, a chcialabym troszke sie przybrazowic, myslicie, ze moge? Oczywistoscia jest, ze nie bede mogla tego wszystkiego po transferze, a teraz?

martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam udział w badaniach klinicznych....ale w necie nie znajdziesz za bardzo informacji o tym... tez szukałam szczegołow i nic nie ma....na stronie kliniki jest tylko jakie warunki trzeba spełniac aby zostac przyjetym....

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana podobno w czasie stymuilacji i juz pozniej po transferze dobrze robi wszelki nabial i tłuste mleko...ja jadłam sporo jogurtow i zoltego sera oraz piłam ok 1 litra mleka...ale nie sadze zeby to pomogło...

co do solarium nie wiem, wiec nie pomoge

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 20:35

Fedra lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarola ma mogla bys mi podac namiary w jakiej klinice czy to wszystkie kliniki maja cos takiego?

• Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala29 badania kliniczne robią w Białymstoku Kriobank i chyba w Warszawie w Novum

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    kaarola ma mogla bys mi podac namiary w jakiej klinice czy to wszystkie kliniki maja cos takiego?
    Kriobank Białystok i Novum Warszawa.Wszystko znajdziesz na stronach tych klinik

Czekamy na Kacperka
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny :)

‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ