X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :)) dolaczam do ciezarowek :)) obydwa moje 3 dniowe maluszki przetrwaly rozmrazanie, dostaly EmbryoGlue i jeden z nich naciecie otoczki :))

Muszynka! <3

triss, Agi83, V., Karolina1111, veronica, Angela B-D, Inska, Anatolka, mysza89, Serducho, myszaaa, Marcia89, muszynka, Selena, justa1234, pabelka88, sylvuś, elcia_aa, Amelcia, Mimi86, La-mia, Mimbla, Anuszka, gosia81, Fedra, shooa, Tosia 1981, Konwalia, Asiula86, mia6, Beata.D, Libra lubią tę wiadomość

• Angela B-D Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Dziewczynki <3 trzymam kciuki :)

Agi83, muszynka lubią tę wiadomość

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta piękne uczucie :) Odpoczywajcie wszystkiego dobrego :)

sylwiaśta159, Angela B-D, Inska lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • veronica Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Dziewczyny :)) dolaczam do ciezarowek :)) obydwa moje 3 dniowe maluszki przetrwaly rozmrazanie, dostaly EmbryoGlue i jeden z nich naciecie otoczki :))

Z racji że mamy podobny etap i klinikę czytam wszystko co piszesz. I trzymam kciuki bo jak Tobie się uda to liczę że mi też. Powiedz tylko czy sami zaproponowali embryoGlue i nacięcie w ramach programu czy to był extra zakup.

0ea12714dc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veronica wrote:
    sylwiaśta159 wrote:

Z racji że mamy podobny etap i klinikę czytam wszystko co piszesz. I trzymam kciuki bo jak Tobie się uda to liczę że mi też. Powiedz tylko czy sami zaproponowali embryoGlue i nacięcie w ramach programu czy to był extra zakup.
    Ja za wszystko place, bo nie jestem e programie ;)

(Nie) dziekuje Wam kochane :)

Inska lubi tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Sylwiaśta! Mwah <3 Odpoczywaj, ale nie zostawiaj nas!

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

Muszynka! <3
    widze ze ty masz ful wypas taki o jakim w invikcie można pomażyć ....
    powodznia ✊✊

shooa lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    widze ze ty masz ful wypas taki o jakim w invikcie można pomażyć ....
    powodznia ✊✊
    Mysza, nasz dr dba o nasze interesy (przynajmniej tak sie przy mnie wyraził) ;)

Inska, sylwiaśta159, mysza89, Fedra lubią tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ja za wszystko place, bo nie jestem e programie ;)

(Nie) dziekuje Wam kochane :)

A czemu nie jestes ? Co Cie wykluczylo ?

Trzymam kciuki za powodzenie ! :)

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta- Gratulacje, mamuśka!! :D mozesz mi powiedziec co to jest to EmbrioGlue? w naszej klinice tez jest program wlasnie z tym, ale nie mam pojecia co to jest :D
    jest spora rozbierznosc cenowa, bo "zwykle" in vitro jest juz od 7 000 a wlasnie z tym embrioglue 10 000... ale 2 procedury, czy jakos tak :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 13:23

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny, trzymam kciuki non stop :-)
    Ja dziś zaczynam, mam nadzieję szybko do Was dołączyć, bo jakoś mi się strasznie dłuuużył ten cykl :-)

sylwiaśta159, muszynka, Angela B-D, Inska, Agi83, Sanna, mysza89, Mimbla, Fedra, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda- dr M zgadza sie na wszystko, co moze zwiekszyc szanse ;)

Serducho- bo nie bylo juz srodkow anpoza tym nie mamy dokumentacji leczenia 2 lata.

Marcia embryoglue kosztuje 350 zl wiec dobrze poczytaj ten cennij bo na pewno ta cena nie jest o tyle wyzsza tylko przez Embryoglue. Jest to taki "klej" ktory pomaga utrzymac sie w macicy i odzywia zarodek ;)

Karolina-juz blizej niz dalej :)

Muszynka czekamy na Was i Agi na Twoja bete! Czuje, ze bedzie juz trzycyfrowa, skoro test mial taka gruba kreche :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 13:31

Agi83, Karolina1111, Inska, muszynka, Fedra lubią tę wiadomość

• V. Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wszystkie dzisiejsze transfery!

Sylwiaśta, a to nie tak, że trzeba mieć udokumentowany ROK? Zdaje się że tak podaje rządowa strona ivf.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Embryoglue hmm.. moze dobre wyjscie przy endometriozie ?
    Przy endometriozie gorzej z zagniezdzeniem i gorzej z utrzymaniem ciazy .

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Kciuki za wszystkie dzisiejsze transfery!

Sylwiaśta, a to nie tak, że trzeba mieć udokumentowany ROK? Zdaje się że tak podaje rządowa strona ivf.
    Z tego co wiem przy czynniku meskim powyzej jak jest 5-15mln plemnikow to dwa lata ;)

"a) stwierdzenie gęstości plemników poniżej 3 mln/ml nasienia, w przypadku niepłodności trwającej dłużej niż 12 miesięcy,

b) stwierdzenie gęstości plemników 3-15 mln/ml nasienia, w przypadku niepłodności trwającej dłużej niż 24 miesiące,"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 13:35

• Marcia89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki:)
    nie, nie to nie tylko z powodu embrioglue, tam sa 2 procedury, plus wizyty, no i te procedury dobieraja w zaleznosci od przypadku albo ICSI albo IMSI. Bo kazda z nich ma inna cene a tutaj oni dobieraja sami... generalnie to jest dla mnie czarna magia, jakos probuje sie w tym polapac ale jest ciezko :)
    Sylwiaśta, to Twoj pierwszy raz? Jak sie czujesz, wiedząc juz tam u Ciebie ktos sobie robi mieszkanko?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 13:41

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta, wiesz, ze trzymam kciuki ;-)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 wrote:
    Dzieki:)
    nie, nie to nie tylko z powodu embrioglue, tam sa 2 procedury, plus wizyty, no i te procedury dobieraja w zaleznosci od przypadku albo ICSI albo IMSI. Bo kazda z nich ma inna cene a tutaj oni dobieraja sami... generalnie to jest dla mnie czarna magia, jakos probuje sie w tym polapac ale jest ciezko :)
    Sylwiaśta, to Twoj pierwszy raz? Jak sie czujesz, wiedząc juz tam u Ciebie ktos sobie robi mieszkanko?? :)
    To moj drugi transfer, pierwszy ze swiezych zarodkow sie nie udal. Czuje sie... normalnie :) podchodze z dystansem, ale wielka nadzieja :) wszystko przed Toba ;)
    Fistaszek wrote:
    Sylwiasta, wiesz, ze trzymam kciuki ;-)
    Wiem kochana <3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 13:46

• triss Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta mam przeczucie że to jest TEN czas :) czyli jednak dwa maluchy :-)

sylwiaśta159, mysza89, Inska, Fedra, Asiula86 lubią tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ♥ Muszynka ♥

trzymam kciuki za was :*

sylwiaśta159, Inska, muszynka, Fedra lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

‹‹ 2331 2332 2333 2334 2335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ