IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiula86 wrote:Mimbla, Kochana :*
Kurcze, już wszystkie myślałyśmy, że się udało...
Dlaczego to wszystko jest tak porąbane
No bo niestety, jest porąbane.
U nas z tymi kijankami jest zonk,więcej z nich nie wyciśniemy, w tym jednym chromosomie jest zapisana skłonność do wczesnych poronień i tego nie przeskoczymy. Nie mam sił na dalsze próby z ich udziałem. To by się tak mogło jeszcze ciągnąć przez parę lat i nadal bez sukcesu w postaci zdrowego dziecka.
W sumie mój mąż sam już mówi o dawcy i chce tego, więc tylko kwestia gdzie i jaką metodą.
Jak ochłonę to przemyślę to na spokojnie, na razie jeszcze nie umiem.
Trzymajcie się dziewczyny dzielnie.
Zapominajka trzymam kciuki za dalsze przyrosty.
Mój pierwszy niefajny przyrost był 16dpt (24-12) konkretnie 47%
18dpt odpuściłam badanie bety bo gin wcześniej powiedział że nie ma już po co i żeby nie sprawdzać, bo i tak jest ładna..Miałam katar gigant to go posłuchałam bez gadania (1 dzień świąt). Naprawdę ledwo żyłam przez przeziębienie.
Wczoraj był 20 dpt gdzie widać spadek. Nos był odetkany więc to było najlepsze co mogłam zrobić, sumienie mnie ruszyło. Mój gin chciał żebym wczoraj przyjechała do niego na USG szukać pęcherzyka na USG... rzecz jasna prywatnie.
No i niestety, pozbyłam się tym wynikiem bety wszelkich złudzeń. -
Mimbla, mam nadzieję, że niedługo pozbierasz się, będziesz miała więcej siły do dalszej walki! Czy to z Waszych gamet, czy nie, to i tak będzie WASZE dziecko!!! Najukochańsze na świecie!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 19:08
Antonelka, Mimbla, mysza89 lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
No dokładnie, Piggy.
Ty i ja, powinnyśmy chyba dostać jakieś specjalne odznaczenia od ministra Radziwiłła...albo chociaż prezydenta:
Za wytrwałą, mozolną, nierówną walkę o przyjście na świat nowych obywateli RP.
Może napiszemy jakiś wniosek, do kapituły Orła Białego, czy coś w tym rodzaju?
Ech.
Asiula86, Justine, zapominajka, ancoma, Antonelka, Piggy, Konwalia, justa1234, shooa, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Mimbla wrote:No dokładnie, Piggy.
Ty i ja, powinnyśmy chyba dostać jakieś specjalne odznaczenia od ministra Radziwiłła...albo chociaż prezydenta:
Za wytrwałą, mozolną, nierówną walkę o przyjście na świat nowych obywateli RP.
Może napiszemy jakiś wniosek, do kapituły Orła Białego, czy coś w tym rodzaju?
Ech.
Tak, w szczególności od Radziwiłła!!! Sam ma ładną gromadkę, więc powinien zrozumieć!
Jesteście dziewczyny naprawdę dzielne! Podziwiam Was bardzo mocno!Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Mimbla odpocznij nabierz siły do dalszej walki bo pamiętaj najważniejsze to się nie poddać, za dużo już zrobiłaś za dużo przeszłaś żeby teraz po prostu zrezygnować. Cholernie mi przykro że spotkało was coś takiego
Dać komuś cukierka a później brutalnie zabrać życie potrafi być brutalne
Mimbla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mimbla wrote:Hej dziewczyny,
Przechorowalam równo całe Święta,opuściły mnie tez w tym czasie "objawy" ktore wczesniej byly ciazowe ewidentnie...a wczoraj na dodatek po poludniu, nagle bardzo źle się poczułam.Nagle mnie zlapaly skurcze i miałam płytki oddech przez parę minut, dziwne to było i zaczęłam się bać.
no i oswiecilo mnie ze w czwrtek był słabszy przyrost a beta może od tego momentu opadać..zamiast doznac przyspieszenia.I gin mógł nie mieć racji zabraniajac mi już ja sprawdzac..bo nie wiem co jest teraz grane.
pojechalam popołudniu na betę- wyszedł spadek....czułam że tak będzie,niestety.
Tak więc niestety,dobrze że nie pojechalam do kliniki na usg wczoraj (tak chcial gin) bo przy becie 200 groszami taka konsultacja to byłaby strata czasu,benzyny,zdrowia i pieniędzy....
Leki odstawiłam sobie sama.
do kliniki Macierzynstwo już nie wrócę.trzymaj sie jakos choc trzymać sie nie da ... niestety nie napisze Ci że czas leczy rany bo tak nie jest niestety czas tylko przyzwyczaja nas do cholernego bólu wierze ,że okrutny los sie odmieni i zostaniecie rodzicami najwspanialszymi na świecie gdy tylkobodzyskacie siłe do tej ciężkiej walki ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 19:26
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Anuszka wrote:monia2015 to strasznie mało. Ja bym za chwilę szukała jakiś haków
Koszt leków zależy od tego jak będziesz się stymulowała no i czym będziesz stymulowana. A jakie masz amh ?
To koszt samej procedury bez lekó. Dlatego własnie napisałam ile moze to orinentacyjnie kosztować, bo dopiero na kolkjenj wizycie zapewne sie dowiem. Ja AMH mam dośc wysokie 9,65. Pozostałe wyniki tez w normie -
Witajcie.
Mimbla- bardzo mi przykro. Tule : (
Ja już po wizycie. Od dziś zaczynam Marvelon do 29.01. ( czyli trochę więcej niż opakowanie. ) potem wizyta 2 lutego i właściwa stymulacja. Stres jest ale i nadzieja. Lekarz mówi se szanse mamy bardzo duże na sukces. Choć ja się nie chce nakręcac.Anuszka, mysza89, Mimbla, Agnieszka_A., Antonelka, zapominajka lubią tę wiadomość
06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Reni gdzie sie podziewasz?,wrocilas z kliniki?,co tam w kurniku??
Podpytuje bo zaczelysmy stymulacje w tym samym dniu i idziemy tym samym protokolem
Ja podgladanie jutro i bardzo mnie ciekawi co lekarz zobaczy w 6dniu zastrzykow...Reni555 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Mimbla bardzo mi przykro
Zapominajka na serio nie stresuj się, przypadki cp po ivf to jakieś skrajności. Ja też jestem po cp, a teraz mam dwa serduszka, oczywiście w dobrym miejscu. Na prawdę wyluzuj, bo potrzebujecie teraz spokoju. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz!zapominajka, triss, mia6 lubią tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
zapominajka wrote:Antonelka....
mam pytanie do Ciebie . W twoich cp jak wygladał przyrost? Kiedy pojawiły się obawy?
Mi narazie rośnie beta , ale wiesz ...strach jest ciągły, dopóki nie zobacze serducha na usg w odpowoednim miejscu.
Pamietaj przede wszystkom o tym, ze o ile ciaza pozamaciczna jest mozliwa przy invitro to wydaje sie ona mniej prawdopobna bo zarodek jest podawany do macicy a w przypadku naturalnej cp do zaplodnienia doszlo w jajowodzie i tam, w sciane jajowodu wrasta ciaza. Wiem, ze o tym myslisz ale pomysl, ze musi byc dobrze, ze ten koszmar Ciebie nie dotknie.
U mnie ostatnia ciaza byla z zaskoczenia - oczywiscie byly starania ale tak na luzie wiec jak spoznil sie okres to zaczelam sie zastanawiać. U mnie wizyta u gina byla w dniu zaplanowanej @ aby rozpoczac stymulacje. @ nie pojawila sie i rano zrobilam test sikany - negatywny. Pierwsza bete zrobilam w 31/32 dc - wartosc 63. Za niecale 4 dni - 380 - wiec przyrost byl super (idac na bete liczylam na 240 - to miala byc wymarzona wartosc). Pomyslam wiec, ze moze pozno doszlo do zaplodnienia i implantacji, ze zle wyliczylam dni plodne stad dopiero pozniej taki ladny wynik.
Kolejna po 4 dniach - 1580 wiec przyrost byl nadal ponad 100% - oczywiscie juz wpadlam w panikę, ze nie jest wzrost taki super ale pomyslalam, ze moze przy tej wartosci beta juz zwalnia. Tego dnia co bylo 1580 wieczorem plamienie - kawa z mlekiem. Mialam nadzieje, ze zbyt niski progesteron....no ale lekarz po zbadaniu stwierdzil cp. Nastepnego dnia zrobilam bete ...spadla juz do 1140....potem spadala...spadala aby znowu zaczac rosnac.
W pierwszej cp - bylo podobnie - w dniu @ test negatywny, za dwa dni test pozytywny, kolejnego dnia beta pozytywna, kolejne juz z przyrostami o lekko powyzej 100%. Rosla ladnie do wartosci 860 a potem spadek i za dwa dni ponowne wzrosty.....a cp bylo widac dopiero na usg jak beta urosla ponownie do ok 990.
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:Mimbla przylaczam sie do dziewczyn...
Agi a co u Ciebie? Ostatnio sie nie odzywasz...
Czekam na wizyte w 10tym dc, a to juz we wtorek... No I mam nadzieje ze pozniej potoczy sie wszystko sprawnie I z pozytywnym efektemsylwiaśta159, Antonelka, Asienka1184, Kava, Konwalia, Mimbla, Anetts32, Inska lubią tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
nick nieaktualnyKarolina1111 wrote:Mimbla bardzo mi przykro
Zapominajka na serio nie stresuj się, przypadki cp po ivf to jakieś skrajności. Ja też jestem po cp, a teraz mam dwa serduszka, oczywiście w dobrym miejscu. Na prawdę wyluzuj, bo potrzebujecie teraz spokoju. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz!
Dobrze w takim razie luzuje i cieszę się tym stanem co jest teraz i niech on trwa 9 m-cy.....Mimbla, Antonelka, Karolina1111 lubią tę wiadomość