X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • V. Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    V., nie wiem czy wybrałaś najlepszą klinikę... Po tym co Mimbla tam przeszła w kwestii diagnostyki a raczej totalnego jej braku to serio mam wątpliwości...

Zdiagnozowana już jestem, więc to nie problem ;) a to niestety jedyna klinika w Krakowie która robi IMSI - dla nas wskazane bo mamy beznadziejną morfologię plemników. Do innych miast jeździć nie chcę, zwłaszcza że podczas protokołu trzeba wizytować co 2-3 dni. A, no i ja idę do innego lekarza, zobaczymy, może będzie bardziej ogarnięty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 21:41

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowych Mimbla. I powodzenia na wizycie :)

Mimbla lubi tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Zdiagnozowana już jestem, więc to nie problem ;) a to niestety jedyna klinika w Krakowie która robi IMSI - dla nas wskazane bo mamy beznadziejną morfologię plemników. Do innych miast jeździć nie chcę, zwłaszcza że podczas protokołu trzeba wizytować co 2-3 dni. A, no i ja idę do innego lekarza, zobaczymy, może będzie bardziej ogarnięty.
    pisałaś że wybrałaś Macierzyństwo?
    Więc to nieprawda, że to jedyna klinika w Krakowie, która robi IMSI. My dostaliśmy IMSI na dzień dobry w Artvimedzie. W rządówce.

Mimbla lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:

Znajdź sobie pamietnik ma_pi. Też była "zdiagnozowana" w Macierzyństwie do czasu wizyty w nOvum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 21:56

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Darmowa to ona nie jest, bo wykonują zabieg w końcu :-) ale jest łatwa to prawda :-/
    No może źle się wyrazilam z tą darmowa ale napewno łatwa kasa.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Nie mogę dodać linku z komórki ale wpisz "ptmr zalecenia niepłodność" i wyskoczy Ci pdf z zaleceniami. Są jasne zalecenia, że przy niepłodności idiopatycznej wskazane jest 4-6 inseminacji.
    Tak zgodzę się że jest wskazanie ale nie każda klinika tego wymaga.

milia lubi tę wiadomość

• Piggy Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss :(

od dziś łykam Metypred i wsadzam estrofem :P szykuje sie na ostatnie maluszki. Oczywiście okazało się, że muszę zrobić badania infekcyjne plus toksoplazmoza i rożyczka
    Na szczęście wiekszość na nfz ,a reszte zasponsoruje mi prywatne ubezpieczenie.
    Jak dobrze pojdzie to na świeta znow będę w trojpaku

V., Anatolka, Anuszka, mysza89, Asiula86, Tosia 1981, Mimbla, gosia81, Konwalia lubią tę wiadomość

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    FEDRA

natknelam sie na twoja wypowiedz nie wiem na ktorej stronie ze zagniezdzenie zarodka poznalas po wykresie, ze zagniezdzil sie niemalze od razu... A po czym poznalas? mialas spadek tempki ?
    Tak był spadek tempki a potem odbiła do góry mozesz poszukać w moich wykresach :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Mimi, współczuję i łączę się w bólu, chociaż u mnie w miarę zelżało po przeciwbólowym i nospie. Przed chwilą zaaplikowałam kieliszek wina - przeciwbólowo oczywiście ;) :D

W poniedziałek wizyta w nowej klinice, pewnie nie padną żadne konkrety bo lekarz najpierw zleci nam badania, ale i tak przebieram nogami. Łudzę się że mi powie, że w kolejnym cyklu mogę zacząć protokół.

Jak krakowskie Macierzyństwo podchodzi do tych wszystkich dodatków typu AH, klej?
    Ja miałam u nich klej ale to było w maju 2014 potem juz dziewczyny mówiły ze nie dostawały...

Ja ogólnie byłam zadowolona z Kliniki choc pewnie kilka uwag by sie znalazło jak wszędzie :)

Wazne zeby było skutecznie u mnie było i z tego sie cieszę i Tobie tez tego zycze :)

A do jakiego doktora jestes zapisana?

V. lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • V. Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    pisałaś że wybrałaś Macierzyństwo?
    Więc to nieprawda, że to jedyna klinika w Krakowie, która robi IMSI. My dostaliśmy IMSI na dzień dobry w Artvimedzie. W rządówce.

Zapomniałam dodać, że Artvimed odpada, mój mąż był tam na jednym badaniu i wyszedł z bardzo złym wrażeniem, powiedział że tam chodzić nie zamierza...

Anatolko, ja zdiagnozowałam się w Parensie, miałam laparo w szpitalu, mąż robił seminogram w trzech różnych miejscach - wiem co nam jest, więc nie liczę na nową diagnozę w Macierzyństwie tylko na procedurę ivf imsi. Nie chcę czytać żadnych opinii, bo się tylko uprzedzę - zapewne niepotrzebnie, a tak jak pisałam, póki nie ma takiej konieczności to nie chcę jeździć do innego miasta. Spróbuję tutaj. Tak jak mówi Fedra, w każdej klinice znajdzie się ktoś niezadowolony i ktoś, kto będzie bardzo polecał. Ja z kliniki Parens byłam zadowolona, choć widziałam parę rzeczy które mi się nie podobały. Jednocześnie znam dwie osoby które się tam leczyły - jedna pieje z zachwytu, druga tylko narzeka. Trzeba przekonać się na własnej skórze, zwłaszcza że każdy przypadek diagnozuje się i leczy trochę inaczej, sama wiesz. Jak nam tam podpadną (np. zobaczymy że lekarz traktuje nas byle jak) to wtedy pomyślimy o kolejnej zmianie, chociaż mam na uwadze zasadę "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma".

Fedra, do Mirockiego. A Ty do kogo chodziłaś?

Fedra lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • vella Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V.. ja w Macierzyństwie robię prywatnie in vitro, miałam punkcję w czwartek... puki co jestem zadowolona. Miałam tam też inseminacje i oprócz jednej kreski na teście to wszystko było ok.

V. lubi tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Dziewczyny, sorki za głupie pytanie, ale myślenie mi się wyłączyło. Jak liczyć 1 dc? Dziś tak jakby dostałam @. Ok. godz. 18. Brzuch mnie napierdziela, na papierze toaletowym mam tego sporo, na pampersie tylko troszkę. Od dziś mam liczyć nowy cykl, czy od jutra?

Ja dostałam okresu o 17:00 więc następny dzień liczyłam już jako 2dc. Zawsze lekarz mi powtarzal, że pierwszy dzień cyklu to ten w którym pojawia się okres. Gdybym dostała np o 3 w nocy to bym liczyła jako 1:)

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Znajdź sobie pamietnik ma_pi. Też była "zdiagnozowana" w Macierzyństwie do czasu wizyty w nOvum.

Dziewczynki podeślecie linka do pamiętnika ma_pi? Z chęcią bym przeczytała.

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:
    Dziewczynki podeślecie linka do pamiętnika ma_pi? Z chęcią bym przeczytała.

https://ovufriend.pl/pamietnik/2-ivf-nieudane-wracam-do-gry,1067.html

V., no mam nadzieje, ze będziesz zadowolona. W końcu o efekt chodzi. Ja znając przypadek Mimblii i ma_pi omijalabym to miejsce szerokim łukiem, bo to co Je spotkało to były koszmarne zaniedbania i olewactwo a nie tylko niedopatrzenia niewielkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 05:34

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Tak był spadek tempki a potem odbiła do góry mozesz poszukać w moich wykresach :)

nie umiem, bo widze tylko aktualny. Mi dzisiaj spada tempka za wczesnie na spadek i za maly spadek jak na implantacje, wiec po raz pierwszy mysle, ze to sie nie uda :( tyle ilze pozeram progesteronu... a tu taka miernota :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    nie umiem, bo widze tylko aktualny. Mi dzisiaj spada tempka za wczesnie na spadek i za maly spadek jak na implantacje, wiec po raz pierwszy mysle, ze to sie nie uda :( tyle ilze pozeram progesteronu... a tu taka miernota :(

dobra juz sobie poradzilam, u mnie napewno wiec nie jest to zadne zagniezdzenie :((((((((

• Fedra Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Zapomniałam dodać, że Artvimed odpada, mój mąż był tam na jednym badaniu i wyszedł z bardzo złym wrażeniem, powiedział że tam chodzić nie zamierza...

Anatolko, ja zdiagnozowałam się w Parensie, miałam laparo w szpitalu, mąż robił seminogram w trzech różnych miejscach - wiem co nam jest, więc nie liczę na nową diagnozę w Macierzyństwie tylko na procedurę ivf imsi. Nie chcę czytać żadnych opinii, bo się tylko uprzedzę - zapewne niepotrzebnie, a tak jak pisałam, póki nie ma takiej konieczności to nie chcę jeździć do innego miasta. Spróbuję tutaj. Tak jak mówi Fedra, w każdej klinice znajdzie się ktoś niezadowolony i ktoś, kto będzie bardzo polecał. Ja z kliniki Parens byłam zadowolona, choć widziałam parę rzeczy które mi się nie podobały. Jednocześnie znam dwie osoby które się tam leczyły - jedna pieje z zachwytu, druga tylko narzeka. Trzeba przekonać się na własnej skórze, zwłaszcza że każdy przypadek diagnozuje się i leczy trochę inaczej, sama wiesz. Jak nam tam podpadną (np. zobaczymy że lekarz traktuje nas byle jak) to wtedy pomyślimy o kolejnej zmianie, chociaż mam na uwadze zasadę "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma".

Fedra, do Mirockiego. A Ty do kogo chodziłaś?

Ja chodziłam do Szlachcica a potem od punkcji juz do końca ciazy przejął mnie Wyroba, każdy lekarz ma cos za uszami ale wychodzę z założenia że każdemu co innego pasuje w lekarzu ;)
    Mirocki to lekarz któremu przyszło w obowiązku poinformować mnie że przy poprzedniej ciazy juz nic sie nie da zrobic że nie możemy juz dłużej czekać... Jak dla mnie jest to spokojny lekarz nigdy nie umawiał pacjentek podwójnie na ta sama godzinę nigdy nie widziałam żeby były u niego jakieś opoźnienia :)
    Tak wiec mam nadzieje że sie nie zawiedziesz i na klinice i na lekarzu :)

V. lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:
    Ja dostałam okresu o 17:00 więc następny dzień liczyłam już jako 2dc. Zawsze lekarz mi powtarzal, że pierwszy dzień cyklu to ten w którym pojawia się okres. Gdybym dostała np o 3 w nocy to bym liczyła jako 1:)
    A mi zawsze lekarz tłumaczył ze jesli dostałam popołudniu okres lub wieczorem to następny dzień liczy sie jako pierwszy...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    dobra juz sobie poradzilam, u mnie napewno wiec nie jest to zadne zagniezdzenie :((((((((
    Przedewszystkim nie mozesz porównywać ile spadło mi a ile Tobie bo to od organizmu zależy nawet od tego w jakim miejscu mierzysz i o której godzinie...
    Ja mierzyłem z ciekawości nie był to dla mnie żaden wyznacznik bo wiedziałam że moze byc rożnie wiec sie nie załamuj potraktuj wykres jako dodatkowa ciekawostka nic pozatym myśl ciepło o swoim maleństwie i nie zaburzać mysli czarnowidzctwem :)

Inska lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caly czas mysle cieplo :) dzisiaj tatus glaskal, potem przyszedl piesek :P i mobilam do gwiazek ze jest taki fajny piesek ze sie beda z nim bawily heheh ;) ja chyba jestem szalona :D a tempki moze juz nie bede mierzyc :) niepotrzebny stres ...

Fedra, Inska, Mimi86 lubią tę wiadomość

‹‹ 2438 2439 2440 2441 2442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ