IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
IVA wrote:Czy zauważyłyście u siebie jakieś dodatkowe objawy? Ja do bety miałam bolący troszkę brzuch i piersi,a teraz jak na razie troszkę mam wrażliwe piersi i to wszystko. Na usg ide dopiero 28 grudnia po Świętach.
Ja zaczęłam sikać w nocy. Niby nic ale nigdy w życiu nie wstawałam w nocy siku a od wczesnych początków ciąży, latam po dwa-trzy razy(czasem nawet 5, o zgrozo!)
Muszynka, przy 5 dniowych maluchach, HCG zaczyna być dopiero produkowane w 6dpt czyli ten 7dpt to naprawdę bardzo bardzo wcześnie. Proszę Cię powtórz betę, nie sikańca, za dwa dni, no...
5 dniowa blastocysta:
1dpt - Blastocysta wychodzi z otoczki
2dpt - Blastocysta zaczyna wczepiać się w ściany endometrium
3dpt - Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywać” się w endometrium
4dpt - Proces implantacji jest kontynuowany gdy and zarodek wnika głębiej w endometrium
5dpt - Zarodek jest już zaimplantowany
6dpt - Zaczyna być produkowane HCG
9dpt - HCG jest na tyle duże, że można spokojnie zrobić test
Piggy
Anuszka lubi tę wiadomość
-
Anuszka wrote:Marcia89 bigos jak bigos
W domu śmierdzi gotowaną kapuchą dobrze że na dworze +10 stopni można wietrzyć bez skrupułów. A maluchy rozrabiają chyba coś bo boli i brzuch wzdęty w sumie już wyglądam jak w ciąży
A marzyło mi się że założę mała czarną na wigilię ale chyba odpuszczę przez ten brzuch bo jak jeszcze dojdzie dużo jedzenia to by mi szwy chyba puściły
Muszynka a ta Twoja beta to wiadomo że do weryfikacji żeby Ci przypadkiem jakieś głupie pomysły nie przychodziły do głowy w stylu "odstawię leki". To nie jest tak że lekarze robią nam nazłość i zalecają betę ok 12 dpt może jeszcze zaskoczy poczekajmy
Muszynka przykro mi bardzo
To chyba w tej naszej klinice jest cos nie tak ciąża z krio to jak wygrana w totkaAnuszka lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Triss tak jak Dziewczyny napisały. Powtórz betę za dwa dni. Cuda się zdarzają
Mój mąż nadal wierzy że u Nas jutro beta wyjdzie dobrze i przyrost będzie odpowiedni. Ja już niestety się nie łudzę.
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Ja Muszynki na siłę przekonywać nie będę ale chciałam powiedziec ze przy mojej 1 prodedurze 2 sikance nic nie wykazały a betka dopiero w 11 dpt byla 98, potem 2 dni później 450 dopiero potem dupa z te go była
Dlatego uwazam ze betka 11 dpt jest dopiero miarodajna (dot. blastusi)
A w sikance same nie kazałyście mi wierzyć, no to wiecie .. wszystko to sprawa indywidualna
Także Muszynka - taj jak sugerują dziewczyny- igły w ruch a piguły do gardziołkaMimbla lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna, niedoczynność tarczycy, 3 procedury MZ bez mrozaczków
-
No co za parszywy dzień. już porażkę przebolałam, odstawiłam leki i odetchnełam.... to mnie jakas "matka wariatka" w robocie zirytowała. Roszczeniowa strasznie a i tak za wszystko OPS płaci, jeszcze pewnie 500 zl na każde dziecko od państwa dostanie.
Mam nadzieje, że jak doczekam sie dziecka to nigdy nie będę "matką wariatką".
Sorry ale musiałam .....Mimbla, pragnaca dzidziusia, zapominajka lubią tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Piggy, wszystkie Cię rozumiemy!
Ja znam jedną samotną matkę, która co noc śpi z ojcem swojego dziecka, opowiada, jak to im się układa w łóżku, ale jak potrzebuje dzień wolny to wykorzystuje to, że jest "samotną matką"! Takie naginanie prawa powinno być bardziej kontrolowane. Sorki, ale to nie jest fair! Jej się kurna wszystko należy, ma różną pomoc... Nie wspomnę o tym, że jedno dziecko usunęła, a przez to nie mam w stosunku do niej w ogóle szacunku!
A Ty Piggy będziesz cudowną mamąMimbla, triss, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Hejka
Czytam Was dziewczynki na bieżąco ale nie mam czasu pisać.. w pracy od dwóch tygodni taka zawierucha, że już nie wyrabiam:/ Zwariować można. Dobrze, że jutro ostatni dzień..
Tyle się tu dzieje!!! Za wszystkie trzymam kciuki i puszczę dopiero za rokMam nadzieję, że wtedy Wasze bety wystrzelą kosmos
buziaki :*
Co prawda nie znam się jeszcze na blastusiach różnego rodzaju, na mrozaczkach itd więc nie udzielam się co do wyników bet ale potrafię sobie wyobrazić co przeżywacie i wiem, że to wszystko przysparza dużo stresu. Ale my jesteśmy silne, dzielne i nie poddajemy się prawda?? więc trzeba być dobrej myśli a nie zaśmiecać głowy złymi emocjami!!! zrozumiano??a jeśli nie tym razem to następnym. Pan Buczek ma na pewno dużo groszków do rozdania i wie, że te wyczekane z utęsknieniem będą miały tak dobrze jak u Niego samego:) to specjalne groszki:) i My je będziemy miały
A Ja właśnie się objadam.. dzisiaj biję rekordy.. wstyd się przyznać ale zjadłam tyle chipsów, że już podniebienie mam podrażnionetaki łakomczuch ze mnie..
I zjadłam już pierwszego krokieta i piłam pyszny barszczyk:) To wszystko oznacza, że @ zbliża się wielkimi krokami. I zaczynam antyki i 8.01 jadę na wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 21:24
pragnaca dzidziusia, Antonelka lubią tę wiadomość
endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
kolejna procedura: Novum
31.08 transfer -10 dpt krwawienie
-
[
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:50
Sabina_x, elcia_aa, Mimbla, triss, arlenka, Justi86, aneczka2015, justa1234, Mimi86, ComeToMeBaby, Anuszka, Piggy, Konwalia, Tyszanka81, Asiula86, pragnaca dzidziusia, gosia81, Antonelka, Asienka1184, ma_pi, wombi, Anatolka, iga 79, kotkapc, kassik, Tosia 1981, lipa, Kalia, Marcia89, vella, V., choco, Julciaa, Inska, Karolina1111, Agi83, Kala 1980, sylvuś, freya, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Ja już dawno mam dziwne wrażenie że skuteczność krio transferów w invikcie nie jest najwyższa. Nie wiem, albo to zbieg okoliczności i to to tylko nieszczęśliwe forumowe przypadki
Albo coś jest na rzeczy. Tylko co? Aż trudno gdtbac i dziwne teorie wysnuwac ... ale to tylko takie moje przemyślenia luźne. Nie daje mi to spokoju za każdym razem jak słyszę o kolejnym crio nieudanym w invikcie.
Kava cudownie się czyta to, co piszeszucałuj syneczka :*
-
Kava wrote:Kochane, pisałam wczoraj w nocy do Was cos wxnioslego ale usunęło mi posta. Siły juz nie miałam zaczynać od początku
Dziś nic wielkiego nie napisze. Trzymam mojego synka na rękach i płacze. Prawie go nie znam a tak bardzo kocham.. Wzruszylam sie strasznie
Po latach niepowodzeń i strat jestem w końcu na swoim miejscu w życiu.
Oddalabym 10 lat wlasnego życia za tydzień spędzony razem.
I tak bardzo życzę każdej z Was by doświadczyła tego uczucia.
Totalne spełnienie!!!
Ps. Pierwszy raz mnie obrzygał właśnie. Uwielbiambuziaki dla was :-* :-* mnie naewt jak Zocha okakała to się cieszyłam
Mimi86 lubi tę wiadomość
-
Kava gratuluje
alez to musi być uczucie
niewyobrażalne
endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
kolejna procedura: Novum
31.08 transfer -10 dpt krwawienie
-
Kava wrote:Kochane, pisałam wczoraj w nocy do Was cos wxnioslego ale usunęło mi posta. Siły juz nie miałam zaczynać od początku
Dziś nic wielkiego nie napisze. Trzymam mojego synka na rękach i płacze. Prawie go nie znam a tak bardzo kocham.. Wzruszylam sie strasznie
Po latach niepowodzeń i strat jestem w końcu na swoim miejscu w życiu.
Oddalabym 10 lat wlasnego życia za tydzień spędzony razem.
I tak bardzo życzę każdej z Was by doświadczyła tego uczucia.
Totalne spełnienie!!!
Ps. Pierwszy raz mnie obrzygał właśnie. Uwielbiam
Kava ogromne gratulacje:) obyśmy i my kiedyś otrzymały tak cudowny prezent Świąteczny jak Ty w tej chwili:) buziaki dla Was:*Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Kava, gratulacje!!! Zdrówka dla małego, a dla Ciebie sił :*Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Piggy tak mi cholernie przykro. Tyle razy przezywalysmy z Tobą Twoją porażkę, że nie chce się wierzyć, że jedna osoba może tyle znieść
Myślę, że to co Mimbla napisała ma sens i chce wierzyć, że inny sposób stymulacji będzie rozwiązaniem.
Mimbla cudne przyrosty. Z całego serca gratuluję. Całkowicie Ciebie rozumiem. Myślę, że zaczniesz się cieszyć jak usłyszysz serduszko. To takie jest wzruszające.
Kalia kciukam żeby te dwie kreski były przez kolejne osiem miesięcy. Mnie zrobisz miejsce
Muszynka nie wszystko jeszcze przesądzone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 22:18
Mimbla lubi tę wiadomość