IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
V. wrote:Ja stosowałam przez wiele miesięcy (zanim dowiedziałam się z czym walczymy), ale jak widać, jajowodów mi to nie przetkało ani morfologii plemników męża nie poprawiło
Nigdy nie zaszkodzi obserwować swój organizm, ale przy niskim AMH i endomendzie dałabym sobie spokój, szkoda czasu.
U mnie w końcu przyszła @, spóźniła się franca ponad tydzień (cykl miał 38 dni zamiast 29-30) i teraz jeszcze chyba próbuje mocą to spóźnienie nadrobić, bo momentami aż mi słabo z bóluSzkoda, bo myślałam, że na poniedziałkowej wizycie w nowej klinice będę już po @ i doktorek będzie mógł mnie zbadać, no ale niestety. Tak czy owak mam gorącą nadzieję, że w kolejnym cyklu będę mogła zacząć nowy protokół (pewnie długi, tak jak poprzednio). I że ten cykl już nie będzie taki długi jak poprzedni.
Zastanawiam się teraz, czy jest sens jutro lecieć na badanie FSH żeby mieć świeży wynik na wizytę, czy on jest psu na budę narazie i zbadać dopiero jak lekarz zleci?
Opu, kciuki!!! &&&
Tez tak wlasnie mysle ! Ale zapytalam tu na forum, lepiej w paru zrodlach sprawdzic
Ja tez czekam na zielone swiatlo od dr, takze jestesmy w podobnej sytuacjiV. lubi tę wiadomość
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Mimbla podpsiuję się pod tym, co napisałaś obiema rękami! Z technologią nie ma to nic wspólnego i tylko zabiera tak cenny czas parom, które chorują na niepłodność.
triss, ściskam Cię mocno
PS. Dzięki za poprawienie AnatolkaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 15:23
Kava lubi tę wiadomość
-
Inska wrote:Mimbla podpsiuję się pod tym, co napisałaś obiema rękami! Z technologią nie ma to nic wspólnego i tylko zabiera tak cenny czas parom, które chorują na bezpłodność.
triss, ściskam Cię mocno
Niepłodnośćbezpłodności nie da się wyleczyć.
Co więcej, pełny cykl diagnostyczny trwa około 2 lat... To powinno mówić samo za siebie dla kogoś kto ma niskie amh.Requiem, Inska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia1986 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy jesli podejde do ivf w innej klinice za kase niz jestem zakwalifikowana to wykresla mnie z programu?
Regulamin zabrania. Tak samo jak z nadprogramowych zarodków możesz skorzystać komercyjnie dopiero jak wykorzystasz te objęte programem ze wszystkich procedur.
Nie wiem czy po polsku to napisałam. -
STORK wrote:Regulamin zabrania. Tak samo jak z nadprogramowych zarodków możesz skorzystać komercyjnie dopiero jak wykorzystasz te objęte programem ze wszystkich procedur.
Nie wiem czy po polsku to napisałam.
Nadprogramowych komórek jajowych chyba (?)STORK lubi tę wiadomość
-
Ja to kiedyś nawet na ogólnym dziale, bodaj w lipcu zapytałam na jakimś wątku "Nowenna staraczek czy jakoś tak"
jak się modlić w sytuacji, gdy mąż ma problem w kariotypie?
Ale niestety nie uzyskałam konstruktywnych odpowiedzi, na które tak liczyłam...
Tak więc obecnie, jako weteranka invitrówka 35+, na dział ogólny zaglądam tylko wtedy, kiedy chcę się dobić - np czytając o dokarmianiu fasolek, bąbelków, czyimś pękatym groszku, bąbelkach szampańskich 2015, tudzież śluzie płodnym, żółtych upławach, albo inszych jakichś dylematach związanych z rozmiarem piersi. Przed chwilą zajrzałam na ogólny i rzucił mi się w oczy wątek dziewczyn z Podkarpacia.
Pozdrawiam Podkarpacie...
Jakiś obcy dla mnie jednak świat i inna mentalność, dlatego ostatnio głównie kontempluję fakt że jestem invitrówką 35+. A reszta... traci już dla mnie znaczenie.
elcia_aa, V., BISCA, shooa, Beata.D, Kalia, SzewskaPasja, ComeToMeBaby, Fedra, Kava lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny:)
Czytam Was cały czas, piszę bardzo rzadko, ale teraz zamierzam się trochę poudzielać, bo właśnie zaczęłam ostatnią, trzecią procedurę w programie MZ, a czwartą w ogóle
Myślę, że jak będę się z Wami dzielić to może łatwiej będzie przejść najbliższe 2-3 tygodnie
Dla tych co mnie nie kojarzą jestem w Kriobanku, długi protokół, od wczoraj start stymulacji - Menopur 225.
Bardzo proszę o kciukiKarolina1111, Mimbla, mysza89, shooa, Beata.D, Mimi86, Tosia 1981, V., SzewskaPasja, ComeToMeBaby, Asiula86, justa1234, sylvuś, Fedra, pragnaca dzidziusia, emeska, Konwalia lubią tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Uroczyście oznajmiam, że nareszcie nastąpił u mnie upragniony koniec tygodnia...Koniec roboty !!
Hurra!!
no to teraz już się tylko nastawiam na jutrzejszą konsultację u ginaz przeglądem podwozia, moze poznam orientacyjny termin transferu.
Idę sobie zrobić dużo herbaty i zasiadam do lektury forum...Antonelka, myszaaa, SzewskaPasja, ComeToMeBaby, justa1234, Fedra, pragnaca dzidziusia, Inska lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Arlenka, myślałam dziś o Tobie!
co z tą Twoja operacją jajników? Bo albo mi umknęło albo nie pisałaś...
Hehe wywołałaś mnie
Już jakiś czas temu pisałam, ale tu tyle się dzieje, że pewnie umknęło
Operacja była w sierpniu, laparotomia z histeroskopią, jajniki oszczędzone, profesor postanowił mi ich ostatecznie nie ruszać, za to wyciął ognisko adenomiozy(o którego istnieniu nie było wiadomo) + 3 polipy usunięte.
Oby pomogło:)
Mimbla, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
nick nieaktualnydziewczyny, prosze was o porade.
Zostaly na szkielku dwa zarodeczki dwublastomerowe ( w 3 dobie takie byly) czy mrozic je ? jutro bede dzwonila i tak pomyslalam ze skoro z takich slabych zardokow tez sa ciaze zastanawiam sie czy nie powiedziec im ze chce zeby je zamrozili bez wzgledu na to co oni uwazaja ... jak sadzicie ?
jak jutro zadzwonie to bedzie 5 doba i jak bedzie dwublastomerowy to mrozic go ? Jak sie jednak podzielil dalej to chcialabym zamrozic mimo ze pani dr mowila ze z takich zarodkow sa puste transfery, ale historie dziweczyn mowia co innego ... chyba wole zaplacic 800 zl za transfer niz 9 tysi za cala procedure od nowa ...
Pytanie jest takie czy mrozic dwublastomerowy zarodek w piatek dobie ? Czy jak bedzie 4 blastomerowy w 5 dobie to mrozic czy nie ? jakie macie doswiadczenia ? bo nie kazdy zarodek dotrwa do blastki ladnej w 5 dobie
-
"Skoro PiS obiecał 500 zł na każde dziecko, to zamrożone zarodki do zapłodnienia in vitro też? To pytanie zadała swojemu tacie 12-letnia Roza. A że jej tata to znany reżyser Andrzej Saramonowicz, pytanie rezolutnego dziecka poparły już w sieci ponad 24 tysiące ludzi."
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,147963,19254949,500-zl-na-kazde-dziecko-12-letnia-corka-saramonowicza.html
Antonelka, mysza89, SzewskaPasja, lipa, emeska, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Anuszka wrote:"Skoro PiS obiecał 500 zł na każde dziecko, to zamrożone zarodki do zapłodnienia in vitro też? To pytanie zadała swojemu tacie 12-letnia Roza. A że jej tata to znany reżyser Andrzej Saramonowicz, pytanie rezolutnego dziecka poparły już w sieci ponad 24 tysiące ludzi."
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,147963,19254949,500-zl-na-kazde-dziecko-12-letnia-corka-saramonowicza.html
Nooo... moim zdaniem naciągany żart jednak
definicja zarodka jest taka, że to jeszcze nie dziecko (nie człowiek).
"Człowiek" istnieje od momentu narodzin.
Czy się to komuś podoba czy nie, no to prawnicy przyjęli taki konsensus.
Być może to się niedługo zmieni, i nasi nowi posłowie uchwalą że zarodek to człowiek, ale wątpię....Na pewno bedzie im szkoda pieniędzy.
Anuszka, Fedra lubią tę wiadomość
-
"Zamrożone zarodki do zapłodnienia in vitro" - widać też pojęcie autora o tym co napisał. O ile mi wiadomo to zapladniania się komórki a nie zarodki... Nawet dziecko 12 letnie to sformulowalo logicznie a autor nie...
Antonelka, Mimbla, mysza89, Asiula86, Fedra lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:"Zamrożone zarodki do zapłodnienia in vitro" - widać też pojęcie autora o tym co napisał. O ile mi wiadomo to zapladniania się komórki a nie zarodki... Nawet dziecko 12 letnie to sformulowalo logicznie a autor nie...
Najważniejsze, że w tej notce medialnej nazwisko "Andrzeja Saramonowicza jako znanego polskiego reżysera" się pojawia. I gawiedź moze wyciągnąć wnioski - jakież ten znany reżyser ma błyskotliwe dziecko... !
Reszta jest milczeniemivf-ivf lubi tę wiadomość