X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Anatolka to już 8 tydz? jak czas szybko leci!!!! <3 bardzo to LUBIĘ!
    Anatonelka przykro mi :( eh... nie wiem co powiedzieć.

Wygląda na to, że jednak uda mi się histero na nfz zrobić. W inowrocławiu robią na bieżąco w drzemce krótkiej :) jutro jadę do szpitala ze skierowaniem.
    A i miałam tel z poradni genetycznej odnośnie naszych kariotypów i mutacji męża i "generalnie to jest wszystko ok". I zastanawiam się co to generalnie?! A czemu nie "wszystko ok". czekam na wyniki na mail ale coś się mozolą.
    to dobre wieści super trzymam kciuki za histero

sylwiaśta159 ja mam jak cos to pisz priv

takasobieja lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Inska Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 wrote:
    Dziewczyny, co to za jesuenny marazm?! Bedzie dobrze!! Wszystkie bedziemy mialy slodkie bąbelki :) musicie teraz duzo sie usmiechac i wierzyc, że rośnie w Was mała fasolka!!

Antonelka- przykro mi, ze poszlo to nie w ta strone co trzeba... a moze obejdzie sie jednak bez zabiegu? moze znowu beta spadnie? Trzymam kciuki, zeby wszystko poszlo po Twojej myśli :)

Haha, przypomne ci Kochana za miesiąc jak będziesz czekała na testowanie ;-) Myślę, że takie smutaśne dni są częścią tego emocjonalnego rollercoastera jaki przeżywamy w trakcie IVF. Ale masz rację, że wierzymy w nasze maluszki dopóki jest nadzieja! <3

Karolina1111, mysza89, Kava, Lonia, Fedra, Kamilam8, Libra lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Haha, przypomne ci Kochana za miesiąc jak będziesz czekała na testowanie ;-) Myślę, że takie smutaśne dni są częścią tego emocjonalnego rollercoastera jaki przeżywamy w trakcie IVF. Ale masz rację, że wierzymy w nasze maluszki dopóki jest nadzieja! <3
    tak tak ja też będę to przypominać :)

Lonia, Marcia89, Fedra lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • V. Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jednak to prawda, że najgorszym etapem całej procedury jest czekanie na testowanie ;) Nic już nie można zrobić, pozostaje czekać, masakra :P Niemniej jednak zazdroszczę wszystkim które to teraz przeżywają, ot taki paradoks ;)

Karolina1111, Lonia, Fedra, mysza89, BISCA, Libra lubią tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zazdroszczę a jednocześnie nie zazdroszczę :-) :-) ale wierzę, że wszystkim z nas kiedyś zaświeci słońce &&&

Libra lubi tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:

haha :D ja juz teraz, przed, jestem klebkiem nerwow :D tylko wiesz, to pocieszanie, to tez pocieszanie samej siebie. Przeciez musi byc kiedys dobrze, nie moze być ciagle tak, ze nam nie wychodzi :D uda sie, uda!! :D

Inska, triss, Fedra, mysza89, Libra lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 wrote:
    haha :D ja juz teraz, przed, jestem klebkiem nerwow :D tylko wiesz, to pocieszanie, to tez pocieszanie samej siebie. Przeciez musi byc kiedys dobrze, nie moze być ciagle tak, ze nam nie wychodzi :D uda sie, uda!! :D

Amen! <3

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie pisałam ostatnio, bo sporo się działo przykrych rzeczy u mnie, ale staram się podczytywać Was na bieżąco.
    Gratuluję pozytywnych bet i trzymam kciuki za wszystkie, które nadal czekają na swój Cud.

U mnie dziś 16 dc i rano miałam śluz zabarwiony na różowo. Potem małe plamienie, a teraz takie beżowawe brudzenie.
    Hmm może to od ostatnich stresów i przeżyć? Pojęcia nie mam co to może być, bo na okres to chyba stanowczo za wcześnie.

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Hej dziewczyny. Nie pisałam ostatnio, bo sporo się działo przykrych rzeczy u mnie, ale staram się podczytywać Was na bieżąco.
    Gratuluję pozytywnych bet i trzymam kciuki za wszystkie, które nadal czekają na swój Cud.

U mnie dziś 16 dc i rano miałam śluz zabarwiony na różowo. Potem małe plamienie, a teraz takie beżowawe brudzenie.
    Hmm może to od ostatnich stresów i przeżyć? Pojęcia nie mam co to może być, bo na okres to chyba stanowczo za wcześnie.
    to może być wszystko ale i też może plamienie około owulacyjne ...

mysza89
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :) jutro mam wizyte i pewnie dostane tone lekow :) Jak to jest ? dostane recepty na wszytskie leki do stymulacji ? na jaki koszt sie mniej wiecej przygotowac ? ( krotki protokol)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Hej laseczki :) jutro mam wizyte i pewnie dostane tone lekow :) Jak to jest ? dostane recepty na wszytskie leki do stymulacji ? na jaki koszt sie mniej wiecej przygotowac ? ( krotki protokol)
    opu trudno powiedzieć... 200-2500 zł. Zależy od lekarza, Twoich wyników, może się też okazać, że będziesz musiała dokupować leki. Może być tak jak maja niektóre dziewczyny, ze dostaniesz wszystkie od razu, a mozesz miec tak jak ja, ze co usg to dostaniesz kolejna recepte zeby nie kupować leków, których się nie zużyje. Ja mialam krotki protokol- bdb reagowałam na stymulacje i wydałam na leki 1500 zł. Potem jeszcze musisz doliczyć leki po transferze i punkcji. Dowiesz się w praniu, bo u każdego jest inaczej :) ale provita wypisuje chyba te tansze leki- albo zalezy jaki lekarz, ja mialam np gonal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 17:20

• Lonia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dałam rady dzis udac sie na bete ale powtorzylam test z moczu dzis 12 dpt wynik negatywny. Otwieram wino z moim M. Jutro potwierdze wynik beta :( bez odbioru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 17:30

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu ja też miałam krótki i na leki wydałam 1200-1300 zł ale tak, jak Sylwia jestem w GynC. Ale za pierwszym razem zapłaciłam coś 600-800, a potem dokupowałam po kolejnych wizytach.
    Powodzenia :-)

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Inska Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:

Ja to wygrałam złoty bilet na loterii z moją stymulacją. Gdybym musiała płacić za nią osobno, to kosztowałaby mnie 8,320zł dokładnie (16 dni razy 520zł). Na szczęście klinika podpisała z nami umowę na 15,000zł za całość zanim w ogóle rozpoczęliśmy IVF.

Życzę ci, żeby Cię kosztowała jak Sylwię 1500zł.

Kciuki za stymulację opu!

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    zależy od leków, najtaniej wyjdzie Ci przygoda z puregonem, z menopurem już wiecej, a gonal już exclusive :) no i pozostałe leki.
    Pierwsza stymulka, krótki protokół kosztował mnie ok 1200zł... krótki protokół z menopurem,
    z puregonem ok 500zł. :) też krótki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 17:33

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Ja to wygrałam złoty bilet na loterii z moją stymulacją. Gdybym musiała płacić za nią osobno, to kosztowałaby mnie 8,320zł dokładnie (16 dni razy 520zł). Na szczęście klinika podpisała z nami umowę na 15,000zł za całość zanim w ogóle rozpoczęliśmy IVF.

Życzę ci, żeby Cię kosztowała jak Sylwię 1500zł.

Kciuki za stymulację opu!
    Bo pewnie nie masz refundacji z jakiegoś powodu... wiek??

Gameta Rzgów
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
  • Inska Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Bo pewnie nie masz refundacji z jakiegoś powodu... wiek??

Mieszkamy za granicą więc IVF było komercyjne. Ale na odchodne lekarka "zażartowała", że już takiej umowy z nami nie podpiszą, bo stracili na nas kasę, auć!

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Antonelka trzymaj się dzielnie, jesteśmy z Tobą ♥ pamiętaj że po burzy zawsze wychodzi słońce.:*

Dziewczyny a czy któraś wie co się dzieje z Takanijaka ? W ogóle się nie odzywa, nie udziela na forum.
    Eliz podczytuje czasem co się dzieje na forum. U mnie chyba ok. Bąbelki rosną jak na drozdzach i oba są "w punkt" tzn zgodnie z wiekiem ciąży. Ale... równo co 12 dni plamie przez 1 dzień. Dzisiaj też i wyladowalam na SOR. Przyjął mnie superniemily ordynator. Na szczęście wszystko jest dobrze.
    To nie jest moja pierwsza wizyta w szpitalu i powiem szczerze jest przepaść między tym jak traktują cie prywatnie a jak państwowo. Aż boję się przyznać że moja ciąża jest z in vitro żeby uniknąć znowu (!) Pytania czy nie dało rady naturalnie... dramat...

aneczka2015, Fedra, shooa lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Inska Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Nie dałam rady dzis udac sie na bete ale powtorzylam test z moczu dzis 12 dpt wynik negatywny. Otwieram wino z moim M. Jutro potwierdze wynik beta :( bez odbioru

Lonia nieeeeeeee! Płaczę razem z Toba :(

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineska podchodzisz za granicą to płacisz w innej walucie nie? :) Sporo kasy, rzeczywiście stracili na TObie :) byłam kiedyś w Anglii i generalnie już nie przeliczam kasy na złotówki, bo tam też się inaczej zarabia :)

lilou lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
‹‹ 2347 2348 2349 2350 2351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ