IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Vella strasznie sie cieszę. Juz macie z górki.a endometrium idealne.
vella lubi tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
Shooa tak jak napisała elcia chyba trzeba powtórzyć żeby sprawdzić czy rośnie żeby potwierdzić/wykluczyć świeżą infekcje ... kurcze nie fajnie zawsze pod górę ale mam nadzieję że tylko na strachu się zakończy. Kiedy masz wizytę ? Możesz się skontaktować z lekarzem co zrobić w takiej sytuacji ?
-
vella wrote:Nooo!!! Nie wiem od czego zacząć..
może od tego, że jestem prze szczęśliwa... M mówi, że dostałam głupawki... hmmm jadę jutro na transfer dwóch zarodeczków.... naprawdę?? Sama siebie bez przerwy o to dopytuję z niedowierzanem, nasze szczęście jest już tak blisko!!
No a teraz tak bez emocji... objawy hiper całkiem ustępują, lekarz powiedział, że nic mi nie zagraża. Endometrium 14mm.vella, Inska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUmowilam sie ze wyniki badan dostarcze w dniu transferu. Ale teraz powtorze jutro pilnie to IgM i zobacze co wyjdzie, zeby przed wtorkowym trasferem wiedziec co i jak. Chociaz swieza infekcja mi nie pasuje..zadnych basenow ani dziwnych ryzykownych potencjalnie sytuacji nie bylo. No jak nie urok to sraczka.
-
nick nieaktualny
-
shooa wrote:Umowilam sie ze wyniki badan dostarcze w dniu transferu. Ale teraz powtorze jutro pilnie to IgM i zobacze co wyjdzie, zeby przed wtorkowym trasferem wiedziec co i jak. Chociaz swieza infekcja mi nie pasuje..zadnych basenow ani dziwnych ryzykownych potencjalnie sytuacji nie bylo. No jak nie urok to sraczka.
A małża też będziesz posyłać na badanie w kierunku chlamydii? Bo wiesz, ona się przenosi drogą płciową, może warto wykluczyć? -
Chyba już wszystkie śpią.
pora myć ząbki i też się pakować..
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd1dfb3337b5.jpgpragnaca dzidziusia, Antonelka, mysza89, Fedra, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMimbla wrote:A małża też będziesz posyłać na badanie w kierunku chlamydii? Bo wiesz, ona się przenosi drogą płciową, może warto wykluczyć?
Napisałam maila do kliniki co dalej robić, bo nie wiem, czy to ok czy nie ok.
U mnie ten wynik niejednoznaczny jak będzie rósł to znaczy, że to świeża infekcja, wtedy oczywiście małża badam.
Ale jak się okaże, że mam powtórzyć i nie rośnie, to chyba dam sobie spokój z badaniem męża na chlamydioze, bo to będzie znaczyło, że taki mój urok i mam lekko podwyższony, ale dalej negatywny antygen. W końcu badanie na wiosnę PCR ją u mnie wykluczyło.Mimbla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karolina1111 wrote:Dziewczyny tą nospe po transferze można tak brać bez problemu? Bo nie wiem czy lepiej wziąć jak coś boli czy lepiej się przemęczyć
Tu nie chodzi tylko o ból Karolina, ale o skurcze macicy. Ja mam brać aż do 12 tygodnia, 3 x 1 No-Spa Max (Forte).Karolina1111 lubi tę wiadomość
-
Inska wrote:Tu nie chodzi tylko o ból Karolina, ale o skurcze macicy. Ja mam brać aż do 12 tygodnia, 3 x 1 No-Spa Max (Forte).
Inska, ja wzięłam do tej pory 3 szt buscopanu i nic się nie dzieje. Nie jestem zwolenniczką brania na zapas i wszelki wypadek jak nic nie boli. Macica to mięśnie, normalne, że teraz w ciazy pracują i rozciągają się. Co klinika to obyczaj. W naszej nie ma takich zaleceń. Na szczęścieco innego jak boli czy się napina brzuch. Po transferze brałam w miarę regularnie magnez.
-
Inska wrote:Tu nie chodzi tylko o ból Karolina, ale o skurcze macicy. Ja mam brać aż do 12 tygodnia, 3 x 1 No-Spa Max (Forte).Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
-
Anatolka wrote:Inska, ja wzięłam do tej pory 3 szt buscopanu i nic się nie dzieje. Nie jestem zwolenniczką brania na zapas i wszelki wypadek jak nic nie boli. Macica to mięśnie, normalne, że teraz w ciazy pracują i rozciągają się. Co klinika to obyczaj. W naszej nie ma takich zaleceń. Na szczęście
co innego jak boli czy się napina brzuch. Po transferze brałam w miarę regularnie magnez.
Tak, jest to branie na zapas, ale wolę zapobiegać niż leczyć.
Ja tam ufam swojemu lekarzowi, więc skoro karze, to bioręAle tak, jak napisałaś, co klinika a pewnie wręcz co lekarz, to obyczaj.
shooa, Anatolka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny