IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Justa1234!! Prześliczna dziewczynka
Gratulacje dla rodziców
justa1234 lubi tę wiadomość
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
nick nieaktualnyGratulacje Justa pięknej córci !!!!!!
Justi a Tobie tyyylu zarodeczkówOby dobrze się dzieliły
V.duuuzo tych wiadomości, ale dobrze że jesteś zadowolona
Tak przeczytałam wsztystko i wydaje mi się,że mojego meża słabo diagnozowano ...pracktycznie wcale. Tylko test mar, usg jader, i hormony meskie... Wymazy mialam ja robione, dr. stwierdzila ze jak wyjda ok to u meza nie ma potrzeby sprawdzac bo bysmy sie przeciez zarazali nawzajem ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 13:39
Justi86, justa1234 lubią tę wiadomość
-
opu wrote:Wymazy mialam ja robione, dr. stwierdzila ze jak wyjda ok to u meza nie ma potrzeby sprawdzac bo bysmy sie przeciez zarazali nawzajem ...
Nieprawda, rok temu mój wymaz wyszedł czysty a u męża wyszła bakteria kałowa w nasieniu, mąż miał 2 tyg antybiotyku. Niech zbada w razie W, choć trzymam kciuki, żeby to już nie było potrzebne3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
justa1234 wrote:A więc spieszę z radosna nowiną otóż dziś o godz 9.10 poprzez cc przyszła na świat moje królewna Zosia
jestem w niej zakochana
Kochane wiem tylko jedno warto walczyć nawet jak brakuje i sił i nadzieję gdzieś się ulatnia ale naprwade nie poddawajcie się bo każdy zasługuje na szczęściejusta1234 lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Justa
Wiem, ze lubisz emotikony wiec ten specjalnie dla Ciebie na bialym koniu pedzi z gratulacjami. Dzielna bylas.
Wszystkiego dobrego "Mamusiu".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 14:23
justa1234, Mimbla, triss, Karolina1111, pragnaca dzidziusia, Anuszka, Fedra lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:
lubię te obrazeczki bo mnie rozbawiaja nawet jak nie jest mi do śmiechu
-
Justi86 wrote:Chcialam sie z Wami podzielic, ze mamy 8 zaplodnionych jajeczek:) Wszystkie 10 jajeczek zapladniano metoda ICSI ze wzgledu na kiepskie parametry nasienia (jedenaste bylo zlej jakosci i nie zapladniali go). Wczoraj doszlo do zaplodnienia, dzis wszystko bardzo ladnie wyglada:) Ogromnie sie cieszymy! Mamy nadzieje, ze wiekszosc z nich dotrwa do czwartku - wtedy mamy transfer!
Wasze kciuki na pewno pomagaja! Dzieki, ze jestescie, i ze mozemy wspolnie to wszystko przezywac:*
Justi86 lubi tę wiadomość
-
Myślę i myślę o tym naszym dylemacie i nie wiem co zrobić...
Rozsądek mi podpowiada, żeby poczekać na marzec / kwiecień na procedurę rządową, mąż miałby dłuższą kurację ProFertilem w tym czasie = może lepsze nasienie do procedury, badania porobilibyśmy na spokojnie, no i kasa w kieszeni, ale z drugiej strony a) jest strach, że rządowo i tak braknie dla nas kasy i to czekanie pójdzie na marne, b) każdy kolejny tydzień czekania i dowiadywania się o cudzych ciążach robi mi źle na psychikę, zwłaszcza że jestem w gorącej wodzie kąpana i chcę JUŻ działać, próbować. Dodam, że stać nas na komercyjne podejście, to duży wydatek ale damy radę. Ech...
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V. Ja chyba w tej kwestii tez jestem w goracej wodzie kapana. Przygode z ivf zaczelam niecaly miesiac po laparo po 1wszej wizycie u doktorka. Oczywiście komercyjnie bo z programem nie poszloby tak szybko z racji konca roku i braku srodkow. Mnie pogania dodatkowo rosnaca na nowo w zawrotnym tempie torbiel. W kazdym razie chcialam powiedziec ze Cie rozumiem i chyba bym brala byka za rogi na juz
beta wieczorem bedzie dzieki dziewczyny za kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 15:13
Inska, myszaaa, Justi86 lubią tę wiadomość
I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
V. wrote:Myślę i myślę o tym naszym dylemacie i nie wiem co zrobić...
Rozsądek mi podpowiada, żeby poczekać na marzec / kwiecień na procedurę rządową, mąż miałby dłuższą kurację ProFertilem w tym czasie = może lepsze nasienie do procedury, badania porobilibyśmy na spokojnie, no i kasa w kieszeni, ale z drugiej strony a) jest strach, że rządowo i tak braknie dla nas kasy i to czekanie pójdzie na marne, b) każdy kolejny tydzień czekania i dowiadywania się o cudzych ciążach robi mi źle na psychikę, zwłaszcza że jestem w gorącej wodzie kąpana i chcę JUŻ działać, próbować. Dodam, że stać nas na komercyjne podejście, to duży wydatek ale damy radę. Ech...
V a moge zapytac jakie masz amh i ile lat?
Ja wiem, ze czekanie jest trudne i kolejne ciaze powoduja lezke w oku ale z drugiej strony to zawsze kilkanascie tysiecy do przodu. Jesli czas bedzie dzialal korzystnie na poprawe wynikow to moze warto to przeczekac i np w tym czasie postawic na jakas zdrowa diete, zeby jeszcze organizm lepiej przygotowac.
Rozwaz tez co jesli (oczywoscie tego nie zycze) nie uda sie komercyjne inv. Macie srodki na kolejne proby czy wtedy bedziecie szukac kliniki w ktorej zalapiecie sie na dofinansowanie? Pytanie czy wtedy beda miejsca w klinikach? Moze jesli macie szanse na rzadowe podejscie to warto odwrocic kolejnosc i skorzystac z tej opcji.
Trudna decyzja......jesli masz wolne srodki, czujesz sie swobodnie finansowo to na pewno wiekszy komfort psychiczny da Ci komercyjne podejscie.
Niezależnie jaka decyzje podejmiesz to nie wracaj bo nie jest latwa i co bys nie postanowila mozna to na milion sposobow rozwazac.
Ja mialam podejsc do kolejne proby pod konkec sierpnia - tzn zaczac brac antki. Ale nie mialam wynikow cytologii wiec stwierdzilam, ze poczekam do koncowki wrzesnia i bedzie krotki protokol. W we wrzesniu bylam w usa i wrocilam jakas ociazala wiec stwierdzilam, ze robie sobie diete oczyszczajaca i zaczne w drugiej polowie pazdziernika. No ale w pazdzierniku zaszlam w CP wiec tak sobie poprawilam.... Oczywoscie juz sobie zrobilam wyrzuty, ze gdybym nie zwlekala to nie byloby tej calej sytuacji ale niestety nie wszystko mozna przewidzieć...V., Fedra lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualny