IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:V., nie wiem czy wybrałaś najlepszą klinikę... Po tym co Mimbla tam przeszła w kwestii diagnostyki a raczej totalnego jej braku to serio mam wątpliwości...
Zdiagnozowana już jestem, więc to nie problema to niestety jedyna klinika w Krakowie która robi IMSI - dla nas wskazane bo mamy beznadziejną morfologię plemników. Do innych miast jeździć nie chcę, zwłaszcza że podczas protokołu trzeba wizytować co 2-3 dni. A, no i ja idę do innego lekarza, zobaczymy, może będzie bardziej ogarnięty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 21:41
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V. wrote:Zdiagnozowana już jestem, więc to nie problem
a to niestety jedyna klinika w Krakowie która robi IMSI - dla nas wskazane bo mamy beznadziejną morfologię plemników. Do innych miast jeździć nie chcę, zwłaszcza że podczas protokołu trzeba wizytować co 2-3 dni. A, no i ja idę do innego lekarza, zobaczymy, może będzie bardziej ogarnięty.
Więc to nieprawda, że to jedyna klinika w Krakowie, która robi IMSI. My dostaliśmy IMSI na dzień dobry w Artvimedzie. W rządówce.Mimbla lubi tę wiadomość
-
V. wrote:Zdiagnozowana już jestem, więc to nie problem
a to niestety jedyna klinika w Krakowie która robi IMSI - dla nas wskazane bo mamy beznadziejną morfologię plemników. Do innych miast jeździć nie chcę, zwłaszcza że podczas protokołu trzeba wizytować co 2-3 dni. A, no i ja idę do innego lekarza, zobaczymy, może będzie bardziej ogarnięty.
Znajdź sobie pamietnik ma_pi. Też była "zdiagnozowana" w Macierzyństwie do czasu wizyty w nOvum.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 21:56
-
Anatolka wrote:Nie mogę dodać linku z komórki ale wpisz "ptmr zalecenia niepłodność" i wyskoczy Ci pdf z zaleceniami. Są jasne zalecenia, że przy niepłodności idiopatycznej wskazane jest 4-6 inseminacji.
milia lubi tę wiadomość
-
Triss
od dziś łykam Metypred i wsadzam estrofemszykuje sie na ostatnie maluszki. Oczywiście okazało się, że muszę zrobić badania infekcyjne plus toksoplazmoza i rożyczka
Na szczęście wiekszość na nfz ,a reszte zasponsoruje mi prywatne ubezpieczenie.
Jak dobrze pojdzie to na świeta znow będę w trojpakuV., Anatolka, Anuszka, mysza89, Asiula86, Tosia 1981, Mimbla, gosia81, Konwalia lubią tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
opu wrote:FEDRA
natknelam sie na twoja wypowiedz nie wiem na ktorej stronie ze zagniezdzenie zarodka poznalas po wykresie, ze zagniezdzil sie niemalze od razu... A po czym poznalas? mialas spadek tempki ?17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
V. wrote:Mimi, współczuję i łączę się w bólu, chociaż u mnie w miarę zelżało po przeciwbólowym i nospie. Przed chwilą zaaplikowałam kieliszek wina - przeciwbólowo oczywiście
W poniedziałek wizyta w nowej klinice, pewnie nie padną żadne konkrety bo lekarz najpierw zleci nam badania, ale i tak przebieram nogami. Łudzę się że mi powie, że w kolejnym cyklu mogę zacząć protokół.
Jak krakowskie Macierzyństwo podchodzi do tych wszystkich dodatków typu AH, klej?
Ja ogólnie byłam zadowolona z Kliniki choc pewnie kilka uwag by sie znalazło jak wszędzie
Wazne zeby było skutecznie u mnie było i z tego sie cieszę i Tobie tez tego zycze
A do jakiego doktora jestes zapisana?V. lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
ComeToMeBaby wrote:pisałaś że wybrałaś Macierzyństwo?
Więc to nieprawda, że to jedyna klinika w Krakowie, która robi IMSI. My dostaliśmy IMSI na dzień dobry w Artvimedzie. W rządówce.
Zapomniałam dodać, że Artvimed odpada, mój mąż był tam na jednym badaniu i wyszedł z bardzo złym wrażeniem, powiedział że tam chodzić nie zamierza...
Anatolko, ja zdiagnozowałam się w Parensie, miałam laparo w szpitalu, mąż robił seminogram w trzech różnych miejscach - wiem co nam jest, więc nie liczę na nową diagnozę w Macierzyństwie tylko na procedurę ivf imsi. Nie chcę czytać żadnych opinii, bo się tylko uprzedzę - zapewne niepotrzebnie, a tak jak pisałam, póki nie ma takiej konieczności to nie chcę jeździć do innego miasta. Spróbuję tutaj. Tak jak mówi Fedra, w każdej klinice znajdzie się ktoś niezadowolony i ktoś, kto będzie bardzo polecał. Ja z kliniki Parens byłam zadowolona, choć widziałam parę rzeczy które mi się nie podobały. Jednocześnie znam dwie osoby które się tam leczyły - jedna pieje z zachwytu, druga tylko narzeka. Trzeba przekonać się na własnej skórze, zwłaszcza że każdy przypadek diagnozuje się i leczy trochę inaczej, sama wiesz. Jak nam tam podpadną (np. zobaczymy że lekarz traktuje nas byle jak) to wtedy pomyślimy o kolejnej zmianie, chociaż mam na uwadze zasadę "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma".
Fedra, do Mirockiego. A Ty do kogo chodziłaś?Fedra lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Kalia wrote:Dziewczyny, sorki za głupie pytanie, ale myślenie mi się wyłączyło. Jak liczyć 1 dc? Dziś tak jakby dostałam @. Ok. godz. 18. Brzuch mnie napierdziela, na papierze toaletowym mam tego sporo, na pampersie tylko troszkę. Od dziś mam liczyć nowy cykl, czy od jutra?
Ja dostałam okresu o 17:00 więc następny dzień liczyłam już jako 2dc. Zawsze lekarz mi powtarzal, że pierwszy dzień cyklu to ten w którym pojawia się okres. Gdybym dostała np o 3 w nocy to bym liczyła jako 1:)Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Anatolka wrote:Znajdź sobie pamietnik ma_pi. Też była "zdiagnozowana" w Macierzyństwie do czasu wizyty w nOvum.
Dziewczynki podeślecie linka do pamiętnika ma_pi? Z chęcią bym przeczytała.Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Walcząca wrote:Dziewczynki podeślecie linka do pamiętnika ma_pi? Z chęcią bym przeczytała.
https://ovufriend.pl/pamietnik/2-ivf-nieudane-wracam-do-gry,1067.html
V., no mam nadzieje, ze będziesz zadowolona. W końcu o efekt chodzi. Ja znając przypadek Mimblii i ma_pi omijalabym to miejsce szerokim łukiem, bo to co Je spotkało to były koszmarne zaniedbania i olewactwo a nie tylko niedopatrzenia niewielkie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 05:34
-
nick nieaktualnyFedra wrote:Tak był spadek tempki a potem odbiła do góry mozesz poszukać w moich wykresach
nie umiem, bo widze tylko aktualny. Mi dzisiaj spada tempka za wczesnie na spadek i za maly spadek jak na implantacje, wiec po raz pierwszy mysle, ze to sie nie udatyle ilze pozeram progesteronu... a tu taka miernota
-
nick nieaktualnyopu wrote:nie umiem, bo widze tylko aktualny. Mi dzisiaj spada tempka za wczesnie na spadek i za maly spadek jak na implantacje, wiec po raz pierwszy mysle, ze to sie nie uda
tyle ilze pozeram progesteronu... a tu taka miernota
dobra juz sobie poradzilam, u mnie napewno wiec nie jest to zadne zagniezdzenie(((((((
-
V. wrote:Zapomniałam dodać, że Artvimed odpada, mój mąż był tam na jednym badaniu i wyszedł z bardzo złym wrażeniem, powiedział że tam chodzić nie zamierza...
Anatolko, ja zdiagnozowałam się w Parensie, miałam laparo w szpitalu, mąż robił seminogram w trzech różnych miejscach - wiem co nam jest, więc nie liczę na nową diagnozę w Macierzyństwie tylko na procedurę ivf imsi. Nie chcę czytać żadnych opinii, bo się tylko uprzedzę - zapewne niepotrzebnie, a tak jak pisałam, póki nie ma takiej konieczności to nie chcę jeździć do innego miasta. Spróbuję tutaj. Tak jak mówi Fedra, w każdej klinice znajdzie się ktoś niezadowolony i ktoś, kto będzie bardzo polecał. Ja z kliniki Parens byłam zadowolona, choć widziałam parę rzeczy które mi się nie podobały. Jednocześnie znam dwie osoby które się tam leczyły - jedna pieje z zachwytu, druga tylko narzeka. Trzeba przekonać się na własnej skórze, zwłaszcza że każdy przypadek diagnozuje się i leczy trochę inaczej, sama wiesz. Jak nam tam podpadną (np. zobaczymy że lekarz traktuje nas byle jak) to wtedy pomyślimy o kolejnej zmianie, chociaż mam na uwadze zasadę "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma".
Fedra, do Mirockiego. A Ty do kogo chodziłaś?
Ja chodziłam do Szlachcica a potem od punkcji juz do końca ciazy przejął mnie Wyroba, każdy lekarz ma cos za uszami ale wychodzę z założenia że każdemu co innego pasuje w lekarzu
Mirocki to lekarz któremu przyszło w obowiązku poinformować mnie że przy poprzedniej ciazy juz nic sie nie da zrobic że nie możemy juz dłużej czekać... Jak dla mnie jest to spokojny lekarz nigdy nie umawiał pacjentek podwójnie na ta sama godzinę nigdy nie widziałam żeby były u niego jakieś opoźnienia
Tak wiec mam nadzieje że sie nie zawiedziesz i na klinice i na lekarzu
V. lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Walcząca wrote:Ja dostałam okresu o 17:00 więc następny dzień liczyłam już jako 2dc. Zawsze lekarz mi powtarzal, że pierwszy dzień cyklu to ten w którym pojawia się okres. Gdybym dostała np o 3 w nocy to bym liczyła jako 1:)17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
opu wrote:dobra juz sobie poradzilam, u mnie napewno wiec nie jest to zadne zagniezdzenie
(((((((
Ja mierzyłem z ciekawości nie był to dla mnie żaden wyznacznik bo wiedziałam że moze byc rożnie wiec sie nie załamuj potraktuj wykres jako dodatkowa ciekawostka nic pozatym myśl ciepło o swoim maleństwie i nie zaburzać mysli czarnowidzctwemInska lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnycaly czas mysle cieplo
dzisiaj tatus glaskal, potem przyszedl piesek
i mobilam do gwiazek ze jest taki fajny piesek ze sie beda z nim bawily heheh
ja chyba jestem szalona
a tempki moze juz nie bede mierzyc
niepotrzebny stres ...
Fedra, Inska, Mimi86 lubią tę wiadomość