SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :)) dolaczam do ciezarowek :)) obydwa moje 3 dniowe maluszki przetrwaly rozmrazanie, dostaly EmbryoGlue i jeden z nich naciecie otoczki :))

Muszynka! <3

triss, Agi83, V., Karolina1111, veronica, Angela B-D, Inska, Anatolka, mysza89, Serducho, myszaaa, Marcia89, muszynka, Selena, justa1234, pabelka88, sylvuś, elcia_aa, Amelcia, Mimi86, La-mia, Mimbla, Anuszka, gosia81, Fedra, shooa, Tosia 1981, Konwalia, Asiula86, mia6, Beata.D, Libra lubią tę wiadomość

• Angela B-D Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Dziewczynki <3 trzymam kciuki :)

Agi83, muszynka lubią tę wiadomość

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta piękne uczucie :) Odpoczywajcie wszystkiego dobrego :)

sylwiaśta159, Angela B-D, Inska lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • veronica Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Dziewczyny :)) dolaczam do ciezarowek :)) obydwa moje 3 dniowe maluszki przetrwaly rozmrazanie, dostaly EmbryoGlue i jeden z nich naciecie otoczki :))

Z racji że mamy podobny etap i klinikę czytam wszystko co piszesz. I trzymam kciuki bo jak Tobie się uda to liczę że mi też. Powiedz tylko czy sami zaproponowali embryoGlue i nacięcie w ramach programu czy to był extra zakup.

0ea12714dc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veronica wrote:
    sylwiaśta159 wrote:

Z racji że mamy podobny etap i klinikę czytam wszystko co piszesz. I trzymam kciuki bo jak Tobie się uda to liczę że mi też. Powiedz tylko czy sami zaproponowali embryoGlue i nacięcie w ramach programu czy to był extra zakup.
    Ja za wszystko place, bo nie jestem e programie ;)

(Nie) dziekuje Wam kochane :)

Inska lubi tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Sylwiaśta! Mwah <3 Odpoczywaj, ale nie zostawiaj nas!

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

Muszynka! <3
    widze ze ty masz ful wypas taki o jakim w invikcie można pomażyć ....
    powodznia ✊✊

shooa lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    widze ze ty masz ful wypas taki o jakim w invikcie można pomażyć ....
    powodznia ✊✊
    Mysza, nasz dr dba o nasze interesy (przynajmniej tak sie przy mnie wyraził) ;)

Inska, sylwiaśta159, mysza89, Fedra lubią tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ja za wszystko place, bo nie jestem e programie ;)

(Nie) dziekuje Wam kochane :)

A czemu nie jestes ? Co Cie wykluczylo ?

Trzymam kciuki za powodzenie ! :)

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta- Gratulacje, mamuśka!! :D mozesz mi powiedziec co to jest to EmbrioGlue? w naszej klinice tez jest program wlasnie z tym, ale nie mam pojecia co to jest :D
    jest spora rozbierznosc cenowa, bo "zwykle" in vitro jest juz od 7 000 a wlasnie z tym embrioglue 10 000... ale 2 procedury, czy jakos tak :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 13:23

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny, trzymam kciuki non stop :-)
    Ja dziś zaczynam, mam nadzieję szybko do Was dołączyć, bo jakoś mi się strasznie dłuuużył ten cykl :-)

sylwiaśta159, muszynka, Angela B-D, Inska, Agi83, Sanna, mysza89, Mimbla, Fedra, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda- dr M zgadza sie na wszystko, co moze zwiekszyc szanse ;)

Serducho- bo nie bylo juz srodkow anpoza tym nie mamy dokumentacji leczenia 2 lata.

Marcia embryoglue kosztuje 350 zl wiec dobrze poczytaj ten cennij bo na pewno ta cena nie jest o tyle wyzsza tylko przez Embryoglue. Jest to taki "klej" ktory pomaga utrzymac sie w macicy i odzywia zarodek ;)

Karolina-juz blizej niz dalej :)

Muszynka czekamy na Was i Agi na Twoja bete! Czuje, ze bedzie juz trzycyfrowa, skoro test mial taka gruba kreche :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 13:31

Agi83, Karolina1111, Inska, muszynka, Fedra lubią tę wiadomość

• V. Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wszystkie dzisiejsze transfery!

Sylwiaśta, a to nie tak, że trzeba mieć udokumentowany ROK? Zdaje się że tak podaje rządowa strona ivf.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Embryoglue hmm.. moze dobre wyjscie przy endometriozie ?
    Przy endometriozie gorzej z zagniezdzeniem i gorzej z utrzymaniem ciazy .

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Kciuki za wszystkie dzisiejsze transfery!

Sylwiaśta, a to nie tak, że trzeba mieć udokumentowany ROK? Zdaje się że tak podaje rządowa strona ivf.
    Z tego co wiem przy czynniku meskim powyzej jak jest 5-15mln plemnikow to dwa lata ;)

"a) stwierdzenie gęstości plemników poniżej 3 mln/ml nasienia, w przypadku niepłodności trwającej dłużej niż 12 miesięcy,

b) stwierdzenie gęstości plemników 3-15 mln/ml nasienia, w przypadku niepłodności trwającej dłużej niż 24 miesiące,"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 13:35

• Marcia89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki:)
    nie, nie to nie tylko z powodu embrioglue, tam sa 2 procedury, plus wizyty, no i te procedury dobieraja w zaleznosci od przypadku albo ICSI albo IMSI. Bo kazda z nich ma inna cene a tutaj oni dobieraja sami... generalnie to jest dla mnie czarna magia, jakos probuje sie w tym polapac ale jest ciezko :)
    Sylwiaśta, to Twoj pierwszy raz? Jak sie czujesz, wiedząc juz tam u Ciebie ktos sobie robi mieszkanko?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 13:41

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta, wiesz, ze trzymam kciuki ;-)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 wrote:
    Dzieki:)
    nie, nie to nie tylko z powodu embrioglue, tam sa 2 procedury, plus wizyty, no i te procedury dobieraja w zaleznosci od przypadku albo ICSI albo IMSI. Bo kazda z nich ma inna cene a tutaj oni dobieraja sami... generalnie to jest dla mnie czarna magia, jakos probuje sie w tym polapac ale jest ciezko :)
    Sylwiaśta, to Twoj pierwszy raz? Jak sie czujesz, wiedząc juz tam u Ciebie ktos sobie robi mieszkanko?? :)
    To moj drugi transfer, pierwszy ze swiezych zarodkow sie nie udal. Czuje sie... normalnie :) podchodze z dystansem, ale wielka nadzieja :) wszystko przed Toba ;)
    Fistaszek wrote:
    Sylwiasta, wiesz, ze trzymam kciuki ;-)
    Wiem kochana <3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 13:46

• triss Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta mam przeczucie że to jest TEN czas :) czyli jednak dwa maluchy :-)

sylwiaśta159, mysza89, Inska, Fedra, Asiula86 lubią tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ♥ Muszynka ♥

trzymam kciuki za was :*

sylwiaśta159, Inska, muszynka, Fedra lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

‹‹ 2331 2332 2333 2334 2335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ