X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wierzę że będzie dobrze i dla każdej z nas będzie dane się cieszyć malutkim a jednak WIELKIM cudem jakie jest maleństwo :)

Mixa, kaarolaa, Beata.D, Fedra, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:
    Czesc laski :) Przypomnijcie mi prosze,ktore mialy transfer mrozaczkow i jak to wygladalo w cyklu(myslalam ze sie musze stawic po owulce,cos ok 16dc i wtedy transfer a tu ups....mam byc ok 10-12 dc i wtedy dokladnie mi wylicza kiedy transfer?!)Tez tak mialyscie??? U mnie wielkimi krokami zbliza sie TERMIN ZERO ;) Zaczynam miec troche stracha,na szczescie wyjezdzam teraz na urlop i nie bede juz tak myslec(wiecie-odwrocenie uwagi :P) Pozdrawiam serdecznie :) <3

Beatko ja mialam podawane eskimoski :) i u mnie wygladalo to tak ze miesiac przed transferem mialam wyciszanie jajnikow buserelinem 0,5 az do okresu potem dawka sie zmniejszyla do 0,2 ale doszly tabletki z estrogenem i okolo 10 dc robili mi usg, a tak po 20dc dopiero transfer. Wiec sie nie martw ze tak pozno. Musza miec pewnosc ze jestes po owulacji lub w trskcie jakos tak i ze wszystko w srodku wporzadku.

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leki refundowane :)

http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/leki-stosowane-w-procedurze-in-vitro-objete-refundacja-od-1-lipca-2014-r.

Na www.drwidget.pl możecie sobie wyszukać leki. Te które stosowałam są refundowane.

W moim przypadku nie będzie to znowu 3-4 tys tylko kilkaset złotych.
    Pamiętajcie, że refundacja obejmuje też programy komercyjne w określonych przypadkach.
    Buźka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 23:51

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Agniesia a do jakich badań klinicznych się załapalaś??
    nie wiem czy się załapałam, bo te;/milczał, badania nie ruszyły....byłam w Białymstoku, ale też pisałam z Agnieszką z Novum i mam się do niej odezwać w sierpniu, kombinuję na dwa fronty :) w Novum mnie wkurzają, bo chcą komplet badań, które powinni zrobić na swój koszt, ale wiadomo to Warszawka, wr....

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to w Novum to pewnie te same badania co ja, a czemu masz się dopiero w sierpniu odezwać? chyba że to będzie coś całkiem innego od sierpnia? no mnie teo denerwuje, że znowu musze badania robić a nawet nie wiem czy się do tych badań dostanę, nawet wczoraj pisałam do niej maila z pytaniem jakie mamy REALNE szanse na dostanie się, bo kurcze wydam znowu kilka stówek a nie mam gwarancji że się załapiemy....

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze strasznie dużo wydajecie na te badania w Novum..Ja jak podchodziłam do badań to wydałam 140 zł i później ewentualnie niewielkie sumy ..

• livia30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki.

Przeleciałam dzisiaj od rana prawie cały wątek i postanowiłam do was dołączyć a to dlatego, że dzisiaj z mężem podjęliśmy decyzję, że podchodzimy do in vitro. Dzwoniłam już do kliniki ale lekarz którego sobie upatrzyłam dopiero jutro udostępnia grafik więc jutro się zapisuję na sierpień i startujemy :-)

Widziałam, że z Trójmiasta kilka osób jest a nawet z Gdyni - ja planuję iść do Gamety właśnie w Gdyni do Śliwińskiego, dużo dobrych opinii wyczytałam na jego temat.

Nie wiem tak naprawdę jeszcze co mnie czeka ale jestem pełna optymizmu - wreszcie :-)

Fedra, Tosia 1981, kaarolaa, martusia1986, MisiaMisia, mala29_, Beata.D lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Livia przedewszystkim gratuluje decyzji no i życze duzo cierpliwości i wytrwałości :)

livia30, kaarolaa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia witamy :)
    super, ze podjełas taka decyzje, ona jest bardzo wazna...bede trzymala kciuki i pisz wszystko co robisz :) powodzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra mocne kciuki za dzisiejszy wieczor :)

ja mialam wizyte we wtorek i moj Kropus ma okolo 9 cm, ale plci jeszcze nie znam, teraz wizyta 23 lipca...

martusia1986, Tosia 1981, Fedra, MisiaMisia, mala29_, agniesia2569, ivi, Mixa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Kurcze strasznie dużo wydajecie na te badania w Novum..Ja jak podchodziłam do badań to wydałam 140 zł i później ewentualnie niewielkie sumy ..

Martusia no ja mam zrobić posiew, wymaz i badanie usg, mąż też posiew i ogólne badanie nasienia, resztę badań mam bo dopiero co robiłam aktualne wirusy itd...oni wymagają posiewy ważne miesiąc wstecz, ciekawa jestem czy w innych placówkach gdzie są te same badania wymagają też dokładnie tych samych badan...ja wybrałam Novum ze względu naa odległość, bo tu mam najbliżej, a i tak jadę 4 godziny :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    livia witamy :)
    super, ze podjełas taka decyzje, ona jest bardzo wazna...bede trzymala kciuki i pisz wszystko co robisz :) powodzenia

Dziękuję za miłe powitanie ;-)

Jak na razie czekam na pierwszą wizytę i w międzyczasie robię badanie AMH. Później mam nadzieję, że ruszymy ostro do przodu ;-)

Myślicie, że jak pierwszą wizytę będę miałam na początku sierpnia (@ mam planowo ok 8-9 sierpnia) to damy radę jeszcze wystartować w tym miesiącu? Dużo badań mam już zrobionych :-)

Kaarolaa bardzo się ciesze, że u Ciebie i Maluszka wszytko dobrze. Śledziłam Twoje losy jeszcze na kwietniówkach i bardzo Ci kibicowałam :-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Martusia no ja mam zrobić posiew, wymaz i badanie usg, mąż też posiew i ogólne badanie nasienia, resztę badań mam bo dopiero co robiłam aktualne wirusy itd...oni wymagają posiewy ważne miesiąc wstecz, ciekawa jestem czy w innych placówkach gdzie są te same badania wymagają też dokładnie tych samych badan...ja wybrałam Novum ze względu naa odległość, bo tu mam najbliżej, a i tak jadę 4 godziny :)

Ja musiałam zrobić FSH i zakaźne większość wyników mieliśmy a podchodziliśmy tak jak Karola i Monia w Kriobanku :)

kaarolaa, Moniaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Witajcie Dziewczynki.

Przeleciałam dzisiaj od rana prawie cały wątek i postanowiłam do was dołączyć a to dlatego, że dzisiaj z mężem podjęliśmy decyzję, że podchodzimy do in vitro. Dzwoniłam już do kliniki ale lekarz którego sobie upatrzyłam dopiero jutro udostępnia grafik więc jutro się zapisuję na sierpień i startujemy :-)

Widziałam, że z Trójmiasta kilka osób jest a nawet z Gdyni - ja planuję iść do Gamety właśnie w Gdyni do Śliwińskiego, dużo dobrych opinii wyczytałam na jego temat.

Nie wiem tak naprawdę jeszcze co mnie czeka ale jestem pełna optymizmu - wreszcie :-)

Będę trzymać kciuki i życzę powodzenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia poki co jest dobrze, ale we wtorek ginka mnie troche nastarszyla bo wynik toxo jej sie nie podobal, dzisiaj bylam u zakaznego i mam sie nie stresowac a zrobic jeszcze jeden wynik i wtedy bedzie wszystko wiadomo....

nie wiem jak jest w klinice u Ciebie, ale u mnie pierwsza wizyta byla w styczniu, musialam odczekac 5 tyg na zakwalifikowanie i w marcu zaczelam stymulacje...

livia30 lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic zobaczymy co mi powie pan doktorek ;-) My robimy bez refundacji więc mam nadzieję, że pójdzie to troszkę szybciej ale co by nie było ważne, że w ogóle z tym startujemy :-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Ja musiałam zrobić FSH i zakaźne większość wyników mieliśmy a podchodziliśmy tak jak Karola i Monia w Kriobanku :)

no a tu póki co to nie wymagają FSH, chyba, że dopiero po zakwalifikowaniu...nie wiem czy będą na wizycie robić mi dodatkowo usg, skoro mam mieć jeszcze wcześniej zrobione przez swojego lekarza, mam nadzieję, że nie...powiem Ci, że zwariować można już z tymi badaniami!

Marta1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    livia poki co jest dobrze, ale we wtorek ginka mnie troche nastarszyla bo wynik toxo jej sie nie podobal, dzisiaj bylam u zakaznego i mam sie nie stresowac a zrobic jeszcze jeden wynik i wtedy bedzie wszystko wiadomo....

..

Karolka a TY nie miałaś robionych badań na toxo przed przystąpieniem do in vitro??
    ja miałam podobną sytuację, wyszły mi oby dwa wyniki dodatnie, ostresowałam się potwornie, potem mój gin kazał mi powtórzyć badanie w innym laboraturium, bo stwierdził, że tam gdzie robiłam to porażka, no i wyszło mi wszystko dobrze!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    no a tu póki co to nie wymagają FSH, chyba, że dopiero po zakwalifikowaniu...nie wiem czy będą na wizycie robić mi dodatkowo usg, skoro mam mieć jeszcze wcześniej zrobione przez swojego lekarza, mam nadzieję, że nie...powiem Ci, że zwariować można już z tymi badaniami!

Patrzę co klinika to inne zasady mają..Mi robili USG normalnie w 2dc cyklu na wizycie u nich..
    Wyobrażam sobie kochana bo to jest strasznie męczące co chwila coś nie tak..
    Zaciskam kciuki żebyście jak najszybciej mogli zacząć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja jak przeczytałam w Twoim pamiętniku o toxo to się wystraszyłam i też teraz jak mam przerwę to zrobię sobie to badanie tym bardziej że mam takiego rudego potworka w domku :)

‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ