X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Jasne dziewczyny, oczywiscie tak zrobię jak zalecił lekarz. Tylko teraz jak patrze nactestach strzykawke to nie wiem ile to jest 150 jednostek ???? Te liczby na podziałce to jednostki ????

Zapominajka ja nie pomoge bo mialam wersje dla blondynek - tzn u mnie byly te ampulki 75 wiec w zasadzie opieralam sie na potrzebnej liczbie ampulek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 17:03

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywnie zazdroszcze Wam przygotowan :-) - juz chcialabym podejsc i cieszyc sie oczekiwaniem ( w moim przypadku na zmiane z panikowaniem).

Ale zrobilismy sobie z M maly prezent i w srode lecem na pare dni do Wloch. Mam nadzieje, ze poczuje juz magie swiat i czas szybko zleci w grudniu :-)

Anuszka, zapominajka, zapominajka, opu, Inska, Mimi86, Tosia 1981, ComeToMeBaby, mysza89, Karolina1111, justa1234, V., Fedra, Asiula86 lubią tę wiadomość

• vella Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Emesko, az nie wierzę, to w jakiej klinice nie umawiają na godziny? Przychodzi mi do glowy tylko moja pierwsza w Opolu...

To nie do kliniki idę na wizytę tylko do prywatnego gabinetu... do kliniki to na konkretne zabiegi tylko...

3Ecdp1.png
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Jasne dziewczyny, oczywiscie tak zrobię jak zalecił lekarz. Tylko teraz jak patrze nactestach strzykawke to nie wiem ile to jest 150 jednostek ???? Te liczby na podziałce to jednostki ????
    Tak , te liczby to jedynoski

• ancoma Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a masz standardowa dawke dla kobiet niepalacych :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny. Ja sie nie znam. A czemu dla niepalących??? To jakaś różnica jak ktoś pali ?

• vella Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emeska wrote:
    I tak na pewno zajrzę.
    Niefajnie tak ze nie można przyjsc na umowiona wizytę na konkretną godzinę. Pal licho jak to zwykle wizyta ale po stymulacji i punkcji jest się na ogol na tyle obolalym ze siedzenie w poczekalni niezbyt komfortowe jest. Oby dzisiaj nie naszlo sie dużo pacjentek

Też mam taką nadzieję, że będzie szybko.

3Ecdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pale i mialam 225. Dawka jest dobierana indywidualnie na podstawie wynikow badan. Ja mialam niskie AMH i dlatego pewnie dawke mialam wieksza. No i poskutkowalo idealnie, dzieki Menopur wytworzylam 17 pecherzykow.

zapominajka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Pozytywnie zazdroszcze Wam przygotowan :-) - juz chcialabym podejsc i cieszyc sie oczekiwaniem ( w moim przypadku na zmiane z panikowaniem).

Ale zrobilismy sobie z M maly prezent i w srode lecem na pare dni do Wloch. Mam nadzieje, ze poczuje juz magie swiat i czas szybko zleci w grudniu :-)
    Antonelka, zobaczysz posejdziesz teZ. Ja to dopiero panikuje. Ale mam nadziejè I Wierzè ze sie uda:)

Antonelka lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancoma wrote:
    a masz standardowa dawke dla kobiet niepalacych :)

A jaka jest zaleznosc? Wieksze dawki jesli kobieta pali?
    Ja nie pale i nigdy nie palilam ale niskie amh stad u mnie konskoe dawki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi86 wrote:
    Ja nie pale i mialam 225. Dawka jest dobierana indywidualnie na podstawie wynikow badan. Ja mialam niskie AMH i dlatego pewnie dawke mialam wieksza. No i poskutkowalo idealnie, dzieki Menopur wytworzylam 17 pecherzykow.
    Justi 86 i jak sie czujesz ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam delikatne pobolewanie jajnikow, powiekszony brzuch no i troche plamie brazowa krwia. Od kiedy wrocilam z zabiegu to lezakuje. Mam nadzieje, ze jutro bede juz normalnie funkcjonowac. No i jutro po 12 zostaniemy poinformowani ile komorek zostalo zaplodnionych...Emocje rosna!

Inska, Antonelka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• arlenka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczynam się martwić, dziś 5. dzień stymulacji a ja nic nie czuję :/
    Nie pamiętam dokładnie jak było przy pierwszej, ale przy drugiej już czułam jajniki (w 7. dniu musiałam już bardzo delikatnie siadać), a przy trzeciej nic nie czułam i był problem, podnoszenie dawek, wydłużona sytmulacja i kiepski wynik ( podobnie wyglądała stymulka Inski z tego co pamiętam, tylko my leżymy embriologicznie i u nas ciężko o happy end w takiej sypuacji).
    Najgorsze jest to, że mamy tak samo menopur w dawce 225 jak za 3.razem, z tą tylko różnicą, że wtedy był krótki protokół a teraz długi.
    Strasznie się boję że ta stymulacja została źle rozpisana i stracimy ostatnie ministerialne podejście :(

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    tyle mialam do nadrobienia, że juz zapomnialam co chcialam napisac:/ z tego co pamietam to :
    - Sylwia trzymam kciuki zeby to krwawienie bylo tylko "incydentem" i zeby wszytsko bylo oki ;)

- opu mysle ze jedna kawka nie zaszkodzi jak pijesz espresso to dolej sobie mleka do niej osobno zeby slabsza byla ;)

- junioer trzymam kciuki za transfer :) justi za Ciebie rowniez :)

- zapominajka co do menopuru to te podziałki na strzykawkach to są wlasnie jednostki, wiem wiem wydaje sie malo wyobraź sobie moja mine jak zobaczylam ten napis "600" a ja mam sobie podawac tylko 75 j hahaha ledwo nabiore ;)

- a ja jestem juz po 7 zastrzyku z gonapeptylu w srode mam krew i usg i jak bedzie ok to od czwartku dołączam menopur i puregon. Troche mi sie czas dluzy, ale dzis ide na noc do pracy, jutro mam urodziny to pewnie beda goscie i jakos zleci do wizyty ;)

sylwiaśta159, ComeToMeBaby, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka u mnie pobrali 11 dojrzałych komórek a nic a nic nie czułam dopiero po punkcji więc proszę się nie denerwować :) Będzie dobrze!

sylwiaśta159, arlenka, mysza89, pragnaca dzidziusia, Fedra lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bylo identycznie jak u Anuszki- nie czulam kompletnie nic, dopiero dzis po punkcji czuje jajniki! Nie przejmuj sie! Jak ja zobaczylam 17 pecherzykow na usg kontrolnym po 10 dniu z Menopurem to dlugo uwierzyc nie moglam!;)

Anuszka, arlenka, ComeToMeBaby, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Witajcie :)
    tyle mialam do nadrobienia, że juz zapomnialam co chcialam napisac:/ z tego co pamietam to :
    - Sylwia trzymam kciuki zeby to krwawienie bylo tylko "incydentem" i zeby wszytsko bylo oki ;)

- opu mysle ze jedna kawka nie zaszkodzi jak pijesz espresso to dolej sobie mleka do niej osobno zeby slabsza byla ;)

- junioer trzymam kciuki za transfer :) justi za Ciebie rowniez :)

- zapominajka co do menopuru to te podziałki na strzykawkach to są wlasnie jednostki, wiem wiem wydaje sie malo wyobraź sobie moja mine jak zobaczylam ten napis "600" a ja mam sobie podawac tylko 75 j hahaha ledwo nabiore ;)

- a ja jestem juz po 7 zastrzyku z gonapeptylu w srode mam krew i usg i jak bedzie ok to od czwartku dołączam menopur i puregon. Troche mi sie czas dluzy, ale dzis ide na noc do pracy, jutro mam urodziny to pewnie beda goscie i jakos zleci do wizyty ;)
    Zleci zleci :) niedawno pisalas ze musisz brac kolejne pudlo anty a tu juz za moment bedziesz miala klucie wlasciwe :)
    arlenka wrote:
    Dziewczyny zaczynam się martwić, dziś 5. dzień stymulacji a ja nic nie czuję :/
    Nie pamiętam dokładnie jak było przy pierwszej, ale przy drugiej już czułam jajniki (w 7. dniu musiałam już bardzo delikatnie siadać), a przy trzeciej nic nie czułam i był problem, podnoszenie dawek, wydłużona sytmulacja i kiepski wynik ( podobnie wyglądała stymulka Inski z tego co pamiętam, tylko my leżymy embriologicznie i u nas ciężko o happy end w takiej sypuacji).
    Najgorsze jest to, że mamy tak samo menopur w dawce 225 jak za 3.razem, z tą tylko różnicą, że wtedy był krótki protokół a teraz długi.
    Strasznie się boję że ta stymulacja została źle rozpisana i stracimy ostatnie ministerialne podejście :(
    Ja tez nic nie czulam, a mialam 14 komorek :)
    Antonelka wrote:

Aaaale cudownie :) zazdraszczam! Bawcie sie dobrze!

Mimi86, arlenka lubią tę wiadomość

• Kalia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Wasze kochane zarodeczki. Niech się ładnie rozwijają i potem zagnieżdżaja. Będzie dobrze, w końcu od jutra grudzień.
    Ja dziś mam jakiś ciężki dzień. Głowa mnie codziennie pobolewa (a dopiero wzięłam dwa zastrzyki). Zaczął ogarniać mnie strach przed tym wszystkim. Boję się hiperki, nadmiaru zarodków (nie chcę oddawać do adopcji i nie mam kasy na przechowywanie) Jestem w ogóle jakaś zrezygnowana. Wiem, że Wy też to wszystko przeżywacie, ale chyba jakoś racjonalnie. Ja jestem jakaś dziwna, nie mam żadnych emocji. Może to do mnie jeszcze nie dochodzi. Sorki, że smece ale tak jakoś mnie dopadło, siedzę w pracy i chyba za dużo myślę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 18:50

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    w środę się dowiem jaki to będzie termin. Na razie mam cienkie endo (6mm).

Na razie gin szacuje okolice 8-9 grudnia, pewnie za tydzień czy jakoś :).
    47b20s0.gif

Mimbla lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mam nadzieję że macie rację! Patrząc na moje dotychczasowe doświadczenia zaczęłam się obawiać. W czwartek wizyta, muszę wytrzymać!

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
‹‹ 2450 2451 2452 2453 2454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ