IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem czy którejś z Was ta informacja się przyda ale pisałam do ministerstwa w sprawie nacięcia otoczki i Embrio Glue w programie ministerialnym to dokupuć nie można ale jeśli lekarz stwierdzi ze jest szansa ze takie działanie zwiekszy szanse powodzenie procedury będzie to sfinansowane przez ministwrstwo ....
Czyli po raz kolejny wiem ze trzeba patrzeć na rączki klinice i to co oni mówią sprawdzać bo ja otrzymałam informacje ze w programie nie ma szans a jednak jest teraz pytanie jak udowodnic to tej durnej invikcie ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 18:11
ComeToMeBaby, Karolina1111, Fedra lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Mysza, wielką tajemnica to nie jest. Wiele z nas miało klej czy inne dodatki w ramach programu MZ. Sama miałam dwa razy klej, dwa razy miałam nacięcie otoczki, miałam scratching. Pisałam o tym. Wiele dziewczyn z GynC pisało kleju, Kassik z Provity miała i klej i scratchingi. Da się, ale lekarza nie zmusisz. U mnie o AH decydował embriolog, ani ja ani lekarz. Embriolog oceniał jaka jest otoczka i czy trzeba fasolce pomoc wygramolic się
mysza89, Mimbla, ComeToMeBaby, Fedra lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Mysza, wielką tajemnica to nie jest. Wiele z nas miało klej czy inne dodatki w ramach programu MZ. Sama miałam dwa razy klej, dwa razy miałam nacięcie otoczki, miałam scratching. Pisałam o tym. Wiele dziewczyn z GynC pisało kleju, Kassik z Provity miała i klej i scratchingi. Da się, ale lekarza nie zmusisz. U mnie o AH decydował embriolog, ani ja ani lekarz. Embriolog oceniał jaka jest otoczka i czy trzeba fasolce pomoc wygramolic się
grunt żeby był sukcesik jak u Ciebie ....
ja już jak tonący brzytwy się chwytammysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
mysza89 wrote:tajemnicą nie ale dla invikty to nie możliwe wręcz w ramach programu tylko komercyjnie
grunt żeby był sukcesik jak u Ciebie ....
ja już jak tonący brzytwy się chwytam
Rozumiem. Możesz pokazać odpowiedź MZ, ale jak lekarz uzna, że nie ma wskazań to nic nie zrobisz... A invicta to raczej oszczędna klinika... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Rozumiem. Możesz pokazać odpowiedź MZ, ale jak lekarz uzna, że nie ma wskazań to nic nie zrobisz... A invicta to raczej oszczędna klinika...
-
nick nieaktualny
-
mysza89 wrote:Czyli po raz kolejny wiem ze trzeba patrzeć na rączki klinice i to co oni mówią sprawdzać bo ja otrzymałam informacje ze w programie nie ma szans a jednak jest teraz pytanie jak udowodnic to tej durnej invikcie ...
Moja klinika też nie stosuje kleju ani nacinania otoczki, słyszałam przeróżne tłumaczenia.
Potwierdzam, jeśli lekarz jak nie znajduje wskazań - to w praktyce oznacza że szans na klej czy nacięcie otoczki nie ma... Jeśli ty nie będziesz walczyć o pewne rzeczy, to lekarz o nie nie zadba...
Jestem w podobnej jak Ty sytuacji. We wrześniu byłam przekonana, że jeśli pewnych rzeczy nie wyegzekwuję - pójdę do szefa.
Winić można pazerność lekarzy, ale też niedoskonały program - bo wprost z niego nie wynika, co się pacjentom należy w ramach procedury. Kliniki mogą iść w "ilość"zamiast jakość. Są spółkami i muszą na siebie zarabiać, a czasy są niepewne.
Co do udowadniania - no to najlepiej iść z opinią z MZ do innego lekarza i spytać czy nie mógłby znaleźć wskazań, bo zależy Ci np. na EmbryoGlue. Każda klinika ma swojego szefa i to u niego masz prawo oczekiwać wyjaśnienia czemu jest taka polityka...Antonelka, mysza89, ComeToMeBaby, Fedra lubią tę wiadomość
-
Mimbla wrote:Moja klinika też nie stosuje kleju ani nacinania otoczki, słyszałam przeróżne tłumaczenia.
Potwierdzam, jeśli lekarz jak nie znajduje wskazań - to w praktyce oznacza że szans na klej czy nacięcie otoczki nie ma... Jeśli ty nie będziesz walczyć o pewne rzeczy, to lekarz o nie nie zadba...
Jestem w podobnej jak Ty sytuacji. We wrześniu byłam przekonana, że jeśli pewnych rzeczy nie wyegzekwuję - pójdę do szefa.
Winić można pazerność lekarzy, ale też niedoskonały program - bo wprost z niego nie wynika, co się pacjentom należy w ramach procedury. Kliniki mogą iść w "ilość"zamiast jakość. Są spółkami i muszą na siebie zarabiać, a czasy są niepewne.
Co do udowadniania - no to najlepiej iść z opinią z MZ do innego lekarza i spytać czy nie mógłby znaleźć wskazań, bo zależy Ci np. na EmbryoGlue. Każda klinika ma swojego szefa i to u niego masz prawo oczekiwać wyjaśnienia czemu jest taka polityka...
U nas W tej klinice nawet u sefa nie wiele ugram dla nich liczy sie kasa a czym dłużej "klient " bo pacjentem tego nie nazwe podchodzi do krio itd to dla nich wiekszy zarobek nie będzie wskazan bo oni na tym stracą ,bo gdyby sie udało tracą kase wiec mija sie z celem ... ja usłyszałam ze nid mam co smęcić przeciez sie nid udało dopuero 2 raz a nie 15 tak klinika nas traktuje .
mysza89
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
Mimi, współczuję i łączę się w bólu, chociaż u mnie w miarę zelżało po przeciwbólowym i nospie. Przed chwilą zaaplikowałam kieliszek wina - przeciwbólowo oczywiście
W poniedziałek wizyta w nowej klinice, pewnie nie padną żadne konkrety bo lekarz najpierw zleci nam badania, ale i tak przebieram nogami. Łudzę się że mi powie, że w kolejnym cyklu mogę zacząć protokół.
Jak krakowskie Macierzyństwo podchodzi do tych wszystkich dodatków typu AH, klej?3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Dziewczyny, sorki za głupie pytanie, ale myślenie mi się wyłączyło. Jak liczyć 1 dc? Dziś tak jakby dostałam @. Ok. godz. 18. Brzuch mnie napierdziela, na papierze toaletowym mam tego sporo, na pampersie tylko troszkę. Od dziś mam liczyć nowy cykl, czy od jutra?
-
Kalia wrote:Dziewczyny, sorki za głupie pytanie, ale myślenie mi się wyłączyło. Jak liczyć 1 dc? Dziś tak jakby dostałam @. Ok. godz. 18. Brzuch mnie napierdziela, na papierze toaletowym mam tego sporo, na pampersie tylko troszkę. Od dziś mam liczyć nowy cykl, czy od jutra?
-
Kalia wrote:Dziewczyny, sorki za głupie pytanie, ale myślenie mi się wyłączyło. Jak liczyć 1 dc? Dziś tak jakby dostałam @. Ok. godz. 18. Brzuch mnie napierdziela, na papierze toaletowym mam tego sporo, na pampersie tylko troszkę. Od dziś mam liczyć nowy cykl, czy od jutra?
Z tego co wiem, to nowy cykl liczymy od dnia, w którym pojawi się żywa czerwona krew. -
Dziękuję za info. No właśnie mam zacząć od 2 dc Puregon i zgłupiałam. Tzn. że pierwszy zastrzyk mam przyjąć w niedzielę, tak? Nawet by było tak lepiej bo jutro idę na urodziny do chrzesniaka i mogłabym jeszcze drineczka wypić, he he.
Anatolka lubi tę wiadomość
-
Dobranoc dziewczyny, jutro się zrywam do Kraka na konsultację, a coś gardło mnie drapie, fizycznie po tym tygodniu po prostu wysiadam..i tak mi się nic nie chce.
Kolorowych snów
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1b99071ad01.jpg
V., Mimi86, Kava, iga 79, Antonelka lubią tę wiadomość